הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בדיקת טכניקה דדליפט

BROCK LESNAR

משתמש פעיל
850
294
נק' מוניטין:
772
850
294
זה 90 קילו היה לי יותר אבל לא שמרתי על גב וגם לא התאמנתי רציף אז הורדתי קצת לעבוד על טכניקה.
גם מישהו מהמכון שמבין עניין עזר לי ניראלי שהוא מפה

@obzion
@SmokingSnake

נערך לאחרונה:
למה אתה זורק את המוט ככה אחרי שאתה מסיים?
ושמור על גב ישר לגמרי

איזה אחיזה יש לך?אם אחיזה רגילה, תעבור למשולבת
כשאתה מתחיל את הדדליפט דבר ראשון שאני שמה לב אליו הוא שהגב שלך לא ישר מספיק. שמור על גב ישר כמה שאפשר- זה הקושי אולי הכי גדול בתרגיל הזה, דבר שני שאני שמה לב אליו הוא שלפעמים בעלייה שלך אתה מגייס את הכוח לא מהרגליים אלא מהגב, אתה כאילו נעזר בזוקפי הגב ובמתח של הידיים עם המוט כדי להרים אותו, זה לא אמור להיות ככה. כשאתה עולה אתה אמור להרגיש את ההמסטרינגס נמתחים, העלייה בדדליפט מזכירה קצת סקוואט, תפוס את המוט ותאמץ את הרגליים כדי להרים אותו- אפשר להגיד אפילו "לקום" איתו.
בדדליפט הידיים הן רק "כלי" לחבר את המוט לגוף, ברגע שאתה מרגיש שאתה מאמץ את הידיים בדדליפט- אתה עושה משהו לא טוב.
מהרגע שהמוט מגיע לך לגובה הברכיים, אתה נעזר בגב על מנת להתיישר, המוט עולה איתך לאורך הארבע ראשי, כל זה קורה כשהגב שלך כל הזמן נשאר ישר (!).
אם אתה לא זורק את המוט כשאתה מסיים, הדדליפט אמור להיות בהילוך חוזר בדיוק- זאת אומרת שהמוט יורד לאורך הארבע ראשי, ומהרגע שהוא מגיע לברכיים- ה"סקוואט" של העלייה מהדדליפט עכשיו יהייה ברוורס.
כל הקושי בדדליפט הוא לשמור על גב ישר וכתפים וחזה מתוחים, אם אתה לא מצליח לשמור על זה -המשקל כבד בשבילך, ההתמודדות בתרגיל שכזה היא לא עם המשקל אלא עם הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
איזה אחיזה יש לך?אם אחיזה רגילה, תעבור למשולבת
כשאתה מתחיל את הדדליפט דבר ראשון שאני שמה לב אליו הוא שהגב שלך לא ישר מספיק. שמור על גב ישר כמה שאפשר- זה הקושי אולי הכי גדול בתרגיל הזה, דבר שני שאני שמה לב אליו הוא שלפעמים בעלייה שלך אתה מגייס את הכוח לא מהרגליים אלא מהגב, אתה כאילו נעזר בזוקפי הגב ובמתח של הידיים עם המוט כדי להרים אותו, זה לא אמור להיות ככה. כשאתה עולה אתה אמור להרגיש את ההמסטרינגס נמתחים, העלייה בדדליפט מזכירה קצת סקוואט, תפוס את המוט ותאמץ את הרגליים כדי להרים אותו- אפשר להגיד אפילו "לקום" איתו.
בדדליפט הידיים הן רק "כלי" לחבר את המוט לגוף, ברגע שאתה מרגיש שאתה מאמץ את הידיים בדדליפט- אתה עושה משהו לא טוב.
מהרגע שהמוט מגיע לך לגובה הברכיים, אתה נעזר בגב על מנת להתיישר, המוט עולה איתך לאורך הארבע ראשי, כל זה קורה כשהגב שלך כל הזמן נשאר ישר (!).
אם אתה לא זורק את המוט כשאתה מסיים, הדדליפט אמור להיות בהילוך חוזר בדיוק- זאת אומרת שהמוט יורד לאורך הארבע ראשי, ומהרגע שהוא מגיע לברכיים- ה"סקוואט" של העלייה מהדדליפט עכשיו יהייה ברוורס.
כל הקושי בדדליפט הוא לשמור על גב ישר וכתפים וחזה מתוחים, אם אתה לא מצליח לשמור על זה -המשקל כבד בשבילך, ההתמודדות בתרגיל שכזה היא לא עם המשקל אלא עם הטכניקה.

אני אוחז במשולבת.
אני לוחץ תרצפה עם רגליים ואני יודע את זה מזה שיש לי דומס ברגליים אחרי זה.
אני לאא מרגיש שאני מאמץ תידיים.
אני זורק תמוט כי אמרו לי שאין בעיה עם זה
המשקל דווקא יחסית קל הגב לא ישר לחלוטין כנראה מחוסר גמישות ואני עובד על זה ולמה זה לא תייג לי את מי שרציתי? איך מתייגים בכלל?

למה לא? שאלתי כבר את אביב ואופק בפייסבוק והם אמרו שאין בעיה עם זה

מה אין בעיה עם זה
גם מתי שאתה יורד אתה עובד על השרירים, לא רק בעליה
ואתה סתם תדפוק את עצמך ככה

ואם אתה רוצה לשמור יותר על גב ישר, תדאג שהמוט לא יהיה על הקרקע, זאת אומרת שים פלטה מתחת לפלטות על המוט שתפריד בין המוט והפלטות לרצפה

למה אתה עובד ככה? מיותר מאוד דופק תגב חבל על פריצת דיסק עוד כמה שנים
קודם כל תחליף נעליים זה הדבר הראשון שדופק לך תגב
דבר שני תוריד את המוט עד שאתה עובר את הברכיים תעלה חזרה

• פותח/ת השרשור
למה אתה עובד ככה? מיותר מאוד דופק תגב חבל על פריצת דיסק עוד כמה שנים
קודם כל תחליף נעליים זה הדבר הראשון שדופק לך תגב
דבר שני תוריד את המוט עד שאתה עובר את הברכיים תעלה חזרה

אני מקווה מאוד שאתה צוחק
אולסטאר הן הנעליים כמעט הכי טובות לדדליפט ואם אני אוריד את המוט עד הברכיים אז זה לא יהיה דדליפט כי דדליפט צריך להתחיל מהרצפה
מה אין בעיה עם זה
גם מתי שאתה יורד אתה עובד על השרירים, לא רק בעליה
ואתה סתם תדפוק את עצמך ככה

ואם אתה רוצה לשמור יותר על גב ישר, תדאג שהמוט לא יהיה על הקרקע, זאת אומרת שים פלטה מתחת לפלטות על המוט שתפריד בין המוט והפלטות לרצפה

למה לשים הגבהה לעזאזל? לפני כמה אימונים הגב שלי היה עגול כמו פרבולה וכל אימון זה משתפר.
אני לא אדפוק שום דבר בירידה אל תחרטט שטויות

שום צורך להגבהה ושום צורך להחליף נעליים. אולסטאר היא נעל מספיק טובה למתאמן סטנדרטי, אין צורך להחליף. לא מדובר בוייטליפטינג. האולסטאר מספיקות בהחלט.
קודם כל, לפני כל חזרה אני רואה שאתה מתחיל עם אגן בגובה נורמלי וגב ישר, ובעלייה אתה מעקם אותו לגמרי. שים לב שהאגן שלך עולה לגמרי בתחילת הסט אפ. בתחילת טווח התנועה אתה מרים את החזה אבל קורס איתו טוטאלית.
כמתאמן מתחיל, אתה חייב לשמור על גב ישר, יש לזה חשיבות מאוד גדולה. זה לא נראה שאתה נושם, והגב כולו מתעגל מה שמפחית את הכיווץ האיזומטרי של זוקפי הגב והבטן(שומרים על עמוד השדרה). אין לך גמישות באמסטרינג, ולכן אין לך סיבוב אגן לפנים והגב שלך מתעגל. חובה לעבוד על הגמישות באמסטרינג בדחיפות רבה.
החל מסוף טווח תנועה, הירידה אצלך רעה מאוד. לכל אורך טווח התנועה בעלייה והירידה, המוט צריך להיות צמוד אלייך, מה שאצלך לא קורה, בעיקר בירידה. בנוסף, אתה מוריד את המוט קודם מאשר מיישר את הגב, מה שגורם לגב שלך להתעקם בצורה דרסטית.
הנעילה אצלך טעונת שיפור, שכן אתה מרים את הראש מידי ומטה את הגוף מידי בחלק מהחזרות. אין לך צורך לעשות את זה, אתה לא בתחרות שאסור להותיר צל של ספק אם נעלת.
אז שוב, הבעיה הגדולה כרגע אצלך היא האמסטרינג. תעבוד בדחיפות על גמישות ותוריד משקל מהמוט.
לגבי האחיזה, כל עוד אתה לא משתמש במגנזיום והמוט לא מחליק לך באחיזה רגילה, אין צורך לעבור למשולבת. ברגע שיתחיל להחליק לך, הגיע הזמן לעבור.
בהצלחה.

אני מקווה מאוד שאתה צוחק
אולסטאר הן הנעליים כמעט הכי טובות לדדליפט ואם אני אוריד את המוט עד הברכיים אז זה לא יהיה דדליפט כי דדליפט צריך להתחיל מהרצפה

למה לשים הגבהה לעזאזל? לפני כמה אימונים הגב שלי היה עגול כמו פרבולה וכל אימון זה משתפר.
אני לא אדפוק שום דבר בירידה אל תחרטט שטויות

כולם מעירים לך על הירידה ואתה עדין הולך עם הראש בקיר
איש אחד אומר לך שאתה שיכור, אל תאמין לו
שני אנשים אומרים לך שאתה שיכור, תחשוד
שלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור, אתה שיכור

• פותח/ת השרשור
כולם מעירים לך על הירידה ואתה עדין הולך עם הראש בקיר
איש אחד אומר לך שאתה שיכור, אל תאמין לו
שני אנשים אומרים לך שאתה שיכור, תחשוד
שלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור, אתה שיכור

ככה מורידים שאלתי כבר אנשים לגבי זה ואמרו שזה בסדר גמור

Back