הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עקרונות אימון נשים

מצב
השרשור נעול
ם בפורום אימונים לא חסרים אנשים (בעיקר ילדים) שרוצים להתחטב. למה שאישה לא תקח את העצות שם ותיישם? כי זה לא מסתדר עם התפיסה שיש לה בראש שנשים הן שונות ומיוחדות. אני לא טוען שזה באשמתה, אבל זה מחסום פסיכולוגי בעיקר שפחות נפוץ אצל גברים.
הר גרוסה היקר,
אני מבינה שקשה לך לקבל את זה אבל
אני אישה ובכל מה שקשור באימונים אין לי שום מחסום פסיכולוגי
אני אוהבת אתגרים, של גברים ושל נשים!
ובמרומי גילי לא דופקת חשבון לשום גבר שמתאמן לידי
אבל אני אומרת לך שסביבת חדר כושר היא לא ידידותית לנשים ולפעמים אפילו עויינת.
אני רואה בחורה צעירה שזוכה ליחס דוחה מגברים וחושבת לעצמי שכל הכבוד לה שהיא ממשיכה כי אני בגילה אולי הייתי בורחת.
הגישה שלך ברורה לי, אבל זה לא מובן מאליו, תן להן זמן הן יגיעו לשם
גם אתם לא התחלתם ב-SS
בהתחלה היה LBS ואז נדלק האור...

הר גרוסה היקר,
אני מבינה שקשה לך לקבל את זה אבל
אני אישה ובכל מה שקשור באימונים אין לי שום מחסום פסיכולוגי
אני אוהבת אתגרים, של גברים ושל נשים!
ובמרומי גילי לא דופקת חשבון לשום גבר שמתאמן לידי
אבל אני אומרת לך שסביבת חדר כושר היא לא ידידותית לנשים ולפעמים אפילו עויינת.
אני רואה בחורה צעירה שזוכה ליחס דוחה מגברים וחושבת לעצמי שכל הכבוד לה שהיא ממשיכה כי אני בגילה אולי הייתי בורחת.
הגישה שלך ברורה לי, אבל זה לא מובן מאליו, תן להן זמן הן יגיעו לשם
גם אתם לא התחלתם ב-SS
בהתחלה היה LBS ואז נדלק האור...

את עושה את מה שנטלי עושה ולוקחת את זה למקרה הפרטי שלך. יש מספיק נשים שיודעות להתאמן, לא טענתי שלא. אבל במשפט הזה

בדיוק הוכחת את הנקודה שלי.

ואל תהפכי את זה לדיון על SS. הנושא של האשכול הוא שנשים וגברים מגיבים לאותם עקרונות אימון.

אני חושבת שאנחנו כן מגיבות שונה לעומס
דווקא כאן אני לא מסכימה.
אנחנו מגיבות לעומס באופן דומה לגברים.
אמנם פוטנציאל הגדילה מוגבל יותר משל גברים אבל היעילות של האימון ומבחן התוצאה משמעותי לא פחות.
אנחנו פשוט צריכות לאתגר את עצמנו יותר ולא ליפול לתוך שבלונות חשיבה
נשים יכולות לעשות מתח ולא רק על גרביטון אבל זה לא היה עולה על דעתי אם לא הייתי נאלצת להתאמן במקום שבו לא היה גרביטון!
ואל תהפכי את זה לדיון על SS. הנושא של האשכול הוא שנשים וגברים מגיבים לאותם עקרונות אימון.
מסכימה.
אני התייחסתי לעובדה שאתה חושב שאין סיבה לפורום נפרד לנשים. כאן אני לא מסכימה.

אנחנו מגיבות לעומס באופן דומה לגברים.
עוד פעם. אני מדברת על נקודת פתיחה בלבד.
את לא חושבת שהתרבות או חינוך אצל נשים הוא עם דגש הרבה יותר קטן על פעילות ספורטיבית?

עוד פעם. אני מדברת על נקודת פתיחה בלבד.
את לא חושבת שהתרבות או חינוך אצל נשים הוא עם דגש הרבה יותר קטן על פעילות ספורטיבית?
את לא חושבת שזה עניין של "תרבות וחינוך" מה שאומר שלא כל הנשים הן כאלו.

מסכימה.
אני התייחסתי לעובדה שאתה חושב שאין סיבה לפורום נפרד לנשים. כאן אני לא מסכימה.

גם את זה לא אמרתי. ברור שיש בו צורך, אחרת הוא באמת לא היה קיים או פעיל. אמרתי זה שהסיבה לקיומו היא פסיכולוגית בעיקר, ולא כי יש הרבה דברים יחודיים לנשים מבחינת אימונים.

אני אסביר.
המשפט "אנחנו מגיבות לעומס" משמעותו שאם תתני לגבר או לאישה (שניהם ללא עבר ונסיון בפעילות גופנית בכלל) לעבוד עם משקולות
שניהם יגיבו באותה מידה של יעילות לסוג הזה של העבודה.
בשניהם מדובר במתאמן מתחיל כך שאין משמעות לנקודת ההתחלה אלא ליעילות ולתוצאות של האימון.
גם גברים וגם נשים - בכל רמה של כושר התחלתי - יגיבו באותה מידה יעילות לאימוני כוח כנגד משקל חופשי.

גם את זה לא אמרתי. ברור שיש בו צורך, אחרת הוא באמת לא היה קיים או פעיל. אמרתי זה שהסיבה לקיומו היא פסיכולוגית בעיקר, ולא כי יש הרבה דברים יחודיים לנשים מבחינת אימונים.
יש לי תחושה שמאחורי הפרופיל שלך נחה אישה...
חוסר היכולת לעמוד בדחף להגיד את המילה האחרונה 😆
מה זה סיבה פסיכולוגית?
סוג של קבוצת תמיכה?
חצי מהפוסטים של הגברים עוסקים בזה...😳

תוכלי לפרט?

בנות בדרך כלל משחקות בובות או כול דבר אחר שהוא במקום אחד. בנים בדרך כלל מתרוצצים.
החוגים של בנות גם כן עם דגש יותר "ישבני" (כבר עייפה אז תסלחו לי) בנים חוגי ספורט.
צבא- גברים מאוד פעילים פיזית, בנות תפקידים שונים מאוחרי השולחן.
אשה תסחוב שקית עם חלב גבר את האבטיח.

שוב פעם, 2 בלילה... הניסוח על הפנים, אבל נראה לי שהנקודה ברורה.

יש לי תחושה שמאחורי הפרופיל שלך נחה אישה...
חוסר היכולת לעמוד בדחף להגיד את המילה האחרונה 😆
עכשיו כשאת מזכירה את זה, אולי באמת אני סובל ממחסור בטסט 😭

מה זה סיבה פסיכולוגית?
סוג של קבוצת תמיכה?
חצי מהפוסטים של הגברים עוסקים בזה...😳

גם לבילדרים לא חסרות בעיות נפשיות.

תוכלי לפרט?
למשל בחורה שעבדה אינטרוולים כוח ואירובי לסרוגין והשאירה מגבת בפינה שהיא עבדה ובחור אחד התחיל לצעוק עליה באמצע חדר הכושר
היא כולה הסמיקה ולא הצליחה לענות אפילו
ומה גברים לא עוזבים ספסל/ראק לדקות ארוכות של מנוחה בין סטים?

אבל גם חויות מסוג אחר
למשל נערה שמנמונת שמתאמנת עם מדריך פרטי
ותוך כדי האימון מתמודדת עם הצורך לבצע כל מיני מתיחות במרחק אפס ממנו

והמבטים ששולחים בנשים שמנות בחדר הכושר
כאילו בואו נעלה אותן על הגרדום ונסגור את זה, חבל לך על המאמץ...

בנות בדרך כלל משחקות בובות או כול דבר אחר שהוא במקום אחד. בנים בדרך כלל מתרוצצים.
החוגים של בנות גם כן עם דגש יותר "ישבני" (כבר עייפה אז תסלחו לי) בנים חוגי ספורט.
צבא- גברים מאוד פעילים פיזית, בנות תפקידים שונים מאוחרי השולחן.
אשה תסחוב שקית עם חלב גבר את האבטיח.

שוב פעם, 2 בלילה... הניסוח על הפנים, אבל נראה לי שהנקודה ברורה.
אני לא מבין איך זה עונה על מה ששאלתי את מרטין.
היא טוענת שהיחס מגברים לנשים הוא מזלזל וחסר כבוד.
אני רציתי שהיא תפרט לי.

למשל בחורה שעבדה אינטרוולים כוח ואירובי לסרוגין והשאירה מגבת בפינה שהיא עבדה ובחור אחד התחיל לצעוק עליה באמצע חדר הכושר

אבל גם חויות מסוג אחר

תשמעי, זאת התנהגות ממש דוחה ומגעילה.
אני מאמין שמקרים כאלו קורים גם הפוך. לא חסר (סליחה על הביטוי) כלבות בחדרי כושר ובכללי ביום יום.
זה כבר התנהגות של בן אדם.

בחדר כושר שלי אין בנות בכלל.
אז לא יצא לי לחוות או לראות מצב כזה, בגלל זה התענייתי.
סיקרן אותי לדעת למה את מתכוונת בהתנהגות חסרת כבוד.

אבל גם חויות מסוג אחר

בכל מי שמוגדר כחריג ינעצו מבטים,
בנער שמן שמשופף את רגליו לא ינעצו מבטים? ינעצו
באישה שנראת מעולה ועושה תרגיל כלשהו לא ינעצו מבטים? ינעצו
בבחור שמושך 200 קילו דדליפט לא ינעצו מבטים? ינעצו ואף ירגישו את הצורך לבקר..
אין הרבה הבדל בפועל בין נשים לגברים בחדר הכושר, כל מי שהוא דורש מבטים פשוט יקבל אותם ויצטרך לחיות עם זה, בין אם הוא זכר או נקבה.

אין הרבה הבדל בפועל בין נשים לגברים בחדר הכושר, כל מי שהוא דורש מבטים פשוט יקבל אותם ויצטרך לחיות עם זה, בין אם הוא זכר או נקבה.
בהחלט יתכן שאתה צודק רק שבגיל 17 לא הייתי עומדת במבטים הביקורתיים האלה והיום אני לא דופקת חשבון
היום נראה לי שהבנות הרבה יותר חזקות ובטוחות בעצמן וזה בדיוק מה שצריך!

תכלס הרבה עושות סקוואטים ומכרעים עם משקולות של 5-8 ק"ג.
המעבר למוט של 20 ק"ג לא משמעותי במקרה כזה אבל הן לא יודעות את זה
מה גם שזה איזור "גברי" ויש לנשים רתיעה מלהכנס לראק
לפרוטוקול - את (לפחות אצלנו) לא נכנסת לראק אלא לספק-עמודים-ספק סטנד 😃 my 50 cent 😛

@מרטין כן, חדרי כושר לא תמיד ידידותיים לנשים (הייל מועדוני קרוספיט! 😃 ) אבל יש גם בעיית גישה אצל חלק מכובד מהנשים
@coldfire אומנם התגעגעתי לנוכחותך אבל מצטער לאכזב אותך, לימדתי בשנתיים האחרונות מעל 300 איש לעשות סקווט (המון סדנאות של יסודות) ואומנם רוב הנשים הסתדרו עם סקווט עם מוט ריק אבל בהחלט לא כולן ואת חלקן זה גם הרתיע ולעיתים רחוקות אפילו המוט נשים (15 קילו) היה כבד בהתחלה. לא היו הרבה כאלה אבל בהחלט היו (הפתרון לקרוב היה גובלט סקווט).

לסיכום העניין - לא כל הנשים רוצות להתאמן כמו הגברים, לא כל הנשים רוצות להרים כבד ועם הזמן למדתי שהכל טוב כל עוד האימון מקיף
.
סביבה "דוחפת" כמו למשל במועדוני קרוספיט מוציאה מנשים הרבה מעבר למה שהם חלמו (עמידות ידיים, מתח, סקווטים של 50-60-70 קילו) וכו'.
אבל גם אישה שיוצאת לרוץ ובורחת למכשירי אירובי אין בזה שומדבר פסול.
צריך לעודד את זה ולנסות להפוך את האימון שלה למקיף יותר ע"י תיסוף של תרגילי בסיס (סקווט בנצ' דדליפט וחברים) ואם היא רוצה לעבוד עם מוט ריק ל10-15 חזרות שתהנה! אסור להרוס לה את זה... אפשר לתת לה לקרוא, להסביר ולשכנע אבל אם היא לא רוצה היא לא רוצה.

לא יודע מה איתכם אבל אני מעדיף נשים פעילות. 🙄

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית