הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מנסים להרזות? כדאי שתקראו את המאמר הבא.

mishal.barel

משתמש מתחיל
36
10
נק' מוניטין:
46
36
10
מאמן בטארגט
יש בגוף מספר הורמונים עיקריים האחראים על יצור שומן ושרפתו, במאמר הבא נתמקד בשתיים חשובים עבור הורדה במשקל, האחד הוא קורטיזול והשני אינסולין.

קורטיזול הוא הורמון המושפע מלחץ, אינסולין הוא הורמון המושפע מסוכר.

ככל שהאינסולין יהיה גבוה והקורטיזול שלנו יהיה נמוך הגוף אינו יוכל לשרוף שומן כמו שצריך ואפילו יאגור יותר שומן.

נקודה בעניין שחשוב להבין - אנשים חושבים שצריך להרזות כדי להיות בריא, הנקודה החשובה יותר היא שצריך לאכול בריא בכדי שנוכל להרזות. טיפול בבריאות שלנו יקל עלינו במלאכת ההרזיה.

אז איך ניצור את המצב האידאלי עבור הגוף שלנו?

נדאג לכך שנאכל מאכלים מזינים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים כמו – ירקות, קטניות, דגנים, חלבונים מלאים, ושומנים בריאים (כמו: זיתים, אבוקדו, שקדים, אגוזי מלך ואפילו קוקוס למרות שלהמעיט בצריכתו כי הוא מאוד רווי).

נשמור על פעילות יום יומית כמו – ללכת, לרוץ ושאר פעילויות.

אימון - הפעילות האידאלית עבור הורדה בלחץ היא יוגה ופילאטיס, שמוכחות כפעילויות אשר מגבירות את פעילות הקורטיזול בגוף. עבור הורדה במשקל וחיטוב הגוף כדאי לבצע פעילויות כגון ריצה, הרמת משקולות אימונים פונקציונליים, ואינטרבלים ועוד...

שינה חשובה (מאוד) - נדאג לישון 7-6 שעות ביום לפחות. מחקרים מראים קשר ישיר בין השמנה לאיכות השינה. יש הורמונים שמופרשים רק בשינה, ביניהם הקורטיזול שהוא אחד ההורמונים החשובים בכל הקשור להרזיה.

טיפים - רצוי לאכול ארוחות קטנות יותר, כך שיצא לכם שבכל 3 שעות בערך תאכלו ארוחה, מה שאומר שבסופו של יום תאכלו 7-6-5 ארוחות ביום. מומלץ לא להשקיע יותר מדי זמן בהכנת האוכל, לדוגמה אפשר לחתוך ירקות לגודל גדול מהרגיל. כשאתם הולכים למסיבה כדאי לאכול לפני ולא להגיע רעבים כי קשה מאוד לעמוד בפיתוי שעומד מולנו.

לאלה שחושבים לעצמם "אני פשוט יאכל הכל אבל יעשה יותר פעילות", בדר"כ הם פשוט נפצעים מאימון יתר.

כשה תרגישו מוכנים ממש להוריד את השומנים האחרונים שנותרו אני ממליץ על פעילות עצימה כמו, אינטרבל לדוגמה: "הליכה 3 דקות ואז 60- 30 שניות ספרינט לכיוון דופק מרבי ככה במשך 25 30 דקות אזהרה!!! אימון זה קשה ואינו מומלץ למתאמנים מתחילים. למי שמעוניין פרסמתי את המחקר האחרון בנושא הקישור כאן https://www.lbs.co.il/threads/55910/

אהבתם עשו לייק, יש לכם שאלה אני בשמחה יענה גם בפרטי 😃

בראל משעל מאמן כושר אישי לתזונה ואורח חיים בריא

רופא שמטפל בסרטן אומר לך: חלב גורם לסרטן! לא תאמין לו?
ואמרו ששומן רווי וכולסטרול גורם למחלות לב ולהתקפי לב .. והוכח כלא נכון .. אז לא אני לא יאמין לו הכל אידיאולוגיה גם בעסק הזה !...

לגבי החלב והקשר לסרטן השד,מההסתכלות המהירה שלי נראה שיש על העניין ויכוח גדול בעיתונים המדעיים . יכול להיות שהם מעדיפים לא לקחת סיכון. מהצד השני יש סרטנים שמאמרים מהרווארד תומכים בכך שהוא מוריד את הסיכוי לחלות בהם...
סרטן שד ניזון מאסטרוגן. בגלל זה נשים שחלו בסרטן השד מקבלות טיפולים המדכאים כול ייצור אסטרוגן בגוף. כולל ניתוח לכריתת שחלות. זה עובדה!

פרה נלבת כשהיא בהריון. עובדה. כאשר פרה, בידיוק כמו אשה, בהריון, אז רמת האסטרוגן שלה היא בשחקים!
וכן, זה עובר בחלב... לא מת בפיסטור. בידיוק כמו שלא מתים כול הויטמינים וערכים תזונתיים הכול כך חשובים לנו...
זה כבר עניין של הגיון בריא!

סרטן שד ניזון מאסטרוגן. בגלל זה נשים שחלו בסרטן השד מקבלות טיפולים המדכאים כול ייצור אסטרוגן בגוף. כולל ניתוח לכריתת שחלות. זה עובדה!

פרה נלבת כשהיא בהריון. עובדה. כאשר פרה, בידיוק כמו אשה, בהריון, אז רמת האסטרוגן שלה היא בשחקים!
וכן, זה עובר בחלב... לא מת בפיסטור. בידיוק כמו שלא מתים כול הויטמינים וערכים תזונתיים הכול כך חשובים לנו...
זה כבר עניין של הגיון בריא!
אם כך הטענה שלך אומרת בין היתר אל תאכלו בשר מזריקים לזה מלא מלא חומרים ..ולכל דבר שאת אומרת אשמח למחקר ולא בגלל שזה אמר לי וההוא אמר לי .. הטענות שלך כרגע לא מבוססות מדעית שזה יבוסס מדעית אני אגיד שאת צודקת 😃

95-98% מהסטרואידים שנמצאים במזון מתפרקים לפני שהם מגיעים לדם. בגוף גם יש בקרה שדואגת לכך שאם רמת האסטרוגן בדם עולה אז הוא ייצר פחות כדי לאזן אותה (אלה אם מדובר בכמויות פסיכיות שהם מעבר למה שנמצא בדם בצורה טבעית ,אין מצב שיש כמות כזאת בכוס חלב).

הטענה שרצה לא מזמן באיזה מחקר שהוזכר פה היתה שכשאוכלים בשר וחלב הגוף מפריש סטרואידים ופקטורי גדילה בעצמו כחלק מהתגובה של הגוף למזון כדי להתחיל לנצל את החלבון לבנייה. זה מעולה אם רוצים שרירים ועצמות חזקים ,אבל חרא אם יש גידול סרטני שזה יעודד את הגדילה שלו...

אני אישית חושב שזה גם לא משנה ושאם יש באמת קשר לסרטן כלשהוא ,זה חייב להיות דרך הסידן.

95-98% מהסטרואידים שנמצאים במזון מתפרקים לפני שהם מגיעים לדם. בגוף גם יש בקרה שדואגת לכך שאם רמת האסטרוגן בדם עולה אז הוא ייצר פחות כדי לאזן אותה (אלה אם מדובר בכמויות פסיכיות שהם מעבר למה שנמצא בדם בצורה טבעית ,אין מצב שיש כמות כזאת בכוס חלב).

הטענה שרצה לא מזמן באיזה מחקר שהוזכר פה היתה שכשאוכלים בשר וחלב הגוף מפריש סטרואידים ופקטורי גדילה בעצמו כחלק מהתגובה של הגוף למזון כדי להתחיל לנצל את החלבון לבנייה. זה מעולה אם רוצים שרירים ועצמות חזקים ,אבל חרא אם יש גידול סרטני שזה יעודד את הגדילה שלו...

אני אישית חושב שזה גם לא משנה ושאם יש באמת קשר לסרטן כלשהוא ,זה חייב להיות דרך הסידן.
צודק !

טוב אני פורשת מהדיון... בריאות לכולם!
בריאות ולילה טוב נשמה 😃

http://ods.od.nih.gov/factsheets/Carnitine-HealthProfessional/
http://nutritionfacts.org/video/carnitine-choline-cancer-and-cholesterol-the-tmao-connection/
וכן קרניטין זה חומצת אמינו ולא חלבון. זה שכל דבר שאני אומר אתה מנסה לחסום ולהפריך לא הופך אותו ללא נכון. למשל אתה אולי בן אדם אבל לא אנושי.
וגם אני פורש, כי נראה לי שההוכחה הפשוטה שסרטן היא גורם תמותה מספר 1 בעולם לא יגרום לאנשים לחשוב על הסיבה.. אולי בצלחת? מה זה משנה, תהנו,תתרפו בלוואי הכי החזק שורד ואנשים שלא פתוחים לשינועים ימותו. ובנימה אופטימית זו לילה טוב.

http://nutritionfacts.org/video/carnitine-choline-cancer-and-cholesterol-the-tmao-connection/
וכן קרניטין זה חומצת אמינו ולא חלבון. זה שכל דבר שאני אומר אתה מנסה לחסום ולהפריך לא הופך אותו ללא נכון. למשל אתה אולי בן אדם אבל לא אנושי.
וגם אני פורש, כי נראה לי שההוכחה הפשוטה שסרטן היא גורם תמותה מספר 1 בעולם לא יגרום לאנשים לחשוב על הסיבה.. אולי בצלחת? מה זה משנה, תהנו,תתרפו בלוואי הכי החזק שורד ואנשים שלא פתוחים לשינועים ימותו. ובנימה אופטימית זו לילה טוב.
חח סרטן גורם תמותה מספר 1 בעולם שמעת לעצמך ?

חח סרטן גורם תמותה מספר 1 בעולם שמעת לעצמך ?
בעולם המערבי למה אתה חיי בהודו? אוכל בשר של ערבים מהשטחים? שותה חלב של פרה אירופאית? לא קונה ברשתות מזון?
תירס מהונדס גנטית? מה עם סויה? לך תאכל עוד קג בשר שמעתי יש מבצע בבלאק.

מעניין בדיון קודם שהיה כאן ,תמכת בבחור שהמליץ לתסף בחומצות אמינו שבינהן היתה (איזו הפתעה) גם הL קרניטין. לא רציתי להביא את המחקר על הסרטן כי היתה לי תחושה שתקפוץ...

בריאות ובילדינג לא הולכים ביחד. אם זה חדש לך אז כנראה אתה לא מתאמן מספיק. הדבר היחידי שאפשר לעשות זה למזער נזקים. הן ברמת הסייקל,התזונה(200 גרם חלבון במשך 30 שנה),אימונים וכו. בקפאין גם יש 7 חומרים מסרטנים זה לא אומר שהוא לא יעיל לחיטוב ולשריפת שומן מוגברת באימוני אירובי. לכל דבר יש מחיר. המחיר שתשלם אם תאכל כל יום חצי קילו בשר מהסופר הוא לא אותו מחיר אם אתה לוקח קרניטין בזמן תוכנית אימוני כח(שמוגבלת בזמן אם אתה מתאמן טבעי, מי עושה SS 12 חודשים בשנה?)
בכל מקרה אני רואה אצלך הכל שחור לבו ואין אפור אז אין טעם להתווכח.

בריאות ובילדינג לא הולכים ביחד. אם זה חדש לך אז כנראה אתה לא מתאמן מספיק. הדבר היחידי שאפשר לעשות זה למזער נזקים. הן ברמת הסייקל,התזונה(200 גרם חלבון במשך 30 שנה),אימונים וכו. בקפאין גם יש 7 חומרים מסרטנים זה לא אומר שהוא לא יעיל לחיטוב ולשריפת שומן מוגברת באימוני אירובי. לכל דבר יש מחיר. המחיר שתשלם אם תאכל כל יום חצי קילו בשר מהסופר הוא לא אותו מחיר אם אתה לוקח קרניטין בזמן תוכנית אימוני כח(שמוגבלת בזמן אם אתה מתאמן טבעי, מי עושה SS 12 חודשים בשנה?)
בכל מקרה אני רואה אצלך הכל שחור לבו ואין אפור אז אין טעם להתווכח.

לא הצלחתי להבין אותך לאון, מצד אחד אתה אומר שבשר מוצרים מן החי שעשירים בשומן רווי מאוד עוזרים ומחזקים וצריך לצרוך אותם- ציינת שאכלת כ- 5 גרם פחמימה ביום ושאר התפריט התבסס על חלבון ושומן(דל פחמימה) עם דגש על בשר שמכיל שומן רווי, ומצד שני מאוד מסוכנים ומסרטנים?!
איך זה הולך ביחד ואם זה כל-כך מסוכן למה אתה עושה את זה?...

(אני שואל בשביל להבין, יכול להיות שפיספסתי אותך בן השורות, ממה שהבנתי יש פה סטירה עצמית של הדברים שלך...)

טוב אני פורשת מהדיון... בריאות לכולם!

אל תפרשי מהדיון, אמנם החבר'ה קצת עוקצנים אבל הם מדברים לעניין.

בסופו של דבר, שזה מגיע לאוכל יש כל כך הרבה דעות ומחקרים סותרים כמו שיש המון רופאים שסותרים אחד את השני.
בסופו של דבר מי שחכם ימצא מה עושה לו טוב לאכול,יעשה בדיקות דם ומעקב ויראה אם הגוף שלו עובד כמו שצריך וזה האוכל שהוא צריך להמשיך לאכול. אני מאמין גדול שגוף זה משהו אינדיוידאלי ולא כולנו "פועלים" אותו דבר גם במערכת העיכול , ספיגה של מאכלים שונים וכו'... לכן עדיף לנסות על עצמך ולבדוק ולעקוב ולראות מה עושה לך טוב. זאת הדעה שלי כרגע.

לכן עדיף לנסות על עצמך ולבדוק ולעקוב ולראות מה עושה לך טוב. זאת הדעה שלי כרגע.[/quote

סרטן זה לא שפעת! זה לא משהו קליל שאפשר להחלים מזה בקלות!
אנשים עדיין מתים מסרטן! אני הולכת למות מסרטן! ולהפסיק לצרוך מוצרי חלב כבר לא יעזור לי לצערי, רק יתן לי עוד כמה שנים לחיות (הסרטן שלי חיובי לאסטרוגן).
נכון שזה לא מחייב 100% אבל זה מעלה את הסיכון לחלות בסרטן לרמה כול כך גבוה, שלמה שמישהו ירצה לקחת את הסיכון הזה?
אנחנו כולנו פה כי אנחנו רוצים לשפר את הבריאות, לא? מי שזה באמת חשוב לו, יחקור על הנושא ברשת, ברוך השם לא חסר אינפורמציה

נערך לאחרונה:
עד לא מזמן כל הרופאים והתזונאיות גם אמרו ששומן רווי גורם למחלות לב והרבה עדיין אומרים את השטות הזאת למרות שיש 0 עדויות אמינות בעד והרבה עדויות נגד (יש רק מחקרים שמראים שסטטינים מורידים את הסיכוי להתקפי לב ,אבל לא שכולסטרול ושומן רווי בתזונה גורמים להתקפי לב). לפעמים חייבים לקרוא מאמרים מדעיים בשביל לגלות מה המצב באמת.

לגבי החלב והקשר לסרטן השד,מההסתכלות המהירה והלא מקצועית שלי נראה שיש על העניין ויכוח גדול בעיתונים המדעיים . יכול להיות שהם מעדיפים לא לקחת סיכון. מהצד השני יש סרטנים שמאמרים מהרווארד תומכים בכך שהוא מוריד את הסיכוי לחלות בהם...

אה והחלבון שנמצא באבקות החלבון הWHEY לא גורם לעליה גדולה בIGF 1 כמו קזאין והוא אנבולי יותר ,כך שאולי זו אלטרנטיבה עדיפה למי שעדיין רוצה לשמור על מסת שריר ומפחד מהאפקט ההורמונלי.(אני אנסה למצוא משהו רלוונטי יותר ממחקר על ילדים אבל יש כאלה גם על מבוגרים)
אני מרגיש שאני מגיב... 😃

סדר הגודל של הגורם המשפיע...

אה והחלבון שנמצא באבקות החלבון הWHEY לא גורם לעליה גדולה בIGF 1 כמו קזאין והוא אנבולי יותר ,כך שאולי זו אלטרנטיבה עדיפה למי שעדיין רוצה לשמור על מסת שריר ומפחד מהאפקט ההורמונלי.(אני אנסה למצוא משהו רלוונטי יותר ממחקר על ילדים אבל יש כאלה גם על מבוגרים)

לא הבנתי, החלבון קזאין אנאבולי יותר?

סרטן זה לא שפעת! זה לא משהו קליל שאפשר להחלים מזה בקלות!
אנשים עדיין מתים מסרטן! אני הולכת למות מסרטן! ולהפסיק לצרוך מוצרי חלב כבר לא יעזור לי לצערי, רק יתן לי עוד כמה שנים לחיות (הסרטן שלי חיובי לאסטרוגן).
נכון שזה לא מחייב 100% אבל זה מעלה את הסיכון לחלות בסרטן לרמה כול כך גבוה, שלמה שמישהו ירצה לקחת את הסיכון הזה?
אנחנו כולנו פה כי אנחנו רוצים לשפר את הבריאות, לא? מי שזה באמת חשוב לו, יחקור על הנושא ברשת, ברוך השם לא חסר אינפורמציה

א. זה עצוב מאד מה שאת אומרת, אני בטוח שאת יותר אוםטימית מזה ותעברי את זה כי קטן עליך!
ב. מה שכתבת לא סותר את מה שאמרתי , אני התכוונתי שהיום את יודעת ממה להמנע ומה לא עושה ל-ך טוב. זה לא אומר שאין אנשים שאוכלים ושותים חלב כל החיים שלהם כ90% מהתזונה שלהם והם לא יחלו בסרטן...
זנ תלוי ב1001 נסיבות לפעמים אפילו נפשיות ודברים שלא תלויים בנו ככה שאני בעד להבין מה טוב לך לחיות לפי הדרך שלך ולווא דווקא להשליך את זה על אחרים.
יש לי גם גישה כזאת באימונים אגב, כל גוף הוא שונה כל סקוואט וכל דדליפט הוא שונה מאמן טוב ידע לעשות התאמות, אותו דבר לגביי התזונה.

• פותח/ת השרשור
היי יוגב אני חוזר אליך לאט לאט לכל השאלות אם גיבוי מחקרי

לגבי שמן הקוקוס: לגבי רק כף אחת בצריכה ממנו למה אמרתי את זה
כפי שראו במחקר למטה היה שינוי נהדר בין ה (ldl) (hdl) וגם יחס שומנים בדם ירד
למרות כל יתרונותיו הבריאותיים מספיק לצרוך קצת ממנו ולא בכמות גדולה לכן אני אומר לא להגזים

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0009912004001201
יש עוד כמה מחקרים על הנושא אבל זה העיקרי והחשוב בין כולם

לגבי למה אני אומר שאני מעדיף לצרוך שומן בצורותיו הטבעיות:
זה בין הדברים היחידים שאני אומר דעה אישית לגביו.
אם נשמע ממני שאני אומר את זה כאילו שזה איזה בולשיט מדעי לא זה בסך הכל הדעה השלי והעדפה האישית שלי.
אם אני יגיד את זה דבר כזה שוב אני ימרקר את זה באדום דעה אישית

בראל משעל מאמן אישי לאורח חיים בריא

היי יוגב אני חוזר אליך לאט לאט לכל השאלות אם גיבוי מחקרי

לגבי שמן הקוקוס: לגבי רק כף אחת בצריכה ממנו למה אמרתי את זה
כפי שראו במחקר למטה היה שינוי נהדר בין ה (ldl) (hdl) וגם יחס שומנים בדם ירד
למרות כל יתרונותיו הבריאותיים מספיק לצרוך קצת ממנו ולא בכמות גדולה לכן אני אומר לא להגזים

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0009912004001201
יש עוד כמה מחקרים על הנושא אבל זה העיקרי והחשוב בין כולם

לגבי למה אני אומר שאני מעדיף לצרוך שומן בצורותיו הטבעיות:
זה בין הדברים היחידים שאני אומר דעה אישית לגביו.
אם נשמע ממני שאני אומר את זה כאילו שזה איזה בולשיט מדעי לא זה בסך הכל הדעה השלי והעדפה האישית שלי.
אם אני יגיד את זה דבר כזה שוב אני ימרקר את זה באדום דעה אישית

בראל משעל מאמן אישי לאורח חיים בריא
מה היא הדעה שלך לשומן רווי מן החי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית