הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

אני לא יודע אם אני רוצה עוד להעביר אותו לטקסס, אני חושב שהוא עדיין מסוגל להתקדם הוא טס לחו"ל עכשיו לאיזה שבוע אז אני מניח שהשבוע חופש הזה יעשה לו טוב והוא יחזור, אולי הוא באמת זה קטע מנטלי או "פחד" מהמשקל למרות שהוא לא בן אדם כזה.

לגביי הילדון בן 13, זה לא כל כך אני. זאת התוכנית. אני רק הסברתי לו טכניקה ולגביי תזונה (הוא עדיין שחיף רצח ובכלל שחקן כדורסל...)

אני לא יודע אם אני רוצה עוד להעביר אותו לטקסס, אני חושב שהוא עדיין מסוגל להתקדם הוא טס לחו"ל עכשיו לאיזה שבוע אז אני מניח שהשבוע חופש הזה יעשה לו טוב והוא יחזור, אולי הוא באמת זה קטע מנטלי או "פחד" מהמשקל למרות שהוא לא בן אדם כזה.
גם אני חושב ששבוע חופש יעשה לו טוב, בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

לגביי הילדון בן 13, זה לא כל כך אני. זאת התוכנית. אני רק הסברתי לו טכניקה ולגביי תזונה (הוא עדיין שחיף רצח ובכלל שחקן כדורסל...)
אל תצטנע, עבדתי עם הרבה נערים, גם גיל 13, גם צעירים יותר וגם בוגרים יותר - וזו אוכלוסייה שהמאמן מאוד משמעותי בה, כי הם כמעט ללא יוצא מהכלל לא הולכים לקרוא ספרים\מאמרים על הנושא ולהבין דברים בעצמם.

גם אני חושב ששבוע חופש יעשה לו טוב, בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

אל תצטנע, עבדתי עם הרבה נערים, גם גיל 13, גם צעירים יותר וגם בוגרים יותר - וזו אוכלוסייה שהמאמן מאוד משמעותי בה, כי הם כמעט ללא יוצא מהכלל לא הולכים לקרוא ספרים\מאמרים על הנושא ולהבין דברים בעצמם.

דווקא הם משפחה שנכנסה לזה חזק. אח של הבחור בן 13 עובד (גם עשה SS) עכשיו הוא עבר למשקולנות איתי בראשון (מאד מוכשר, הניף 78 כבר או משהו כזה) והבן דוד שלו (זה שתקוע) גם הביא את אח שלו הגדול שהוא חייל קרבי אבל שהוא יוצא הוא בא להתאמן עושה תרגילים מורכבים ומטקון.
קיצר הם ביחד בקטע הזה ומזינים אחד את השני, זה יפה לראות.

עכשיו stardust יעלה מחקר שבו לקחו קבוצה אקראית של גברים מבוגרים שלא עושים כלום בחיים וראו שיש קורלציה גבוהה בין כמה שהם שמנים לרמות טסטס יחסית נמוכות. זה יהיה ביסוס נהדר.

למה צריך ביסוס בכלל אחי? יש עובדות אחי. 🙃

למה צריך ביסוס בכלל אחי? יש עובדות אחי. 🙃

כן אחי, כי להעיד שעלייה במשקל גוף עוזרת להרים יותר משקל - טענה שכל אחד יכול לבדוק על עצמו זה בדיוק כמו להגיד שעליה בשומן מורידה את הטסטוסטרון.
כבר הלכת לעשות פשיטות ברכיים היום? פשוט אין שום מחקר שמוכיח שזה פחות טוב מסקוואט...

@Beast and cheat

אם כבר בSS עסקינן, יש לי ילד הוא בן 15 אני חושב לא זוכר כמה הוא שוקל אבל הוא במאזן חיובי ללא ספק. (הוא די שחיף אבל אוכל...) הוא בSS
הגיע ל92.5 סקוואט ונתקע, עשה דילואד - חזר נתקע ב95 , עשה דילואד עם יום קל באמצע חזר, נתקע שוב ב95. מה אתה מציע? הוא עושה רק SS בלי מטקונים שטויות. הטכניקה שלו בסדר (יש לו כמה דברים לתקן והוא לאט לאט עובד יותר יפה אבל שם לא הבעיה) .

אגב בן דוד שלו(גם מתאמן אצלי) ילד בן 13(שוקל 60 בערך) אתמול בתחרות נתן 110-67.5-115 גם עובד SS והתקדם יפה בלי להתקע.
גם לי היה את זה ב100 ו-110 עשר. הסיבה הייתה מטו מנטאלית ולא היה לי כוח לדחוף את עצמי...

הוא דווקא די נחוש. נקווה שיהיה טוב

למה זו בעיה שילד בן 15 נתקע ב-95 קילו בהתקדמות לינארית?

אתה לא חושב שילד בן 15 יכול/צריך להתקדם מאימון לאימון למשקלים גבוההים יותר?

לא. אני חושב שילד בן 15 זה דבר אינדיווידואלי. חוץ מזה שהוא ילד, זה לא מאוד חשוב שהוא יתקדם בקצב הכי מהיר שאפשר. נאמר כאן שהוא ״שחיף״. מה תעשה? תדחוף לו אוכל בכוח?

לא. אני חושב שילד בן 15 זה דבר אינדיווידואלי. חוץ מזה שהוא ילד, זה לא מאוד חשוב שהוא יתקדם בקצב הכי מהיר שאפשר. נאמר כאן שהוא ״שחיף״. מה תעשה? תדחוף לו אוכל בכוח?
נאמר שהוא שחיף שאוכל במאזן קלורי חיובי. מה שאני הבנתי כשהתחלתי כאן בפורום הבנתי שיש "סטדנדרטים" מסויימים ומי שלא עומד בהם לא "מיצה SS". עכשיו, נניח את זה בצד, אני חושב שילד בן 15 שאוכל מספיק ורוצה מספיק יכול לעבור את ה95.

אני דווקא לא מסכים. ראיתי 6 ילדים בני 14-15 שעשו SS. שניים מהם גם נמוכים יחסית (165-168 סמ). אף אחד לא נתקע ב-90 או 95 בסקוואט. ההתקדמות ירדה ל-2.5 מאימון לאימון בין 80 ל-105 קג אבל אף אחד מהשישה לא הגיע לדילואוד ב-92.5 ואז עוד פעם דילואד ב-95.
זה כן אינדיבידואלי ולא כולם מסוגלים לזה אבל כל מי שראיתי שעשה את התוכנית בגיל הזה התקדם יפה ולא נתקע בשלבים כאלה. אני אחד מהשישה אגב.

[/QUOTE]
בסדר, ביג דיל, אז סיימת SS עם דדליפט 135. בן כמה היית, וכמה שקלת (ועל איזה גובה)?
לצערך, אדם שמסיים SS עם דדליפט 135 הוא לא ממש הוכחה שהתוכנית לא עובדת. מה עשית אחר כך לא רלוונטי, כי אם באמת מיצית את SS, אז אם היית ממשיך במסה - ע"פ ריפטו היית אמור לעבור לתוכנית למתאמן בינוני, כמו למשל טקסס מת'וד.

מעניין אותי, אשמח לראות.

אגב, גם כותב המאמר על העלייה במשקל שלא אהבת, מאט ריינולדס, שהוא מאמן SS, מגלגל את המוט לפני המשיכה. הדדליפט הכי כבד שלו שראיתי היה 700 אם אני זוכר נכון, והוא גלגל, זה הרגל שנתקע לו מגיל קטן לפי מה שהוא אמר (לפני SS). אבל השורה התחתונה היא שהוא מושך מהפוזיצייה של SS. זה יותר קשה טכנית, אבל הוא מאוד מנוסה בדדליפט ומסוגל לבצע אותו טוב גם עם הגלגול.

למה מה עשיתי אח"כ לא רלוונטי? כל הטענה היא שבמאזן חיובי לא התקדמתי, ואח"כ כשחיטבתי התקדמתי, וזו דוגמה אמפירית (וחיים נתן לך המון דוגמאות כאלה בשרשור שהיה לכם) בדיוק כמו להגיד נתקעתי, העליתי קלוריות, שברתי את התקיעה. ולהסיק מזה ששומן עוזר להרים יותר משקל, ולהתעלם מזה שאולי (רק אולי) גם עלית בשריר זו דרך מאוד "מעניינת" להסיק מסקנות.

לגבי מאט ריינולדס - שוב, מה המסקנה? שאין טכניקה אחת שנכונה לכולם.

אני דווקא לא מסכים. ראיתי 6 ילדים בני 14-15 שעשו SS. שניים מהם גם נמוכים יחסית (165-168 סמ). אף אחד לא נתקע ב-90 או 95 בסקוואט. ההתקדמות ירדה ל-2.5 מאימון לאימון בין 80 ל-105 קג אבל אף אחד מהשישה לא הגיע לדילואוד ב-92.5 ואז עוד פעם דילואד ב-95.
זה כן אינדיבידואלי ולא כולם מסוגלים לזה אבל כל מי שראיתי שעשה את התוכנית בגיל הזה התקדם יפה ולא נתקע בשלבים כאלה. אני אחד מהשישה אגב.

אז? ראיתי גם אנשים יותר מבוגרים שנתקעים ב-100 קילו. מה הנקודה?

אז? ראיתי גם אנשים יותר מבוגרים שנתקעים ב-100 קילו. מה הנקודה?
שזה לא נורמלי לעשות דילואוד ב-92.5 סקוואט בגיל הזה. מילא להיתקע לאימון שניים, אבל שני דילואודים ברצף?
ברור שגם בני 20+ יכולים להתקע, זה לא אומר שזה נורמלי.

שזה לא נורמלי לעשות דילואוד ב-92.5 סקוואט בגיל הזה. מילא להיתקע לאימון שניים, אבל שני דילואודים ברצף?
ברור שגם בני 20+ יכולים להתקע, זה לא אומר שזה נורמלי.

יש אנשים שלא עומדים בנורמות שלך. מה אתה מציע?

יש אנשים שלא עומדים בנורמות שלך. מה אתה מציע?
ברור שיש כאלה שעוד לא הגיעו לPUBERTY ויש כאלה עם יותר טסט ויש כאלה עם פחות. אין מה לעשות אם הילד נתקע במשקלים האלה אבל אתה הצגת את זה כאילו שזה בסדר גמור וסטנדרטי. אני רק אומר שבדרך כלל, לפי מה שראיתי בעיניים, זה לא נורמלי ולא נפוץ. לא יותר מזה.

כן אחי, כי להעיד שעלייה במשקל גוף עוזרת להרים יותר משקל - טענה שכל אחד יכול לבדוק על עצמו זה בדיוק כמו להגיד שעליה בשומן מורידה את הטסטוסטרון.
כבר הלכת לעשות פשיטות ברכיים היום? פשוט אין שום מחקר שמוכיח שזה פחות טוב מסקוואט...

אה אז עכשיו אנחנו מחליפים טענות? אחלה.

אה אז עכשיו אנחנו מחליפים טענות? אחלה.

כן אחי, עדיין לא הצלחנו לבודד את משתנה השומן הטהור :(
ברור שיש כאלה שעוד לא הגיעו לPUBERTY ויש כאלה עם יותר טסט ויש כאלה עם פחות. אין מה לעשות אם הילד נתקע במשקלים האלה אבל אתה הצגת את זה כאילו שזה בסדר גמור וסטנדרטי. אני רק אומר שבדרך כלל, לפי מה שראיתי בעיניים, זה לא נורמלי ולא נפוץ. לא יותר מזה.

יש הבדל בין סטנדרטי לבסדר גמור. זה לא סטנדרטי, אבל זה בסדר גמור.

Back
למעלה תחתית