הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היפוטרפיה ודומס

• פותח/ת השרשור Alpaca
  • פורסם בתאריך

Alpaca

משתמש פעיל
347
139
נק' מוניטין:
290
347
139
רציתי לדעת האם קיים קשר ישיר (או עקיף) בין היפוטרפיה של השריר לדומס.. ז״א האם כאשר יש דומס זה מבטיח גדילה של השריר (בתנאי שבולסים אוכל כהלכה) או להפך האם ללא דומס בכלל* לא תיהיה גדילה של השריר או האם היא תיהיה פחות יעילה..

תודה לעוזרים 😁

• פותח/ת השרשור
האם העובדה שהוא הוסיף תרגיל אקצנטרי הופכת את התוכנית לטובה? התשובה היא לא. היא גם הופכת אותה ל-לא תוכנית, כי אקצנטרי זה לא משהו שניתן לתכנון, אלא אם תמצא דרך פרקטית לאמוד את הזמן שלוקח לך להוריד את המוט ולפי זה להגדיר מה זה "כשל" בתרגיל אקצנטרי (בקונצנטרי אי יכולת הרמה מוגדרת ככשל - מה זה כשל בתרגיל שבו המטרה היא להוריד את המוט?)

מקווה שהנקודה ברורה.

בעצם זה כן מתוכנן, זה תרגיל בפני עצמו שאם אני לא טועה ראיתי אותו כאן באתר ואני גם די בטוח שהוא נתן לי קיק בבנץ׳ רגיל.
פשוט שם קצת יותר משקל ממה שאני לוחץ בדרך כלל ומוריד את המוט ממש ממש לאט וברגע שהוא נוגע בחזה הספוטר ישר מרים אותו (קצת בעייתי במשקלי עבודה גבוהים), בסוף סט אתה כבר לא מצליח לשלוט על הירידה ולהאט אותה והמוט פשוט נופל עלייך-כשל.

אין שום קשר למחקר, ומחקרים על שיטות אימון שמראים מה באמת מוצלח ומה לא - לא קיימים, מכל מיני סיבות. יש הרבה מחקרים שמראים אנקדוטות מעניינות וחשובות שאפשר להתייחס אליהן, לגביי מתודות אימון - טרם.
זה קשור ללהבין איך דברים עובדים. איך הסתגלות מתרחשת (סטרס - הסתגלות - התאוששות). אם כל אימון מכאיב לך, כנראה שכל אימון יש עומס אקצנטרי שעוד לא הסתגלת אליו, או שאתה סתם מתאמן יותר ממה שאתה צריך. שתי האופציות לא מעידות על אימון טוב.
קח בחשבון ש"אימון טוב" לעולם לא נמדד באימון עצמו או באימון בודד, אלא בתוכנית. תוכנית שמתוככנת טוב, צריכה להביא אותך להתאוששות עד הפיק הבא.
אם הכאב הוא כאב שעובר כעבור 3-4 ימים זה בסדר לגמרי וזה כאב טבעי של התאוששות שריר כתוצאה מפגיעה בזמן האימון עצמו.. כנראה שמי שמתקדם במשקלים משבוע לשבוע כן ירגיש את הכאב הזה.. ומי שעובד תרגילים מורכבים יותר כן ירגיש את הכאב הזה כל אימון בין אם התקדם במשקל ובין אם לא..

בעצם זה כן מתוכנן, זה תרגיל בפני עצמו שאם אני לא טועה ראיתי אותו כאן באתר ואני גם די בטוח שהוא נתן לי קיק בבנץ׳ רגיל.
פשוט שם קצת יותר משקל ממה שאני לוחץ בדרך כלל ומוריד את המוט ממש ממש לאט וברגע שהוא נוגע בחזה הספוטר ישר מרים אותו (קצת בעייתי במשקלי עבודה גבוהים), בסוף סט אתה כבר לא מצליח לשלוט על הירידה ולהאט אותה והמוט פשוט נופל עלייך-כשל.
איך אתה יודע אם הורדת בקצב של 3 שניות או 5 שניות?
או 2.5? או 3.5?
כי להוריד את המוט במשך 10 שניות זה יותר קשה מלהוריד אותו במשך 2.5 שניות, ובשניהם הוא עדיין לא נופל עליך.
אגב, כשהספוטר מרים לך - גם אתה מרים, נכון? הוא הרי לא מרים את הכל לבד ואתה עוזב את המוט. כמה משקל מתוך זה אתה הרמת? 50%? 75%? 90%? בקיצור, זה לא דבר שניתן לתכנון אמיתי.
כשהמטרה היא להרים, יש כללים ברורים - או שהמוט עלה או שלא - וכמובן שאם מישהו חוץ ממך נגע במוט - זה נחשב שלא.

אם הכאב הוא כאב שעובר כעבור 3-4 ימים זה בסדר לגמרי וזה כאב טבעי של התאוששות שריר כתוצאה מפגיעה בזמן האימון עצמו.. כנראה שמי שמתקדם במשקלים משבוע לשבוע כן ירגיש את הכאב הזה.. ומי שעובד תרגילים מורכבים יותר כן ירגיש את הכאב הזה כל אימון בין אם התקדם במשקל ובין אם לא..
חד משמעי לא.
קח כל אחד שעשה SS או טקסס מת'וד ותשאל אותו האם אחרי כל אימון היה לו דומס ותראה מה הוא יגיד.
דומס נוצר בד"כ כשנחשפים לעומס (נפח) חדש\נוסף של אקצנטרי. המשקל פחות קריטי. 150 סקוואטים עם 20 קילו יגרמו לכולם דומס (כל מי שלא עשה את זה במשך תקופה והסתגל לזה), ללא תלות בהאם הסקוואט שלהם הוא 100 קילו או 250 קילו. פשוט כי יש כאן חשיפה לחזרות אקצנטריות נוספות.
מצד שני, תוספת של 2.5 קילו ל3X5 לא בהכרח יגרמו לדומס, ובתכלס אחרי תקופה בSS שכבר הסתגלת ל15 חזרות אקצנטריות, ברוב המקרים זה לא יגרום לדומס.
אם כל אימון בSS היה גורם לדומס, לא היית מתקדם מאימון לאימון, כי דומס זה לא משהו שעובר אחרי יומיים. כאבי שרירים מינוריים זה נושא אחר, וגם הם לא אמורים להיות כל אימון.

אם אתה רוצה - תבדוק אותי. על עצמך, חברים שלך, וכל מי שאתה מכיר.

כאבי שרירים זה תוצר לוואי, לא מטרה.
הם מאוד מאופיינים עם פעילויות אקצנטריות (למשל ההורדה של המוט בבנץ' פרס). כאבי שרירים לא מעידים על כך שתהיה גדילה של מסת שריר ו\או התחזקות. אבל מידי פעם בתהליך הגדילה וההתחזקות, יהיו כאבי שרירים וזה תקין לחלוטין.
כאבי שרירים כרוניים אחרי אימונים מעידים על אימונים לא תקינים לרוב האוכלוסייה, והם לא מניבים תוצאות.

בקיצור,
כאבי שרירים אחרי האימון לא מעידים על אימון טוב או גרוע, הם מתרחשים בשתי הסיטואציות - אבל אם זה מתרחש תמיד, אז האימון ככל הנראה גרוע (יש מעט יוצאים מהכלל).
אם אני יוצא אחרי אימון שהסקבטתי בו כבד והרגליים ישרפו כמה שעות ויהיו כאבים אני עושה משהו לא נכון?

אם אני יוצא אחרי אימון שהסקבטתי בו כבד והרגליים ישרפו כמה שעות ויהיו כאבים אני עושה משהו לא נכון?
DOMS = Delayed Onset Muscle Soreness
מה שאתה מתאר מרגיש כמו עייפות וחולשה, זה לא דומס.
דומס זו כנראה דלקת (inflammation, לא infection). דלקתיות כרונית היא מערכתית והיא משפיעה לרעה על מה שאנחנו רוצים להשיג מהאימון. מעלה קורטיזול וכו'.

ובכללי, כל עוד אתה מצליח את המשקל שאתה צריך להצליח כל אימון - אז הכל עובד, ואין צורך לנסות לתקן את מה שלא מקולקל.

DOMS = Delayed Onset Muscle Soreness
מה שאתה מתאר מרגיש כמו עייפות וחולשה, זה לא דומס.
דומס זו כנראה דלקת (inflammation, לא infection). דלקתיות כרונית היא מערכתית והיא משפיעה לרעה על מה שאנחנו רוצים להשיג מהאימון. מעלה קורטיזול וכו'.

ובכללי, כל עוד אתה מצליח את המשקל שאתה צריך להצליח כל אימון - אז הכל עובד, ואין צורך לנסות לתקן את מה שלא מקולקל.
תגיד בחודש האחרון אחרי כל אימון רגליים, הרגליים שלי ממש עייפות ויש לי מעיין "דופק" ברגליים(הבנתי שזה לחץ ששרוי על כלי הדם) ואפילו שהנפח לא גבוה(FBW התכנית הנוכחית, ובתכלס אחרי 2 סטים של סקווט ודדליפט הם ממש עייפות וזה מאוד מלחיץ אותי).
אני יושן טוב ולא מאמץ את הרגליים יותר מידי חוץ מבאימונים, מה לדעתך זה אמור להיות? הפחדת אותי שאמרת דלקות 🫤

תגיד בחודש האחרון אחרי כל אימון רגליים, הרגליים שלי ממש עייפות ויש לי מעיין "דופק" ברגליים(הבנתי שזה לחץ ששרוי על כלי הדם) ואפילו שהנפח לא גבוה(FBW התכנית הנוכחית, ובתכלס אחרי 2 סטים של סקווט ודדליפט הם ממש עייפות וזה מאוד מלחיץ אותי).
אני יושן טוב ולא מאמץ את הרגליים יותר מידי חוץ מבאימונים, מה לדעתך זה אמור להיות? הפחדת אותי שאמרת דלקות 🫤
דלקת זה לא מחייב פציעה \ משהו רע
אחרי אימון קשה הגוף אמור להיות עייף. עייף זה לא אומר בהכרח כואב. לא יודע מה התוכנית שלך, אי אפשר להגיד אם היא טובה או לא.

אחרי אימון קשה הגוף אמור להיות עייף. עייף זה לא אומר בהכרח כואב. לא יודע מה התוכנית שלך, אי אפשר להגיד אם היא טובה או לא.
FBW בסיסית.
ארבעת המורכבים, מתח, בנץ' צר וכפיפת מרפקים.
פשוט אחרי כל אימון הרגליים שלי ממש ממש תפוסות וזה מאוד מדאיג אותי

הקשר של דומס לגדילה של שריר לא בהכרח מעיד על אימון יעיל, אתה יכול לפמפם שריר גם 30 סטים ולהרגיש דומס מטורף.
בשורה התחתונה מדובר בכאבי שריר. כל עוד זה לא מפריע לך, אין עם זה בעיה.
דומס לא גורם לגדילה דומס זה קרעים מקרוסקופים בשריר מפעילות עצימה יתר על המידה סף עצימות חדשה זה אומר שהגעת לעצימות חדשה בגלל הקרעים בסיבי השריר מצתברים חומצות חלב שגורמות לכאב ומקצרות תווך תנועה תהליך זה מסתיים בין 24 ל 48 שעות ומתחיל ב6 שעות הראשונות אחרי האימות ( הכאב) בדרך כלל זה קורה למתאמנים חדשים השריר לא רגיל לעומסים קשים אבל בגדול זה סימן להתקדמות . אים תרצה להפיג את הכאב יש לחזור על האימון שוב למחרת במשקלים עדינים מאוד בכדיי להזרים דם ולגרום לגוף לתקן את הקרעים מהר יותר יש להזהר להעמיס על הגוף אחרי דומס יכול לגרום לדלקות כימיות בשריר
זה בגלל שאתה מאמן את הרגליים רק פעם אחת בשבוע זה מוכר מאוד . תנסה להיתאמן על רגליים פעמיים בשבוע ואני מבטיח לך שהכאבים לא יחזרו . ולגביי הכליי דם שנלחצים בגלל פאמפ זמני מנוחות שלך קצרים מדיי כנראה הדם בשריר לא מספיק לצאת בין פמפום לפימפום וזה גורם לחוסם וורידים טבעי טוב לנוח 2 דקות ב היפרטרופיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית