הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סידור קצב חילוף חומרים

• פותח/ת השרשור SAARSOS
  • פורסם בתאריך

SAARSOS

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
18
15
0
היי ,
משקל נוכחי 74 ק"ג.
גובה 174 ס"מ.

לפני חודש פתחתי אשכול במטרה לשיקום קצב חילוף החומרים שלי אחרי דיאטה מסיבית ולא נכונה , אשמח לקבל חוות דעת והערות על התפריט , בנתיים עליתי 3 קילו , הגברתי את זמן אימוני האירובי ותוכנית משקולות AB.

אני לא יודע בדיוק להגיד אם זה מסה או חיטוב , המטרה שלי היא לא לעלות במשקל אלא יותר לשקם את קצב חילוף החומרים שלי שצנח , כמו כן עדיין אין לי כוח באימונים ומרגיש חלש.

https://www.lbs.co.il/threads/55655/ - האשכול מלפני חודש.

התפריט שאני אוכל כעת:

קלוריות: 1573.
גרם חלבונים : 148.
גרם פחמימות : 143.
גרם שומנים : 44.

ארוחת בוקר : 60 גרם פייבר אחד עם 150 מ"ל חלב סויה לייט.
ארוחת ביניים : טוסט מלחם אנג'ל 100 קל עם פרוסת גבינה צהובה 9%.
ארוחת צהריים : 200 גרם חזה עוף + 200 גרם תפוח אדמה במיקרוגל + 3 כפות טחינה.
ארוחת ביניים : טוסט מלחם אנג'ל 100 קל עם פרוסת גבינה צהובה 9%.
ארוחת ערב : טונה בשמן + 175 גרם סלט חסה (לקט לסלט ערוגות של שטראוס) + בצל ירוק.
כמו כן אני מאוד אוהב רטבים אז בשביל הטעם גם 6 כפיות רוטב צ'ילי ו-2 כפיות אלף איים לייט.

קראתי את המאמר על בניית תפריט נכון ובשומנים אמור להיות 59 גרם (משקל נוכחי כפול 0.8) אבל לא ידעתי איך להוסיף שומנים ומה להוריד כדי שאני לא אגזים עם הקלוריות בתפריט.

בימים של אימונים אני מוסיף גם שייק חלבונים + תמר לפני האימון + תמר לאחר האימון.
הקלוריות בתפריט מחושבות עם התמרים ללא השייק חלבונים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הRMR שלי 2000 קלוריות , הגבתי את האימונים האירוביים ואימוני המשקולות ובכל זאת עליתי 3 קילו , אם אני אוכל 2000 קלוריות ביום אני אעלה במשקל במהירות הרבה יותר מה-3 קילו שכבר עליתי לכן אני מעדיף לעשות זאת בהדרגה.
מלבד להמשיך להתאמן ולחכות שהעלייה במשקל תעצר יש דרכים נוספות להגביר מהר יותר את קצב חילוף החומרים?

הRMR שלי 2000 קלוריות , הגבתי את האימונים האירוביים ואימוני המשקולות ובכל זאת עליתי 3 קילו , אם אני אוכל 2000 קלוריות ביום אני אעלה במשקל במהירות הרבה יותר מה-3 קילו שכבר עליתי לכן אני מעדיף לעשות זאת בהדרגה.
מלבד להמשיך להתאמן ולחכות שהעלייה במשקל תעצר יש דרכים נוספות להגביר מהר יותר את קצב חילוף החומרים?
אם אתה טוען שאתה אוכל בניוטרל ועדיין עולה במשקל, אתה פשוט אוכל יותר ממה שאתה צריך.
מה שאומר שאתה לא חישבת טוב את הקלוריות או את קצב חילוף החומרים שלך.
האם אתה מבין מה זה אומר לאכול בניוטרל?

• פותח/ת השרשור
מצורף לינק לאשכול הקודם שפירסמתי , אכלתי במשך מספר חודשים פחות מ450 קלוריות ליום , אני יודע שזה אידיוטי ועכשיו משלם על זה את המחיר.
ברגע שאתה אוכל כמות כזו של קלוריות כמעט לא משנה מה אני אוכל אני אעלה במשקל , המטרה שלי היא לא לעלות באופן דרסטי במשקל תוך חזרה לתפריט נורמלי ועל כן שאלתי אם יש דרך כלשהי להגביר את קצב חילוף החומרים.
הRMR שלי עומד על 2000 קלוריות אך התפריט היומי שלי כרגע 1573 קלוריות.

מצורף לינק לאשכול הקודם שפירסמתי , אכלתי במשך מספר חודשים פחות מ450 קלוריות ליום , אני יודע שזה אידיוטי ועכשיו משלם על זה את המחיר.
ברגע שאתה אוכל כמות כזו של קלוריות כמעט לא משנה מה אני אוכל אני אעלה במשקל , המטרה שלי היא לא לעלות באופן דרסטי במשקל תוך חזרה לתפריט נורמלי ועל כן שאלתי אם יש דרך כלשהי להגביר את קצב חילוף החומרים.
הRMR שלי עומד על 2000 קלוריות אך התפריט היומי שלי כרגע 1573 קלוריות.
אם אתה טוען שאתה עולה במשקל ואוכל מתחת ל- RMR שלך אז 2000 הוא לא ה- RMR שלך, מה לא ברור פה?
מה כל כך קשה להבין את זה?
ה RMR משתנה, זה שהוא היה 2000 לפני שהתחלת דיאטה לא אומר שהוא עדיין 2000.

אם אתה טוען שאתה אוכל בניוטרל ועדיין עולה במשקל, אתה פשוט אוכל יותר ממה שאתה צריך.
מה שאומר שאתה לא חישבת טוב את הקלוריות או את קצב חילוף החומרים שלך.
האם אתה מבין מה זה אומר לאכול בניוטרל?
*ניטרלי חחח

*ניטרלי חחח
q2L0noT.png

• פותח/ת השרשור
אם אתה טוען שאתה עולה במשקל ואוכל מתחת ל- RMR שלך אז 2000 הוא לא ה- RMR שלך, מה לא ברור פה?
מה כל כך קשה להבין את זה?
ה RMR משתנה, זה שהוא היה 2000 לפני שהתחלת דיאטה לא אומר שהוא עדיין 2000.

אני מבין את זה , אבל מה לא מובן בזה שאני לא יודע כעת מה הניטרלי שלי ולכן אני מתייעץ? כשאכלתי פחות מ450 קלוריות ליום ירדתי במשקל ולכן אני לא יודע מה הניטרלי שלי ולכן אני מתייעץ , מה כל כך קשה להבין את זה??

אני מבין את זה , אבל מה לא מובן בזה שאני לא יודע כעת מה הניטרלי שלי ולכן אני מתייעץ? כשאכלתי פחות מ450 קלוריות ליום ירדתי במשקל ולכן אני לא יודע מה הניטרלי שלי ולכן אני מתייעץ , מה כל כך קשה להבין את זה??
זה הדבר הכי קל למדוד את קצב חילוף החומרים.
יש לך משקל חשמלי בחד"כ?
99% מהחדרי כושר מחזיקים משקל חשמלי כשאתה עומד עליו ואוחז במוט שמחובר למשקל שעליו אתה דורך.
אתה מכניס גובה, משקל והוא מעביר זרמים חשמליים (שאתה לא מרגיש) דרך הגוף שלך והוא כבר מודד את קצב חילוף החומרים שלך.

יש לך משקל חשמלי בחד"כ?
99% מהחדרי כושר מחזיקים משקל חשמלי כשאתה עומד עליו ואוחז במוט שמחובר למשקל שעליו אתה דורך.
אתה מכניס גובה, משקל והוא מעביר זרמים חשמליים (שאתה לא מרגיש) דרך הגוף שלך והוא כבר מודד את קצב חילוף החומרים שלך.
כמה עולה אחד כזה לבית

יש לך משקל חשמלי בחד"כ?
מי אמר לך שזה מדויק
זה גם מודד אחוזי שומן וזה רשם שיש לי 16% שומן שהיה לי בערך 12

• פותח/ת השרשור
אני בספק עד כמה זה מדויק , ערכתי את הבדיקה בחדר הכושר לפני שהתחלתי לאכול את התפריט שרשמתי למעלה , על פי המכשיר בחדר הכושר קצב חילוף החומרים שלי הוא 1675 , התפריט שלי הוא 1573 קלוריות ובכל זאת עליתי 3 ק"ג , ברור לי כמובן שזה בעיקר נוזלים.

מה היו התוצאות של הדיאטה הזאת מבחינת משקל,אחוזי שומן ומסת שריר ואיך בכלל הצלחת לקום מהמיטה

450!?!?!?!?!!

אני פעם עשיתי דיאטת קיצון שדפקה אותי כל כך חזק ... אני לא יודע אם זה השתפר או לא אבל אני מקווה

תנסה להשאר על ניטרלי לתוקפת זמן ארוכה

• פותח/ת השרשור
התחלתי את הדיאטה במשקל 110 ק"ג , סיימתי ב71 ק"ג , נראה זוועה , הרבה עור עודף , אחוז שומן גבוה , השרירים נראו כמו של ילדה , אנמיה ובעיקר עצבים מרעב ועייפות וחולשה מטורפת.

דיאטה לא בריאה וגרועה שאני לא אעשה שוב בחיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית