הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילי גב

וריאציות שונות של מתח וכל סוגי החתירות (BOR, T-Bar, מסור, פולי עליון, פולי תחתון וחתירות במכונות).

1. דדליפט תרגיל מספר 1 לגב חזק - תרגיל חובה
2. מתח ובנט אובר
דאדליפט עיקרי לרגליים ככה לידע כללי ופחות לגב , לפותח הפוסט עבודה עם תרגילים מורכבים , ותמיד עדיפות לעבודה חופשית מאשר מכונות בנוסף יש עליך להתאים את מספר התרגילים והסטים לדרגת מתאמן שאתה והכי חשוב התזונה שלך צריכה להיות מאוד מחושבת , איזה תרגילים לבצע זה בדרך כלל הדבר האחרון שאמור לעניין אותך בתהליך תתמקד בהתחלה בכל שאר האלמנטים של שינה ,תפריט ואיך בונים תוכנית .

בספר של מראק ריפטו הוא מציין שהדאדלפיט עובד על כל הגוף וכמעט כל שריר קיים בגוף עובד בזמן התרגיל , אך הוא מציין שהרגליים הם קבוצת השרירים שהכי נפגעת מהתרגיל אין ספק שגם הגב נפגע די חזק מהתרגיל, אבל בין זה לבין שזה התרגיל הכי חשוב לגב יש הבדל גדול , את האמירה הזאת אני לא מקבל, חפשתי תקטע הזה עכשיו באינטרנט לא מצאתי , אז בזמנו שקראתי את הספר אני זוכר את זה טוב מאוד.
דדליפט לא תרגיל רגליים ולא תרגיל גב.
צדקה עדןביי כשאמרה שדדליפט כנראה התרגיל הטוב ביותר לגב חזק, ככה לידע כללי.

נערך לאחרונה:
בספר של מראק ריפטו הוא מציין שהדאדלפיט עובד על כל הגוף וכמעט כל שריר קיים בגוף עובד בזמן התרגיל , אך הוא מציין שהרגליים הם קבוצת השרירים שהכי נפגעת מהתרגיל אין ספק שגם הגב נפגע די חזק מהתרגיל, אבל בין זה לבין שזה התרגיל הכי חשוב לגב יש הבדל גדול , את האמירה הזאת אני לא מקבל, חפשתי תקטע הזה עכשיו באינטרנט לא מצאתי , אז בזמנו שקראתי את הספר אני זוכר את זה טוב מאוד.
אין לך מה לקבל או מה לא לקבל.
תרגילים מורכבים לא מחלקים לקבוצות שרירים אלא לתנועה (משיכה לחיצה שפיפה)
לדוגמא בלחיצת חזה השריר שהכי מניע את המוט הוא הטרייספס ורק מעט מתחתיו שרירי החזה.
*בהנחה שאתה לוחץ נכון

ואיך המידע הזה קשור לדיון ... ? , בן אדם שאל איזה תרגילים מומלצים לגב?, מפה ולעל מה שאתה מדבר אני לא רואה שום קשר אבל אני זורם איתך 😃

דדליפט הוא לא תרגיל גב. גם כשמקטלגים אותו קבוצת שרירים מסוימת בתכנית נפח אין להכניס אותו ברוטינת גב.
מתח, פולי עליון וחתירות אחרות, פולאובר הם תרגילי גב.

דדליפט ועוד איך נחשב תרגיל גב.
הוא בעיקר עובד על הרגליים אבל הגב התחתון עובד חזק מאוד בצורה איזומטרית.

מתח,חתירות,פולי וכל השאר עובדים על הגב העליון ולא התחתון
רק Bent over row עובד קצת על התחתון

דדליפט הוא אחד מתרגילי הגב התחתון הטובים ביותר ביחד עם גוד מורנינג

ולכותב הפוסט:
ההמלצה הגורפת לגב רחב (פיתוח הרחב גבי) היא מתח.
תן פעמיים בשבוע מתח,תוסיף גם bent over row להשלמת העבודה על הגב העליון ואתה מסודר מבחינת רוחב הגב 😃

אל תשכח לא להזניח את התחתון.

נערך לאחרונה:
דדליפט ועוד איך נחשב תרגיל גב.
הוא בעיקר עובד על הרגליים אבל הגב התחתון עובד חזק מאוד בצורה איזומטרית.

מתח,חתירות,פולי וכל השאר עובדים על הגב העליון ולא התחתון
רק Bent over row עובד קצת על התחתון

דדליפט הוא אחד מתרגילי הגב התחתון הטובים ביותר ביחד עם גוד מורנינג

ולכותב הפוסט:
ההמלצה הגורפת לגב רחב (פיתוח הרחב גבי) היא מתח.
תן פעמיים בשבוע מתח,תוסיף גם bent over row להשלמת העבודה על הגב העליון ואתה מסודר מבחינת רוחב הגב 😃

אל תשכח לא להזניח את התחתון.
על הגב התחתון אין ספק שהוא עובד, אבל דיברנו על הLATS.

תגוון בין חתירות למשיכות
עדיפות לתרגילים במשקל חופשי ולא מכונות
זה הכל לא יותר מידי מסובך
הכל עדיף

דדליפט מפתח יפה מאוד את החלק העליון של הגב, בעיקר את הטרפזים, אבל גם שאר האיזור מושפע חזק מאוד מהתרגיל
מתח עם משקל, חתירה צרה, חתירה בדאמבלים מומלצים מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית