הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סחרחורת בדדליפט

HenDanino

משתמש פעיל
328
123
נק' מוניטין:
359
328
123
בזמן האחרון שאני מבצע סט של דדליפט (בדר"כ זה האחרון לפי מה ששמתי לב , הכבד) , אני מרגיש סחרחורת/מן מסך שחור כזה בעיניים ( לא לגמרי כמובן ) , יש למישהו מושג איך אפשר להפחית את זה/למנוע את זה ? את המשקל בדר"כ אני מצליח לסגור אבל זה פוגע לי בסט .

לגבי הנשימות אני משתדל לקחת אוויר לפני ההרמה , לכווץ את הבטן ולהוציא את האוויר שאני נעול .

אשמח לעזרה 😃

נכנס להיפרוונטלציה לפני הסט? לא נושם בין החזרות? לא מניח את המוט על הרצפה בין חזרה לחזרה? מתרומם מהר מדי? עם חגורה או בלי?

• פותח/ת השרשור
נכנס להיפרוונטלציה לפני הסט? לא נושם בין החזרות? לא מניח את המוט על הרצפה בין חזרה לחזרה? מתרומם מהר מדי? עם חגורה או בלי?
מה זה היפרוונטלציה ? 😕
נושם בין החזרות , מניח את המוט בין חזרה לחזרה , מתרומם מהר מדי לא יודע כ"כ לענות , ללא חגורה (לא חושב שצריך עדיין)

היה לי חבר שהיה לו את זה והרופא אמר לו שזה תוצאה של לחץ דם גבוה , והמליצו לו לא להתאמן משקלים כבדים כי זה מעלה את הלחץ דם , הייתי ממליץ לך לבדוק את זה ליתר ביטחון.

Hyperventilation

הכוונה היא שלפני הסט אתה לוקח נשימות קצרות ושטחיות שגורמות לחוסר בחמצן ולתופעות שציינת.
שינויים מהירים בלחץ הדם גם יכולים לגרום לזה.

לא ממש קשור (טוב, קשור חלקית) - אתה בגרעון קלורי? אוכל טוב לפני האימון?

• פותח/ת השרשור
Hyperventilation

הכוונה היא שלפני הסט אתה לוקח נשימות קצרות ושטחיות שגורמות לחוסר בחמצן ולתופעות שציינת.
שינויים מהירים בלחץ הדם גם יכולים לגרום לזה.

לא ממש קשור (טוב, קשור חלקית) - אתה בגרעון קלורי? אוכל טוב לפני האימון?
יכול מאוד להיות שכן (בקשר להיפרוונטלציה) !
להפסיק עם ההיפרוונטלציה ? זה פשוט מכניס אותי טוב לסט (עם רייג' חחח)
התזונה שלי לא הייתה משהו בזמן האחרון , לא מזמן נכנסתי לפלוס קלורי וכן משתדל לאכול לפני אימון (לא יודע אם זה קשור אבל הרבה פעמים אני לא אוכל פחמימה לפני אימון) .
שאלה נוספת , יכול להיות שזה נגרם מחוסר במים בזמן האימון ?

אני כמעט כל סוף אימון עושה "משיכות" (שזה כמו דדליפט רק של וויטליפטינג) וכמעט כל סט שאני מסיים את החזרה האחרונה יש לי סחרחורת על סף התעלפות כזה, ישר אני שותה מים (שאני מכין לפני) עם סוכר ענבים ומלח

• פותח/ת השרשור
אני כמעט כל סוף אימון עושה "משיכות" (שזה כמו דדליפט רק של וויטליפטינג) וכמעט כל סט שאני מסיים את החזרה האחרונה יש לי סחרחורת על סף התעלפות כזה, ישר אני שותה מים (שאני מכין לפני) עם סוכר ענבים ומלח
במה הסוכר ענבים והמלח תורם ?

תנסה לקחת שניםם-שלושה נשימות עמוקות שניה-שתיים לפני הכניסה לסט
אנסה ליישם את זה

במה הסוכר ענבים והמלח תורם ?

אנסה ליישם את זה

אותי זה "מעורר" מהר ומחזיר אותי לפוקוס, האימונים שלי בזמן האחרון בנפח אדיר+שעות שינה מעטות ועבודה ברוב שעות היום (לפני האימון)
זה עוזר לי עם האנרגיה.

תגדיר ״מהר מדי״ בכל זאת זה דדליפט (אבל אני מתחיל עם ראש מאוד נמוך כי אני מגלגל את המוט אליי)

לא סביר להניח שיש בעייה רפואית, זו תופעה מוכרת, אין מה לדאוג.
אם אתה רוצה לבדוק אתה יכול לשבת בבית בסלון, לקחת הרבה אוויר, להשאיר בפנים ולהתאמץ ותוך כמה שניות אתה תרגיש את אותה הרגשה. בתוספת דדליפט כבד השניות האלה יהיו מעטות יותר.

חשוב מאוד להוציא אוויר רק כשהמוט נח על הריצפה שוב - אתה תמיד רוצה להמנע מעומס על עמוד השדרה ללא לחץ תוך בטני מקסימלי.

בנוסף, מה שמסוכן בתופעה שאתה מתאר זו העובדה שאתה יכול להתעלף. העילפון עצמו לא מסוכן, אבל הנפילה כן. חדר כושר זה לא מקום טוב להתעלף בו, לכן ברגע שמשהו כזה קורה אתה צריך מיד להפסיק את עצירת הנשימה, לנשום, להתכופף ולנסות לעבור לאט כמה שיותר קרוב למצב ישיבה, בו הסיכון נמוך יותר. אם אתה מזהה את זה בזמן (ולא תמיד אפשר), אתה יכול למנוע אחוז גדול מאוד (אם לא 100%) מהנזק.

זה קורה המון, ולא רק לך, לא המצאת שום דבר חדש:

וכו' וכו', אינסופי.

בזמן האחרון שאני מבצע סט של דדליפט (בדר"כ זה האחרון לפי מה ששמתי לב , הכבד) , אני מרגיש סחרחורת/מן מסך שחור כזה בעיניים ( לא לגמרי כמובן ) , יש למישהו מושג איך אפשר להפחית את זה/למנוע את זה ? את המשקל בדר"כ אני מצליח לסגור אבל זה פוגע לי בסט .

לגבי הנשימות אני משתדל לקחת אוויר לפני ההרמה , לכווץ את הבטן ולהוציא את האוויר שאני נעול .

אשמח לעזרה 😃

קורה לי כמעט תמיד בסט כבד של דדליפט, אישית לא רואה בזה בעיה רק לפעמים זה סחרחורת מטורפת שלוקח זמן להתאושש ממנה.
ותכלס, זה גורם לדדליפט שלי להרגיש הרבה יותר קל, אני פשוט לא רואה כלום ומרים את המשקל. למצב של עלפון עדיין לא הגעתי..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית