הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מנסים להרזות? כדאי שתקראו את המאמר הבא.

mishal.barel

משתמש מתחיל
36
10
נק' מוניטין:
46
36
10
מאמן בטארגט
יש בגוף מספר הורמונים עיקריים האחראים על יצור שומן ושרפתו, במאמר הבא נתמקד בשתיים חשובים עבור הורדה במשקל, האחד הוא קורטיזול והשני אינסולין.

קורטיזול הוא הורמון המושפע מלחץ, אינסולין הוא הורמון המושפע מסוכר.

ככל שהאינסולין יהיה גבוה והקורטיזול שלנו יהיה נמוך הגוף אינו יוכל לשרוף שומן כמו שצריך ואפילו יאגור יותר שומן.

נקודה בעניין שחשוב להבין - אנשים חושבים שצריך להרזות כדי להיות בריא, הנקודה החשובה יותר היא שצריך לאכול בריא בכדי שנוכל להרזות. טיפול בבריאות שלנו יקל עלינו במלאכת ההרזיה.

אז איך ניצור את המצב האידאלי עבור הגוף שלנו?

נדאג לכך שנאכל מאכלים מזינים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים כמו – ירקות, קטניות, דגנים, חלבונים מלאים, ושומנים בריאים (כמו: זיתים, אבוקדו, שקדים, אגוזי מלך ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי).

נשמור על פעילות יום יומית כמו – ללכת, לרוץ ושאר פעילויות.

אימון - הפעילות האידאלית עבור הורדה בלחץ היא יוגה ופילאטיס, שמוכחות כפעילויות אשר מגבירות את פעילות הקורטיזול בגוף. עבור הורדה במשקל וחיטוב הגוף כדאי לבצע פעילויות כגון ריצה, הרמת משקולות אימונים פונקציונליים, ואינטרבלים ועוד...

שינה חשובה (מאוד) - נדאג לישון 7-6 שעות ביום לפחות. מחקרים מראים קשר ישיר בין השמנה לאיכות השינה. יש הורמונים שמופרשים רק בשינה, ביניהם הקורטיזול שהוא אחד ההורמונים החשובים בכל הקשור להרזיה.

טיפים - רצוי לאכול ארוחות קטנות יותר, כך שיצא לכם שבכל 3 שעות בערך תאכלו ארוחה, מה שאומר שבסופו של יום תאכלו 7-6-5 ארוחות ביום. מומלץ לא להשקיע יותר מדי זמן בהכנת האוכל, לדוגמה אפשר לחתוך ירקות לגודל גדול מהרגיל. כשאתם הולכים למסיבה כדאי לאכול לפני ולא להגיע רעבים כי קשה מאוד לעמוד בפיתוי שעומד מולנו.

לאלה שחושבים לעצמם "אני פשוט יאכל הכל אבל יעשה יותר פעילות", בדר"כ הם פשוט נפצעים מאימון יתר.

כשה תרגישו מוכנים ממש להוריד את השומנים האחרונים שנותרו אני ממליץ על פעילות עצימה כמו, אינטרבל לדוגמה: "הליכה 3 דקות ואז 60- 30 שניות ספרינט לכיוון דופק מרבי ככה במשך 25 30 דקות אזהרה!!! אימון זה קשה ואינו מומלץ למתאמנים מתחילים. למי שמעוניין פרסמתי את המחקר האחרון בנושא הקישור כאן https://www.lbs.co.il/threads/55910/

אהבתם עשו לייק, יש לכם שאלה אני בשמחה יענה גם בפרטי 😃

בראל משעל מאמן כושר אישי לתזונה ואורח חיים בריא

נכון. וכן, התכוונתי לרמת אסטוגן בסויה.
רמות גבוהות של אסטרוגן גורמות להגברת הסיכון לחלות בסרטן השד אצל נשים ו סרטן הערמונית אצל הגברים. היה פה דיון נרחב על זה לא מזמן.
חשוב מאוד לזכור שהרמות הגבוהות קשורות לזה שהפרה נמצאת בהריון רוב חייה בתעשיית המזון של היום... מכאן העלייה באסטרוגן. אז שלא יבוא לי עכשיו כול אלה של: פעם היינו אוכלים... כיא ין לי כוח לויכוח הזה שוב פעם!
מה רע בדיוק באסטרוגן ? אחלה הורמון .. אנאבולי דרך אגב

זה שמעתי אבל יש לך הוכחות לכך מדעיות רציניות ולא YNET ?

http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2338920
https://www.facebook.com/milklies
הם מדברים שם על ממצעים שהגיעו מהאיחוד הארופי. פלוס כול האונקולוגים בארץ.... כולל שלי...
אל תסתכל מי פרסם! תסתכל מי הזמין את המחקר!!! זה הרבה יותר חשוב!

אהבתי שכאשר אתה לא מבין אתה כותב "אין לי דעה מגובשת" - זה אומר הרבה יותר מאשר אם היית כותב שטויות. באופן כללי- יש קשר ישיר בין צריכת שומן רווי- לרמות טוסטסטרון בגוף. וחוץ מהקטע של ההורמונים בבשר- עדיין אין עמדה חד משמעית מה גורם לסרטן. פעם זה היה כולסטרול. אחרי זה שומן רווי. אחרי זה בכלל חלבון בשם קרניטין. בכל מקרה- משהו שם מסרטן ובזה אין ספק. כל נושא התזונה משתנה בין איזור לאיזור לדוגמא סויה: בארה"ב היא מהונדסת גנטית לכן היא לא אותה סויה כמו במזרח או באירופה. עדיין יש הרבה "דיונים" - האם הנדסה גנטית פוגעת בבריאות או לא ואם כן אז מתי. אבל כמו שJACK LALANE אמר IF MAN MADE IT SPIT IT. ואם זה אני מסכים, כמה שזה יותר קרוב לצורתו הטבעית ככה עדיף.
לפי נסיון והרגשה אישית שלי- שומן רווי בכמויות גדולות מעלה את הכוח,הסיבולת והנפח. בדייטה של מאורו פסקל עליתי בכח למרות שאכלתי 5 גרם פחמימה ביום. מה שכן המח לא עבד(מה הפלא המח צריך סוכר 😛)

באמת שאן לי כוח להכנס לדיון הזה.

אני רק אעיר שלרוב כשרמות של הורמון עולות מעל מה שהן צריכות להיות הגוף מוריד את הרמה שבה הוא מפריש אותו ,המזריקים בפורום יוכלו להעיד על כך עם האשכים המכווצים בזמן הסייקל.

כך שכל עוד מדובר ברמות שהן פיזיולוגיות קשה לי אישית להאמין שההורמונים במזון כלכך מסוכנים ,מה עוד שרק שבריר ממה שאוכלים מצליח איכשהוא להגיע לדם.

הסיבה העיקרית שיש חוקרים שחושבים שמזון מהחי מסרטן היא שיש מוצרים מהחי שגורמים לגוף להפריש הורמונים ופקטורי גדילה בצורה מוגברת. אגב ,גם פעילות גופנית עושה את זה ,בכלליות הרבה ממה שגורם לשרירים לגדול ולעצמות להיות חזקות יכול לגרום גם לגידולים סרטניים לגדול ,כך שלפי ההגיון הזה אימון גופני צריך לסרטן...

וקרניטין זו חומצה אמינית ולא חלבון.

נערך לאחרונה:
אהבתי שכאשר אתה לא מבין אתה כותב "אין לי דעה מגובשת" - זה אומר הרבה יותר מאשר אם היית כותב שטויות. באופן כללי- יש קשר ישיר בין צריכת שומן רווי- לרמות טוסטסטרון בגוף. וחוץ מהקטע של ההורמונים בבשר- עדיין אין עמדה חד משמעית מה גורם לסרטן. פעם זה היה כולסטרול. אחרי זה שומן רווי. אחרי זה בכלל חלבון בשם קרניטין. בכל מקרה- משהו שם מסרטן ובזה אין ספק. כל נושא התזונה משתנה בין איזור לאיזור לדוגמא סויה: בארה"ב היא מהונדסת גנטית לכן היא לא אותה סויה כמו במזרח או באירופה. עדיין יש הרבה "דיונים" - האם הנדסה גנטית פוגעת בבריאות או לא ואם כן אז מתי. אבל כמו שJACK LALANE אמר IF MAN MADE IT SPIT IT. ואם זה אני מסכים, כמה שזה יותר קרוב לצורתו הטבעית ככה עדיף.
לפי נסיון והרגשה אישית שלי- שומן רווי בכמויות גדולות מעלה את הכוח,הסיבולת והנפח. בדייטה של מאורו פסקל עליתי בכח למרות שאכלתי 5 גרם פחמימה ביום. מה שכן המח לא עבד(מה הפלא המח צריך סוכר 😛)
דווקא על פי איזה פרופסור (אם תתעקש, אני אמצא אותו בשבילך) טען שאנשים עם כולסטרול גבוה קיים אצלהם חשיבה קוגניטיבית טובה יותר.

http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2338920
https://www.facebook.com/milklies
הם מדברים שם על ממצעים שהגיעו מהאיחוד הארופי. פלוס כול האונקולוגים בארץ.... כולל שלי...
אל תסתכל מי פרסם! תסתכל מי הזמין את המחקר!!! זה הרבה יותר חשוב!
מה אני יגיד לך עיתון הארץ וקבוצה בפייסבוק שלחי לי מחקרים של ממש ולא משהו שכתב כותב אידיאולוגית וכו'

מה אני יגיד לך עיתון הארץ וקבוצה בפייסבוק שלחי לי מחקרים של ממש ולא משהו שכתב כותב אידיאולוגית וכו'
אסטרוגן ככ אנאבולי שהוא יבנה לך ציצים מבלי שתצטרך להרים משקלים.

זה שיש לו השפעה בעקיפין על הורמונים אנאבוליים אחרים בגוף לא בהכרח הופך אותו לאחלה הורמון.

אסטרוגן ככ אנאבולי שהוא יבנה לך ציצים מבלי שתצטרך להרים משקלים.

זה שיש לו השפעה בעקיפין על הורמונים אנאבוליים אחרים בגוף לא בהכרח הופך אותו לאחלה הורמון.
אני כמובן לא דיברתי על להזריק אותו באחוז שומן נמוך הוא יכול לגרום להיות להיות ממש אנאבולי באחוז שומן גבוה הוא כבר רע

אההה ברור... כי אתה כול יום משוטט באתרים של רופאים וקוראה מאמרים מדעים להנעתך....
תסתכל על מה כתוב, לא על איפה זה מפורסם. אפילו קופות חולים שינו את ההנחיות שלהם לגביי צריכת החלב!
ועם דעות של אונקולוגים זה לא מספיק טוב בשבילך, אז לרוויה חבר!

אההה ברור... כי אתה כול יום משוטט באתרים של רופאים וקוראה מאמרים מדעים להנעתך....
תסתכל על מה כתוב, לא על איפה זה מפורסם. אפילו קופות חולים שינו את ההנחיות שלהם לגביי צריכת החלב!
ועם דעות של אונקולוגים זה לא מספיק טוב בשבילך, אז לרוויה חבר!
חחח אם אני יקשיב לכל מה שאני קורא ממזמן הייתי אוכל רק מלפפונים ועגבניות .. וגם זה באיזשהו שלב היה יורד לי מהתפריט .. דעות של אנשים לא מספקות אותי אני רוצה הוכחות

חח אם אני יקשיב לכל מה שאני קורא ממזמן הייתי אוכל רק מלפפונים ועגבניות .. וגם זה באיזשהו שלב היה יורד לי מהתפריט .. דעות של אנשים לא מספקות אותי אני רוצה הוכחות
לפני 2 דקות
כשרופא מומחה אומר לך משהו, אתה מבקש הוכחות מחקריות גם ממנו?

@נטלי יודקובסקי
קרה לי ששני מנהלי מחלקות בבתי חולים שונים סתרו אחד את השני.אחד אמר לעשות ניתוח והשני אמר לא.בדיוק רופא מנתח שדיברתי איתו אמר לי היום,זה רפואה זה לא מדע מדוייק.
ולשאלתך, הייתי הולך לעוד כמה רופאים ואז מחליט.

ולשאלתך, הייתי הולך לעוד כמה רופאים ואז מחליט.
אני אישית היתיעצתי עם 3. חברותי לקבוצת תמיכה התיעצו גם כול אחד עם 2 (בערך 150 נשים) אף אחד מאיתנו עוד לא פגשה אונקולוג שמאשר למטופלות שלו לשתות חלב כאילו כלום לא קרה!
בנוסף לזה, בכול בית חולים בארץ יש תזונאים שיושב במחלקות האונקולוגיות, כולם ממליצים על אותו דבר: להמעט עד כמה שאפשר את צריכת מוצרי החלב בקר!!! עד להפסיק לצרוך אותם בכלל!!!

ובבקשה בלי הערות על זה שתזונאים לא יודעים כלום. כי עם גישה כזאת, אף אחד לא יודע שום דבר....

רופא שמטפל בסרטן אומר לך: חלב גורם לסרטן! לא תאמין לו?
מצטער להגיד לך אבל הרבה רופאים לא יודעים על מה הם מדברים.. היו מקרים שלא היה לרופא מושג והייתי צריך לבקש ממנה טיפולים מסויימים.

הרופאה שלי מכירה אותי, היא לא צריכה לאבחן אותי. אני פשוט בא 1 2 ו3 והיא מביאה לי.

עד לא מזמן כל הרופאים והתזונאיות גם אמרו ששומן רווי גורם למחלות לב והרבה עדיין אומרים את השטות הזאת למרות שיש 0 עדויות אמינות בעד והרבה עדויות נגד (יש רק מחקרים שמראים שסטטינים מורידים את הסיכוי להתקפי לב ,אבל לא שכולסטרול ושומן רווי בתזונה גורמים להתקפי לב). לפעמים חייבים לקרוא מאמרים מדעיים בשביל לגלות מה המצב באמת.

לגבי החלב והקשר לסרטן השד,מההסתכלות המהירה והלא מקצועית שלי נראה שיש על העניין ויכוח גדול בעיתונים המדעיים . יכול להיות שהם מעדיפים לא לקחת סיכון. מהצד השני יש סרטנים שמאמרים מהרווארד תומכים בכך שהוא מוריד את הסיכוי לחלות בהם...

אה והחלבון שנמצא באבקות החלבון הWHEY לא גורם לעליה גדולה בIGF 1 כמו קזאין והוא אנבולי יותר ,כך שאולי זו אלטרנטיבה עדיפה למי שעדיין רוצה לשמור על מסת שריר ומפחד מהאפקט ההורמונלי.(אני אנסה למצוא משהו רלוונטי יותר ממחקר על ילדים אבל יש כאלה גם על מבוגרים)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית