הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מצב נטרלי צריך קצת עזרה

מצב
השרשור נעול

DEKA300

משתמש מתחיל
151
5
נק' מוניטין:
9
151
5
מה קורה....
כמה קלוריות אתם חושבים שאני יכול לכניס ביום ולישמור אל 12% שומן ?

~כמה ביום של אימון מישקולות של 50 דקות וכמה ביום רגיל ללא אימון !

מישקל של עכשיו 93 גובה 178 גיל 21

וזה משנה איזה קלוריות אני מכניס ? וכמה גרם מכל דבר אתם ממליצים ?חלבון פחממה ושמן איכותי

*ומי שיגיד לי יש מחשבון וכל זה לא היסדרתי שם. אז מי שיכול אני השמח אם הוא יעזור לי:]

במידה ואתה לא עוסק בפעילות אירובית\ עבודה פיזית וכד' אז אתה יכול ללכת על 2300~ קלוריות ביום רגיל ולהוסיף עוד 100-200 קלוריות ביום אימון
חלבון 190 גרם~
שומן 65 גרם ~(25% מסה"כ הקלוריות)
והשאר פחמימה
כמובן שאתה יכול גם להוסיף חלבון \ שומן במקום פחמימה

נערך לאחרונה:
מתוך האתר:

איך מתחילים?

לפני שנתחיל לבנות את התפריט שלנו, אנו צריכים לחשב את ערכי ה BMR/RMR/תחזוקה שלנו שהם בעצם מושגים שתתקלו בהם הרבה בפורומים השונים:

BMR - הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate ,מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים, כל מערכות הגוף: נשימה, לב, עיכול המזון, וכו'.
RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את הBMR כאשר נמצא את ה RMR ע"י הכפלה של BMR *1.2

תחזוקה - BMR + RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית.

לכל בן אדם (וגם לחיות ויצורים חיים אחרים), ישנם X קלוריות שהוא שורף במנוחה מבלי לעשות בעצם כלום.
קלוריות אלו בעצם מפעילות את גוף האדם בתהליכים שונים בגופו ומקנה לו אנרגיה לתפקודו התקין של גופו. לכל בן אדם יש יחס קלורי שונה שהינו שורף ביממה, הקשור בין היתר לחילוף החומרים שבגופו, לנתונים הפיזיולוגים שלו (משקל , גובה , גיל , אחוז שומן), ולמצב בריאותו התקין (אם לוקח תרופות – חלקן מעלות את קצב חילוף החומרים, סטרואידים וכו').

● כדי לחשב את ה BMR שלנו, נשתמש באחת מהשיטות הבאות [2] בהתאם לפרמטרים שאנו יודעים על הרכב גופנו: (אפשרות להוריד מחשבון באקסל בלינק הבא ולחשב אוטומטית)

http://www.lbs.co.il/LabTests/RMR.xls

1. לגברים: (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5
לנשים: (10 x משקל בק"ג) + (6.25 x גובה בס"מ) – (5 x גיל) – 161

את התוצאה יש להכפיל ב1.2, ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.
ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום[תחנת אוטובוס, בבית ] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי(תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית