הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

אז עשוב ABC
גם בAB קלאסית או FBW קלאסית, נתחזק כמו בSS?

אם אין חשיבות לזמן, אין יתרון לSS.
אפשר להתחזק יופי בתכניות FBW וAB וזה מה שאני עושה עם קליינטים שלי כל הזמן(לא עובד בSS עם מתאמנים אישיים שלי)

אם אין חשיבות לזמן, אין יתרון לSS.
אפשר להתחזק יופי בתכניות FBW וAB וזה מה שאני עושה עם קליינטים שלי כל הזמן(לא עובד בSS עם מתאמנים אישיים שלי)
בהתקדמות פר-חודש מתקדמים יותר בSS מאשר בFBW או AB.
אג"ב למה אתה לא עובד איתם בSS?

בהתקדמות פר-חודש מתקדמים יותר בSS מאשר בFBW או AB.
אג"ב למה אתה לא עובד איתם בSS?
קרא שוב מה כתבתי עם הקו המודגש ששמתי ותפנים.
למה לא עובד בSS? כי לא כולם שואפים לסקוואט 140 ודדליפט 160 וכי רוב המתאמנים שמשלמים לרוב בסביבות גיל ה50+(לא מתאים להם) או נשים. אם יש לך עוד שאלות פתח נושא חדש

קרא שוב מה כתבתי עם הקו המודגש ששמתי ותפנים.
למה לא עובד בSS? כי לא כולם שואפים לסקוואט 140 ודדליפט 160 וכי רוב המתאמנים שמשלמים לרוב בסביבות גיל ה50+(לא מתאים להם) או נשים. אם יש לך עוד שאלות פתח נושא חדש
אז אם אין חשיבות לזמן איך תקבע להם התקדמות?
מתי שאתה יכול אחי, רק שאתה מוכן אחי...
ועזוב את זה שגם טוטאלית בסופו של דבר תסיים SS יותר חזק מאשר מה שהיית מסיים FBW או AB

אז אם אין חשיבות לזמן איך תקבע להם התקדמות?
מתי שאתה יכול אחי, רק שאתה מוכן אחי.
- אפשר להתקדם פעמיים בשבוע או פעם בשבוע(זו הכוונה שקיוויתי שתפנים),או פעם ב3 אימונים
- לא כולם רודפים אחרי המשקל על המוט כל אימון ולא כל מי שמתאמן מודאג מעליה במאסת שריר(הרוב לא למעשה)

ועזוב את זה שגם טוטאלית בסופו של דבר תסיים SS יותר חזק מאשר מה שהיית מסיים FBW או AB
שטויות, תכיר את תומר גדליה, אימנתי אותו בAB במשך מס' חודשים והוא הגיע ישר להתחרות, עלה מדדליפט של 60 קילו ל200 בתחרות תוך 8 חודשים בלי SS.
אין דבר כזה טוטאלית, אפשר להגיע לאותן תוצאות של SS פשוט ייקח יותר זמן

נערך לאחרונה:
@StarDust אני מבין שאתה לא הולך להגיב לי על מה שכתבתי בנושא של קרוספיט VS כל השאר, אלא פשוט בוחר לתקוף את ריפטו שאתה יודע שאני מאוד מעריך. לצערי זו סטייה חדה מהנושא, אבל קוראי הדיון צריכים גם לשמוע את הצד השני. והנה הוא:

אז מה נכון? כשאני 20% שומן ורוצה להתחזק, אני צריך לחטב, או שזה לא משנה בכלל אם אני עולה בשריר או בשומן?
אם אתה רק רוצה להתחזק, כנראה שהכי אידיאלי בשבילך זה להמשיך לעלות במשקל. אבל, אם אתה רוצה לצבור יותר מסת שריר ו\או להיות יותר אתלט (to move an opponent), אז ירידה באחוז השומן תסייע מאוד.
יש שתי אפשרויות, וכשהוא מדבר על לרדת באחוז השומן הוא מדבר על האוכלוסייה הכללית, וזה נכון לרוב המוחץ, ואתה שוכח שהמאמר אותו ציטטת (they all got much stronger) הוא מאמר שמדבר תכלס על ליפטרים שמקריבים הרבה, בין היתר משקל גוף, על מנת להרים יותר כבד. וזה נכון - כי הם באמת שיפרו את הסקוואט, דדליפט והבנץ' שלהם בזכות עלייה של 20 ק"ג במשקל הגוף.
ציטוט אחד אתה לוקח מהספר SS, שהוא לאוכלוסייה הכללית, והציטוט השני, שהוא בכלל לא של ריפטו אגב, אלא של מאט ריינולדס (מאמן SS), אתה לוקח ממאמר שנכתב לליפטרים שתקועים במשקלים שלהם ומציע דרך לפתור את זה (תקועים במשקלים - לא מדובר על סקוואט 140 או 180, אלא צפונה).

גם אם אתה חושבים שריפטו גאון תזונה, אז הוא לא – GOMAD הומצאה כבר בשנות ה-30:
מה זה רלוונטי? עדיין מה שהוא ממליץ עובד מצויין (תזכורת: ההמלצה הזו היא לשחיפים, לא לשמנים).
הוא גם כותב בספר שזו שיטה עתיקת יומין (אולי לא ספציפית גלון אבל שימוש בחלב).

אז מצד אחד, LB מוריד עומס מהגב העייף של המשקולנים אחרי כל המשיכות שהם מבצעים, ובו זמנית עובד יותר על הפוסטריור צ'יין
LB מוריד מהעומס על הזוקפים העליונים, שזה משהו שעובד חזק מאוד בפרונט סקוואט (ובקלין מן הסתם).
וכן, עובד יותר על הפוסטריור צ'יין.
אגב, פעם טעיתי לגביי השימוש בזוקפים, ועכשיו אני מתקן את עצמי.

ודומה יותר למשיכה
איפה זה נאמר?
הוא אומר שזה דומה יותר לתחתית של הסנאץ'.

ואז מה הוא אומר: "So, I want there to be rotaional stress on the back so that the muscles that control intervertebral
position get strong"
אז משקולנים צריכים לשפוף מוט נמוך כי הוא מוריד עומס מהגב אחרי כל המשיכות, או שאנחנו רוצים עומס נוסף על הזוקפים כדי שהם יתחזקו?
שוב, ההבדל בין הזוקפים העליונים לתחתונים.
והקטע הוא שאתה יודע את זה. אבל אתה חולה על הקטע הזה של להוציא מהקשרו.

מעבר לסתירות הלוגיות הנ"ל, ריפטו משתמש בדיכוטומיה כוזבת ש-LB יותר טוב מ-HB כי אפשר להרים בו יותר משקל, ויותר משקל = יותר חזק. טענה זו מתעלמת מהעובדה הפשוטה ש-HB הוא סקוואט יותר עמוק. באותה מידה אני יכול להקים פדרציה שבה עומק שרירותי נקבע כסקוואט מקביל, ואז סקוואט מקביל יותר חזק מסקוואט שובר מקביל.
כמובן שבאותו מאמר עצמו, ריפטו טוען גם שסקוואט תרגיל יותר טוב מדדליפט, מה שסותר את אותה דיכוטומיה כוזבת (תרגילX מאפשר להרים יותר משקל מתרגיל Y, מכאן נובע שתרגיל X הופך אותך ליותר חזק): yet not as"
useful to overall strength development"
אתה הרי יודע שהטענה שלך לא נכונה והוצאה מהקשרה לחלוטין. הסטנדרטים של ריפטו הם מקסימום מסת שריר, מקסימום טווח תנועה רלוונטי (בטיחותי ומדיד), ומקסימום משקל.
אם אנחנו משווים בין הסקוואט לדדליפט - אז הסקוואט בעל טווח תנועה גדול יותר ובעל משקל קטן יותר. אני לא בטוח בכלל שכמות העבודה המבוצעת בסקוואט היא לא יותר מזו של הדדליפט (משקל * מרחק), ואני דיי בטוח שאצל רוב האנשים היא דיי הרבה יותר.

ואני אפילו לא אכנס להסברים למה הנחת היסוד שהפוסטריור צ'יין יותר חשובה מהארבע ראשי שגויה כשמדובר על משקולנות. למעשה, היא שגויה באופן כללי, הן לפי חוק החוליה החלשה (אתה חזק רק כמו החוליה הכי חלשה שלך, ואם אתה מתאמן בצורה שמשאירה את הקוואדס בפיגור, אתה תהיה חזק רק כמו הקוואדס שלך), והן לפי העובדה הפשוטה שגם אין מחסור בשיאי עולם ב-PL שנקבעו עם HB.
הקטע הוא, שהפוסטריור צ'יין לא צריך להיות החולייה החלשה, כשמסת השריר בו היא גדולה בהרבה. אתה שוכח שהשרשרת האחורית אחראית לאגן + הברך, ושהשרשרת הקדמית, לברך (ומעט לאגן, אבל בתנועה שלא רלוונטית לרוב הענפים).
כאשר השרשרת הקדמית בברך היא בד"כ יותר חזקה מהשרשרת האחורית בברך, אצל המון אתלטים, וזה יוצר בעייה.
כמה קרעים בACL מתרחשים לעומת קרעים בPCL? נראה לי שהנקודה ברורה.
ואגב, לגביי שיאי עולם - זוכר שהשווצת שריי וויליאמס, שעשה HB של 905 (תקן אותי אם אני טועה), ואז עבר לLB ונכשל ב900? ולקחת את זה בתור "לא כולם מרימים יותר בLB". זוכר? זוכר שאמרתי שזה מאוד קשה לעבור לLB אחרי שכל החיים עשית HB, ושלוקח זמן להסתגל?
אז היום הוא כבר עשה 950 בLB. סתם אנקדוטה לגביי הקטע הזה שאתה עדיין באמת חושב שבLB לא באמת מרימים יותר מבHB.

3) חוקי פיזיולוגיה שונים בסקוואט: הבה נבחן את ההמלצה של ריפטו לגבי סקוואט: http://startingstrength.com/resources/forum/archive/index.php/t-24019.html?
"I'd rather see him squat 300 at 1" below than 225 at 4" below, because 1" below is deep enough and 300 will make him stronger than 225."
מצד שני, בואו נראה מה הוא אומר על סומו דדליפט: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=34077
"Sumo stance produces artificially shorter legs, which produces an artificially more-vertical back angle, which reduces the moment force on the back/thigh segments, which makes the lift easier and shorter. Does this sound like a good way to make the pull stronger?"
אז מה נכון? לקצר את טווח התנועה ולהרים יותר משקל זו לא דרך שנשמעת טוב להתחזק, או ש-300 הופכים אותי ליותר חזק מ-225? למה אינץ' מתחת למקביל זה מספיק? למה לא מילימטר? למה לא 4 אינץ'? ולמה העמידה בסומו לא מספיקה?
דבר דומה הוא טוען לגבי בנץ' באחיזה רחבה – בתרגום חופשי: "יש הבדל בין להרים יותר ללהיות יותר חזק".
שוב, משקל * מרחק, כבר דובר על כך רבות.
מבחינתו (ומבחינת כל העולם) אינץ' מתחת למקביל זה כמו 4 אינץ' מתחת למקביל - שניהם סקוואט מלא, ולשפר את המשקל שאתה יכול לעבוד איתו בטווח תנועה מלא זו המטרה - מלא אומר מלא, לא אומר ATG.
למה רק אינץ' מתחת למקביל? כי זו מטאפורה. אין לו בעייה גם עם עשירית סנטימטר.
למה דווקא רק מתחת למקביל ולא ATG? כי ATG אי אפשר באמת לאמוד האם ירדת מספיק או לא + זה פחות בטיחותי (רפיון בסקוואט כבד זה רעיון רע)
עניתי לך?

I don't actually recommend them, since they produce a completely different back angle while reducing the load you can train with"
אז קודם כל, אם שוב נחבר את זה לסעיפים הקודמים – עבודה בטווח תנועה יותר גדול ולהוריד משקל עבודה מומלץ או לא? ודבר שני – כשמשקולנים משתמשים באותה הנמקה למה הם לא עושים LB – כי זה מייצר זוויות שונות מהמנחים של הספורט, אז משקולנים הם סתם מיסטיקנים שמחפשים תירוצים למה לא להרים כבד.
שוב, משקל * מרחק
הוא מסביר על זה בספר. כנראה שאתה מסרב להכניס את הרעיון הזה לראש.

LB לא מייצר זוויות שונות, LB זו הזווית שבתחתית הסנאץ'. ובכל מקרה גם HB מייצר זוויות שונות - הוא לא כמו התחתית של הסנאץ' ובטח שלא כמו התחתית של הFS בקלין.

ריפטו יודע יותר טוב מכולם איך לעשות קלין: ובכן, איך אומרים...תמונה אחת שווה אלף מילים
מדובר כאן על בנאדם עם מעל 5 פלטות בדדליפט, והמשקל שהוא מרים בסרטון הזה הוא 60 ק"ג. אבל העיקר - משקולנים עובדים יותר מדי על טכניקה, וצריכים לעשות LB ודדליפט במקום.[/quote]
זה הכי הוצא מהקשרו שאפשר. זה מסרטון שבו הוא מדבר על קלין עם פלטות ברזל VS באמפרים. הוא פשוט הולך לשם וניגש להרים את המוט מהריצפה לכתפיים ולהחזיר. זו הייתה סתם הדגמה שרירותית ורגעית, הומוריסטית שמציגה את זה שאפשר להוריד את המוט עם פלטות ברזל. ממש לא RM1 בקלין וממש לא ניסיון להדגמת טכניקה. איזו הוצאה מהקשרו, השם ישמור.

הנה הסרטון, אגב:

אפשר להתקדם פעמיים בשבוע או פעם בשבוע(זו הכוונה שקיוויתי שתפנים),או פעם ב3 אימונים
כמובן שהבנתי אבל באותה מידה אפשר היה לבין שאחת לחודש, חודשיים, חצי שנה ושנה.

- לא כולם רודפים אחרי המשקל על המוט כל אימון ולא כל מי שמתאמן מודאג מעליה במאסת שריר(הרוב לא למעשה)
"לא כולם רודפים אחרי משקל על המוט". אבל הריי דיברנו על התחזקות בתוכנית. אז מה זה קשור עכשיו?

כמובן שהבנתי אבל באותה מידה אפשר היה לבין שאחת לחודש, חודשיים, חצי שנה ושנה.
זו לא נחשבת התקדמות בעיניי, אלא תכנון לקוי(מתאמן מתחיל יכול להתקדם ככה גם אם יקפוץ כל היום על טרמפולינה)

"לא כולם רודפים אחרי משקל על המוט". אבל הריי דיברנו על התחזקות בתוכנית. אז מה זה קשור עכשיו?
מנסה לגרום לך להבין למה אני לא עובד בSS עם לקוחות(הם לא רוצים את זה), אל תשווה לאנשים מהפורום שמחפשים עליה מקסימלית ומהירה בכח

זו לא נחשבת התקדמות בעיניי, אלא תכנון לקוי(מתאמן מתחיל יכול להתקדם ככה גם אם יקפוץ כל היום על טרמפולינה)
אוקיי כאן הבנתי.

מנסה לגרום לך להבין למה אני לא עובד בSS עם לקוחות(הם לא רוצים את זה), אל תשווה לאנשים מהפורום שמחפשים עליה מקסימלית ומהירה בכח
אבל מההתחלה דיברנו על התחזקות ועל תוכנית אופטימלית ביותר (SS VS ABC\AB\FBW).
זאת אומרת שלא דיברנו על הבן 50 הלא פונקציונלי שמגיע כדי להעביר זמן, אלא על נער-אדם צעיר שרוצה להתחזק.

אבל מההתחלה דיברנו על התחזקות ועל תוכנית אופטימלית ביותר (SS VS ABC\AB\FBW).
זאת אומרת שלא דיברנו על הבן 50 הלא פונקציונלי שמגיע כדי להעביר זמן, אלא על נער-אדם צעיר שרוצה להתחזק.
במקרה כזה אין תכנית כח שאפשר להתקדם בה ולהתחזק בה טוב יותר מSS בפרק זמן קצוב/במהירות

ותגובה שלי להודעה שערכת:
שטויות, תכיר את תומר, אימנתי אותו בAB במשך מס' חודשים והוא הגיע ישר להתחרות, עלה מדדליפט של 60 קילו ל200 בתחרות תוך 8 חודשים בלי SS.

עשיתי את הקורס ב-2009 בבלגיה, בבסיס צבאי. רוצה ללכת לרשימות שלהם ולבדוק, או שאתה רוצה להמשיך להגיד שיש תכנון סודי בקרוספיט שרק הנבחרים מכירים?

לא. מספיק שתצלם את התעודה שלך או את המייל שמוכיח שעשית ועברת. ואז נדבר על שיטת הפרוגרמינג שאותנו לימדו שם.

ברור אחי, כי אני מרגיש צורך להוכיח לך משהו?

בינתיים אתה וחברך stardust הוכחתם שאין לכם יכולת לנהל דיון לעניין. אף אחד מכם לא יודע לענות על השאלות שנשאלו ואתם עסוקים בלתקוף אנשי קש וחצאי אמיתות שהמצאתם לעצמכם.

בהחלט מייצג את רמת הדיונים בפורום.

במקרה כזה אין תכנית כח שאפשר להתקדם בה ולהתחזק בה טוב יותר מSS בפרק זמן קצוב/במהירות
שמח שאנחנו מסכימים על זה.

ותגובה שלי להודעה שערכת:

שטויות, תכיר את תומר, אימנתי אותו בAB במשך מס' חודשים והוא הגיע ישר להתחרות, עלה מדדליפט של 60 קילו ל200 בתחרות תוך 8 חודשים בלי SS.
ובטח לילד הזה יש גנטיקה טובה יותר מהממוצע.
רוב האנשים יסיימו SS חזקים יותר. למה? כי זו המטרה של התוכנית, לעשות אותך חזק. לעומת זאת תוכניות AB ברובן לא. לפחות לא אלו שאני מדבר עליהן כי אתה יכול לקחת מתאמן ולהתאים לו תוכנית ספציפית ולקורא ABCDEFGHIGKLMNOP אבל בפועל היא מורכבת משישה תרגילים מחולקת לשניים ומבוצעת שלוש פעמים בשבוע.

@WeaKid
למה אתה מנסה להסביר לו את הדברים האלה? נראה לך שהוא לא יודע את זה? הוא רק אמר שלמתאמנים שלו הוא לא נותן SS.
לא כי הוא חושב שהיא תוכנית לא טובה, אלא שהצרכים התובעניים(יחסית) שלה לא מתאימים למתאמנים שלו.

@WeaKid
למה אתה מנסה להסביר לו את הדברים האלה? נראה לך שהוא לא יודע את זה? הוא רק אמר שלמתאמנים שלו הוא לא נותן SS.
לא כי הוא חושב שהיא תוכנית לא טובה. אלא שהצרכים התובעניים(יחסית) שלה לא מתאימים למתאמנים שלו.
אז למה להכניס אותם מההתחלה אם לא עליהם דיברנו?

אז למה להכניס אותם מההתחלה אם לא עליהם דיברנו?
אתה שאלת אותי למה אני לא עובד בSS עם מתאמנים שלי:🤦‍♂️:

בכל מקרה תאמין לי שאני לא צריך שילמדו אותי על SS(בתור אחד שסיים אותה בהצלחה ועזר לעוד כמה לסיים אותה) או על אימוני כח.

אתה שאלת אותי למה אני לא עובד בSS עם מתאמנים שלי:🤦‍♂️:

בכל מקרה תאמין לי שאני לא צריך שילמדו אותי על SS(בתור אחד שסיים אותה בהצלחה ועזר לעוד כמה לסיים אותה) או על אימוני כח.
אתה דחפת אותם לדיון בכך שאמרת שאתה לא מאמן אותם. אל תתחכם.

• פותח/ת השרשור
@StarDust אני מבין שאתה לא הולך להגיב לי על מה שכתבתי בנושא של קרוספיט VS כל השאר, אלא פשוט בוחר לתקוף את ריפטו שאתה יודע שאני מאוד מעריך. לצערי זו סטייה חדה מהנושא, אבל קוראי הדיון צריכים גם לשמוע את הצד השני. והנה הוא:

אם אתה רק רוצה להתחזק, כנראה שהכי אידיאלי בשבילך זה להמשיך לעלות במשקל. אבל, אם אתה רוצה לצבור יותר מסת שריר ו\או להיות יותר אתלט (to move an opponent), אז ירידה באחוז השומן תסייע מאוד.
יש שתי אפשרויות, וכשהוא מדבר על לרדת באחוז השומן הוא מדבר על האוכלוסייה הכללית, וזה נכון לרוב המוחץ, ואתה שוכח שהמאמר אותו ציטטת (they all got much stronger) הוא מאמר שמדבר תכלס על ליפטרים שמקריבים הרבה, בין היתר משקל גוף, על מנת להרים יותר כבד. וזה נכון - כי הם באמת שיפרו את הסקוואט, דדליפט והבנץ' שלהם בזכות עלייה של 20 ק"ג במשקל הגוף.
ציטוט אחד אתה לוקח מהספר SS, שהוא לאוכלוסייה הכללית, והציטוט השני, שהוא בכלל לא של ריפטו אגב, אלא של מאט ריינולדס (מאמן SS), אתה לוקח ממאמר שנכתב לליפטרים שתקועים במשקלים שלהם ומציע דרך לפתור את זה (תקועים במשקלים - לא מדובר על סקוואט 140 או 180, אלא צפונה).

להמשיך לעלות במשקל - אז רגע, זה מיועד רק לליפטרים או לא? שוב - זה לא מה שריפטו אומר, הוא אומר ש-20% לא יעיל לא להזיז מוט, ולא יריב, אז מה נכון? ולא, מאט ריינולדס לא התכוון רק לליפטרים, אלא באופן כללי. וגם אם הוא דיבר על רק ליפטרים, שגם משתמשים בחומרים, אתה תהיה מוכן להודות סופסוף שדיברת שטויות בדיון עם חיים על החלב: https://www.lbs.co.il/threads/38056/ ? ואגב, עצם זה שהשטויות האלה לא רק יוצאות מהמקלדת של מישהו, אלא גם מקבלות חסות מהאתר המארח זו בושה וחרפה, ובעל האתר נושא באחריות לתוצאות בדיוק כמו כותב המאמר. אז שלא יבלבל את המוח אח"כ על ילדים שהשמינו שהם YNDTP.

אתה הרי יודע שהטענה שלך לא נכונה והוצאה מהקשרה לחלוטין. הסטנדרטים של ריפטו הם מקסימום מסת שריר, מקסימום טווח תנועה רלוונטי (בטיחותי ומדיד), ומקסימום משקל.
אם אנחנו משווים בין הסקוואט לדדליפט - אז הסקוואט בעל טווח תנועה גדול יותר ובעל משקל קטן יותר. אני לא בטוח בכלל שכמות העבודה המבוצעת בסקוואט היא לא יותר מזו של הדדליפט (משקל * מרחק), ואני דיי בטוח שאצל רוב האנשים היא דיי הרבה יותר.

טווח התנועה ב-HB מדיד ובטיחותי. אין שום חוק שאומר שברגע שהמוט גבוה צריך לאבד מתח בתחתית. תסתכל על סרטונים של קוקלייב, הליפטר האהוב על חבר שלך, קולדפייר.

מה זה רלוונטי? עדיין מה שהוא ממליץ עובד מצויין (תזכורת: ההמלצה הזו היא לשחיפים, לא לשמנים).
הוא גם כותב בספר שזו שיטה עתיקת יומין (אולי לא ספציפית גלון אבל שימוש בחלב).

גוף מטרה, אחי: http://irongangsta.blogspot.co.il/2013/11/starting-strength-before-and-after.html

LB מוריד מהעומס על הזוקפים העליונים, שזה משהו שעובד חזק מאוד בפרונט סקוואט (ובקלין מן הסתם).
וכן, עובד יותר על הפוסטריור צ'יין.
אגב, פעם טעיתי לגביי השימוש בזוקפים, ועכשיו אני מתקן את עצמי.

תודה רבה. רק שזה לא מה שהוא התכוון אליו. תראה את הסרטון שוב אם אתה צריך הבהרות.

הקטע הוא, שהפוסטריור צ'יין לא צריך להיות החולייה החלשה, כשמסת השריר בו היא גדולה בהרבה. אתה שוכח שהשרשרת האחורית אחראית לאגן + הברך, ושהשרשרת הקדמית, לברך (ומעט לאגן, אבל בתנועה שלא רלוונטית לרוב הענפים).
כאשר השרשרת הקדמית בברך היא בד"כ יותר חזקה מהשרשרת האחורית בברך, אצל המון אתלטים, וזה יוצר בעייה.
כמה קרעים בACL מתרחשים לעומת קרעים בPCL? נראה לי שהנקודה ברורה.
ואגב, לגביי שיאי עולם - זוכר שהשווצת שריי וויליאמס, שעשה HB של 905 (תקן אותי אם אני טועה), ואז עבר לLB ונכשל ב900? ולקחת את זה בתור "לא כולם מרימים יותר בLB". זוכר? זוכר שאמרתי שזה מאוד קשה לעבור לLB אחרי שכל החיים עשית HB, ושלוקח זמן להסתגל?
אז היום הוא כבר עשה 950 בLB. סתם אנקדוטה לגביי הקטע הזה שאתה עדיין באמת חושב שבLB לא באמת מרימים יותר מבHB.

נכון, אתה צריך לחזק את החוליה החלשה שלך, מעולם לא אמרתי משהו אחר. ואגב, כדי למנוע פציעות ברכיים, צריך גם קוואדס חזקים, לא רק האמסטרינגס. שוב אני אפנה למאמר: http://www.kropblog.dk/en/whats-side-posterior-chain/

שוב, משקל * מרחק, כבר דובר על כך רבות.
מבחינתו (ומבחינת כל העולם) אינץ' מתחת למקביל זה כמו 4 אינץ' מתחת למקביל - שניהם סקוואט מלא, ולשפר את המשקל שאתה יכול לעבוד איתו בטווח תנועה מלא זו המטרה - מלא אומר מלא, לא אומר ATG.
למה רק אינץ' מתחת למקביל? כי זו מטאפורה. אין לו בעייה גם עם עשירית סנטימטר.
למה דווקא רק מתחת למקביל ולא ATG? כי ATG אי אפשר באמת לאמוד האם ירדת מספיק או לא + זה פחות בטיחותי (רפיון בסקוואט כבד זה רעיון רע)
עניתי לך?

אינץ' מתחת למקביל זה לא 4 אינץ' מתחת למקביל זה לא אותו דבר בשום מובן. ב-WL זה יכול להיות עוד 10 ק"ג על המוט בהרמות המרכזיות, והקביעות השרירותיות של תחרות פאוורליפטינג לא רלוונטיות. אם עשיתי 150 ק"ג HB גריינדר, נחתי 10 דקות, ונתתי 160 LB קליל, אז התחזקתי תוך 10 דקות ב-7%?
מגניב.

שוב, משקל * מרחק
הוא מסביר על זה בספר. כנראה שאתה מסרב להכניס את הרעיון הזה לראש.

LB לא מייצר זוויות שונות, LB זו הזווית שבתחתית הסנאץ'. ובכל מקרה גם HB מייצר זוויות שונות - הוא לא כמו התחתית של הסנאץ' ובטח שלא כמו התחתית של הFS בקלין.

קרא מה כתוב - הוא אומר שדפיציט דדליפט מייצר זווית גב שונה, ולכן הוא לא מומלץ. ומאיפה בדיוק הוא החליט (או אתה החלטת) שדפיציט מייצר מכפלת משקל*דרך יותר קטנה מהרצפה?

מדובר כאן על בנאדם עם מעל 5 פלטות בדדליפט, והמשקל שהוא מרים בסרטון הזה הוא 60 ק"ג. אבל העיקר - משקולנים עובדים יותר מדי על טכניקה, וצריכים לעשות LB ודדליפט במקום.
זה הכי הוצא מהקשרו שאפשר. זה מסרטון שבו הוא מדבר על קלין עם פלטות ברזל VS באמפרים. הוא פשוט הולך לשם וניגש להרים את המוט מהריצפה לכתפיים ולהחזיר. זו הייתה סתם הדגמה שרירותית ורגעית, הומוריסטית שמציגה את זה שאפשר להוריד את המוט עם פלטות ברזל. ממש לא RM1 בקלין וממש לא ניסיון להדגמת טכניקה. איזו הוצאה מהקשרו, השם ישמור.
[/QUOTE]

מה שהוא בא להדגים זה שאפשר להוריד בעדינות, ולא חייבים להפיל כמו במכוני WL. ואגב, 60 ק"ג אני משער שכל אחד פה יכול להרים גם עם זריקת ז' יותר טוב ממה שהוא הרים.

ברור אחי, כי אני מרגיש צורך להוכיח לך משהו?

בינתיים אתה וחברך stardust הוכחתם שאין לכם יכולת לנהל דיון לעניין. אף אחד מכם לא יודע לענות על השאלות שנשאלו ואתם עסוקים בלתקוף אנשי קש וחצאי אמיתות שהמצאתם לעצמכם.

בהחלט מייצג את רמת הדיונים בפורום.

סבבה אל תוכיח לא תקבל יחס או שום תגובה רצינית. לא תקפתי אף אחד אמרת שעשית קורס רוצה שנתדיין בשפה ששניינו נבין תכתוב לי מה נאמר אצלכם בקורס בהרצאה על פרוגרמינג ומה לא הבנת משם ומה נראה לך משם אקראי, הא אופס זה לא בחוברת או כביכול בקורס שעשית בבלגיה? שתרצה להתדיין בצורה רצינית אני כאן. עד אז אתה רעש וצלצולים מבחינתי.

אגב אם לא שמת לב כתבתי איך אני חושב שקרוספיטרים או בכלל כל מתאמן צריך להתאמן, כתבתי מה אני חושב על קרוספיט על המותג וכו', אם היית בקורס ואתה יודע מה הפרוגרמינג אתה יכול להשליך את זה זה ולהבין בעצמך מה הדעה שלי בעניין ולגביי האקראיות.
בדביון הזה הייתי יותר "נגד" הקרוספיט מאשר בעדו.

Back
למעלה תחתית