הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית אימונים לטריאתלוניסט

יוני1234

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום.
אני מעוניין לבנות תכנית אימונים שאעבוד איתה בחדר כושר למטרת כוח, אני עוסק בטריאתלון ספרינט (5 קילומטר ריצה, 20 קילומטר אופניים ו750 מטר שחייה). אני בן 16, כאשר אימון ריצה הוא בסביבות החצי שעה, שחיה ארבעים וחמש דקות ואופניים שעה.
גובה: 165 ס"מ.
משקל: 55 ק"ג.

הלו"ז שלי הוא כזה:
יום ראשון: ריצה ושחייה.
יום שני: ריצה.
יום שלישי: שחיה ורכיבה.
יום רביעי: ריצה.
יום חמישי: שחיה.
יום שישי: ריצה.
יום שבת: שחיה.
*יש אימון רכיבה קל נוסף במהלך השבוע שהוא ביום לא קבוע.
אין לי אוףסיזן, כל השנה יש את אותה שגרת אימונים- אבל אני מתאמן לבד ככה שאני יכול לעשות שינויים והתאמות בימי האימונים אם צריך.אני חושב שהימים המתאימים לחדר כושר הם שני, חמישי ושבת (אשמח להצעות). מתאמן מתחיל בחדר כושר אבל יודע לבצע תרגילים מורכבים (סקוואט, דדליפט, בנץ ופרס).

מתלבט האם SS תתאים לי או תכנית אחרת דוקא, אשמח להצעות.
תודה רבה!!

כמה שאלות,
מה הרמה שלך? אתה מהמובילים בקטגוריה?
אתה רוצה להיות טריאתלט יותר טוב או לגדול?

• פותח/ת השרשור
היי, אני בעיקרון מתחיל התחלתי לפני חודשיים, הסתכלתי על תוצאות ממרוצים ולפי מדידה שעשיתי לפני שבועיים אני נחשב בינוני+.
בעיקרון אני רוצה בעיקר לגדול מהחדר כושר ופחות לשים דגש על הטריאתלון, רק ציינתי את זה כי צריך להתחשב במספר האימונים שאני עושה בשבוע.

תודה רבה!

תתחיל SS, ותשתדל לבצע את הריצה אחרי אימון הכוח ואת הרכיבה ביום שאחרי. שיום לפני יהיה לך רק שחייה.
אוכל זה המפתח שלך להתקדמות.

הכל בהנחה שאתה באמת רוצה לגדול וגם להיות עם סיבולת טובה, אבל לא טריאתלט ברמה הכי גבוהה שאתה יכול להיות (ואז משקל גוף יחסית נמוך זה נתון הכרחי).

אם התחלת לפני חודשיים, אתה מתאמן יותר מדי.
בכל מקרה עדיף שתתמקד בתחום אחד

• פותח/ת השרשור
אם התחלת לפני חודשיים, אתה מתאמן יותר מדי.
בכל מקרה עדיף שתתמקד בתחום אחד
כן, התחלתי לפני חודשיים אבל אני בכושר טוב בכלחי כי שיחקתי כדורסל עד עכשיו ורצתי.
אני עושה 5 קמ בשבע עשרה דקות וקצת, שחייה ב20 אני שם דגש עליה.

תתחיל SS, ותשתדל לבצע את הריצה אחרי אימון הכוח ואת הרכיבה ביום שאחרי. שיום לפני יהיה לך רק שחייה.
אוכל זה המפתח שלך להתקדמות.

הכל בהנחה שאתה באמת רוצה לגדול וגם להיות עם סיבולת טובה, אבל לא טריאתלט ברמה הכי גבוהה שאתה יכול להיות (ואז משקל גוף יחסית נמוך זה נתון הכרחי).
תודה רבה!

אם אתה רץ 5 ק'מ ב 17-18 דקות, אתה רץ מצוין.
תוצאה של 20 דקות לשחיה היא גרועה מאוד והיא מעידה שאתה לא שוחה נכון.
לדעתי אין סיבה להכנס לתחום הטריאתלון בגיל 16 זה מאוחר מדי בשביל הרמות הגבוהות ומוקדם מדי בתור 'חוג'
אני חושב שיהיה לך נכון להתחיל בתוכנית כוח שתעזור לך להתחזק ולעלות במשקל במקביל תשלב אימוני ריצה פעמיים/שלוש בשבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית