הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב מוזר בסקוואט

• פותח/ת השרשור susdu
  • פורסם בתאריך

susdu

משתמש מתחיל
77
16
נק' מוניטין:
36
77
16
אני עושה HB כבר חודשיים +-, 3-2 פעמים בשבוע. לאחרונה בעת הביצוע
התחיל לכאוב לי השריר שמחבר בין הארבע ראשי למותן מקדימה. יש לציין שהוא מתחיל לכאוב כשאני בבור
עוד בחימום, וממשיך לכאוב גם כמה ימים אחרי ביצוע הסקוואט, כל פעם שאני מרים את הירך ל-90 מעלות.
צירפתי תמונה של המיקום המשוער
ללא שם.GIF

• פותח/ת השרשור
אני מוכן לבדוק את הנושא, אבל לא שמעתי על קשר שכזה. להפך, הרבה כתבות שקראתי ציינו יתרונות העלתי זווית טובה יותר, אחרי כמה סשנים של מתיחות וחימום ראוי התחושה פחתה ב90%.

יופי, שמחה שהתחושה פחתה :} קח בחשבון שזה לא בהכרח משהו חולף ועלול לבוא "בגלים", לכן תמיד חשוב להקפיד על חימום ומתיחות.
עם הזמן מפתחים גמישות והטכניקה משתפרת והכאבים פוחתים אף יותר.

לגבי הסקוואט - שים לב שלא תמיד כדאי לרדת "ass to grass" אם לא ניתן להימנע ממצב בו הגב והאגן מתעגלים ונוצר מה שנקרא "butt wink".
זה קורה כאשר ישנה מתיחה מלאה של ההמסטרינגס והhip flexors. אצלך זה איפשהו בין חצי הדרך לסיום התנועה.
אני ממליצה לרדת קצת יותר לאט ולנסות לזהות מתי הגב התחתון והאגן מתעגלים פנימה, ולפני שזה קורה לעלות בחזרה.
גם זה משהו שישתפר עם הזמן :}

יש המון מידע על הנושא הזה ודוגמאות ברחבי האינטרנט. חפש butt wink, pelvic tilt, apt ppt.
הנה סרטון שמסביר את זה בצורה טובה:

דרך אגב - אהבתי את השיר ברקע ;)

לא הבנתי... אתה טוען שאין להם קשר בסקוואט?

אגב, בסרטון הוא אומר שלא בהכרח מתיחה טובה של ההמסטרינגס והhip flexors יעזרו לבעיה, והוא ממליץ דווקא על ankle dorsiflexion. שווה לנסות

לא הבנתי... אתה טוען שאין להם קשר בסקוואט?

אגב, בסרטון הוא אומר שלא בהכרח מתיחה טובה של ההמסטרינגס והhip flexors יעזרו לבעיה, והוא ממליץ דווקא על ankle dorsiflexion. שווה לנסות

כן, אני טוען שאין להם תפקד חשוב בסקוואט.

בסקוואט פועלים המון שרירים, ביניהם גם כופפי הירך וגם פושטי הירך. אני לא מבינה לאן אתה חותר כאן או שסתם באת להטריל בלי פואנטה.

בסקוואט פועלים המון שרירים, ביניהם גם כופפי הירך וגם פושטי הירך. אני לא מבינה לאן אתה חותר כאן או שסתם באת להטריל בלי פואנטה.

חותר? אמרתי בדיוק את מה שרציתי. לכופפי הירך אין תפקיד חשוב בסקוואט, בטח לא בשלב האקצנטרי שעליו את מדברת. רוצה להראות שזה לא כך? בבקשה...

חותר? אמרתי בדיוק את מה שרציתי. לכופפי הירך אין תפקיד חשוב בסקוואט, בטח לא בשלב האקצנטרי שעליו את מדברת. רוצה להראות שזה לא כך? בבקשה...

תפקיד חשוב \ לא חשוב... מה זה משנה? הם פועלים שם וזו עובדה. מתי פתחתי דיון על סדר החשיבות של השרירים הפועלים בסקוואט?
לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח פה אבל קח פרח בכל זאת:s17:

תפקיד חשוב \ לא חשוב... מה זה משנה? הם פועלים שם וזו עובדה. מתי פתחתי דיון על סדר החשיבות של השרירים הפועלים בסקוואט?
לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח פה אבל קח פרח בכל זאת:s17:

גם הבייספס פועל בסקוואט. אולי הוא גם גורם ל butt wink.

אמא לא מרשה לי לקבל פרחים מזרים.

• פותח/ת השרשור
עכשיו שאני רואה את הסרטון אני באמת שם לב שיש עיגול קל של הגב והאגן בסוף התנועה, mental note לשלוט בעומק 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית