הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בגב תחתון קרוב לשנה.

Excite1

משתמש פעיל
358
2
נק' מוניטין:
14
358
2
עברה כמעט שנה מאז הכאבים בגב תחתון, בשנה הזאת לא התאמנתי בתדירות גבוה בגלל הצבא.
עכשיו התחלתי לעשות סקוואטים, כפיפות גו והכאבים עדיין נשארו (מרגיש לי שדפקתי משהו שם לנצח)
בעיקרון אחרי בערך כ10 דקות מהתרגיל סקוואטים, כפיפות גו או כל מה שקשור למאמץ של הגב הכאבים מופיעים.
אשמח אם מישהו ייעץ לי למי לפנות ? פיזיותרפיסט ? אם כן מי?

עריכה: סליחה אם לא ניסחתי את עצמי טוב, התכוונתי שעברה כמעט שנה ועדיין נשארו הכאבים של אחרי תרגיל שדורש מאמץ של הגב תחתון. ולא שאני מרגיש את הכאבים כבר שנה והם לא עוברים.

במקרה כזה, כשמדובר בגב תחתון(לפי מה שאתה מתאר זה בעמוד שדרה) אתה צריך לפנות לגורם מתאים.

אורטופד, ובמידה וזה משהו שאפשר לסדר בלי מעורבות של ניתוח אז הוא יפנה אותך לפיזוטרפיסט.

גם לי יש כאבים כאלה לפעמים ודיברתי עם עוד חבר ויש לו את אותה התופעה,

הייתי ממליץ לך לעבוד קצת יותר על הגב התחתון, נכון שהכאבים מרגישים בעצם עצמה ולא בשרירים של הגב
אבל אני אחרי קצת עבודה על הגב התחתון הרגשתי הקלה בכאבים, כניראה שזאת הבעיה,

לא פוסל את זה שתלך לבדיקה אבל שווה לבדוק גם את זה, אחרי הכל הגב התחתון מחזיק את כל הגוף וכל תרגיל כמעט
מפעיל עליו לחץ.

• פותח/ת השרשור
גם לי יש כאבים כאלה לפעמים ודיברתי עם עוד חבר ויש לו את אותה התופעה,

הייתי ממליץ לך לעבוד קצת יותר על הגב התחתון, נכון שהכאבים מרגישים בעצם עצמה ולא בשרירים של הגב
אבל אני אחרי קצת עבודה על הגב התחתון הרגשתי הקלה בכאבים, כניראה שזאת הבעיה,

לא פוסל את זה שתלך לבדיקה אבל שווה לבדוק גם את זה, אחרי הכל הגב התחתון מחזיק את כל הגוף וכל תרגיל כמעט
מפעיל עליו לחץ.

כל פעם שאני עובד על הגב תחתון , עושה סקוואט, דדליפט, הכאבים מורגשים בצורה חזקה ורק לאחר כמה ימים הם עוברים. ככה זה כבר שנה.
מרגיש לי כאילו נדפקתי לנצח ואני בחיים לא יוכל לעשות סקוואט נורמלי.

בדקת אם הטכניקה שלך נכונה?
אם אתה אומר שזה עובר אחרי כמה ימים ואתה מרגיש את זה בעיקר בתרגילים עצמם, יכול להיות שהטכניקה שלך לא טובה..
תעלה סרטון

• פותח/ת השרשור
בדקת אם הטכניקה שלך נכונה?
אם אתה אומר שזה עובר אחרי כמה ימים ואתה מרגיש את זה בעיקר בתרגילים עצמם, יכול להיות שהטכניקה שלך לא טובה..
תעלה סרטון

בלי קשר לתרגילים עצמם, גם כשאני עושה פשיטות גו הכאבים חוזרים לכמה ימים. וגם כשאני שומר עם קרמי (אפוד) עליי.

אפוד קרמי, סקוואט ורוב התרגילים עם מוט מפעילים כוח דוחס על החוליות בעמוד השדרה.
אם יש לך כאב מתמשך (ולא רק בתרגילים עצמם) יכול להיות שיש לך בלט דיסק / פריצת דיסק או משהו דומה..
אף אחד פה לא יכול לתת לך תשובה טובה כמו רופא.
האופציה הכי טובה שלך זה לקבוע תור לאורטופד ולעשות צילום.

תרגיש טוב

• פותח/ת השרשור
אפוד קרמי, סקוואט ורוב התרגילים עם מוט מפעילים כוח דוחס על החוליות בעמוד השדרה.
אם יש לך כאב מתמשך (ולא רק בתרגילים עצמם) יכול להיות שיש לך בלט דיסק / פריצת דיסק או משהו דומה..
אף אחד פה לא יכול לתת לך תשובה טובה כמו רופא.
האופציה הכי טובה שלך זה לקבוע תור לאורטופד ולעשות צילום.

תרגיש טוב

תודה רבה, וגם על ההסבר. קבעתי תור.
עריכה:
רציתי להוסיף, לפעמים כשאני מזיז את האגן שמאלה \ ימינה אני מרגיש קליקים חזקים וכואבים.

תודה רבה, וגם על ההסבר. קבעתי תור.
עריכה:
רציתי להוסיף, לפעמים כשאני מזיז את האגן שמאלה \ ימינה אני מרגיש קליקים חזקים וכואבים.

היי ,
ראשית , לא "דפקת" שום דבר לכל החיים , או קיי? סביר להניח שאין משהו מאוד רציני עם עמוד השדרה שלך.
בכל אופן , אם אתה רוצה לטפל בזה , עליך לפנות לאורטופד , לאחר האורטופד סביר להניח שתקבל הפנייה לפיזיותרפיה ( אם אתה לא מקבל מסיבה שאינה מספקת אותך , אתה רשאי לדרוש או לפנות עצמאית ).

מוזמן להתייעץ לאחר הפגישה עם הרופא.

תרגיש טוב

• פותח/ת השרשור
היי ,
ראשית , לא "דפקת" שום דבר לכל החיים , או קיי? סביר להניח שאין משהו מאוד רציני עם עמוד השדרה שלך.
בכל אופן , אם אתה רוצה לטפל בזה , עליך לפנות לאורטופד , לאחר האורטופד סביר להניח שתקבל הפנייה לפיזיותרפיה ( אם אתה לא מקבל מסיבה שאינה מספקת אותך , אתה רשאי לדרוש או לפנות עצמאית ).

מוזמן להתייעץ לאחר הפגישה עם הרופא.

תרגיש טוב

מקווה מאוד שזה לא משהו רציני, אחזור לכאן אחרי הפגישה עם האורטופד, תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית