ייעוץ שרירים תפוסים

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
בזמן האחרון השרירים שלי ברגלים בדגש על התאומים התחילו להיתפס ממש אחרי ריצות השרירים שלי תפוסים ועיפים לאורך זמן של כמה ימים אני מקפיד על מתיחות לפני ואחרי כל אימון מקפיד על אימונים בהדרגה בזמן האחרון התוצאות שלי בריצה התחילו לרדת בצורה משמעותית בגלל זה

רציתי לדעת מה אפשר לעשות בשביל לפתור את הבעיה הזו?
קראתי שחוסר בפחממות יכול להיות קשור.. זה נכון?

התחלתי לקחת השבוע מגנזיום של naveh magnox 520 וכרגע אין שיפור אבל אולי בגלל שלוקח לזה כמה שבועות להשפיע..
ואני מורח לפעמים רדיאן בי או וולטרן על השרירים אחרי אימון

נערך לאחרונה:
אתה מקפיד על תזונה מספיקה? שעות שינה?
איזה אימוני רגליים אתה עושה?
בלי קשר, צריך להבין שריצה בעצימות גבוהה מעמיסה מאוד על הרגליים

תזונה, שינה והתאוששות נכונה.
כשאתה אומר מתיחות לפני ואחרי, אתה לא מתכוון למתיחות סטטיות לפני ואחרי, נכון?
יש לבצע מתיחות דינמיות לפני פעילות, ולאחריהן מומלץ למתוח סטטית את השרירים. הארכת המתיחות הסטטיות יכולה לעזור באופן עקיף למניעת היתפסויות.

עיסוי רפואי הפתרון הכי משמעותי לדעתי (ברור שגם כל שאר האלמנטים מאוד חשובים אבל כמתאמנים ברמה עצימה הפתרון היחידי לטעמי הוא עיסוי) אני אישית מטופל כבר שנתיים אצל מעסה רפואי , אין לי תפסיות אף פעם אני פשוט לא נותן לזה להגיע למצב כזה בכלל, אני מטופל פעם בשלושה שבועות , אין ספק שזה עסק יקר פעם בשלושה שבועות אבל אם זה לצורך תחזוקה ולא פציעה אז אפשר גם תווך יותר ארוך של חודש ואפילו חודש וחצי . אני אישית באמת לא מבין איך אנשים שמתאמנים בעיצמיות כאלה גדולות לאורך זמן ולא מקבלים עיסוים כאלה לפרק את השריר ואת הלחץ שנוצר שם , לי באופן אישי זה משפר את רמת האימון אין מצב שאני מצליח להרים את אותם משקלים אם לדוגמא לא קבלתי עיסוי חודש וחצי אני פשוט יורד במשקלי עבודה מלחץ מאוד כבד על השריר , ובכלל את ההרגשה הכללית של הגוף , ממליץ לך בחום לנסות

• פותח/ת השרשור
אתה מקפיד על תזונה מספיקה? שעות שינה?
איזה אימוני רגליים אתה עושה?
בלי קשר, צריך להבין שריצה בעצימות גבוהה מעמיסה מאוד על הרגליים

אני מקפיד על תזונה נכונה וגם על עוד תוסף מגנזיום אבל אולי לא מספיק פחממה בגלל זה שאלתי שעות שינה יש לי 7-8 שעות בלילה לרוב ואני לא עושה אימוני רגלים רק ריצות 2-3 ריצות בשבוע אחת נפח של 10 ועוד 1-2 של 4

תזונה, שינה והתאוששות נכונה.
כשאתה אומר מתיחות לפני ואחרי, אתה לא מתכוון למתיחות סטטיות לפני ואחרי, נכון?
יש לבצע מתיחות דינמיות לפני פעילות, ולאחריהן מומלץ למתוח סטטית את השרירים. הארכת המתיחות הסטטיות יכולה לעזור באופן עקיף למניעת היתפסויות.

תוכל להסביר לי מה ההבדל בין שניהם כי אני לא יודע.. חח

עיסוי רפואי הפתרון הכי משמעותי לדעתי (ברור שגם כל שאר האלמנטים מאוד חשובים אבל כמתאמנים ברמה עצימה הפתרון היחידי לטעמי הוא עיסוי) אני אישית מטופל כבר שנתיים אצל מעסה רפואי , אין לי תפסיות אף פעם אני פשוט לא נותן לזה להגיע למצב כזה בכלל, אני מטופל פעם בשלושה שבועות , אין ספק שזה עסק יקר פעם בשלושה שבועות אבל אם זה לצורך תחזוקה ולא פציעה אז אפשר גם תווך יותר ארוך של חודש ואפילו חודש וחצי . אני אישית באמת לא מבין איך אנשים שמתאמנים בעיצמיות כאלה גדולות לאורך זמן ולא מקבלים עיסוים כאלה לפרק את השריר ואת הלחץ שנוצר שם , לי באופן אישי זה משפר את רמת האימון אין מצב שאני מצליח להרים את אותם משקלים אם לדוגמא לא קבלתי עיסוי חודש וחצי אני פשוט יורד במשקלי עבודה מלחץ מאוד כבד על השריר , ובכלל את ההרגשה הכללית של הגוף , ממליץ לך בחום לנסות

אין לי זמן כל כך אני פשוט בצבא אבל באמת אשקול את זה האפשרות היחידה שיש לי זה למרוח רדיאן בי חח
תודה ורציתי לדעת אם כדי שאפסיק לרוץ לתקופה או שדווקא כדי שכן בשביל לשחרר אותם ?

אין קשר בין מתיחות לשחרור השרירים
מתיחות, אפילו למטרת גמישות זה כנראה הדבר הכי חסר תועלת שהמציאה האנושות. עיסוי וPNF הם ה-דבר

כמה הכיף הזה עולה?יש המלצות?

סאונה\מקלחת חמה מאוד למשך 20 דקות מסדרת אותי, באמת.
שמע, אחריי אימון אני גם מתקלח, מתמתח ועושה ראמבל רולר..באמת בא לי שיפרקו אותי. אני זוכר את ההרגשה של אחריי עיסוי לא אירוטי בתאילנד.
אם יש משהו כזה בארץ במחיר סביר, אז למה לא?זה מדהים.

אהבתי שהוספת את הלא אירוטי
כן כי בתכלס מה שאירוטי זה ביזיון. הידיים שלהן הרבה יותר חלשות וזה סתם מרגיש כמו ליטופים ומשחק מקדים.
למה לעזאזל צריך משחק מקדים?מה את חברה שלי?תורידי את הבגדים ועזבי את השטויות.

שמע, אחריי אימון אני גם מתקלח, מתמתח ועושה ראמבל רולר..באמת בא לי שיפרקו אותי. אני זוכר את ההרגשה של אחריי עיסוי לא אירוטי בתאילנד.
אם יש משהו כזה בארץ במחיר סביר, אז למה לא?זה מדהים.
ד"א אני לחא "מתקלח", אני עומד 20 דקות עם מים חמים (ולאט לאט מעלה כי הגוף מתרגל) ובוהה בקיר כמו מפגר עד שאני לא יכול יותר, יום למחרת אני סופרמן

כמה הכיף הזה עולה?יש המלצות?
שמע סך הכל אני הייתי אצל 15 מעסים בארץ , הרוב של הכופות חולים וחלק גם פרטיים אבל אני כבר שנתיים אצל אותו אחד ואף אחד אחר שנגע בי לא מתקרב לו לזרט כל השאר מלתפים אותי חושבים אני באתי שימזמזו אותי הדבעים האלה , אני המעסה שלי שמע הוא עובד אתה צורח לשמיים שעה שלמה שאתה נושך תקרית מרוב כאבים עובד חזק סוחט אותך אתה אשכרה מזיע כמו אימון עם מזגן אפילו , המלצתי אליך לחפש באינטרנט מעסה רפואי לספורטאים באזור מגוריך תעבור אצל כמה ותירא מי עובד הכי טוב לדעתך , עיסוי כזה אמור לעלות בין 250-400 שקל

נושך את הכרית? אה, עיסוי תל אביבי, מה שנקרא.

@^pala תקן אותי אם אני טועה, אבל מתיחות סטטיות עלולות לעזור נגד כאבי שרירים בכך שכאשר נעשות נכון, הן מאריכות את השריר, ושרירים ארוכים נוטים להתכווץ פחות.

חפש בגוגל מה הן מתיחות דינמיות ומה הן מתיחות סטטיות ובדוק שאתה לא מתבלבל ביניהן. מתיחות סטטיות לפני אימון זה לא דבר מומלץ.

נושך את הכרית? אה, עיסוי תל אביבי, מה שנקרא.

@^pala תקן אותי אם אני טועה, אבל מתיחות סטטיות עלולות לעזור נגד כאבי שרירים בכך שכאשר נעשות נכון, הן מאריכות את השריר, ושרירים ארוכים נוטים להתכווץ פחות.

חפש בגוגל מה הן מתיחות דינמיות ומה הן מתיחות סטטיות ובדוק שאתה לא מתבלבל ביניהן. מתיחות סטטיות לפני אימון זה לא דבר מומלץ.
אתה לא יכול להאריך את השריר, אתה יכול לשפר את היכולת של השריר להתארך ולתהכווץ(אלסטיות). הסיבה שמתיחות סטטיות לא יעילות היא מכיוון שבזמן אימון יש תנועה קונצנטרית, שזה תנועה של כיווץ והתארכות של השריר, והגוף בזמן מתיחה סטטית מבצע רק תנועה של 'התארכות' של השריר.
גם אין קשר בין כיווץ וכאבי שריר

אתה לא יכול להאריך את השריר, אתה יכול לשפר את היכולת של השריר להתארך ולתהכווץ(אלסטיות). הסיבה שמתיחות סטטיות לא יעילות היא מכיוון שבזמן אימון יש תנועה קונצנטרית, שזה תנועה של כיווץ והתארכות של השריר, והגוף בזמן מתיחה סטטית מבצע רק תנועה של 'התארכות' של השריר.
גם אין קשר בין כיווץ וכאבי שריר
שריר מכווץ אמור לכאוב, לא?
לטענתך, אין שום תועלת במתיחות סטטיות עבור אדם שעוסק בפעילות אירובית מדי פע, נכון?

יכול להיות, אם הייתה תשובה חד משמעית הייתה יודע זאת, אבל כל העדויות מראות שאין למתיחות סטטיות שום השפעה על פציעות, כאבים, והגמישות שאתה מפתח היא מאוד איטית ולא יעילה

אני אישית ממליץ על מתיחות סטטיות אחרי אימונים ולא לפני , ועד כמה שאני יודע הוא צודק שהשריר זה כמו גומיה אתה לא יכול להאריך אותו אבל אתה יכול לשפר את היכולת של השריר להתארך ולתהכווץ(אלסטיות). ואתה מוזמן לנסות עיסוי של מעסה רציני ולא איזה פלוץ ונירא אותך לא נושך תכרית (אל תדאג לא במנוח תל אביבי)

אני אישית ממליץ על מתיחות סטטיות אחרי אימונים ולא לפני , ועד כמה שאני יודע הוא צודק שהשריר זה כמו גומיה אתה לא יכול להאריך אותו אבל אתה יכול לשפר את היכולת של השריר להתארך ולתהכווץ(אלסטיות). ואתה מוזמן לנסות עיסוי של מעסה רציני ולא איזה פלוץ ונירא אותך לא נושך תכרית (אל תדאג לא במנוח תל אביבי)
התלבלת חבר, לא המלצתי על מתיחות סטטיות לפני אימון, אלא רק אחר.
ולגבי הכרית, זו הייתה בדיחה תמימה. מחילה אם נפגעת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית