ייעוץ טקסס יום שיא

Snorlax

משתמש קבוע
1,583
838
נק' מוניטין:
5,412
1,583
838
זה התכנית שאני רוצה לעשות

שני, נפח :סקוואט , בנץ , חתירה 5*5

רביעי,התאוששות :פרונט, פרס 3*3
באק אקסטנשיון 5*10 או גוד מורנינג

שישי,שיאים :סקוואט, בנץ, דדליפט 1*5

עכשיו ביום שיאים, להוריד ל3חזרות בנץ וסקוואט ? או רק מתי שאני נתקע ?

ולהוסיף פוואר קלין 3כפול3 בהתאוששות?

איך התכנית בכללי ?

פאוורקלין לא עושים בהתאוששות, או בעצימות(עדיף) או בנפח(אתה תצא על אלונקה מהאימון)

השאלות שלך הן בקשר לטקסס, למה לא לקרוא על התכנית באתר של ריפטו וזהו?
בעצימות יש אפשריות כמו RM5, 3X3, ארבעה דאבלים, חמישה סינגלים(כל אלה נפוצים לסקוואט) RM3, RM2, RM1(נפוצים ללחיצות) בלבד וכו', זה תלוי מה המטרה של אותו מתאמן, אין בעיה גם לעשות שלשה כבדה ביום עצימות בתנאי שזה עובד וההתקדמות ממשיכה

מה שאתה לא רוצה בתכנית זה להתקע יותר מ3 שבועות על משהו, במקום לעשות ריסט כדאי לשחק עם טווחי חזרות, ריסט כדאי לעשות כל 3-5 חודשים ולא פחות

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
פאוורקלין לא עושים בהתאוששות, או בעצימות(עדיף) או בנפח(אתה תצא על אלונקה מהאימון)

השאלות שלך הן בקשר לטקסס, למה לא לקרוא על התכנית באתר של ריפטו וזהו?
בעצימות יש אפשריות כמו RM5, 3X3, ארבעה דאבלים, חמישה סינגלים(כל אלה נפוצים לסקוואט) RM3, RM2, RM1(נפוצים ללחיצות) בלבד וכו', זה תלוי מה המטרה של אותו מתאמן, אין בעיה גם לעשות שלשה כבדה ביום עצימות בתנאי שזה עובד וההתקדמות ממשיכה

מה שאתה לא רוצה בתכנית זה להתקע יותר מ3 שבועות על משהו, במקום לעשות ריסט כדאי לשחק עם טווחי חזרות, ריסט כדאי לעשות כל 3-5 חודשים ולא פחות
אז להשאיר את התכנית ככה איך שהיא
ושאני מתחיל להתקע לשנות ל3חזרות בסקוואט ובנץ ?

ואיך אני מתקדם בפרס ? שאני סוגר 3*3 בקלות להוסיף 2.5 ?

אז להשאיר את התכנית ככה איך שהיא
ושאני מתחיל להתקע לשנות ל3חזרות בסקוואט ובנץ ?

ואיך אני מתקדם בפרס ? שאני סוגר 3*3 בקלות להוסיף 2.5 ?

אתה יכול להתחיל מחמישייה כבדה בסקוואט/בנץ'/דדליפט ביום הכבד, ברגע שתתקע אפשר לרדת לRM3, אח"כ אפשר לעבור לכמה דאבלים, אח"כ לחזור לחמישייה/שלשה וכו'.

בקשר לפרס: התבנית של טקסס אמורה להחליף שבוע אחד בנץ' ושבוע אחד פרס.
אם אתה עובד בתבנית של בנץ' כבד כל שבוע אתה יכול לנסות לשבור שיאים בפרס ביום הקל(אבל אתה תתקע די מהר), אני הייתי עושה רק שלשה אחת כבדה ועוד 2 סטים קלים יותר כדי לא לפגוע ביום הכבד.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל מחמישייה כבדה בסקוואט/בנץ'/דדליפט ביום הכבד, ברגע שתתקע אפשר לרדת לRM3, אח"כ אפשר לעבור לכמה דאבלים, אח"כ לחזור לחמישייה/שלשה וכו'.

בקשר לפרס: התבנית של טקסס אמורה להחליף שבוע אחד בנץ' ושבוע אחד פרס.
אם אתה עובד בתבנית של בנץ' כבד כל שבוע אתה יכול לנסות לשבור שיאים בפרס ביום הקל(אבל אתה תתקע די מהר), אני הייתי עושה רק שלשה אחת כבדה ועוד 2 סטים קלים יותר כדי לא לפגוע ביום הכבד.
אז לעשות שלשה כבדה ו2סטים קלים
ולעשות רוטציה בין הבנץ לפרס ?

שוב אני מסביר: טקסס זו שבלונה, אתה אמור להיות מספיק מנוסה ובעל ידע כדי להבין מה אתה רוצה להוציא ממנה, אם זה בלחיצות(לדוג' להתקדם מהר בבנץ' ולהתמקד בו) ואם זה בסקוואט/דדליפט(לדוג' להתקדם בסקוואט בחמישיות בצורה איטית יותר או להתקדם בסינגלים ולהתמקד בPL)

יש לך ספר ומאמרים של ריפטו, אני רשמתי לך פה על רגל אחת מה אפשר לעשות.
תקרא, תפנים את האפשרויות ותתכנן בראיה של 3-4 חודשים קדימה מבחינת מטרות וכו'

• פותח/ת השרשור
שוב אני מסביר: טקסס זו שבלונה, אתה אמור להיות מספיק מנוסה ובעל ידע כדי להבין מה אתה רוצה להוציא ממנה, אם זה בלחיצות(לדוג' להתקדם מהר בבנץ' ולהתמקד בו) ואם זה בסקוואט/דדליפט(לדוג' להתקדם בסקוואט בחמישיות בצורה איטית יותר או להתקדם בסינגלים ולהתמקד בPL)

יש לך ספר ומאמרים של ריפטו, תקרא, תפנים את האפשרויות ותתכנן
חיפשתי שנה ספר לא מצאתי..
אין לי בעיה לקרוא ספר גם ארוך...
המטרה כמובן להתמקד ב PL..

מה אתה הכי ממליץ לעשות ? \ אפשרקישור להורדה של הספר או משו ?

PPST3E של ריפטו זה ספר שמסביר על העקרונות ויש בו גם פרק בשביל זה, אני אישית קניתי אבל אני יודע שגם אפשר למצוא להורדה באנטרנט בגרסה הראשונה והישנה.
בנוסף יש ספר של Justin Laseck שמפרט על טקסס יותר.
בנוסף יש אתר ויקי של SS שמצויין בו על גרסאות של טקסס והסבר כללי.

אני מתכוון לבצע טקסס בלחיצות בצורה מעט שונה:
נפח - 5X5 עם התקדמות שבועית ללא ריסטים (כלומר, אם אתה מגיע ליותר מדי כשלים אתה מוריד סט, עד שמגיע ל3X3 כבדים ורק אז מבצע ריסט)
התאושששות - בנץ קל
עצימות - אין. מבצע אימון דינמי של 10X3 על משקל של 60% מ RM1 וכל שבוע משתדל להוריד משקל.

למה השינוי? כי כשמשהוא לא עובד גם אחרי שנתת צאנס, סימן שמשהוא לא בסדר והוא לא נכון, לפחות לא עכשיו. אם אתה ביצעת בהצלחה נפח שבועיים ולא שברת שיא פעמיים בזמן שאתה מתקדם בשאר התרגילים - סימן שמשהוא לא תקין וצריך לבדוק מה. המערכת העצבית היא המלך ולא השרירים עצמם, ועליה צריך לעבוד.

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון לבצע טקסס בלחיצות בצורה מעט שונה:
נפח - 5X5 עם התקדמות שבועית ללא ריסטים (כלומר, אם אתה מגיע ליותר מדי כשלים אתה מוריד סט, עד שמגיע ל3X3 כבדים ורק אז מבצע ריסט)
התאושששות - בנץ קל
עצימות - אין. מבצע אימון דינמי של 10X3 על משקל של 60% מ RM1 וכל שבוע משתדל להוריד משקל.

למה השינוי? כי כשמשהוא לא עובד גם אחרי שנתת צאנס, סימן שמשהוא לא בסדר והוא לא נכון, לפחות לא עכשיו. אם אתה ביצעת בהצלחה נפח שבועיים ולא שברת שיא פעמיים בזמן שאתה מתקדם בשאר התרגילים - סימן שמשהוא לא תקין וצריך לבדוק מה. המערכת העצבית היא המלך ולא השרירים עצמם, ועליה צריך לעבוד.
אבל אני בחיים לא ניסיתי טקסס..

הקיצר אני עצלן מדי כדי לקרוא את הספרים..

נעשה רוטציה בנץ ופרס ומה שכתבתי בתכנית

לפני שעה היית מוכן לקרוא ספר(גם ארוך!) ועכשיו התייאשת?

צריך להבין שידע=כח(זה גם המוטו שלנו של הSNL Lifting Seminars), זו לא סיסמה זו אמת

• פותח/ת השרשור
לפני שעה היית מוכן לקרוא ספר(גם ארוך!) ועכשיו התייאשת?

צריך להבין שידע=כח(זה גם המוטו שלנו של הSNL Lifting Seminars), זו לא סיסמה זו אמת
קראתי את ה 1\3\5 שזה איזה 95עמודים באנגלית 😛
אבל אני עייף עכשיו.. מקסימום יום שלישי רביעי נקרא..

אבל אני בחיים לא ניסיתי טקסס..

הקיצר אני עצלן מדי כדי לקרוא את הספרים..

נעשה רוטציה בנץ ופרס ומה שכתבתי בתכנית

יש שני ספרים של ג'סטין לאסק (Justin Lascek) מ-70sbig.com על טקסס, הם לא יותר מדי ארוכים ובהחלט שווה לקרוא אותם בשביל להבין מה אתה עושה (בנוסף לכמה עמודים שיש ב-PPST3).
הם מאוד ברורים והאנגלית בהם מאוד פשוטה, לקרוא על התוכניות שאתה מבצע זה חצי מההנאה - אל תתעצל 😃

• פותח/ת השרשור
רגע אבל הרעיון שלי לא טוב?
זה גם סבבה ללחיצות וגם לסקוואט ודדליפט רגעעעעעע למה לקרוא אני עייף :(

מה שאמרתי לא טוב?
שני, נפח :סקוואט , בנץ , חתירה 5*5

רביעי,התאוששות :פרונט, פרס 3*3
באק אקסטנשיון 5*10 או גוד מורנינג

שישי,שיאים :סקוואט, בנץ, דדליפט 1*5

ורוטציה בין פרס לבנץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית