הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמה באמת גרם חלבון צריך לאכול ביום?

• פותח/ת השרשור zoar
  • פורסם בתאריך

zoar

מושעה
199
14
נק' מוניטין:
-22
199
14
קראתי איזה מאמר רוסי שאומר , שבישביל בן אדם אשר מתאמן טבעי, לא באמת צריך לאכול 2 ג' חלבון לכל קילו בגוף בגלל שזה יותר מידי, ועודף החלבון אצלינו הולך לאסלה, משאומר שאנחנו מבזבזים יותר כסף. קיצר אני אנסה לתרגם את הנקודות החשובות מהמאמר שמפרטות כמה באמת גרם חלבון ביום אנחנו צריכים לצרוך כדי לגדול.

החלבון הוא רק חמישית מהרכב השריר, כלומר כדי לבנות קילו שריר , צריך לאכול 200 ג' חלבון.
לכן בישביל בניית השריר צריך לאכול ביום בערך 10 ג' חלבון, כדי שבחודש תעלו בקילו שריר ( בערך)
אבל זה נשמע מאוד שטותי ואתם לא באמת תצליחו לעשות את זה, כי הגוף זקוק לחלבון לעוד הרבה מטרות חוץ מי העלאת מסת השריר, כגון תפעול המערכות בגופינו והתהליכים השונים בתוך גופינו.

הרופאים ממליצים לבני אדם לאכול בערך 1 גרם חלבון לכל קילו בגוף ביום כדי שאתם תקבלו את כמות החלבון הבסיסית כדי לתפעל את המערכות בגוף שלכם ושתרגישו טוב יותר, משאומר שבן אדם שנגיד שוקל 100 קילו, צריך לאכול ביום 100 גרם חלבון בישביל שגופו יתפקד ברמה טובה והרגשתו הכללית תיהיה טובה,אז עכשיו אנחנו צריכים להוסיף את ה-10 ג' חלבון בישביל שהשריר יגדל? עוד לא

בזמן האימונים במכון כושר , המטבוליזם עולה בערך בחצי , לכן עכשיו צריך להכפיל את המשקל של גופינו ב 1.5 כי אחרי העלאת קצב המטבוליזם הגוף זקוק לעוד חלבון. וזה הכל.

לכן מי פה אפשר להבין שהכמות חלבונים שאנחנו באמת צריכים בישביל לעלות במסת השריר היא :

משקל הגוף כפול 1.5 ולתוצאה שתתקבל מוסיפים 10.
נגיד ואני שוקל 100, אז 100X1.5 יוצא 150 ומוסיפים 10 , יוצא שביום אני צריך לאכול 160 ג' חלבון (מלא).
כמובן שהמשוואה הזאת היא כללית , כי לכל בן אדם הצורך בחלבונים שונה מי כל אחד אחר, בגלל כל מיני סיבות אינדיבידואליות, אבל זה המשוואה פחות או יותר.

מה דעתכם

אז לא פי 2, פי 1.5 פלוס 10? זה המסקנה? לא מרגש..אתה גם ככה לא אוכל על הגרם ויוצא לפעמים יותר ולפעמים פחות.

בכל מקרה תצרף את המאמר

ממליץ בחום על הספר של BRAD PILON HOW MUCH PROTEIN. אפשר למצוא אותו להורדה אם אתה מוסיף PDF ומחפש בגוגל.
אני בתור עכבר נסיונות של הרבה ספרים ומטודיקות ניסיתי את כל הרשימה:
1. *המלצה של RDA 0.7 כפול משקל גוף שזה יצאה לי בערך 65 גרם חלבון
2. *אותה תאוריה שאתה הבאת. שזה יוצא לי בערך 140
3. *2 גרם חלבון לקילו שזה יוצא 160
4. *אחד וחצי גרם חלבון על כל קג של LBM במידה ואתה מתאמן באותו יום, אם לא אז רק הLBM כפול 1.

כל החישובים נעשו על 87-90 קג.
מהניסיונות שלי על עצמי-
1. השיטה של RDA לא מתאימה לספורטאים בכלל- לא מתאושש נפצע וכו.
2. מיותרת- מפעיל לחץ על הקיבה- אתה כל הזמן עייף ומעכל- יש גדילה אבל אפשר להגיע לאותה תוצאה בפחות- רוב הסיכוי שבאמת יתר החלבון שאתה שהגוף לא צריך יורד בשירותים או מאוחסן כשומן.
כנל 3.
4. השיטה שאני איתה כבר שנה וחצי וממשיך לגדול. היא האופטימלית ביותר בשבילי. נגיד 90 קילו 14%, 78 קילו מסת יוצא בערך 117 גרם ביום אימון, ו80 גרם ביום מנוחה. עשיתי גם ההפך ואלי זה היה פסיכולוגי אבל דווקא אם אכלתי ביום האימון פחות חלבון מאשר ביום המנוחה- האימון שלי היה קליל וטוב יותר.
שוב - זה מה שפעל עלי, ואני מאמין שכל גוף שונה וצריך פשוט להתנסות ולראות.

כל המגזינים, חברות ותעשיות החלבונים יגידו לך שאתה צריך אפילו פי 3 להגיע לערכים שלך.
הם רוצים שתאמין שזה המינון שאתה צריך כדי לגדול, והרבה אנשים קונים את זה.

אין השפיעה חיובית על האנבוליזם בגוף מעל 100 גרם חלבון.
אפשר לעלות במסה גם עם 80 גרם חלבון ביום, זה לא מה שיפגע לך באנבוליזם.

כל המגזינים, חברות ותעשיות החלבונים יגידו לך שאתה צריך אפילו פי 3 להגיע לערכים שלך.
הם רוצים שתאמין שזה המינון שאתה צריך כדי לגדול, והרבה אנשים קונים את זה.

אין השפיעה חיובית על האנבוליזם בגוף מעל 100 גרם חלבון.
אפשר לעלות במסה גם עם 80 גרם חלבון ביום, זה לא מה שיפגע לך באנבוליזם.
ראשית כל ,רוב המאמרים שקראתי שמתעסקים בעניין מסכימים שזה תלוי במשקל הגוף/המסה הרזה ואולי גם ברמה של המתאמן ,שנית כל ,הדיעה שלך קיצונית נורא. במסה אני עוד יכול לקבל את ה1.5 בתנאי שמחלקים אותם לפחות ל3 ארוחות (אני חושב שזה משנה בניגוד לדיעה של רוב הפורום). בחיטוב אולי צריך יותר חלבון.

נערך לאחרונה:
ראשית כל ,רוב המאמרים שקראתי שמתעסקים בעניין מסכימים שזה תלוי במשקל הגוף/המסה הרזה ואולי גם ברמה של המתאמן ,שנית כל ,הדיעה שלך קיצונית נורא. במסה אני עוד יכול לקבל את ה1.5 בתנאי שמחלקים אותם לפחות ל3 ארוחות (אני חושב שזה משנה בניגוד לדיעה של רוב הפורום). בחיטוב אולי צריך יותר.
גם העניין עם הארוחות זה מיתוס.
עשו מחקר על מוסלמים בחג הרמדאן, אכלו ארוחה אחת ביום וזה לא פירק להם שריר או אגר להם שומן.
להפך, זה אפילו עזר להם לעלות במסה טיפה (למי שהיה במאזן קלורי חיובי).

לדעתי זה לא מיתוס ,המחקרים שאתה מדבר עליהם השתמשו בשיטות שמודדות מסה רזה כוללת ולא רק שריר והן לא מדויקות במיוחד. השרירים מגיבים לחלבון בצורה שונה משאר הגוף כך שסביר שיש לעניין הזה משמעות.

די הגיוני לדעתי שאם אוכלים הרבה אז זה פחות משנה (עדיין כן) ,אבל בכמויות קטנות יותר זה ישנה יותר.

גם העניין עם הארוחות זה מיתוס.
עשו מחקר על מוסלמים בחג הרמדאן, אכלו ארוחה אחת ביום וזה לא פירק להם שריר או אגר להם שומן.
להפך, זה אפילו עזר להם לעלות במסה טיפה (למי שהיה במאזן קלורי חיובי).
יש גם את המיתוס שאומר שצום הורס שריר. צמתי (כן שתיתי מים), למשך כחצי שנה. הרגשתי ממש נקי, קליל ועזר לי להוריד כמה קג מיותרים, אבל הLBM נשאר. יש ספרים שאפילו כתוב ש-32 שעות הגוף יכול לצום- מבלי שהשריר יפגע. וכמה מבחינה הורמונלית, אם תצום 15 שעות ותדפוק אימון של שעה תהיה לך הפרשה מוגברת של GH(אחרי 16 שעות צום), ואם תאכל אחרי זה ותילך לישון לאיזה 10 שעות.. בכלל דבש טהור 😃
אה ופה אני ממליץ את הספר השני של BRAD PILON
EAT STOP EAT
אחלה ספר על צום.. סגנון של פול בראג אבל יותר עובדות ומחקרים ופחות "ככה אני עושה וזה טוב".. למרות שפול בראג הוא גם שם עולמי בתחום הבריאות.

יש גם את המיתוס שאומר שצום הורס שריר. צמתי (כן שתיתי מים), למשך כחצי שנה. הרגשתי ממש נקי, קליל ועזר לי להוריד כמה קג מיותרים, אבל הLBM נשאר. יש ספרים שאפילו כתוב ש-32 שעות הגוף יכול לצום- מבלי שהשריר יפגע. וכמה מבחינה הורמונלית, אם תצום 15 שעות ותדפוק אימון של שעה תהיה לך הפרשה מוגברת של GH(אחרי 16 שעות צום), ואם תאכל אחרי זה ותילך לישון לאיזה 10 שעות.. בכלל דבש טהור 😃
פאק, אני זוכר את המיתוסים האלו עוד משנות ה- 2000.
איזה נוסטלגיה הבאת לי פה 😃

"חובה לאכול כל שעתיים".
"חובה להכניס 30 גרם חלבון כל ארוחה".
"לא להכניס יותר מ- 30 גרם חלבון בארוחה כי זה לא נספג".
"אם לא תכניס פחמימה, הגוף ינצל את השריר כמקור לאנרגיה אפילו אם אתה במאזן קלורי חיובי".
"אם לא תעשה סייקל לקריאטין זה יהרוס לך את התוצאות".
"אבקת חלבון הורס את הכליות".
"מולטי-ויטמין זה שטויות כי יש הכל בתזונה".

פאקקקקק אני יכול לכתוב ספר של 500 עמודים רק על המיתוסים האלו.

ליאון ,אם צמת במשך חצי שנה ואתה חושב שזה בריא אתה חולה נפש.

VILE אני לא מדבר על המיתוס של הספיגה מהמעי. בשנים האחרונות התחילו להבין איך השרירים מגיבים לחומצות האמינו באוכל ומה שקורה הוא שככל שרמת חומצות האמינו בדם עולה גבוה יותר אז המערכת שמתרגמת את המידע הגנטי לחלבון מופעלת בצורה חזקה יותר. מהצד השני הרמה הגבוהה בדם גורמת לכבד לפרק יותר ח"א. בשלב מסויים השריר לא יכול לבנות בקצב גבוהה יותר כך שהחל מהרמה הזאת אחוז גדול יותר מהחלבון מתפרק.

כבר הבאתי לפה פעם מחקר שנתן לאנשים לאכול ב12 שעות 80 גרם חלבון או בבת אחת או בנפרד בשתי מנות של 40 או ב4 של 20 (משהו כזה לא לגמרי זוכר) ודווקא החלוקה ל2 של ה40 גרמה לכך שהבנייה בשרירים היתה מקסימלית ,כנראה כי היא איזנה לטווח הרחוק בין ההפסד מהכבד להפעלת הבנייה בשריר (אני מניח שאם הם היו אוכלים יותר חלבון זה היה פחות משנה שחלק התפרק).

אולי אצל אנשים שלא מתאמנים זה לא כלכך ישנה את הרכב הגוף ,כי בניגוד לשאר הרקמות בגוף השרירים כמעט ולא מתפרקים ,אבל אצל מתאמנים זה מאוד ישנה בעיקר אם הם לא צורכים הרבה חלבון.

נערך לאחרונה:

"חובה לאכול כל שעתיים".
"אם לא תכניס פחמימה, הגוף ינצל את השריר כמקור לאנרגיה אפילו אם אתה במאזן קלורי חיובי".

מסכים איתך לגבי פרט למולטי ויטמינים- יש אנשים בודדים שצריכים אותם - כל היתר עדיף ירקות. ואם הם לא משקיעים בסלט- למה שהם ישקיעו במינון קבוע כל יום של טבליות?

ליאון ,אם צמת במשך חצי שנה ואתה חושב שזה בריא אתה חולה נפש.

VILE אני לא מדבר על המיתוס של הספיגה מהמעי. בשנים האחרונות התחילו להבין איך השרירים מגיבים לחומצות האמינו באוכל ומה שקורה הוא שככל שרמת חומצות האמינו בדם עולה גבוה יותר אז המערכת שמתרגמת את המידע הגנטי לחלבון מופעלת בצורה חזקה יותר. מהצד השני הרמה הגבוהה בדם גורמת לכבד לפרק יותר ח"א. בשלב מסויים השריר לא יכול לבנות בקצב גבוהה יותר כך שהחל מהרמה הזאת אחוז גדול יותר מהחלבון מתפרק.

כבר הבאתי לפה פעם מחקר שנתן לאנשים לאכול ב12 שעות 80 גרם חלבון או בבת אחת או בנפרד בשתי מנות של 40 או ב4 של 20 (משהו כזה לא לגמרי זוכר) ודווקא החלוקה ל2 של ה40 גרמה לכך שהבנייה בשרירים היתה מקסימלית ,כנראה כי היא איזנה לטווח הרחוק בין ההפסד מהכבד להפעלת הבנייה בשריר (אני מניח שאם הם היו אוכלים יותר חלבון זה היה פחות משנה שחלק התפרק).

אולי אצל אנשים שלא מתאמנים זה לא כלכך ישנה את הרכב הגוף ,כי בניגוד לשאר הרקמות בגוף השרירים כמעט ולא מתפרקים ,אבל אצל מתאמנים זה מאוד ישנה בעיקר אם הם לא צורכים הרבה חלבון.

אם אתה קורא לבן אדם חולה נפש רק בגלל פעולה מסוימת שלא מסתדרת לך עם הנורמה המקובלת- אז לצערי קרוב לודאי יש הרבה משוגעים מסביבך.
יש אנשים שנרפאו מסרטן עם צום, יש אנשים שזה פותח להם את העין השלישית(במידה אתה מאמין),אם לא שמעת על intermittent fasting בעולם הכושר אז יש לך עוד מיס אינפורמציה לגבי הסגולות של צום.
צום הוא קטבולי ולפעמים צריך לדעת מתי להשתמש בו- ככלי למטרה מסוימת- אם זה לעשות DETOX,לחטב או סתם כי נמאס לאכול.
לגבי מחקרים בתחום- אני לרוב סקפטי(כי לרוב המימון הוא חד צדדי> חברה X בשביל למכור Y) אבל גם באופן פרקטי - אתה לא יכול לחיות חיים פסיכולוגיים נורמליים אם כל שעתיים אתה מרגיש רעב, ואם אין אוכל אתה דואג(והדאגה גורמת ליותר סטרס מחוסר אוכל כשאתה עסוק) אז כל זה באמת BROSCIENCE ושכל אחד יעשה מה שטוב לו. התעסקות בקקי לשמה, לי אישית לא מספיק 30 ו40 גרמים בSETTING אבל יש אנשים שלא צריכים כל כך הרבה חלבון. סינטוז החלבון בכל מקרה מתרחש - הוא מושפע מחילוף חומרים או נוכחות של פחמימות(ואיזה) איתו אבל להגיד שלאכול כל שעתיים זה אופטימלי.. אולי למישהו על חומרים, כי בכל מקרה הוא יעלה 8 קילו בחודש וכל דבר ילך לגדילה אבל רוב האנשים יכולים לצפות לעליה של 0.8 קג בחודש במקרה הטוב - לכן לא באמת חשוב כמה פעמיים ביום אתה אוכל אלא אורך החיים שלך לאורך זמן. מה שבא בקלות גם הולך בקלות לרוב.

לגבי IF נראה לי שאני הראשון שהביא את הלינקים לבלוג של מרטין לפורום השני (לפני שזה היה קיים). הרבה דברים השתנו מאז והיום אני חושב שIF יעילה יותר לתקופות חיטוב מאשר למסה (אחרי שניסיתי אותה). אני זוכר את ההתלהבות מהשיטה שלו בפורום של לייל לפני ש"נידו" אותו.

בכל אופן ,צום רצוף של חצי שנה הוא דבר חסר הגיון לחלוטין ולא בריא בכלל ואני בטוח שגם מרטין וגם לייל וכל ה'גורואים' החופרים ברשת יסכימו עם כך. אין דבר כזה ניקוי רעלים בצום ,הדבר היחיד שקורה בדיאטה קיצונית הוא שרעלים אורגניים שנתקעו בתאי השומן משתחררים מתאי השומן ועוברים לאיברים הפנימיים והמוח והורסים אותם...

אם היית קורא את מה שכתבתי היית מבין שאני לא בעד לאכול כל שעתיים ,אלה לאכול כמה ארוחות גדולות ביום. שני הקיצונים פחות טובים.

סינטוז חלבון מתגבר בהרבה אחרי שאתה מעלה את רמת חומצות האמינו בדם מעבר לרף מסויים ,המנגנון העיקרי שאחראי על רוב האפקט לא מושפע מרמת הפחמימות בדם ולא מחילוף החומרים וכמעט שלא משום דבר אחר חוץ מאם רמת חומצות האמינו בדם קפצה מספיק אחרי האימון(יש גורמים אחרים שלא רלוונטים פה). אם אכלת ארוחות קטנות מידי ,רמת חומצות האמינו בדם לא תעלה מספיק ויבנה מעט מאוד חלבון בשרירים ואם אכלת יותר מידי בארוחה הכבד יפרק יותר מחומצות אמינו שאכלת ואז רמת חומצות האמינו בדם תרד מוקדם יותר ובניית החלבון תעצר מוקדם יותר(ואכילת פחמימות ביחד עם החלבון לא עוזרת במקרה הזה).

ובינתיים שניכם אלופים בBROSCIENCE מבין שלושתינו אני נראה לי היחיד שממש קורא מחקרים בנושא (לא שתמיד יש לי ברירה) ושיש לו את הרקע להבין אותם עד הסוף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

"חובה לאכול כל שעתיים".
זה בהחלט נכון
צריך להכניס בארוחה עד 20 ג' חלבון מקסימום, אבל אם יש לך בחלבון שאתה אוכל הרבה לייצין אז אתה יכול לאכול יותר
עד 20 ג' ותלוי בכמות הלייצין בארוחה
מיתוס
מיתוס
מיתוס
מיתוס

למי שביקש את המאמר (הוא ברוסית אבל)
http://www.fit4life.ru/pitanie-massy/skolko-nuzhno-belka.html

ראה ניתוח של הנק' בציטוט:

קראתי איזה מאמר רוסי שאומר , שבישביל בן אדם אשר מתאמן טבעי, לא באמת צריך לאכול 2 ג' חלבון לכל קילו בגוף בגלל שזה יותר מידי, ועודף החלבון אצלינו הולך לאסלה, משאומר שאנחנו מבזבזים יותר כסף. קיצר אני אנסה לתרגם את הנקודות החשובות מהמאמר שמפרטות כמה באמת גרם חלבון ביום אנחנו צריכים לצרוך כדי לגדול.

"עודף החלבון" (או כל מאקרו-נוטריאנט אחר) לא הולך לאסלה, אם זה אכן היה מתרחש יכולנו לאכול אינסוף חלבון ולמרות העודף הקלורי להמשיך להרזות, זה היה יכול להיות נחמד וטוב, אבל זה לא קורה.

החלבון הוא רק חמישית מהרכב השריר, כלומר כדי לבנות קילו שריר , צריך לאכול 200 ג' חלבון.
לכן בישביל בניית השריר צריך לאכול ביום בערך 10 ג' חלבון, כדי שבחודש תעלו בקילו שריר ( בערך)
אבל זה נשמע מאוד שטותי ואתם לא באמת תצליחו לעשות את זה, כי הגוף זקוק לחלבון לעוד הרבה מטרות חוץ מי העלאת מסת השריר, כגון תפעול המערכות בגופינו והתהליכים השונים בתוך גופינו.

השריר בנוי בערך מ-25% חלבון (=רבע מהרכב השריר), 70% מים והשאר זה גליקוגן, שומן (IMTG) וכו'.
אבל ממילא זה הסקת מסקנות מפגרת מהסיבות שציינת ועוד בערך אלף אחרות. הגוף לא כ"כ מתלהב מהרעיון של העלאה במסת שריר (אלא אם את סופר-אולטרא-שחיף) ויש לו העדפות חלוקה (partitioning) אחרות.

הרופאים ממליצים לבני אדם לאכול בערך 1 גרם חלבון לכל קילו בגוף ביום כדי שאתם תקבלו את כמות החלבון הבסיסית כדי לתפעל את המערכות בגוף שלכם ושתרגישו טוב יותר, משאומר שבן אדם שנגיד שוקל 100 קילו, צריך לאכול ביום 100 גרם חלבון בישביל שגופו יתפקד ברמה טובה והרגשתו הכללית תיהיה טובה,אז עכשיו אנחנו צריכים להוסיף את ה-10 ג' חלבון בישביל שהשריר יגדל? עוד לא

ההמלצה של ה-RDA היא 0.8 גרם חלבון לקילו. וזו המלצה שעומדת על כרעי תרנגולת, או במילים אחרות, שווה לתחת.
במיוחד כלפי מתאמנים היא חסרת ערך לחלוטין גם בתקופת המסה ואפילו עוד יותר בתקופת החיטוב.
ההמלצה המקובלת היא 2.2 גרם חלבון לקילו מסה רזה. ועד 3.3 גרם לק"ג מסה רזה בתקופת החיטוב (כתלות בכמות הפחמימות; פחות פחמימה->יותר חלבון)

בזמן האימונים במכון כושר , המטבוליזם עולה בערך בחצי , לכן עכשיו צריך להכפיל את המשקל של גופינו ב 1.5 כי אחרי העלאת קצב המטבוליזם הגוף זקוק לעוד חלבון. וזה הכל.

המטבוליזם עולה בזמן האימונים במכון כושר? אם אתה מתכוון לזה שפעילות צורכת אנרגיה, מה שמגדיל את ההוצאה האנרגטית אז כן, אבל מדובר בערך ב-5 קל' לסט, כלומר אימון אנ-אירובי של עד שעה יהיה שווה לכ 100-250 קל'. זה לא בדיוק פי 1.5, אלא אם אתה גרסא מיניאטורית של טיריון לאניסטר או עכבר מעבדה.
ובכלל, מטבוליזם ככל הנראה, לא עולה בכלל, גם לא כתוצאה מעודף קלורי. ככל הידוע לי לכל היותר יכול להיות עליה ב-NEAT (Non-exercise activity thermogenesis) וגם היא לא מתקרבת לפי 1.5.

לכן מי פה אפשר להבין שהכמות חלבונים שאנחנו באמת צריכים בישביל לעלות במסת השריר היא :

נגיד ואני שוקל 100, אז 100X1.5 יוצא 150 ומוסיפים 10 , יוצא שביום אני צריך לאכול 160 ג' חלבון (מלא).
כמובן שהמשוואה הזאת היא כללית , כי לכל בן אדם הצורך בחלבונים שונה מי כל אחד אחר, בגלל כל מיני סיבות אינדיבידואליות, אבל זה המשוואה פחות או יותר.

מה דעתכם

דעתי היא שזה מצחיק איך אפשר גם להעלות הנחות שגויות, גם לחבר אותם ולהסיק מסקנה לא הגיונית אבל מה, היא איכשהו מתאימה לסטטוס-קוו.
היה אפשר לומר כל דבר, רק לדחוף את החשבון המתאים ולהגיע למספר הפחות-או-יותר הגיוני הזה.
אפילו גארי טאובס נשמע יותר מדעי מזה.

בקשר לשאלה המרכזית שלשמה התכנסנו - http://www.bodyrecomposition.com/mu...irements-for-strength-and-power-athletes.html

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית