מידע מנסים להרזות? כדאי שתקראו את המאמר הבא.

mishal.barel

משתמש מתחיל
36
10
נק' מוניטין:
46
36
10
מאמן בטארגט
יש בגוף מספר הורמונים עיקריים האחראים על יצור שומן ושרפתו, במאמר הבא נתמקד בשתיים חשובים עבור הורדה במשקל, האחד הוא קורטיזול והשני אינסולין.

קורטיזול הוא הורמון המושפע מלחץ, אינסולין הוא הורמון המושפע מסוכר.

ככל שהאינסולין יהיה גבוה והקורטיזול שלנו יהיה נמוך הגוף אינו יוכל לשרוף שומן כמו שצריך ואפילו יאגור יותר שומן.

נקודה בעניין שחשוב להבין - אנשים חושבים שצריך להרזות כדי להיות בריא, הנקודה החשובה יותר היא שצריך לאכול בריא בכדי שנוכל להרזות. טיפול בבריאות שלנו יקל עלינו במלאכת ההרזיה.

אז איך ניצור את המצב האידאלי עבור הגוף שלנו?

נדאג לכך שנאכל מאכלים מזינים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים כמו – ירקות, קטניות, דגנים, חלבונים מלאים, ושומנים בריאים (כמו: זיתים, אבוקדו, שקדים, אגוזי מלך ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי).

נשמור על פעילות יום יומית כמו – ללכת, לרוץ ושאר פעילויות.

אימון - הפעילות האידאלית עבור הורדה בלחץ היא יוגה ופילאטיס, שמוכחות כפעילויות אשר מגבירות את פעילות הקורטיזול בגוף. עבור הורדה במשקל וחיטוב הגוף כדאי לבצע פעילויות כגון ריצה, הרמת משקולות אימונים פונקציונליים, ואינטרבלים ועוד...

שינה חשובה (מאוד) - נדאג לישון 7-6 שעות ביום לפחות. מחקרים מראים קשר ישיר בין השמנה לאיכות השינה. יש הורמונים שמופרשים רק בשינה, ביניהם הקורטיזול שהוא אחד ההורמונים החשובים בכל הקשור להרזיה.

טיפים - רצוי לאכול ארוחות קטנות יותר, כך שיצא לכם שבכל 3 שעות בערך תאכלו ארוחה, מה שאומר שבסופו של יום תאכלו 7-6-5 ארוחות ביום. מומלץ לא להשקיע יותר מדי זמן בהכנת האוכל, לדוגמה אפשר לחתוך ירקות לגודל גדול מהרגיל. כשאתם הולכים למסיבה כדאי לאכול לפני ולא להגיע רעבים כי קשה מאוד לעמוד בפיתוי שעומד מולנו.

לאלה שחושבים לעצמם "אני פשוט יאכל הכל אבל יעשה יותר פעילות", בדר"כ הם פשוט נפצעים מאימון יתר.

כשה תרגישו מוכנים ממש להוריד את השומנים האחרונים שנותרו אני ממליץ על פעילות עצימה כמו, אינטרבל לדוגמה: "הליכה 3 דקות ואז 60- 30 שניות ספרינט לכיוון דופק מרבי ככה במשך 25 30 דקות אזהרה!!! אימון זה קשה ואינו מומלץ למתאמנים מתחילים. למי שמעוניין פרסמתי את המחקר האחרון בנושא הקישור כאן https://www.lbs.co.il/threads/55910/

אהבתם עשו לייק, יש לכם שאלה אני בשמחה יענה גם בפרטי 😃

בראל משעל מאמן כושר אישי לתזונה ואורח חיים בריא

כל הכבוד על ההשקעה, אשמח לראות פרטים לגבי:

ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי
אז מה שהוא רווי?

- רצוי לאכול ארוחות קטנות יותר, כך שיצא לכם שבכל 3 שעות בערך תאכלו ארוחה, מה שאומר שבסופו של יום תאכלו 7-6-5 ארוחות ביום
למה לדעתך יש צורך באכילה כל X שעות

כי אתה אוכל פחות פר ארוחה, דבר שמכל על מערכת העיכול. וגם מונע ממך להיות רעב בין ארוחה לארוחה. וכך זה גם יותר קל נפשית. כי בעצם אתה אף פעם לא נמצא במצב של רעב, דבר שמקל אליך להמנע מאכילת יתר או כול החשקים למנהם.

הבעיה היחידה שזה לא כול כך מתאים לאנשים עם סדר יום לא קבוע וקדחני... כהאוכל לא תמיד זמין ואי אפשר להביא אותו אתך מהבית (כול העובדים בשתח למשל) לקנות אוכל בחוץ 5 פעמים ביום... יכול להיות יקר מאוד....

ושומנים בריאים (כמו: זיתים, אבוקדו, שקדים, אגוזי מלך ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי).
אני לא ממש מסכים עם זה, שומן מהחי הוא גם נחוץ וטבעי לבני אדם

את זה בדרך כלל כולם כן אוכלים בשפע וממעיטים מכול משהו ציין. לדעתי בגלל זה רוב המאמרים על תזונה בריא נותנים על זה דגש, לא כידי שנחליף בינהם.
אם זה ככה אז כן, אבל אני מכיר אנשים שכן מנסים להימנע משומן מהחי כי חושבים שזה לא בריא

אם זה ככה אז כן, אבל אני מכיר אנשים שכן מנסים להימנע משומן מהחי כי חושבים שזה לא בריא
אני חושבת שהרבה אנשים מתבלבלים בין שומן לאוכל שמן: בוקרס, ג'חנון, צ'יפס וכול שאר המאכלים הנוטפים שמן טיגון עמוק.
שמן זית אומנם מאוד בריא, אבל כשהוא מגיעה לטמפרתורה מסויימת הוא מתחיל לאבד את כול הערכים התזונתיים שלו. אותו דבר עם אגוזים קלויים או מזון מעובד.

את זה בדרך כלל כולם כן אוכלים בשפע וממעיטים מכול משהו ציין. לדעתי בגלל זה רוב המאמרים על תזונה בריא נותנים על זה דגש, לא כידי שנחליף בינהם.
האדם המודרני כמעט ולא צורך שומן מן החי, בכלל

אני חושבת שהרבה אנשים מתבלבלים בין שומן לאוכל שמן: בוקרס, ג'חנון, צ'יפס וכול שאר המאכלים הנוטפים שמן טיגון עמוק.
שמן זית אומנם מאוד בריא, אבל כשהוא מגיעה לטמפרתורה מסויימת הוא מתחיל לאבד את כול הערכים התזונתיים שלו. אותו דבר עם אגוזים קלויים או מזון מעובד.
זה כבר סיפור אחר, אני מדבר על זה שמפחדים לאכול את הצהוב של הביצה או סטייק אנטריקוט או חמאה או גבינה צהובה... וממה שראיתי הרבה חושבים שזה לא בריא

זה כבר סיפור אחר, אני מדבר על זה שמפחדים לאכול את הצהוב של הביצה או סטייק אנטריקוט או חמאה או גבינה צהובה... וממה שראיתי הרבה חושבים שזה לא בריא
כי היום כול אחד מרשה לעצמו לפרסם איזה כתבה בעיתון, אינטרנט, קבוצה מבלי להביא תמיכה מהמחקרים או שיהיה לו איזשהיא כשרה לזה. ואנחנו כמו מטומטמים אוכלים את השטויות האלה מבלי לחשוב בכלל או לבדוק מה עומד מאחורי הדברים האלה.

כי היום כול אחד מרשה לעצמו לפרסם איזה כתבה בעיתון, אינטרנט, קבוצה מבלי להביא תמיכה מהמחקרים או שיהיה לו איזשהיא כשרה לזה. ואנחנו כמו מטומטמים אוכלים את השטויות האלה מבלי לחשוב בכלל או לבדוק מה עומד מאחורי הדברים האלה.
בדיוק, בגלל זה כתבתי שאני לא מסכים עם מה שכתב פותח האשכול על שומנים בריאים, כי אפשר להבין מזה ששומן מהחי הוא לא בריא (הוא גם כתב להמעיט בתריכת שמן קוקוס כי זה שומן רווי).
אגב גם הכתבות עם כל מיני ממצאים לא נכונים יכולות להיות מגובות ב"מחקרים", השאלה מי עושה אותם ומי מממן אותם.
למשל קראתי מזמן שהגיעו למסקנה שגברים שצורכים שומן מהחי (או מוצרים מהחי, לא זוכר בדיוק, זה היה לפני כמה שנים) יש להם רמות טסטוסטרון יותר נמוכות מאלה שלא צורכים בכלל. אחר כך הבנתי שהם פשוט לקחו גברים צעירים טבעונים, וגברים אוכלי בשר בני 50 בערך והגיעו למסקנות שהם הגיעו. אז זה גם היה סוג של "מחקר"

כתב להמעיט בתריכת שמן קוקוס כי זה שומן רווי)
בשמן קוקוס יש 900 קלוריות ל 100 גרם!!! זה מטורף!!! רווי או לא זה כבר נושא אחר. לא מבינה בו כלום אז לא יתייחס ברשותך....

טסטוסטרון יותר נמוכות מאלה שלא צורכים בכלל.
לדעתי זה בגלל הרמה הגבוהה מאוד של אסטרוגן במוצרי חלב בקר ובבשר בקר. ולגבי טבעוניים... גם בסויה שהיא התחליף לבשר יש המון סויה...
מי שלמד פעם סטטיסטיקה (לצערי חייבו אותי בתואר) יודעה שיש הבדל בין קשר ישיר לקשר עדיף. יכולה להיות אותה תוצאה, אבל מסכנה אחרת לגמריי!!! וזה מחזיר אותנו לכול משאמרתה על המחקרים: מי הזמין, מה חיפש, ואת מי בדק.

בשמן קוקוס יש 900 קלוריות ל 100 גרם!!!
כי זה שומן טהור (9 קלוריות לגרם) בשמן זית יש 880 בערך ל 100 גרם...

גם בסויה שהיא התחליף לבשר יש המון סויה
המון אסטרוגן התכוונת? שמעתי על הקטע הזה...

הרמה הגבוהה מאוד של אסטרוגן במוצרי חלב בקר ובבשר בקר
זה משהו שלא ידעתי

מי הזמין, מה חיפש, ואת מי בדק.
זה השאלות החשובות נראה לי, כי בהתאם לתוצאה שרוצים לקבל אפשר לערוך מחקר ולקבל את אותן תוצאות, ואנשים לא ידעו בכלל שהמחקר אולי פסול מהתחלה...

זה השאלות החשובות נראה לי, כי בהתאם לתוצאה שרותים לקבל אפשר לערוך מחקר ולקבל את אותן תוצאות, ואנשים לא ידעו בכלל שהמחקר אולי פסול מהתחלה...
נכון. וכן, התכוונתי לרמת אסטוגן בסויה.
רמות גבוהות של אסטרוגן גורמות להגברת הסיכון לחלות בסרטן השד אצל נשים ו סרטן הערמונית אצל הגברים. היה פה דיון נרחב על זה לא מזמן.
חשוב מאוד לזכור שהרמות הגבוהות קשורות לזה שהפרה נמצאת בהריון רוב חייה בתעשיית המזון של היום... מכאן העלייה באסטרוגן. אז שלא יבוא לי עכשיו כול אלה של: פעם היינו אוכלים... כיא ין לי כוח לויכוח הזה שוב פעם!

פעם היינו אוכלים...
מסכים שהבשר היום זה לא הבשר שהיה לפני 100 שנה. ולא שמעתי על זה שבבשר בקר וחלב יש רמות גבוהות של אסטרוגן (אני ממש לא אומר שזה לא ככה, פשוט לא שמעתי). אבל אני בכל מקרה אמשיך לאכול בשר ומוצרי חלב 😃

גם אשה בהריון רמות האסטרוגן שלה עולות... על מנת להגדיל את תפוקת החלב, מכניסים את הפרות כול הזמן להריון ומה שהכי גרוע, זה שחולבים אותם כשהם בהריון.
אני לא מטיפה למעבר לטבעונות! ממש לא! בעצמי לא עשיתי את זה, למרות שבשבילי זה דיי עניין של חיים ומוות... אבל כן עברתי לעזים ואורגני (של חברות קטנטנות) עד כמה שתקציב מאפשר לי...

אבל בכול זאת, חשוב שאנשים ידעו ויקבלו החלטות מושכלות. זה הכול

• פותח/ת השרשור
טוב וואו קודם תודה רבה לכולם על התגובות והשאלות שלכם...

צודקים שכחתי לשים שומן מחי זה מאוד חשוב ואני חושב שלא מדברים על זה מספיק!!!

כל המאמר פה מגובה בהרבה מחקרים שקראתי בעבר פשוט התעצלתי להוסיף את כולם.
אני בדרך כלל לא מחשיב מה שמלמדים בסרטים כמו "ראש שמן" וכאלה כי לצערי זה לא מחקרי.

אני לא ממש מסכים עם זה, שומן מהחי הוא גם נחוץ וטבעי לבני אדם

שומן מחי חשוב לצערי אין מספקים מחקרים לגבי הנושא שבאמת מסתכלים על כמה הוא חשוב.

כי זה שומן טהור (9 קלוריות לגרם) בשמן זית יש 880 בערך ל 100 גרם...

שומן זה שומן ולכל שומן יש (9 קלוריות לגרם) אך גם אם את צודקת ושמן זית הוא 880 אז אני יעגל ויגיד 900 כי זה עדיין המון קלוריות.

אני חושב!
שלגבי שומנים חשוב לאכול יותר שומנים שלא מגיעים בקופסאות או בקבוקים לאכול אותו מהמוצר הטבעי בלי
שינויים של האדם. כנרא אני יעשה מאמר על הנושא הזה יותר לעומק ברגע שיהיה טיפה יותר ידע מה תהליכי היצור של השמנים האלה

גם בסויה שהיא התחליף לבשר יש המון סויה

סויה זה נושא מעניין מאוד לצערי הידע בנושא עדיין לא מגובש לכן אני ימנע מלהגיב לגבי הנושא הזה.

ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי

כמו שאמרתי שומן הוא שומן: עד כמה ששמן קוקוס טוב לא הייתי לוקח כף שלמה ממנו כי
1. שמן קוקוס שבא מקופסה הוא לא טבעי.
2. שומן רווי ברמות שלו כנראה יכול להתחמצן בדם וליצור פלק בוורידים, מצד שני הוא לא צריך לעבור תהליך בתוך מערכת הדם הלימפה.
בגלל זה הוא בעצם מתפרק מאוד מהר בגוף ויש פחות סיכוי שהתחמצן למדע יש חוסר בידע בנושא אז אני לא יכול להגיד לך עם כן/לא
המדע אומר להמעיט בצריכתו אבל לא נמנעים ממנו

היה לך אחלה של הסבר בפוסטים הקודמים אז אני שמח ששאלת 😃 תמשיך לשאול שאלות

אני מבקש לגבי שגיאות כתיב שפספסתי או טעיתי אז בבקשה לא לתקן אותי רוצים לתקן אותי אז בפרטי בבקשה תודה.

בראל משעל מאמן כושר אישי לאורח חיים בריא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית