הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יודע להיכשל בדדליפט

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם

כל מי שמכיר אותי/ראה סירטונים שלי אי פעם שיש בהם דדליפט עם כשל כנראה שם לב לזה. כשאני מגיע לכשל בדדליפט המוט אפילו לא זז מילימטר כאילו שויתרתי.
סירטון

סירטון

אני מנסה למשוך ואז כלום לא קורה.

מה זה יכול להיות ?
איך אני יכול לפתור את זה ?

יכול להיות שהנקודה החלשה שלך היא הניתוק ובגלל זה אתה נכשל בניתוק -> לא יכול להרים.
אני מכיר רק תרגיל אחד לשיפור הניתוק בדד וזה דיפיציט.

פשוט החלק הכי חלש בתנועה שלך הוא הניתוק. כל מוט שאתה יכול לנתק מהרצפה אתה גם תנעל. יש אנשים שחלשים בנעילה, אתה חלש בניתוק. אם אתה מדבר על עבודת עזר לחזק את החלק הזה של התנועה זה לעשות דדליפט מהגבהה.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהנקודה החלשה שלך היא הניתוק ובגלל זה אתה נכשל בניתוק -> לא יכול להרים.
היתה תקופה שהייתי מושך דפיציט (אחרי התחרות בפסח) והגעתי ל160 אחרי זה ניסיתי דדליפט רגיל שמתי 175 ישתי 3F שבוע אחרי 2F ואז נכשלתי עם 160.
לא יודע אם הסיפור הזה קשור למשהו

פשוט החלק הכי חלש בתנועה שלך הוא הניתוק. כל מוט שאתה יכול לנתק מהרצפה אתה גם תנעל. יש אנשים שחלשים בנעילה, אתה חלש בניתוק. אם אתה מדבר על עבודת עזר לחזק את החלק הזה של התנועה זה לעשות דדליפט מהגבהה.
סליחה שאני נדחף לאשכול אליק:s49:🙄, אבל שאני ניסיתי דדליפט עם הגבהה הגב התחתון היה ממש עגול גם עם משקל נמוך..
איזה גבוה בדרך כלל שמים? ויש עוד תרגיל שמשפר ניתוק חוץ מדדליפט עם הגבהה ?

היתה תקופה שהייתי מושך דפיציט (אחרי התחרות בפסח) והגעתי ל160 אחרי זה ניסיתי דדליפט רגיל שמתי 175 ישתי 3F שבוע אחרי 2F ואז נכשלתי עם 160.
לא יודע אם הסיפור הזה קשור למשהו
לא נראה לי שקשור, אולי היה אימון יתר. כל עוד זה לא מפריע לך להתקדם אני לא חושב שצריך לתת עבודה ספציפית.

דניאל זה עניין של גמישות, בדדליפט מהגבהה תמיד יותר קשה לשמור על הגב שם. תרגילים אחרים אני לא מכיר

אי יכולת לנתק מהרצפה לא בהכרח קשורה לחולשה בניתוק, אם הייתה לך חולשה, אז לא היית מצליח לנתק אפילו חזרה אחת בסרטון הראשון
יכול להיות והבעיה היא באקספלוסיביות שלך כלפי המוט. הסיבה שמושכים מהר היא כהיא נותנת את היכולת לגיוס מקסימום יחידות מוטוריות, ובקצרה, לנצל את כל הכוח שלך. אם תמשוך לאט, אתה יכול לגייס אפילו 50%. אבל בעיה נוספת היא שמתאמנים והמערכת העצבית לא תמיד יודעים לבצע את הפעולה בצורה נכונה למרות שהם מושכים מהר.

• פותח/ת השרשור
אי יכולת לנתק מהרצפה לא בהכרח קשורה לחולשה בניתוק, אם הייתה לך חולשה, אז לא היית מצליח לנתק אפילו חזרה אחת בסרטון הראשון
יכול להיות והבעיה היא באקספלוסיביות שלך כלפי המוט. הסיבה שמושכים מהר היא כהיא נותנת את היכולת לגיוס מקסימום יחידות מוטוריות, ובקצרה, לנצל את כל הכוח שלך. אם תמשוך לאט, אתה יכול לגייס אפילו 50%. אבל בעיה נוספת היא שמתאמנים והמערכת העצבית לא תמיד יודעים לבצע את הפעולה בצורה נכונה למרות שהם מושכים מהר.
למה לא יכול להיות שאני חלש בניתוק ?
כמו שקורה לאנשים בסקוואט 2F זה לא אותו דבר בדדליפט ?
אף פעם לא ניסיתי למשוך את הדדליפט הכבד כמו שאני מושך בימי הנפח, יכול להיות שזה יעזור ?

למה לא יכול להיות שאני חלש בניתוק ?
כמו שקורה לאנשים בסקוואט 2F זה לא אותו דבר בדדליפט ?
אף פעם לא ניסיתי למשוך את הדדליפט הכבד כמו שאני מושך בימי הנפח, יכול להיות שזה יעזור ?
מעטים מהאנשים שמגיעים לכשל בלי אפילו להזיז את המוט למעלה בסקוואט( מלבד טכניקה)
מה שאני מנסה לומר, שלא תקפוץ למסקנות ישר, גם כוח האחיזה היא משמעותית. יכול להיות שתסיק שההצסטרינגס שלך חלש אבל הבעיה היא בעצם במקום אחר ואתה מבזבז את הזמן שלך

• פותח/ת השרשור
מעטים מהאנשים שמגיעים לכשל בלי אפילו להזיז את המוט למעלה בסקוואט( מלבד טכניקה)
מה שאני מנסה לומר, שלא תקפוץ למסקנות ישר, גם כוח האחיזה היא משמעותית. יכול להיות שתסיק שההצסטרינגס שלך חלש אבל הבעיה היא בעצם במקום אחר ואתה מבזבז את הזמן שלך
אחיזה דווקא לא מרגישה לי כגורם מגביל, מרגיש מאוד חזק על המוט והוא אפילו לא כבד בידיים.
מה יכולה להיות הבעיה ?
למשוך אקספלוסיבי מוט כבד לא יכול להוביל לפציעות ? למשל בסקוואט אני מתפוצץ למעלה גם עם 100 140 אבל במשקל שכבד לי אני עולה מבוקר מאוד.

אני עושה פעמיים בשבוע, למשוך את הדדליפט הכבד כמו שאני מושך ביום המהירות ?
למשוך אקספלוסיבי מוט כבד לא יכול להוביל לפציעות ?
אם יודעים לשמור על הכל tight אין סיבה להיפצע.
אבל משקל כבד אצל מתאמן איטי בכל מקרה לא יעלה מהר. הכוונה לעבודה ספציפית למשל 8x3 עם 50% מה1RM, מנוחה של 30-60 שניות

אני עושה פעמיים בשבוע, למשוך את הדדליפט הכבד כמו שאני מושך ביום המהירות ?
למשוך אקספלוסיבי מוט כבד לא יכול להוביל לפציעות ?
תעבור לעבודת מהירות כמו שצריך, 5X5 זה לא עבודה אפקטיבית על מהירות (צריך להיות באינטרוולים, מנוחות קצרות, הרבה סטים)
עבודת מהירות נועדה לשפר את התגובה של המערכת העצבית, לא לשפר את המהירות של הביצוע (בהכרח)

• פותח/ת השרשור
אני עדיין מבולבל, ביום הכבד למשוך אותו דבר כמו ביום המהירות ? פשוט להתפוצץ עם המוט למעלה ?

בעזהי"ת

אני עדיין מבולבל, ביום הכבד למשוך אותו דבר כמו ביום המהירות ? פשוט להתפוצץ עם המוט למעלה ?

זו בדיוק בדיוק המטרה של עבודת המהירות. קשה ואולי גם בלתי אפשרי לתרגל ולחדד התפוצצות באמצעות maximum effort, ובדיוק בשביל זה נמצאת עבודת ה-dynamic effort. בכל החזרות שאתה מבצע על 50-60%, אתה צריך להיות אקספלוסיבי ומרוכז, תחת נסיון מתמיד להאיץ את עצמך ולגייס עוד יחידות מוטוריות ועוד רייג'. ואז, כשאתה מגיע למקסימום - ליישם את העבודה הטכנית הזו, על המשקל המירבי.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

זו בדיוק בדיוק המטרה של עבודת המהירות. קשה ואולי גם בלתי אפשרי לתרגל ולחדד התפוצצות באמצעות maximum effort, ובדיוק בשביל זה נמצאת עבודת ה-dynamic effort. בכל החזרות שאתה מבצע על 50-60%, אתה צריך להיות אקספלוסיבי ומרוכז, תחת נסיון מתמיד להאיץ את עצמך ולגייס עוד יחידות מוטוריות ועוד רייג'. ואז, כשאתה מגיע למקסימום - ליישם את העבודה הטכנית הזו, על המשקל המירבי.
אז בעצם למשוך ביום העצימות בדיוק כמו ביום המהירות, להתפוצץ מלמטה ?

בעזהי"ת

בהחלט. למרות שהמשקל המקסימלי לא יתן לך להתפוצץ באותה מהירות כמו עם ששים אחוז, אתה עדיין אמור לבצע אותה בעוצמה מקסימלית, והאקספלוסיביות הזו מהווה חלק מכריע מניתוק איכותי מהרצפה (גם בתחילת השבוע אתה אמור להיות מהיר מאוד עם החזרות שלך. אבל רק שם הדגש מתחלק גם על נפח וגם על מהירות, לא רק).

מעבר לתרגילי עזר ועבודת קוואדס, יכול להיות שאתה צריך לשחק קצת עם טכניקה - תראה איך אושר ואני מושכים - מגלגלים את המוט, ונותנים לתחת לעלות קצת. כיום הניתוק אצלי הפך מנקודה חלשה לנקודה חזקה - הכשל שלי כיום קורה קצת מתחת לברך.
כשאני מושך כמו שריפטו מלמד (כמו שאתה עושה בסרטון), אני מרים 20-30 ק"ג פחות.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

בהחלט. למרות שהמשקל המקסימלי לא יתן לך להתפוצץ באותה מהירות כמו עם ששים אחוז, אתה עדיין אמור לבצע אותה בעוצמה מקסימלית, והאקספלוסיביות הזו מהווה חלק מכריע מניתוק איכותי מהרצפה (גם בתחילת השבוע אתה אמור להיות מהיר מאוד עם החזרות שלך. אבל רק שם הדגש מתחלק גם על נפח וגם על מהירות, לא רק).

הבנתי, בעצם אני צריך לעשות סוויטצ' בראש ולמשוך ביום הכבד בהתפוצצות.
מקווה זה יעזור.

מעבר לתרגילי עזר ועבודת קוואדס, יכול להיות שאתה צריך לשחק קצת עם טכניקה - תראה איך אושר ואני מושכים - מגלגלים את המוט, ונותנים לתחת לעלות קצת. כיום הניתוק אצלי הפך מנקודה חלשה לנקודה חזקה - הכשל שלי כיום קורה קצת מתחת לברך.
כשאני מושך כמו שריפטו מלמד (כמו שאתה עושה בסרטון), אני מרים 20-30 ק"ג פחות.

אני לא יכול לנתק 60 קילו ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית