ייעוץ עזרה בפרס , לא מצליח להתקדם

• פותח/ת השרשור shai_m
  • פורסם בתאריך

shai_m

משתמש מתחיל
61
6
נק' מוניטין:
9
61
6
בבית
היי,

קודם כל תודה לעוזרים
למעשה זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום, אבל אני עוקב מהצד כבר הרבה זמן.

רקע: מתאמן כבר שנה, סיימתי SS לפני 4 חודשים ומאז מתאמן באופן חופשי עדיין כל התרגילים הגדולים, אבל באינטנסיביות פחותה עקב לימודים וכ"ו
שוקל 69 קילו
אני מתקדם יפה בכל הגדולים מלבד פרס.

כבר קרוב לחודשיים שאני סביב ה62 קילו.
לא מצליח יותר מ4 חזרות.
ניסיתי דילואד 5 פעמים, לא עזר.
אני די בטוח שזה לא קשור לאוכל ולשינה כי אני אוכל טוב וישן טוב - ועדיין מתקדם בכל שאר התרגילים הגדולים.

תודה.

נסה לעשות כמה ריסטים למשקלי עבודה מה שאני כמעט בטוח שיפתור את הבעיה, אם לא עוזר תן איזה תקופה של חודש מנוחה מהתרגיל הזה תעשה בנץ עם דמבלים ולא עם מוט ואז אחרי חודש תחזור לבנץ רגיל, אם גם זה לא עוזר משהו בשינה או באוכל או בהתאוששות שלך לא תקין .. אין אופציה אחרת
חוץ מאם אתה מתאמן 5-6 שנים מוקפד ומסודר פיצוצים לפחות כדי אולי להתקרב לגבול הקצה הגנטי שלך מה שלא ניראלי המצב שלך כרגע

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה,

אני לא תקוע בבנץ, אני תקוע בפרס - overhead press
דווקא בבנץ אני מתקדם יפה.
חוץ מזה אני מתאמן בבית ואין לי אפשרות לדמבלים

אני יודע ומכיר את חשיבות השינה והאוכל,
לפני שהתחלתי את האימוני כח הייתי ספרינטר חובבן (בעבר מקצועי)
אני די בטוח שזה לא ההתאוששות.

השאלה שלי האם יכול להיות שזה הגבול שלי בתרגיל? שיש עוד שרירים שמונעים ממני להתקדם בו? לדוגמה שרירי ליבה/גב תחתון/טרייספ ?
האם כדאי לשנות טווח חזרות/נפח/תרגיל?
לנוח כמה שבועות מהתרגיל?

תודה רבה.

פרס זה אחד התרגילים שנתקעים ראשונים וממש קשה לעלות אני גם תקוע כבר כמה אימונים על אותו משקל...

סיים שיט גם לפה אותו נוסח תעשה את כל מה שאמרתי לך ותירא אם עדין זה לא עוזר( יחסית למשקל גוף שלך 62 משקל מכובד מאוד)

• פותח/ת השרשור
הבנתי,

עכשיו אני צריך לקנות דמבלים.
בעצם אתה אומר לשנות תרגיל לתקופה ואז לחזור.

תודה.

בעצם אתה אומר לשנות תרגיל לתקופה ואז לחזור.

לדעתי לא כדאי לשנות כי פרס זה תרגיל שלפי הספר אמור להיתקע בין הראשונים במסה והאחרון זה דדליפט כלומר הפרס אמור להיות הכי "קל" והדדליפט הכי "כבד" אתה לא מצפה לעלות כל אימון במשקל נכון? שים לב שיש כמעט חפיפה בין המשקל של התרגיל למשקל גוף שלך וזה ממש אבל ממש מעולה מה אתה רוצה יותר מזה?

תשנה גם תווך חזרות כמובן אם נגיד עבדת עם מוט 5 חזרות נוסח SS תעשה עם דמבלאים בישיבה אני ממליץ על ארנולד פרס תרגיל מפחיד תעלה את החזרות ללפחות 10 חזרות אין ספק זה משקל כבד מאוד ביחס למשקל גוף אני גם לא מבין על מה אתה מתלונן יותר מידי אבל כעקרון תמיד צריך לישמור על מצב של עליה גם אם היא הכי קטנה בעולם לא להתקע על משקלי עבודה יותר מידי זמן תנסה לעשות מה שאמרתי לך ואחרי שעשית את זה תוסיף לפרס גם תרגיל עזר לטרל רייזיס או משהו בסיגנון אמור לעשות את העבודה ודרך אגב גם לתרגילים המורכבים שכיביכול תמיד אמורים לבצע בכל תוכנית גם מהם פעם בתקופה ארוכה שמגיעים לכשל לאורך זמן גם מהם עושים הפקסה קצרה ומחליפים אותם ככה לידע כללי

• פותח/ת השרשור
למעשה אני מבצע מקבילים.
התוכנית שלי נראית כך:

ראשון - סקוואט,בנץ,פאוור קלין, ומיד אחרי ספרינטים ל6 חזרות
שלישי - פרס,דדליפט,מתח
חמישי - סקוואט,מקבילים,פאוור קלין,ומיד אחרי ספרינטים ל8 חזרות

מנסה לשבור שיאים בכל אימון/2

כל החזרות 3x5 מלבד הקלין - 3x3

בקיצור,
אתם אומרים להוסיף/להחליף לתקופה פרס בישיבה עם דמבלים ולשנות טווח חזרות ל10

פעם ראשונה שאני עובר את ה5 חזרות,
מקווה שיעזור

תודה. לא מתלונן,
זה פשוט מייאש להיתקע באותו משקל הרבה זמן,

תודה לעונים!

אין ספק שזה מעצבן ותמיד יש רצון להתקדם ואתה תמיד גם אמור להתקדם זה לא מדע מדיוק פה תמיד תזכור אין פה דף נוסחאות שתמיד עובדות
אתה עושה משהו והוא עובד לך עוף עליו גם אם כולם אומרים שהוא מפגר , הגעת לכשל בדקת את כל הדברים שעלולים לגרום לכשל שינה,אוכל,התאוששות,ריסטים וכו זה אומר שהגיע הזמן לשנות משהו באימון ותברגיל עצמו, כעקרון תמיד צריך לישמור על עליה ברגע שמגיעים לכשל יותר מידי זמן, תשחק עם משהו תזיז מפה משם גם דברים הכי קטנים בעולם זה יעשה את העבודה כמעט בטוח בכל תרגיל שהוא.
נסה את מה שהמלצתי לך ותעדכן אם עזר לך או לא בהצלחה חבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית