הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך מורידים אחוזי שומן?

• פותח/ת השרשור Stiger
  • פורסם בתאריך

Stiger

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
כולם אומרים לי בחודשיים האחרונים שהשמנתי ברמה מטורפת.
החלטתי לעשות עם זה משהו ובדקתי באינטרנט מה עושים כדי להוריד אחוזי שומן. דבר ראשון שגיליתי זה שאני טיפ טיפה מעל המשקל הבריא שאמורים ליהיות. אני שוקל 86 גובה 184 ובן 20.
אני רוצה להוריד את האחוזי שומן(אני לא יודע בידיוק כמה יש לי עכשיו..) אבל לא ליהיות עכשיו איזה רמבו. התחלתי לעשות לפני חודשיים מתח שכיבות שמיכה כפיפות בטן וסקווטים, מאוד השתפרתי במספרים אבל זה לא שינה כלום מאיך שאני נראה, אז הבנתי שמשהו חסר..
חיפשתי באינטרנט והבנתי שאי אפשר רק להתאמן צריך גם לאכול נכון. ניסיתי לחפש איך לבנות תפריט שיתאים לי אבל יש יותר מידי דברים שצריך להתחשב בהם ואני לא יודע איך בונים את התפריט.
בקיצור אשמח אם משהו ישלח לי כמה מאמרים ומדריכים איך לבנות את התפריט ולהתנהל ביום יום כדי להוריד את האחוזי שומן ולשמור עליהם נמוכים.
תודה!! 😃

אני מציע לך לא להתייחס להמלצות האלה של "משקל בריא שאתה אמור להיות בו". אפילו שני אנשים שלא מתאמנים, והם באותו גובה ואותו אחוז שומן יכול להיות להם משקל שונה בגלל מבנה הגוף (עצמות רחבות יותר או פחות). ברגע שאתה מתאמן ומעלה מסת שריר הטבלאות האלה לא רלוונטיות בכלל, כי אתה יכול להיות במשקל גבוה יחסית (שלפי הטבלאות ייחשב לא בריא), אבל בתכלס זה בגלל השרירים

"משקל בריא להיות בו"- שטות גמורה, פרט לעובדה שידוע וברור לכל שלהיות בהשמנה חולנית זה לא בריא(או בכלל משקל גוף חריג), טבלאות הBMI לא מעידות על שום דבר.

אחרי כל אלה, משקל של 86 ק"ג הוא תקין ובריא לחלוטין(גם 96 לצורך הדיון), הכל שאלה של מבנה הגוף שלך, לדוג' לשקול 90 על 13% שומן יהיה פרקטית יותר יעיל ובריא מלשקול 85 על 30% שומן.
המשקל הוא מספר סובייקטיבי, אנחנו מדברים באחוזי שומן לעומת אחוזי מאסה רזה

בקשר לתפריט, בפינת המאמרים יש גם תפריטים לדוג'

• פותח/ת השרשור
http://www.kilogram.co.il/614/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-חיטוב-והורד/
נכנסתי למדריך הזה והסתכלתי על התפריט השני ולפי החישוב של ה-BMR שלי באינטרנט הוא 2030 והתפריט השני הוא 1850 קלוריות, זה לא נמוך? אם אני גם מתאמן 3 ימים בשבוע וגם עושה פעילות יומיומית זה יוצא יותר מ-2030 וזה יוצא יותר מ500 קלוריות שאני לא אוכל..
וזה משנה שאני לא עושה אירובי?(אתם תגידו בטח שאני ממציא תירוצים לעצמי אבל אין לי זמן, אני בצבא..)

אני מבין שאתה בצבא, אם אתה לא יכול לעשות אירובי אז תדאג איך שהוא להיות על מאזן קלורי שלילי + פי2 חלבון ממשקל הגוף + אכילת שומן בריא לפי נתוניך
ואיך שהוא תהיה על מאזן של -500קלוריות ביום אתה בשבועיים תירד קילו של כמה שפחות שריר.

• פותח/ת השרשור
טוב אני מבין. אני אתן לזה ניסיון משבוע הבא ונראה אני אסתדר עם זה.
תודה.

Back
למעלה תחתית