הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התאוששות אחרי אימון כוח

netanel96

משתמש מתחיל
173
12
נק' מוניטין:
68
173
12
טוב אז בקרוב בע"ה אני מתחיל תוכנית SS
כבר למדתי את כל הטכניקות (חוץ מדדליפט)

יש לי מספר שאלות:

- אחרי אימון כח זה בסדר אם אני יעבוד? אני עובד במסעדה וזה 8 שעות על הרגליים , עבודה מעייפת השאלה אם לדוגמא אני יעבוד יום אחרי אימון כח מפרך זה יכול לפגוע לי בהתאוששות? אם כן אז מה לעזאזל אני אמור לעשות יום לאחר אימון מפרך, חשוב לי לציין שזו משמרת ערב יעני אני פשוט יעבוד מ 3 ואני יושן עד 12 ככה שבעיה של שינה אין אני יספיק בערך לישון מעל 9 שעות וגם אוכל כמו שצריך אז בכל זאת זה יכול לפגוע בהתאוששות?

- שמעתי שיש כאבי רגליים עצומים אחרי הסקוואט, השאלה אם תמיד הכאבים יופיעו? או שרק בהתחלה פשוט כמו שכבר הסברתי זה לא ממש הולך טוב עם העבודה אני 8 שעות על הרגליים ודיי כואבות הרגליים גם בלי אימון

- שמעתי שצריך להזרים דם לאחר אימון רגליים לרגליים אז זה בסדר אם אני אחרי אימון רגליים נוסע הביתה עם האופניים? (המכון חצי שעה ממני ואני נוסע כל הזמן עם האופניים) , כמו כן זה יכול אולי לפגוע בהתאוששות אם אני מיד לאחר האימון נוסע

-יש אולי תחליף לדדליפט בתוכנית SS הטכניקה קצת מסובכת בשבילי וזה גם קצת בעייתי מבחינת החדר כושר (אבל על זה אפשר להתגבר )

- מתח יכול להחליף פאוורקלין? ואם אני עושה ממש קצת משהו בסביבות שלוש (אבל CHIN UPS מן הסתם שיותר )

- אין בעיה לאכול טונה כל יום? שמעתי שאפשר לגמור בבית חולים בגלל כל הכספית הזו

- הורדתי את ה DVD של מארק ריפטו של ה SS יש לי בנתיים רק את התרגום של סקוואט יש למשהו אולי מושג אם יש/איפה אפשר להשיג תרגום לתרגילים האחרים (DEADLIFT בעיקר)

- בסקוואט כאשר אני נמצא "בבור" עוד לא הבנתי איך להתרומם כלפי מעלה, מארק אומר להזיז את האגן אחורה, וחלק אחרים אומרים להזיז ברכיים קדימה משהו כזה

תודה אני ממש מתחיל אז אשמח לכל עזרה :cray:איפה כל המקצוענים??

נערך לאחרונה:
1. יש לך אפשרות אחרת? אתה רוצה לא לעבוד?
2. לי אישית אחרי אימון יש כאבים לחצי שעה ואז זה עובר.
3. לא יודע איפה שמעת את זה, לא חובה.
4. אין תחליף. אם אין דדליפט זה לא SS ואז תמצא תוכנית אחרת.
5. כן, הרוב עושים מתח בSSץ
6. לא בטוח בתשובה אבל אני חושב שלא נכון.
7. אם אני לא טועה יש רק תרגום לסקוואט.
8. תקשיב למארק.
מקווה שעזרתי 😃

• פותח/ת השרשור
1. יש לך אפשרות אחרת? אתה רוצה לא לעבוד?
2. לי אישית אחרי אימון יש כאבים לחצי שעה ואז זה עובר.
3. לא יודע איפה שמעת את זה, לא חובה.
4. אין תחליף. אם אין דדליפט זה לא SS ואז תמצא תוכנית אחרת.
5. כן, הרוב עושים מתח בSSץ
6. לא בטוח בתשובה אבל אני חושב שלא נכון.
7. אם אני לא טועה יש רק תרגום לסקוואט.
8. תקשיב למארק.
מקווה שעזרתי 😃
תודה אחשלי מעריך את זה מאוד

עוד מישהו?

ואגב יש מצב לסרטון שמסביר דדליפט ממש טוב ????

נערך לאחרונה:
אחרי/לפני אימון כח זה בסדר אם אני יעבוד? אני עובד במסעדה וזה 8 שעות על הרגליים , עבודה מעייפת השאלה אם לדוגמא אני יעבוד יום אחרי אימון כח מפרך זה יכול לפגוע לי בהתאוששות? אם כן אז מה לעזאזל אני אמור לעשות יום לאחר אימון מפרך
עבדתי כמלצר בזמן שעשיתי SS וכשהגעתי למשקלים גבוהים יותר, אז כן - זה פגע לי בהתאוששות. אבל אין ברירה, עבודה זה עבודה.
תאכל טוב ותקווה שלא תהיינה בעיות. בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
עבדתי כמלצר בזמן שעשיתי SS וכשהגעתי למשקלים גבוהים יותר, אז כן - זה פגע לי בהתאוששות. אבל אין ברירה, עבודה זה עבודה.
תאכל טוב ותקווה שלא תהיינה בעיות. בהצלחה!
סבבה
כאילו בתכלס שינה לא חסרה וכנ"ל לגבי אוכל (יש בשפע במסעדה חח)

ואתה יכול לענות לי בקשר ל"אירובי" אחרי האימון כח, אני נוסע עם אופניים הביתה
וגם אמרו לי שצריך להזרים דם למקום ולהוציא חומצות חלב שלא יכאבו הרגליים

אני נוסע עם אופניים הביתה
גם אני נוסע חצי שעה באופניים אחרי אימון כוח. זה מרגיש כמו הרפייה, ואין עם זה שום בעיה.

וגם אמרו לי שצריך להזרים דם למקום ולהוציא חומצות חלב שלא יכאבו הרגליים
תוכנית כוח ראשונה שלך? ועוד SS? הרגליים הולכות לכאוב בין כה וכה.

ואין שום קשר בין הצטברות חומצות חלב בשריר לבין כאבים בשריר. חומצות חלב יכולות לגרום לעייפות בשריר, אבל לא לכאב.
לכאבים אחראיים קרעים מיקרוסקופיים בשריר, אותם תקבל מסקוואט ודדליפט כבדים.

• פותח/ת השרשור
גם אני נוסע חצי שעה באופניים אחרי אימון כוח. זה מרגיש כמו הרפייה, ואין עם זה שום בעיה.

תוכנית כוח ראשונה שלך? ועוד SS? הרגליים הולכות לכאוב בין כה וכה.

ואין שום קשר בין הצטברות חומצות חלב בשריר לבין כאבים בשריר. חומצות חלב יכולות לגרום לעייפות בשריר, אבל לא לכאב.
לכאבים אחראיים קרעים מיקרוסקופיים בשריר, אותם תקבל מסקוואט ודדליפט כבדים.
תודה רבה

תגיד אפשר לפגוע בגב מטכניקה לקויה של דדליפט?

זה נראלי קצת מסובך מבחינה טכנית

תגיד אפשר לפגוע בגב מטכניקה לקויה של דדליפט?
זה נראלי קצת מסובך מבחינה טכנית
כן, בהחלט אפשר.
אבל באותה מידה אפשר גם להיפצע בכפיפות מרפקים שנעשות לא טוב, עם פיצויים (צ'יטינג) מהגב וכדומה.
הטכניקה לא מסובכת, אבל לוקח זמן ללמוד אותה. ברגע שהיא תיקלט לא צריכה להיות שום בעיה עם הגב, נהפוכו.
כשתתחיל את התוכנית תעלה סרטונים שלך.
בהצלחה!

חשבתי ויטמין C זה לחיזור מערכת חיסונית..
אוקיי איזה עוד תוספים לדעתך צריך עוד לצרוך בנוסף לאומגה 3

אומגה 3 דווקא לא חובה לדעתי.
ויטמין C אכן חשוב למערכת החיסון אבל גם להתאוששות השריר
קריאטין מונו למסה ולעליה במשקלים חייבים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית