שלום ,
רציתי לדעת משהו קטן קצת לידע כללי..
אם אני מתאמן סתם דוגמא :
ראשון :
חזה - 4 תרגילים שונים עם משקלים כבדים 6-8 חזרות מקסימום 3 סטים
יד קדמית - משקולות חופשיות בעמידה 3 סטים , פטיש 3 סטים , מוט אולימפי בעמידה 3 סטים
רגליים
בטן
שלישי :
גב - 4 תרגילים שונים גם כמו עם החזה 6-8 חזרות משקלים כבדים 3 סטים
כתפיים - 3 תרגילים משקל כבד 6-8 חזרות 3 סטים
יד אחורית - מוט W בשכיבה , הורדת חבל במתקן , מוט ישר במתקן / ספסל ולעבוד על כל יד בנפרד ליד אחורית
אז השאלה הכללית פה היא האם אפשרי במסה לעבוד על 3-4 תרגילים לשריר - סוג של לקרוע אותם אבל בעבודה נכונה שלא תפגע בהם?
עדיף להוריד ל3 תרגילים לחזה וגב וכל השאר 2?
לעלות מספר סטים?
אני כרגע עובד כמו שרשמתי ומגוון 3-4 תרגילים לכל שריר ותאמת רואה תוצאות מאוד יפות בנוסף לתזונה נכונה..
אבל ניסיתי גם להקשיב לאחרים שאומרים "חבל לעשות כל כך הרבה תרגילים ושהאימון מתארך לך" והייתי יוצא מהאימון לא בהרגשת סיפוק שבאימון הבא אני ירגיש צורך ליותר מפעם קודמת..
רציתי לדעת משהו קטן קצת לידע כללי..
אם אני מתאמן סתם דוגמא :
ראשון :
חזה - 4 תרגילים שונים עם משקלים כבדים 6-8 חזרות מקסימום 3 סטים
יד קדמית - משקולות חופשיות בעמידה 3 סטים , פטיש 3 סטים , מוט אולימפי בעמידה 3 סטים
רגליים
בטן
שלישי :
גב - 4 תרגילים שונים גם כמו עם החזה 6-8 חזרות משקלים כבדים 3 סטים
כתפיים - 3 תרגילים משקל כבד 6-8 חזרות 3 סטים
יד אחורית - מוט W בשכיבה , הורדת חבל במתקן , מוט ישר במתקן / ספסל ולעבוד על כל יד בנפרד ליד אחורית
אז השאלה הכללית פה היא האם אפשרי במסה לעבוד על 3-4 תרגילים לשריר - סוג של לקרוע אותם אבל בעבודה נכונה שלא תפגע בהם?
עדיף להוריד ל3 תרגילים לחזה וגב וכל השאר 2?
לעלות מספר סטים?
אני כרגע עובד כמו שרשמתי ומגוון 3-4 תרגילים לכל שריר ותאמת רואה תוצאות מאוד יפות בנוסף לתזונה נכונה..
אבל ניסיתי גם להקשיב לאחרים שאומרים "חבל לעשות כל כך הרבה תרגילים ושהאימון מתארך לך" והייתי יוצא מהאימון לא בהרגשת סיפוק שבאימון הבא אני ירגיש צורך ליותר מפעם קודמת..