הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לאימון לותיקים

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
התכנית שאני עושה היא SS
והמטרה שלי היא להתקדם מבחינת משקל עבודה מאימון לאימון.

מצד אחד יש לי אפשרות לסיים סט של לחיצת חזה ב 5 חזרות ו-65 קילוגרם
. מצד שני יש לי אפשרות להוסיף עוד 2.5 קילו אבל לעשות רק 3-4 חזרות(וגם טיפה טכניקה לקויה בגלל הכובד).
על איזה מהשיטות אתם ממליצים לי ללכת?

הרבה אנשים אמרו ללכת על השיטה הראשונה. אבל נראה לי יותר הגיוני שאצליח להתקדם באימון הרבה יותר אם אני יעשה את התרגיל בטכניקה לקויה ובמספר מועט יותר של סטים, מאשר להמשיך לעשות 3-4 אימון עם אותו משקל....
הרי המטרה של האימון היא לקרוע את השריר ולגרום לו להבנות מחדש מאימון לאימון , אז למה לא לעלות משקל עם טכניקה לקויה ופחות חזרות? הטכניקה והמספר החזרות המועט אמורה להעלם בסופו של דבר באימון לאחר מכן,לא?

אשמח לתשובה של הותיקים בעניין
תודה

אני לא מבין אותך, ss היא תוכנית אימונים, כזאת שמגדירה במדויק כמה חזרות עושים ומתי מעלים משקל, בשביל מה אתה מסתבך?

• פותח/ת השרשור
אני הגעתי כבר לשלב שבו אני נתקע במשקלים, חוץ מזה שלפעמים מתפקשש לי לפעמים התכנית(אני בא פעמיים בשבוע וגם מעלה רק קילו בחודש).

מאוד פשוט, היו שלוש חמישיות אתה מעלה. (גם 5\5\4 או 5\4\4 גם אפשרי להעלות, תלוי כמה קשה אתה חושב שיהיה לך במשקל הבא)
תעלה את המשקל, תילחם על המשקל החדש, 3 אימונים לא הצלחת לסגור שלוש חמישיות? ריסט. אין מה להסתבך.

עריכה - אף פעם לא על חשבון טכניקה, אם אתה כבר במצב שאתה סוחט את התכנית כמו שאתה טוען אתה אמור לשלוט בטכניקות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי. אבל השאלה שלי היא אחרת... מבחינת תוצאות עם איזה שיטה אני אצליח לעלות יותר משקל עבודה/לצבור יותר מסת שריר כאשר סיימתי שלוש חמישיות באימון מסוים. האם התוצאה האפקטיבית ביותר תהייה בעלייה נגיד ב200-300 גרם באימון הבא וסיום של 3 חמישיות או לעלות כמו שאמרת ב2.5 קילו ולסיים רק 3 חזרות ? כי לפעמים התחושה שלי היא לעלות רק 200-100 גרם בשביל הצלחה בסטים, אבל התכנית עצמה לא מאפשרת לעשות כזה דבר.

איך אתה מתכוון להעלות 200 גרם על המוט?
תעלה 2.5, תסחט כמה שאתה יכול ותיהיה עם ספוטר שיתן נגיעה כדי להפיק את המקסימום.
למה אתה כל כך בטוח שאתה לא תצליח עוד חמישיה בפעם הבאה? עם כל הכבוד נשמע שאתה עדיין לא קרוב למיצוי התכנית מבחינת משקלים, תעשה ביקורת עצמית לגבי טכניקה/תזונה/התאוששות.

65 בנץ ל5 חזרות זה משקל עבודה שרק מתחילים איתו את התוכנית אז אתה ממש לא קרוב לסיום הפוטנציאל של התוכנית. בנוסף הייתי ממליך לך ליקורא את הסיכומים של הספר של ריפטו הוא מסביר בידיוק מתי עולים במשקלי עבודה איך עושים כמה אמורים לעלות בשבוע מתי עושים ריסט מתי הכל , אחרי שלמדת את כל אלה אני מאמין שתקבל תשובה כמעט לכל מה שלא ידעת ושאלת פה,. אף אחד לא יעשה את העבודה הזאת בישבילך , אם ישבת על התחת וקראת ויש לך שאלה שלא הבנת שתכלס לא נמצאת בחומר הכתוב פה או שלא נותנים לה יותר מידי יחס והיה לך קושי להבין את הנקודה אז תפתח אשכול ויענו לך בשמחה.
ועכשיו לעניין אני מאמין שהבעיה שלך היא ריסט למשקלי עבודה ברגע שתבצע אותו אתה תעלה במשקלי עבודה , זאת בהנחה שאתה אוכל טוב וישן טוב וכל שאר האלמנטים , אני לא יודע עד כמה אתה נותן לדברים האלה דגש .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית