הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פחמימות – כמה אנו צריכים אותם? - מאמר חדש

משה, מאמר סבבה.

רק כדאי לתקן:
"ישנן קבוצות שונות הממליצות על כ-50% פחמימה בתפריט התזונתי שלנו לעומת קבוצות אחרות עד כדי קיצוניות שאומרות שאין צורך בכלל בפחממות בתפריט שלנו (דיאטה קטוגניות, דיאטת ZONE ועוד)."

התכוונת למשהו אחר במקום ZONE. אולי אטקינס.

• פותח/ת השרשור
ידעתי שזה לא יהיה מובן, הכוונה הייתה ל2 הקבוצות גם אלו שממליצות 50% AKA ZONE וכאלו קיצוניות AKA דיאטות קטוגניות.
ערכתי את זה כרגע שזה יהיה מובן יותר,
תודה.

מאמר נהדר

אין לי ספק שלאחרונה נוצרת איזושהי מגמה מבורכת (לטעמי), שמנסה להאבק בדפוס השולט* בעולם התזונה.
באופן אישי, מאז שנעשיתי מודע יותר לדיאטות דלות הפחמימה+עשירות שומן - הרבה יותר קל לי לשמור על משקל ומבנה גוף רצוי.

* שומן = רע; פחמימה = טוב

מאמר נהדר

אין לי ספק שלאחרונה נוצרת איזושהי מגמה מבורכת (לטעמי), שמנסה להאבק בדפוס השולט* בעולם התזונה.
באופן אישי, מאז שנעשיתי מודע יותר לדיאטות דלות הפחמימה+עשירות שומן - הרבה יותר קל לי לשמור על משקל ומבנה גוף רצוי.

* שומן = רע; פחמימה = טוב

מסכים לחלוטין, גם אצלי זה ככה.

Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch, and no sugar

אז אתה אומר במאמר כמה פעמים שכן רצוי לספורטאים לאכול פחמימות, ולספורטאים שרוצים לשמור על יכולת גבוהה בספורט קשה אתה ממליץ לאכול כמות גדולה של פחמימות.
אז להגיד חד משמעית שלגוף אין צורך בפחמימות יהיה נכון רק כאשר מדובר בבן אדם שלא מתאמן?

• פותח/ת השרשור
רשום גם בין השורות שאם אוכלים מספיק חלבון אין צורך לפחמימה בכלל למתאמן משקולות (לא כוח) ולבן אדם ממוצע. אם אתה מתאמן סבולת או אתלט אתה לא תשרוד בלי פחממות, יקרה אחד מהדברים:
1. שתגיע לאימון יתר
2. שהרעב יהרוג אותך ואתה תאכל פחממות
3. הביצועים שלך ירדו דרסטית

כמו כן לא היה מוזכר במאמר או שהיה מוזכר מעט, אפשר גם להתגבר על רוב המכשולים הללו אם מוסיפים מספיק שומן לתפריט (ראה אנאבוליק דיאט)

רשום גם בין השורות שאם אוכלים מספיק חלבון אין צורך לפחמימה בכלל למתאמן משקולות (לא כוח) ולבן אדם ממוצע. אם אתה מתאמן סבולת או אתלט אתה לא תשרוד בלי פחממות, יקרה אחד מהדברים:
1. שתגיע לאימון יתר
2. שהרעב יהרוג אותך ואתה תאכל פחממות
3. הביצועים שלך ירדו דרסטית

כמו כן לא היה מוזכר במאמר או שהיה מוזכר מעט, אפשר גם להתגבר על רוב המכשולים הללו אם מוסיפים מספיק שומן לתפריט (ראה אנאבוליק דיאט)
הבנתי, תודה :]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית