הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה דלת פחמימות ואימוני אירובי

moringolian

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
1
48
1
profit
שלום , אני בת 19 וחצי גובה 1.70 משקל 54. אני כרגע על תזונה דלה בפחמימות , אין לי תפריט מסודר פשוט לא אוכלת פחמימות ואוכלת כשאני רעבה חלבון רזה+ ירקות + מנת שומן (כפית-2 שמן זית/טחינה / רבע אבוקדו וכו) בוודאות אני יכולה לומר שאני במאזן קלורי שלילי כי בסוף יום אני מחשבת סתם מתוך סקרנות ואף פעם לא עוברת את מכסת הקלוריות(גירעון של בערך 500). בנוסף אני מתאמנת לפחות 3 פעמים בחדר כושר אימוני כוח כל הגוף + אירובי 45 דק בעצימות בינונית/בינונית-גבוהה בין 3 פעמים בשבוע ל6.
השאלות שלי הן :
1. כמה פעמים בשבוע וכמה זמן מומלץ לבצע אירובי בתזונה כזו ? (או שזה לא משנה העובדה שזה תזונה דלת פחמימות?)
2.לפי מה שהבנתי בחצי שעה הראשונה הגוף שורף במקביל לשומן גם פחמימות והן בעצם מקור האנרגיה העיקרי , אם אני על דל פחמימה ברגע שהגוף מסיים להשתמש בפחמימות המועטות שבגוף הוא עובר לשריפה בלעדית של שומן גם לפני שעברה חצי שעה ?
3. מבחינה פזיולוגית לא ניתן לעלות במסת שריר בגירעון קלורי , אבל מצד שני אני שמה לב שלמרות זאת אני מצליחה לעלות במשקלים שאני מרימה ... אם לא בניתי מסת שריר מה ההסבר לזה ?

אני עושה דוקאן, שזה אותו דבר כמו שלך רק טיפה יותר קיצוני ואני לא עושה פעילות גופנית.. אך יורד במשקל.
Dammit i need go workout

כמה פעמים בשבוע וכמה זמן מומלץ לבצע אירובי בתזונה כזו ? (או שזה לא משנה העובדה שזה תזונה דלת פחמימות?)
זה משנה כי את עלולה להגיע למצב של תשישות..וזה...כואב, כמה דק' אני לא יכול להגיד כי לא מכיר את היסטוריית האימונים שלך וכמה את אוכלת..וגם אם אדע זה לא יהיה מדוייק
לפי מה שהבנתי בחצי שעה הראשונה הגוף שורף במקביל לשומן גם פחמימות והן בעצם מקור האנרגיה העיקרי , אם אני על דל פחמימה ברגע שהגוף מסיים להשתמש בפחמימות המועטות שבגוף הוא עובר לשריפה בלעדית של שומן גם לפני שעברה חצי שעה ?
אין צורך להתעסק ברמה כזאת

מבחינה פזיולוגית לא ניתן לעלות במסת שריר בגירעון קלורי , אבל מצד שני אני שמה לב שלמרות זאת אני מצליחה לעלות במשקלים שאני מרימה ... אם לא בניתי מסת שריר מה ההסבר לזה ?
שהתחזקת..הגוף יודע להתחזק גם בגרעון קלורי וזה קורה הרבה אצל מתאמנים מתחילים

בת 19 וחצי גובה 1.70 משקל 54
לאן בידיוק את רוצה להגיע? את כבר במשקל נמוך

• פותח/ת השרשור
לאן בידיוק את רוצה להגיע? את כבר במשקל נמוך

רוצה כעיקרון להוריד אחוזי שומן אז שואפת לשקול בסביבות ה50..
כרגע העלתי את תדירות האימונים ועושה כל יום לפחות 7-8 ק''מ ובנתיים כבר כמעט חודש על דל פחמימה

@מרטין זה בדיוק האימון והתזונה של בחורה ממוצעת וטיפיקלית.

אני חושבת שלשקול 50 על 1.70 זה כבר מתחת ללא בריא..

• פותח/ת השרשור
אבל כשמסתכלים על המראה הכללי יש מה להוריד (בטן תחתונה , צדדים , ירכיים ... )

משקל לא משקף הרבה, אחוז שומן זה מדד יותר ריאלי.

אומנם איני בחורה, אבל עשיתי במשך זמן רב תזונה דלת פחמימות (על גבול האפסית) ואת צריכה לשנות משהו אחד - שומן. כן. אם את לא אוכלת פחמימות את צריכה לאכול שומן. לא בשר רזה ולא מוצרי חלב רזים. צ'יזבורגר (בלי לחמניה), בייקון, ביצים, חמאה וכו'. זה נשמע מטורף אבל אני אישית ירדתי 9 קילו ככה בלי להיות רעב ובלי לספור שום דבר. התיאבון יורד בצורה טבעית. לאחר 9 קילו הפסקתי בצורה יזומה את הירידה, ולאחר תחרות קרובה אשוב לדיאטה הנ"ל לעוד כמה קילוגרמים.

בנוסף אני לא מאמין גדול בריצות ארוכות, אני את האירובי שלי עשיתי בצורת הליכה רגועה, אליפטי יחסית רגוע או אינטרוולים קצרים. לדעתי האישית זו הדרך לשרוף שומן ולא ריצות ארוכות.

לשקול 50 על 1.70 זה גובל בתת תזונה.
אני מבינה שעדיין יש מקומות שאינם חטובים לדעתך הייתי מנסה גישה שונה ומתרכזת באימוני כוח במאזן חיובי קל או נייטרלי.

לשאלותייך
1 אירובי מטרתו היחידה היא שיפור המאזן הקלוי כל עוד את יורדת במשקל בקצב מתון של עד חצי קג בשבוע אין צורך להוסיף אימונים אירוביים. לכן ממש אין צורך לעבור לאירובי יומיומי להפך את עלולה להכניס ת הגוף לסטרס ולעצור את הירידה.
2 עוד לא מצאתי מחקר שישכנע אותי מה שורפים מתי ואיך ולכן לא מתעסקת בזה.
3. אכן אין העלאה משמעותית במסת שריד בחיטוב. למעשה מה שקורה הוא שילוב של הורדת אחוז שומן שעוזר לשריר להראות יותר ובמקביל הגוף לומד טוב יותר לבצע את התנועה ולכן גם רואים שיפור במשקלים.

@moringolian
אבל כשמסתכלים על המראה הכללי יש מה להוריד (בטן תחתונה , צדדים , ירכיים ... )
  1. "כשמסתכלים על המראה הכללי..." = כשאת מסתכלת על המראה הכללי יש מה להוריד. אני כמובן לא אשפוט , משום שלא העלית תמונה, אבל רק אעיר שאצל נשים, כמעט תמיד, מה שאתן חושבות שאתן רואות הוא לא מציאותי.
  2. הסיבה שנראה לך "שיש מה להוריד" היא משום שאת אינך חטובה, אלא רזה (בהתבסס על מה שכתבת). קרוב ל-50 ק"ג, על 1.70מ', זה משקל סופר-נמוך.
  3. הסיבה שאת העלית משקלי עבודה, בהתחשב בכך שאת בגרעון קלורי של כ-500 קק"ל ליום, שהינה אחוז מאוד גבוה מסך הקלוריות היומי שלך, אגב, קשורה לשיפור טכניקה, ככל הנראה. זה מה שקורה עם הרבה מתחילים - השיפור ההתחלתי שלהם נובע, בדר"כ, משיפור בטכניקת ביצוע.
  4. אני אחזק את דבריה של @מרטין ואומר לך שהתפריט שלך דל מאוד. סבבה, את על דל-פחמימות, אבל את חייבת להוסיף שומן - והמון (ביחס לכמות האפסית שלך היום). שומן איכותי כמו שמן זית, חמאה, קוקוס, בשר שמן, גבינות שמנות וכו'. תוציאי מהתפריט והלקסיקון שלך כל דבר שהוא "דל" במשהו או "דיאטתי", משום שכדי להחליף תכולת שומן טבעי, באוכל תעשייתי, מוסיפים המון חומרים אחרים כדי ליצור מרקם וטעם דומים.
  5. הפניתי את כמות האירובי שלך. פעם עד פעמיים בשבוע זה די והותר.
  6. הוסיפי עבודת כוח עם משקולות ואל תכנסי לרוטינה של סטים עם 15 חזרות.

למה שלא תנסי להעלות במסת שריר קודם כל ואז תנסי לרדת בשומן?שרירים ענקיים לא יהיו לך ,אל תדאגי ,וזה גם יעזור לך לשרוף יותר שומן.לפי מה שאת אומרת נראה שמה שקורה אצלך זה שלמרות משקלך הלא גבוה יש לך הצטברות של שומן באזורים מסויימים בזמן שכשאת מורידה במשקל את יורדת רק בכל הגוף באופן שווה וכך לא מצליחה להיפטר מהם

Back
למעלה תחתית