הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתוסכל מחוסר התקדמות

• פותח/ת השרשור LoLvsXD
  • פורסם בתאריך

LoLvsXD

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
קודם כל, מתנצל אם זה לא המקום הנכון לאשכול.

אני מתאמן בערך שנה וחצי, אמנם חצי שנה ראשונה היה עם תוכנית גרוע (ספליטים וכו') בלי מטרה להתקדם לפני שעברתי לפול בודי (5X5) התקדמתי מאוד מהר בחודשים הראשונים, אבל כבר כמעט שנה אני לא רואה התקדמות במשקלים שלי (שעדיין נמוכים בצורה מביכה).

בן 24. התחלתי ממשקל גוף של 57 קילו, כרגע אני שוקל 65. המשקלים שלי (ל5X5):
בנץ': 70
סקווט: 80
דד ליפט: 110
פרס: 45.

כבר שנה שאני כושל בסטים/החזרות האחרונות ולא מצליח להתקדם. כל פעם שניסיתי להיכנס למסה, פשוט השמנתי בלי להתחזק (2-4 קילו בכמה חודשים בלי עלייה בכוח כלל), ואם הייתי אוכל מעט פחות לא הייתי עולה במשקל בכלל. עם כל מי שדיברתי וכל מי ששאלתי אמר באופן חד משמעי שאני עדיין אמור לעלות "בקלות" במשקלי העבודה שלי, במיוחד בסקווט ובדד ליפט. יכול להיות שפשוט הגנטיקה שלי עד כדי כך מחורבנת?

הטכניקה של התרגילים נבדקה.

אני אבוד עצות ואשמח לעזרה, המוטיבציה שלי להתאמן כרגע בשפל.

אימנתי מספר חברי'ה שהתחילו עם נתונים דומים לשלך ועלו ל85-90 ק"ג משקל גוף עם מספרים גבוהים.
אחת מכמה בעיות:
1. טכניקה(תעלה סרטונים של הכל)
2. תזונה לקויה/שינה לקויה
3. תכנית לא מתאימה/חוסר ידע

על 2,3 תוכל לקרוא באתר
1- יש ספר שיצא בנושא(SS) וכן יש לא מעט מאמנים פרושים בארץ שיוכלו לעזור לך

נערך לאחרונה:
במשקל שלך הגעת סך הכל למשקלים הסטנדרטיים (הסקווט קצת נמוך), כדי להתקדם לשלב הבא תצטרך לעלות במשקל גוף במקביל לתוכנית מתאימה.
אם יש לך הרבה זמן פנוי לאימונים ומנוחה אתה יכול לעשות ss אם לא תוכנית כוח עם התקדמות שבועית

• פותח/ת השרשור
אימנתי מספר חברי'ה שהתחילו עם נתונים דומים לשלך ועלו ל85-90 ק"ג משקל גוף עם מספרים גבוהים.
אחת מכמה בעיותL
1. טכניקה(תעלה סרטונים של הכל)
2. תזונה לקויה/שינה לקויה
3. תכנית לא מתאימה/חוסר ידע
על 2,3 תוכל לקרוא באתר
1- יש ספר שיצא בנושא(SS) וכן יש לא מעט מאמנים פרושים בארץ שיוכלו לעזור לך

תודה על ההתייחסות. נטו מסקרנות, אותם חבר'ה שאימנת, כמה זמן לקח להם לעלות את ה-30 קילו האלו? זה נשמע המון בכל תקופה קצרה משנתיים. מה שקרה לי זה שהיית לי עלייה במסה יפה אחת שבה התחזקתי "המון", ומאז כל עלייה במשקל זה נטו שומן.

בכל מקרה, התזונה שלי פחות או יותר נראית כך:
בוקר: סנדוויץ' סלט טונה/בולגרית עם ירקות וכו'.
צהריים: פילה סלמון, סטייק טונה, חזה עוף, רוסטביף + פחמימות + ירקות.
ערב: משתנה מאוד.
במהלך היום אני משלים את המאזן הקלורי עם חלב וחמאת בוטנים, ובכללי מכוון לכ-2 גרם חלבון לק"ג משקל גוף.

מבחינת שינה באמת יש בעיה, אני ישן בין 5 שעות ל-6 בלילה, עם תנומה של כחצי שעה מעט אח"כ (אוטובוס), זה פשוט לא ריאלי לישון יותר כשיש לימודים, עבודה ובת זוג. הגיוני שהייתי רואה התקדמות איטית, שכן ללא ספק אני לא יישן מספיק, אבל אני לא רואה התקדמות *כלל*.

קראתי את הספר של SS, ואף ניסיתי את התוכנית פעם אחרונה שניסיתי לעלות במשקל. כל המשקלים שלי קפצו מיד ב-5 קילו (הגיוני כי ירדתי מ5X5 ל 3X5) ואז שוב המשקל קפא.

התוכנית שלי:
יום A:
סקווט 5X5
בנץ 5X5
בנט אובר 5x5
barbell curl 3X8
כפיפות בטן עם פלטה.

יום B:
סקווט 5X5
דד ליפט 1X5
פרס 5X5
בנט אובר 5X5
בנץ באחיזה קרובה 3X8
barbell curl 3X8
כפיפות בטן עם פלטה.

ניסיתי להוריד מחמש סטים ל-3, שכן התוכנית באמת בנפח גבוה. המשקלים שלי קפצו מיידית בגלל הנפח הנמוך יותר, אבל קפאו לאחר תקופה קצרה.

חנן, המשקלים לדעתי לא קרובים לסטדנרטיים, במיוחד במשקל גוף נמוך (בו היחס בין המשקל שאתה מרים למשקל גוף הוא גבוה יותר), וכפי שאמרתי, מעבר לתקופת מסה ראשונה מוצלחת, לא הצלחתי להתקדם.

במשקל שלך הגעת סך הכל למשקלים הסטנדרטיים (הסקווט קצת נמוך), כדי להתקדם לשלב הבא תצטרך לעלות במשקל גוף במקביל לתוכנית מתאימה.
אם יש לך הרבה זמן פנוי לאימונים ומנוחה אתה יכול לעשות ss אם לא תוכנית כוח עם התקדמות שבועית

האמת היא שהשאלה הנשאלת היא מה הגובה של הבחור.
המשקל על המוט תלוי כמובן ביחס גובה-משקל, בעיקר בגלל המנופים שנוצרים סביב כל מפרק.
יש בפורום מס' מתאמנים במשקל דומה(אפילו נמוך יותר) באזור ה1.60 שמרימים כמעט פי 2 ממנו בסקוואט/דדליפט(דוג' מובהקת idan- שמשך 200 דדליפט על משקל 56 אם אני לא טועה)
אם מדובר על 65 קילו בגובה 163 מדובר במשהו אחד, לעומת אותו משקל על 178-> סרט אחר לחלוטין

תודה על ההתייחסות. נטו מסקרנות, אותם חבר'ה שאימנת, כמה זמן לקח להם לעלות את ה-30 קילו האלו? זה נשמע המון בכל תקופה קצרה משנתיים. מה שקרה לי זה שהיית לי עלייה במסה יפה אחת שבה התחזקתי "המון", ומאז כל עלייה במשקל זה נטו שומן.

בכל מקרה, התזונה שלי פחות או יותר נראית כך:
בוקר: סנדוויץ' סלט טונה/בולגרית עם ירקות וכו'.
צהריים: פילה סלמון, סטייק טונה, חזה עוף, רוסטביף + פחמימות + ירקות.
ערב: משתנה מאוד.
במהלך היום אני משלים את המאזן הקלורי עם חלב וחמאת בוטנים, ובכללי מכוון לכ-2 גרם חלבון לק"ג משקל גוף.

מבחינת שינה באמת יש בעיה, אני ישן בין 5 שעות ל-6 בלילה, עם תנומה של כחצי שעה מעט אח"כ (אוטובוס), זה פשוט לא ריאלי לישון יותר כשיש לימודים, עבודה ובת זוג. הגיוני שהייתי רואה התקדמות איטית, שכן ללא ספק אני לא יישן מספיק, אבל אני לא רואה התקדמות *כלל*.

קראתי את הספר של SS, ואף ניסיתי את התוכנית פעם אחרונה שניסיתי לעלות במשקל. כל המשקלים שלי קפצו מיד ב-5 קילו (הגיוני כי ירדתי מ5X5 ל 3X5) ואז שוב המשקל קפא.

התוכנית שלי:
יום A:
סקווט 5X5
בנץ 5X5
בנט אובר 5x5
barbell curl 3X8
כפיפות בטן עם פלטה.

יום B:
סקווט 5X5
דד ליפט 1X5
פרס 5X5
בנט אובר 5X5
בנץ באחיזה קרובה 3X8
barbell curl 3X8
כפיפות בטן עם פלטה.

ניסיתי להוריד מחמש סטים ל-3, שכן התוכנית באמת בנפח גבוה. המשקלים שלי קפצו מיידית בגלל הנפח הנמוך יותר, אבל קפאו לאחר תקופה קצרה.

חנן, המשקלים לדעתי לא קרובים לסטדנרטיים, במיוחד במשקל גוף נמוך (בו היחס בין המשקל שאתה מרים למשקל גוף הוא גבוה יותר), וכפי שאמרתי, מעבר לתקופת מסה ראשונה מוצלחת, לא הצלחתי להתקדם.

גילוי נאות: היה לי ילד אחד שעלה 30 קילו(אבל לא מעט שעלו 15-20) כי הוא הגיע במשקל 54 על 1.83
ההתחזקות המיידית והאגרסיבית ביותר שלו הייתה ב5-8 חודשים הראשונים לאימונים(novice effect), העליה המאסיבית של 20-22 ק"ג הייתה בחצי שנה הראשונה(3 ק"ג עליה במשקל בממוצע בחודש לצד התחזקות בתרגילי הבסיס) בתכנית FBW עם התקדמות שבועית.
העליה השניה הייתה באמת אחרי תקופת ביניים והתקדמות לתכנית מתקדמת יותר(תכנית מסוג AB פרושה על פני 4 ימים), בערך אותו פרק זמן(עליה של קילו-קילו וחצי לחודש)

נ.ב

SS היא תכנית מאוד קשה(ואולי הכי קשה) אם אין לך יד מנחה קרובה אליך

• פותח/ת השרשור
וואו, תוצאות מדהימות לילד. הלוואי עליי.

בנוגע לגובה, אני 1.75 בול. בהתחשב בזה ובמה שרשמתי קודם, מה היית ממליץ כדי לצאת מהבור?

ריסט של 10-15 אחוז בכל מה שנתקעת ועבודה במתכונת ss, אין סיבה שלא תצליח לעלות אם אתה עושה את התכנית כמו שצריך(טכניקה,שינה ואוכל, בלי סטיה מהתכנית)

אני עליתי השנה 25+ קילו גם בלי להתחיל שחיף מת(מאזור ה-70 ל-95 ומעלה ואני באזור 1.81 גם לפני וגם אחרי).
זה פשוט התוצר של תוכניות הכוח 😁

בהצלחה 😃

לפי דעתי בשביל שנה וחתי זה התקדמות יפה מה שיש לך תנסה לקחת קריאטין ותראה תוצאות מהירות יותר
לפי דעתי בשביל שנה וחתי זה התקדמות יפה מה שיש לך תנסה לקחת קריאטין ותראה תוצאות מהירות יותר
וחצי*

Back
למעלה תחתית