הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמויות חלבון גדולות - למה לא?

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
אני מבקש שזה יהיה דיון רציני. אם אתם מתכוונים לזרוק פה באוויר אמירות כמו "שמור על הכבד שלך!" או "עחי 3 גרם חלבון\קילו מ.ג. פוגע בכליות, תזונאית קלינית מ-Ynet כתבה את זה", כדאי שיהיה לזה סימוכין, ולא, Ynet זה לא מספיק.
ידוע שצריכת יתר של חלבון נקשרת לתפקוד לקוי של הכליות, אך כמה חלבון הוא באמת צריכת יתר? האם נעשה מחקר מבוסס שהראה בדיוק איזו כמות של חלבון הראתה תפקוד כליות לקוי?

אני אישית בתזונה שלי דוגל בכמות חלבון גבוהה מאוד. בין 2.5 ל-4 גרם חלבון פר קילו משקל גוף ביום.
אתם שואלים למה? אני שואל למה לא?
כמה שאלות אישיות שלי ושאלות שבכללי יכולות לפתוח את הדיון הזה:
1. כמו כל דבר בגוף, היכולת של אחד לעכל ולפרק חלבון בצורה יעילה שונה. אדם אחד יכול להיות בעל סינתזת חלבון כפולה משל אחר. לא ידוע לי על דרך לבדיקת העניין, לכן כמו שאני רואה את זה, עדיף לצרוך יותר חלבון 'ליתר ביטחון'.
2. מעבר לסיכונים בריאותיים כמו בעיות כליות ותגובות לא תקינות במערכת החיסון (שוב, כמה חלבון יגרום לזה? אני בספק אם 4 גרם פר קילו משקל גוף יגרום לבעיות האלו), לא עדיף שהצריכה הקלורית שלנו תבוא יותר מחלבון מאשר מפחמימה? אני מוציא את השומן מהמשוואה משום שאין ספק שהוא הכרחי, אך אם נניח שאדם מסוים מקבל מספיק שומן מהתזונה ואפילו משתמש בתוספי אומגה-3, האם אין עדיפות שיותר קלוריות יגיעו מחלבון ולא מפחמימה? בחיטוב ודאי שנעדיף חלבון על פחמימה, אך גם תוך כדי צריכת מאזן קלורי חיובי, אני לא רואה סיבה לצרוך 400 גרם פחמימה ו-150 גרם חלבון, למשל.
3. מה קורה לחלבון שלא מתפרק כראוי? הרי אם אצרוך מחר 500 גרם חלבון, לא כולו ינוצל למטרות שהגוף מתעל חלבון. מה הגוף יעשה עם השאר? אם אני במאזן קלורי שלילי, גם אם יהפוך לגלוקוז, הגוף ינצל את האנרגיה הזו, אז מה אכפת לי? אם אני במאזן קלורי שלילי, החלבון יומר לשומן, ואז קיבלתי את אותה תוצאה שהייתי מקבל עם כמות פחמימות גבוהה, רק עם הביטחון שיש לי מספיק חלבון בתזונה.

אני לא רואה שום סיבה לא לאכול גם 4 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ביום, גם אחרי קריאה של עשרות אשכולות ודיונים בפורומים שונים בארץ ובחו"ל בנושא.
אם מישהו רוצה להאיר את עיניי, הוא מוזמן.
***למען הסר ספק, הדיון מתייחס למתאמנים טבעיים. מובן שבמהלך סייקל גם 5 גרם חלבון\קילו משקל גוף יתקבלו בברכה.

המחקר האחרון אמר כי צריכה של עד פי 4.5 אינה מסוכנת, מעבר לכך היא פוגעת בכליות.
משה העלה את המחקר, אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום.

ומיותר להגיע לפי 4, במיוחד לאור העובדה שזה יקר מאוד.

• פותח/ת השרשור
המחקר האחרון אמר כי צריכה של עד פי 4.5 אינה מסוכנת, מעבר לכך היא פוגעת בכליות.
משה העלה את המחקר, אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום.

ומיותר להגיע לפי 4, במיוחד לאור העובדה שזה יקר מאוד.
אוקיי, מחיר זה שיקול, אבל מעבר לזה אתה לא מסכים עם מה שכתבתי לגבי פחמימות? למה לא לצרוך יותר חלבון במקום פחמימה? הרי פחמימה היא לא הכרחית לגוף, בטח שלא בכמויות של 300 גרם ביום. אף אחד לא יגיע ל-0 גרם פחמימה, אז למה לא לשבת על כמות חלבון גבוהה ופחמימה באזור ה100-200 גרם?

אוקיי, מחיר זה שיקול, אבל מעבר לזה אתה לא מסכים עם מה שכתבתי לגבי פחמימות? למה לא לצרוך יותר חלבון במקום פחמימה? הרי פחמימה היא לא הכרחית לגוף, בטח שלא בכמויות של 300 גרם ביום. אף אחד לא יגיע ל-0 גרם פחמימה, אז למה לא לשבת על כמות חלבון גבוהה ופחמימה באזור ה100-200 גרם?
כי פחמימה כן נחוצה לאנשים שתלויים בה. זה טעות ולא נכון

הגדר "אנשים שתלויים בה". והשאלה היא באיזו כמות.
כל אדם שמעולם לא היה תחת קיטוזיס כלשהוא
והרבה פחמימות, במיוחד ספורטאים. אל תיכנס לזה כי אתה לא מבין את הנושא, אבל אתה טועה ובגדול

• פותח/ת השרשור
והרבה פחמימות, במיוחד ספורטאים. אל תיכנס לזה כי אתה לא מבין את הנושא, אבל אתה טועה ובגדול
לא פתחתי את האשכול כדי להגיד "היי אתם טיפשים שאתה אוכלים פחמימות", אלא כדי לדון בנושא ואולי ללמוד משהו חדש.
ושוב, לא עודדתי הימנעות טוטלית מפחמימה. אני פשוט חושב ש-300-400 גרם פחמימה זה מוגזם ושעדיף לצרוך חלק מהקלוריות האלו מחלבון.

חלבון שלא מנוצל לבניית שריר הופך לגלוקוז
ככה שאתה פשוט משלם על פחמימה יקרה.
2.5 גרם לקג מספיקים מעל ומעבר אגב, לפעמים חלבון מקפיץ את הסוכר יותר מפחמימה, ככה שמעבר למה שצריך (2.5 גרם לקג) אני לא רואה סיבה לצרוך מעבר

כמו שכבר אמרו החלבון שלא מנוצל יומר לגלוקוז, חלבון יקר יותר מפחמימה, פחמימה נחוצה מאוד לגוף כשאתה לא בקיטוזיס כי זה התהליך ה"זול" ביותר ליצירת אנרגיה בגוף. לגבי הכמות שתזיק לכליות זה משתנה בין אדם לאדם, נכון המחקרים מדברים על 4.5 לק"ג גוף שזה עוד תקין אבל אני למשל יכול להעיד על עצמי שבכמות נמוכה יותר מזה יצא לי ערכי כליה לא מדהימים בבדיקות דם. זה יכול ליהיות גנטי ויכול ליהיות שהערכי כליה שלי פשוט גבוהיים בבסיס שלהם. אבל לא הייתי משחק עם זה.

זה נכון, כמות גבוהה של חלבון למשל יכול להקפיץ את האינסולין הרבה, ו\או הרבה מצריכה של חומצות אמינו כמו לאוצין למשל
השאלה היא האם זה ברמה של הקפצת אינסולין גבוהה יותר מאשר של פחמימה כסוכר

השורה התחתונה היא שעודף חלבון מומר לגלוקוז, אז אפשר לתת קצת נחת לכליות ולא לצרוך מעבר ל2,5 כי זה לא יביא לשום דבר טוב.

איזה טיעון מטורף. שכנעת אותי לגמרי פה.

• פותח/ת השרשור
השורה התחתונה היא שעודף חלבון מומר לגלוקוז, אז אפשר לתת קצת נחת לכליות ולא לצרוך מעבר ל2,5 כי זה לא יביא לשום דבר טוב.
גם פחמימה מתפרקת לגלוקוז, אז התוצאה הסופית היא דומה.
וכמו שציינתי, כל אדם שונה מהאחר. אולי הגוף שלך יכול להשתמש ב-3 גרם חלבון למטרות בניית השריר.

כן, רק שהתהליך של הפקת גלוקוז מחלבון הוא שונה משל פחמימה( איטי יותר, פחות אפקטיבי)
אתה הורס את עצמך, התאוריות של שגויות ונובעות ממחסור עצום בידע

לאדם טבעי, שמתאמן בצורה רצינית, אין טעם לצרוך מעבר לבערך 2.5-2 גרם חלבון פר קילו ממשקל גוף.
גם אם, תיאורית, יש אדם טבעי שיפיק איזושהי תועלת מ-3 גרם חלבון פר קילו משקל גוף, זה זניח.
חוק התפוקה השולית הפוחתת.... גם בעולם המשקולות P:

אם אתה כבר הולך ל4 גרם חלבון ממשקל גוף זה כנראה רק לקטוזיס כי באמת אין שום היגיון בלעשות את זה במסה רגילה לפי דעתי..פעם כשניסיתי לבנות תפריט לhflc הייתי צריך להיזהר לא לעבור את ה3 גרם חלבון למשקל גוף כי לא רציתי יותר מדי אני יודע שלא יקרה כלום אבל העדפתי שזה יבוא משומן. זה היה משימה קשה פתאום אתה מבין כמה קל זה לאכול חלבון

החלבון היא מולקולה יחסית גדולה, כשאתה צורך יותר מידי (לא אתן לך סתם הערכה לכמה זה יותר מידי), החלבון עובר בכליות, הכליות צריכות להתמודד עם המולקולה והיא יוצאת בסוף בשתן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית