הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע לגביי מסה וחיטוב

Daniel83

משתמש פעיל
546
14
נק' מוניטין:
38
546
14
שאלה שאני לא מוצא את ההגיון
אז ככה התחלתי להתאמן במשקל של 64 קילו על 1.75. כיום 74 ואחוז שומן 17 ככה.
איך מגיעים ל75 חטוב. שכל פעם אתה מגיע בשיא שלך נניח ל78 ואז חיטוב ל66 נגיד.
תמיד תחזור לאותה נקודה.
או שאני טועה

אתה טועה, ואני אסביר לך גם למה , אז ככה במסה אתה נמצא ב+ קלורי עכשיו מסה שהיא נחשבת טובה ויעילה היא עליה במקסימום שריר אפשרי ומינימום שומן אפשרי , אתה עולה שריר אוטמטית אתה גם עולה שומן אי אפשר להמנע מזה, עכשיו אם אתה תוכל ב+ קלורי המדיוק שאתה צריך לצורך של העלה בשריר שזה בתור התחלה המקובלת זה 300-500 קלוריה ביום יותר מתחזוקה אתה תעלה מקסימום שריר ומינימום שומן , ואותו נוסחה בידיוק בחיטוב אתה יורד שומן אתה גם יורד שריר אם תיצור גרעון של אותם מספרים ותרד לאט לאט אתה תאבד מקסימום שומן ומינמום שריר ועכשיו לשאלתך, אם הגעת למצב שאחרי כל מסה וחיטוב אתה חוזר לאותה נקודה סימן שאתה לא מצבע משהו נכון וזה יכול להיות כל דבר , יש מצב שזה + קלורי גדול מידי במסות ואימונים ברמה נמוכה וזה יוצר מצב של עליה מרובה בשומן , יכול להיות שאתה בחיטובים ב- של 1000 קלוריה ביום ואז גם המון שריר נשרף , תבדוק טוב את הדרך שלך יש פה מכלול של דברים שצריכים להתמיד ולהשקיע בהם כדי ליצור את השינוי וזה מתחיל בשינה טובה תוכנית אימונים שתתאים למצב הנתונים שלך ותפריט שמאוזן טוב , שום דבר לא יעבוד אם לא תתמיד בתור התחלה בשלושת הדברים הבסיסים האלה . בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תודה.נאמר לי שאני שורף ביום. 1600 קלוריות בערך. זאת אומרת שעליי לאכול בין 2500-3000 קלוריות?

תודה.נאמר לי שאני שורף ביום. 1600 קלוריות בערך. זאת אומרת שעליי לאכול בין 2500-3000 קלוריות?

אם אתה שורף 1600 קלוריות, אז בחישוב גס ביום לימודים/עבודה שבו רוב היום אתה לא עוסק בפעילות גופנית.. הגוף שלך שורף בסביבות ה 1900 קלוריות. (rmr)

אם כך, תאכל בסביבות ה 2400 קלוריות ביום מנוחה, ו 2600-2700 ביום אימון (תלוי בעצימות שלו ובכמה אירובי אתה עושה)

תיהיה בגירעון חיובי של +500.

אם אתה שורף 1600 קלוריות, אז בחישוב גס ביום לימודים/עבודה שבו רוב היום אתה לא עוסק בפעילות גופנית.. הגוף שלך שורף בסביבות ה 1900 קלוריות. (rmr)

אם כך, תאכל בסביבות ה 2400 קלוריות ביום מנוחה, ו 2600-2700 ביום אימון (תלוי בעצימות שלו ובכמה אירובי אתה עושה)

גם בימים בלי אימון צריכים לאכול את אותה כמות כמו ביום אימון.
ואין דבר כזה גרעון חיובי. גרעון זה מלשון "מחסור" ולכן אתה לא יכול להיות במחסור של +500 קלוריות.. אפשר להגיד פלוס חיובי של 500 קלוריות.

182dh.gif

יש מאמר בפורטל שמסביר הכל. זרקת פה סתם מספר של 160 וכולם התבססו על זה. לך לפורטל וקרא בעצמך.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה מ160.
ובנוסף הפורטל זה לא תורה.
כולם מבינים שהמסה צריך להיות בפלוס קלורי מסויים.

😵
גם בימים בלי אימון צריכים לאכול את אותה כמות כמו ביום אימון.
ואין דבר כזה גרעון חיובי. גרעון זה מלשון "מחסור" ולכן אתה לא יכול להיות במחסור של +500 קלוריות.. אפשר להגיד פלוס חיובי של 500 קלוריות.

צודק, אכן טעות מפגרת שלי 😃
ואני לא מסכים איתך, בימים בהם אתה מתאמן ואולי עושה אירובי לאחר מכן, אתה יכול לשרוף עוד 400-500 קלוריות נוספות, ולכן כדאי להשלים את הקלוריות הללו.

😵

צודק, אכן טעות מפגרת שלי 😃
ואני לא מסכים איתך, בימים בהם אתה מתאמן ואולי עושה אירובי לאחר מכן, אתה יכול לשרוף עוד 400-500 קלוריות נוספות, ולכן כדאי להשלים את הקלוריות הללו.
אירובי חייב להשלים בלי קשר, גם אם זה ביום אימון/מנוחה.
וגם בימים כשאין אימון אוכלים את אותה כמות של קלוריות מהסיבה הפשוטה שבמנוחה שאחרי האימון הגוף שורף קלוריות לצורך התאוששות.

אירובי חייב להשלים בלי קשר, גם אם זה ביום אימון/מנוחה.
וגם בימים כשאין אימון אוכלים את אותה כמות של קלוריות מהסיבה הפשוטה שבמנוחה שאחרי האימון הגוף שורף קלוריות לצורך התאוששות.

צודק 😇

שאלה שאני לא מוצא את ההגיון
אז ככה התחלתי להתאמן במשקל של 64 קילו על 1.75. כיום 74 ואחוז שומן 17 ככה.
איך מגיעים ל75 חטוב. שכל פעם אתה מגיע בשיא שלך נניח ל78 ואז חיטוב ל66 נגיד.
תמיד תחזור לאותה נקודה.
או שאני טועה
ההגיון הוא שבכל סבב אתה מגיע לאותו אחוז שומן במשקל גבוה יותר או לחילופין לאותו משקל עם אחוז שומן נמוך יותר.
כלומר אם התחלת מסה במשקל 65 קילו ו 14% שומן וסיימת 75 עם 18%, אחרי סבב מסה/חיטוב תהיה 65 עם 12% ואז תוכל לעלות במסה הבאה מעבר ל 75, נניח 78 עם 18% ואז תרד ל 67 עם 12% וכך הלאה עד שתגיע לגודל הרצוי.
לרוב מדברים על 4סבבים ארוכים כדי להגיע למיצוי

• פותח/ת השרשור
תודה חנן. נניח הגעתי ל75 ו18 אחוז שומן
ומתאמן ומתאמן ונשאר על אותו משקל כמה חודשים. מה קורה לשומן יכול להפוך קצת לשריר ולהראות טיפה יותר מוצק
אני באמת פה בשביל ללמוד מכולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית