הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד לאן להוריד את המוט בלחיצת חזה?

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
ממש עד נגיעה בחזה, או כמה ס"מ לפני נגיעה בחזה, כי עד נגיעה בחזה מוריד את הכוח בהרבה, כלומר באופן מסוים אם אני ארים 100 קילו עם 3-5 ס"מ מעל החזה, על 5 חזרות בכיף, עד נגיעה בחזה אני יוכל לעשות 1-2 חזרות גג.

אז מה עדיף, 3-5 ס"מ לפני נגיעה בחזה, או עד נגיעה בחזה?, אני לא עובד עם אחיזה כזאת רחבה, ויחסית לגובה שלי זה בכלל לא כזאת אחיזה רחבה, ככה שטווח תנועה מלא לא עד כדי כך מציק לכתפיים, אבל הוא בהחלט פחות נוח לביצוע.

• פותח/ת השרשור
לעשות תרגיל מורכב בשביל לעשות תרגיל מבודד. הבנתי!

האמת שהבודיבילדרים שעושים את הבנצ' פרס כתרגיל מבודד מחשיבים אותו כתרגיל לא משהו לחזה (ככה לפחות אמר מישהו מexrx)
ופוורליפטרים שעושים אותו לדעתי כמו שצריך, אני מצטט ממישהו מ exrx "אי פעם ראיתם פוורליפטר עם חזה קטן?, לא", במילים אחרות פוורליפטרים שלא אוחזים כל כך רחב, וכן הלאה וכן הלאה כדי לבודד את החזה מחשיבים את הבנצ' פרס לאחלה תרגיל חזה, לעומת בודיבילדרים שעושים רחב ומנסים לבודד חזה שמחשיבים אותו לתרגיל לא משהו לחזה.

אני מניח שאפשר להסיק את המסקנה.

אני בטוח שרוני קולמן זאת הדוגמא המושלמת שאליה אתה צריך לשאוף max70IQ
איך זה קשור. דיברנו על זה שאני מוריד את המוט ל3-4 ס"מ מעל החזה ולא עד לנגיעה ושכנעתם אותי שטעיתי. מה שאתה מדבר עליו זה לחיצת חזה של רוני קולמן ואני בטוח שאף אחד פה בפורום עוד לא ברמה של לעשות את זה.

לא אמרתי שרוני קולמן זאת דוגמא זה סה"כ עניין אותי. טוב קיבלתי תשובה.

לא אמרתי שרוני קולמן זאת דוגמא זה סה"כ עניין אותי. טוב קיבלתי תשובה.
אף פעם אל תיקח דוגמא מספורטאי עילית, אם היית אחד מהם היית יודע ולא היית צריך להסתבך יותר מדי כדי להגיע לבנץ' 300 סקוואט 400 ודדליפט 500 פאונד, זה פשוט היה קורה לבד עם הזמן

(דיאוס דיאוס צא החוצה)

נ.ב
אתה בחור טוב והכל אבל אתה חייב להפסיק להמליץ לאנשים לעשות שטויות, הרגע קראתי תגובה שלך ממליץ לילד עם בנץ' של 30 קילו לעשות 3*3 של קורטה.

אף פעם אל תיקח דוגמא מספורטאי עילית, אם היית אחד מהם היית יודע ולא היית צריך להסתבך יותר מדי כדי להגיע לבנץ' 300 סקוואט 400 ודדליפט 500 פאונד, זה פשוט היה קורה לבד עם הזמן

(דיאוס דיאוס צא החוצה)

נ.ב
אתה בחור טוב והכל אבל אתה חייב להפסיק להמליץ לאנשים לעשות שטויות, הרגע קראתי תגובה שלך ממליץ לילד עם בנץ' של 30 קילו לעשות 3*3 של קורטה.
לא שמתי לב שיש לו בנץ' 30

לא שמתי לב שיש לו בנץ' 30
לא נורא, סתם נפלתי על דוגמא.
אתה מתערבב עם יותר מדי אינפורמציה ולא מבין את החוק הבסיסי ביותר:
אי אפשר להמציא את הגלגל, יש תבניות שצריך לעבוד לפיהן.

בנץ' עושים עד למטה, סקוואט עושים מתחת למקביל, דדליפט מניחים על הרצפה. אלו דברים שאי אפשר להתווכח איתם, התנועות האלה בסיסיות ואין באמת סיבה למתאמן בריא מהשורה לא לעשות אותן בצורה סבירה.
חצאי תנועות זו הסיבה שהתרגילים האלה מוגדרים מסוכנים ולא מומלצים לילדים - ברגע שעושים חצאי תנועות אז נפצעים כי חלוקת העומסים לא נכונה כתוצאה מטווח תנועה לקוי ועצירה באמצע הדרך ואז סקוואטים לא בריאים לברכיים ובנץ' הורס את הכתפיים (האמת שבנץ' באמת הורס את הכתפיים אבל זה סיפור אחר)

אי אפשר לתת למתחיל לעשות תוכנית לא למתחילים כי הוא או יפצע, או יתקדם מאוד לאט או לא יצליח להתאושש או הכל ביחד ויהיה לנו סמטוחה לא נורמאלית.

אגב לכל כלל יש יוצא מהכלל: לא חסרים אנשים שיעשו חרא של תוכניות ויגיעו ל500 400 300 (דדליפט סקוואט בנץ') אבל מה שמעניין זה מה היה קורה אם הם היו עושים תוכניות טובות, האם הם לא היו ב600 500 400 באותו פרק זמן? פריקים גנטים ימח שמם.

לא נורא, סתם נפלתי על דוגמא.
אתה מתערבב עם יותר מדי אינפורמציה ולא מבין את החוק הבסיסי ביותר:
אי אפשר להמציא את הגלגל, יש תבניות שצריך לעבוד לפיהן.

בנץ' עושים עד למטה, סקוואט עושים מתחת למקביל, דדליפט מניחים על הרצפה. אלו דברים שאי אפשר להתווכח איתם, התנועות האלה בסיסיות ואין באמת סיבה למתאמן בריא מהשורה לא לעשות אותן בצורה סבירה.
חצאי תנועות זו הסיבה שהתרגילים האלה מוגדרים מסוכנים ולא מומלצים לילדים - ברגע שעושים חצאי תנועות אז נפצעים כי חלוקת העומסים לא נכונה כתוצאה מטווח תנועה לקוי ועצירה באמצע הדרך ואז סקוואטים לא בריאים לברכיים ובנץ' הורס את הכתפיים (האמת שבנץ' באמת הורס את הכתפיים אבל זה סיפור אחר)

אי אפשר לתת למתחיל לעשות תוכנית לא למתחילים כי הוא או יפצע, או יתקדם מאוד לאט או לא יצליח להתאושש או הכל ביחד ויהיה לנו סמטוחה לא נורמאלית.

אגב לכל כלל יש יוצא מהכלל: לא חסרים אנשים שיעשו חרא של תוכניות ויגיעו ל500 400 300 (דדליפט סקוואט בנץ') אבל מה שמעניין זה מה היה קורה אם הם היו עושים תוכניות טובות, האם הם לא היו ב600 500 400 באותו פרק זמן? פריקים גנטים ימח שמם.
בשביל זה אני פה, כדי ללמוד 😃

שלום שלום ,
כמה דברים :
מניסיוני האישי \ נסיונם של הרבה אנשים בתחום - אם תעשה טווח לא מלא אתה תהיה טוב בטווח שתעשה ובקושי תישתפר בטווח המלא

יש אלמטים של גמישות\כוח אלסטי\ ניצול כוח בקצה טווח שאתה מפסיד אם אתה לא עושה את לפי הספר (ss מלמד איזה דיי טוב .., הסירטונים\הדי וי די יתנו לך השלמה טובה לספר )

חצי טווח יוכל לעזור לך לפתח גודל - כשיטה לגיוון \ אם אתה פאוורליפטר שיש לו בעיה באזורים מסוימים
אבל אם אתה עושה טעות תעשה אותה עד הסוף - כבר תעשה לתקופה לחיצת דמבלס על הריצפה \ לחיצת קרש
אבל שוב לא מומלץ....

בתור מאמן אני יכול להגיד לך שבשנה האחרונה מתוך כול המאות מיתאמנים שהיו לי רק ל1 נתתי חצי לחיצה - וזה יותר ביגלל האלמנט המנטלי ...

יש בחצי לחיצה את האלמט של העמסה אצנטרית - אם זה היה עובד לטווח המלא סביר להניח שגם העמסה איזומטרית , או לחיצה של 2-3 ס"מ היתה עובדת אבל זה דיי ניחכד מהעולם (ולדעתי לטובה)
אם זה משאתה מחפש (משהוא מהספורט המיקצועי (שזה בכלל אימוני הספק -power ) אתה צריך להיות מספיק חזק ומנוסה אז תוכל לילמוד איך לעשות קפיצות פוש-קלאפ - שזה דרך אגב משנה את עוגת השרירים הפועלים ...

בעניין הביטיחות - מנסיון שלי ושיחות כמה אנשי מיקצוע וכמה מיתאמני סניורס - כולם טוענים שטווח לא מלא בלחיצה דווכא שומר טוב יותר על המיפרקים - אבל עבודה אם ותיקים היא לא ההיתמחות שלי אם מישהוא יוכל לתת לי הסבר ביומכני או מחקר בנושא שיוכח לי אחרת אני אשמח...

יום טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית