הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

הצילום של דימאס הוא מהצד. וגם אם לא - למה חובת ההוכחה היא עליי? ואני לא אומר שדימאס הוא היחיד שמסוגל למשוך ככה. אני אומר שגם אם משקולנים מתחילים ומשנים קצת פוזיציה תוך כדי, היא לא משתנה למה שהמודל אומר. ואני אומר שכל הטענות על בזבוז אנרגיה זה בולשיט. מי שמתאמן הרבה זמן ולא מקובע על משהו אחד מפתח טכניקה משל עצמו. לך תגיד לבנדיקט שהוא מבזבז אנרגיה שהוא מגלגל את המוט קילומטר. או לסלימי שהוא מבזבז אנרגיה על תפילה לאללה, עלי, ניתוק של המוט, החזרה שלו, ורק אז מניף.

איזה יופי באמת שהחלטת על מה להסתכל וכולם צריכים להתיישר לפי זה. ועוד בספורט שהאליל שלך עצמו אמר שהוא לא ספורט כוח. 🤦‍♂️

דווקא ראיתי את השרשור הזה - היא שיפרה את הקלין שלה ב-8 ואת הסנאץ' ב-6 ק"ג תחת ההדרכה שלו. מה שאומר שהייתה לה רמה טובה עוד מפני כן, והיא גם התחזקה במידה זו או אחרת בתקופה הזאת.
הנה הניסיון שלי אחרי שהחלפתי כמה פעמים כבר בין היי ולואו: https://www.lbs.co.il/threads/44868/page-5#post-583387.
יש בשרשור שצירפתי של גלן את הניסיון של גלן עצמו, ושל לא מעט ליפטרים שהוא אימן. השורה התחתונה - HB דומה יותר לפרונט סקוואט, ולכן נותן לו יותר קארי-אובר. הקשר בין לואו ופרונט יכול לנוע בין יחסית נמוך לבין כמעט ולא קיים.
ספר אתזה לדן גרין, גבר.

הצילום של דימאס הוא מהצד. וגם אם לא - למה חובת ההוכחה היא עליי? ואני לא אומר שדימאס הוא היחיד שמסוגל למשוך ככה. אני אומר שגם אם משקולנים מתחילים ומשנים קצת פוזיציה תוך כדי, היא לא משתנה למה שהמודל אומר.
אז פשוט תסתכל מה קורה מעט אחרי שהמוט עוזב את הריצפה. לפעמים גם מעט גבוה יותר.

אני אומר שכל הטענות על בזבוז אנרגיה זה בולשיט. מי שמתאמן הרבה זמן ולא מקובע על משהו אחד מפתח טכניקה משל עצמו. לך תגיד לבנדיקט שהוא מבזבז אנרגיה שהוא מגלגל את המוט קילומטר. או לסלימי שהוא מבזבז אנרגיה על תפילה לאללה, עלי, ניתוק של המוט, החזרה שלו, ורק אז מניף.
כאן אתה סתם משתמש באד הומינם\פופולום.

איזה יופי באמת שהחלטת על מה להסתכל וכולם צריכים להתיישר לפי זה. ועוד בספורט שהאליל שלך עצמו אמר שהוא לא ספורט כוח. 🤦‍♂️
זו החלטה שאתה מבין טוב מאוד למה היא. כי בPL אין באמת שיאים. ושיאים לאומיים זה ממש לא מעניין אם שואלים "מה הכי הרבה ש'ניתן' להשיג?", כי אין שום משמעות לאזרחות של מי מבצע את ההרמה. מדובר על בני אדם.
אם היו שיאי PL אמיתיים היה על מה לדבר. לצערי אין, אלא אם מסתכלים על הIPF. וגם זה בעירבון מוגבל, כי יש שיאים טובים יותר שבוצעו באיגודים אחרים, חלקם עם כללים ושיפוט נורמליים גם כן.

דווקא ראיתי את השרשור הזה - היא שיפרה את הקלין שלה ב-8 ואת הסנאץ' ב-6 ק"ג תחת ההדרכה שלו. מה שאומר שהייתה לה רמה טובה עוד מפני כן, והיא גם התחזקה במידה זו או אחרת בתקופה הזאת.
הנה הניסיון שלי אחרי שהחלפתי כמה פעמים כבר בין היי ולואו: https://www.lbs.co.il/threads/44868/page-5#post-583387.
יש בשרשור שצירפתי של גלן את הניסיון של גלן עצמו, ושל לא מעט ליפטרים שהוא אימן. השורה התחתונה - HB דומה יותר לפרונט סקוואט, ולכן נותן לו יותר קארי-אובר. הקשר בין לואו ופרונט יכול לנוע בין יחסית נמוך לבין כמעט ולא קיים.
אני לא טוען לרגע שהן לא התחזקו. הרעיון של LB למשקולנים הוא בדיוק זה - להתחזק. אני פשוט טוען שכעובדה, ההתחזקות בLB תורגמה להתחזקות בC&J ובסנאץ', ואם זה מעניין מישהו - גם בHB ובFS מן הסתם (שזו גם טענה שלך - שHB מתורגם לפרונט סקוואט, שאני אגב מסכים איתה שהתחזקות בHB תניב התחזקות בFS, אבל אני טוען בניגוד אליך שגם בLB, וצורפה כאן הוכחה לכך).
לטעון שהתחזקות בLB לא מתורגמת לFS זו טענה מגוחכת לאור כל מה שהוצג עד כה.

ביקשת דוגמה למדליות. קיבלת. מה עכשיו יש לך להגיד? שטעית כל הזמן הזה ושמה שריפטו אומר זה כן טוב?
או שעכשיו ההישגים בכלל לא קובעים אם האימונים שלך אידיאליים?
הגיע הזמן להחליט.

תסביר לי רגע איך אני יותר חזק מאופיר ודר בפרונט סקוואט והlb שלהם הרבה יותר משלי? אם lb מתורגם לפרונט סקוואט?

הrm 1 שלי בhb הוא איפשהו באיזור ה180
הפרונט סקוואט 145 לזוג
אופיר ודר נגיד בלי רצועות איזור ה200-220 קילו lb ולא הגיעו עוד ל140 פרונט(סתם לוקח אותם כדוגמא כי אני יודע את המשקלים שלהם בתרגילים האלו ושהם עושים אותם)

שוב, לא שואל מזלזול או משהו רק תסביר לי למה הפרונט שלהם לא יותר גבוהה משלי כרגע...

תסביר לי רגע איך אני יותר חזק מאופיר ודר בפרונט סקוואט והlb שלהם הרבה יותר משלי? אם lb מתורגם לפרונט סקוואט?
הrm 1 שלי בhb הוא איפשהו באיזור ה180
הפרונט סקוואט 145 לזוג
אופיר ודר נגיד בלי רצועות איזור ה200-220 קילו lb ולא הגיעו עוד ל140 פרונט(סתם לוקח אותם כדוגמא כי אני יודע את המשקלים שלהם בתרגילים האלו ושהם עושים אותם)

שוב, לא שואל מזלזול או משהו רק תסביר לי למה הפרונט שלהם לא יותר גבוהה משלי כרגע...

כי הם לא עובדים על פרונט סקוואט. וכי היחס אצל כל אחד הוא אישי ומאוד תלוי איך ה lb נראה לעומת הפרונט.
אני לא עובד על פרונט כמעט אף פעם, וכל פעם שאני מכניס אותו קצת לאימונים אני מגיע ל-160 די מהר. מזמן לא ניסיתי את זה, אבל אני בדרך כלל יכול לקום בערך עם כל מה שאני יכול להחזיק בלי לרעוד יותר מדי.
יותר מזה, עשיתי HB 180 בלי לאמן אותו כשהגעתי ל-200 ב-LB. כמו שאמרתי, יחס אישי אצל כל אחד.

השאלה היא אחרת - מה ניסית להדגים בזה שאתה יותר חזק מהם בפרונט סקוואט?
ספר אתזה לדן גרין, גבר.

דן גרין גילה את הסוד - מותר לעבוד גם על LB וגם על פרונט. 🙄

אז פשוט תסתכל מה קורה מעט אחרי שהמוט עוזב את הריצפה. לפעמים גם מעט גבוה יותר.

כאן אתה סתם משתמש באד הומינם\פופולום.

זו החלטה שאתה מבין טוב מאוד למה היא. כי בPL אין באמת שיאים. ושיאים לאומיים זה ממש לא מעניין אם שואלים "מה הכי הרבה ש'ניתן' להשיג?", כי אין שום משמעות לאזרחות של מי מבצע את ההרמה. מדובר על בני אדם.
אם היו שיאי PL אמיתיים היה על מה לדבר. לצערי אין, אלא אם מסתכלים על הIPF. וגם זה בעירבון מוגבל, כי יש שיאים טובים יותר שבוצעו באיגודים אחרים, חלקם עם כללים ושיפוט נורמליים גם כן.

אני לא טוען לרגע שהן לא התחזקו. הרעיון של LB למשקולנים הוא בדיוק זה - להתחזק. אני פשוט טוען שכעובדה, ההתחזקות בLB תורגמה להתחזקות בC&J ובסנאץ', ואם זה מעניין מישהו - גם בHB ובFS מן הסתם (שזו גם טענה שלך - שHB מתורגם לפרונט סקוואט, שאני אגב מסכים איתה שהתחזקות בHB תניב התחזקות בFS, אבל אני טוען בניגוד אליך שגם בLB, וצורפה כאן הוכחה לכך).
לטעון שהתחזקות בLB לא מתורגמת לFS זו טענה מגוחכת לאור כל מה שהוצג עד כה.

ביקשת דוגמה למדליות. קיבלת. מה עכשיו יש לך להגיד? שטעית כל הזמן הזה ושמה שריפטו אומר זה כן טוב?
או שעכשיו ההישגים בכלל לא קובעים אם האימונים שלך אידיאליים?
הגיע הזמן להחליט.

ואם לא שמת לב - אני חולק על זה ש-LB הוא תרגיל יותר טוב ל"כוח כללי" (שזה בעצמו מונח גרוע שלא באמת מוגדר היטב, מאשר LB). וגם לא אמרתי שלכולם לא יהיה קארי אובר מלואו בר לפרונט סקוואט. כמו שאלכס ציין - זה תלוי עד כמה רחוק הפרונט והלואו בר שלך נראים אחד מהשני (וזו בדיוק הסיבה ש"כוח כללי" הוא מושג קצת גרוע - אם הם יחסית קרובים אחד לשני מבחינת הזוויות, זה אומר ש"הכוח הכללי" הוא בסופו של דבר ספציפי לפוזיציה (וכדי שלא תקפוץ - העומס על השרירים נגזר מהפוזיציה, ושתי פוזיציות שונות מייצרות חלוקת עומס שונה, כך שזה לא באמת משנה אם אני אומר שהכוח הוא בסופו של דבר ספציפי לפוזיציה).
מה שיש לי להגיד - באמת, הוא לקח מישהי עם ביצועים, ושיפר לה את הסנאץ' ב-6 ק"ג ואת הקלין ב-8. זה לא שהוא בנה אותה מאפס. זה כמו שבארץ המאמנים קיבלו משקולנים שהתאמנו ברוסיה מגיל 6 בערך, ואח"כ אומרים שהם אימנו אותם והביאו אותם למדליות. זו ההתייחסות שלי.

אני שוב מחזיר לך את הסרטון של דימאס:

איפה אתה רואה כאן קו ישר, או 90 מעלות בלאטס?

סבבה, אחי - דימאס עושה דדליפט. ברור לי שלא ראית בכלל את הסרטון שהעליתי. הלכתי למשוך כמו דימאס עם תחת נמוך ומבסלול של S שאולי אם נמציא עוד איזו פרשנות רש"י לריפטו כדי שהוא תמיד ייצא צודק - בגיאומטריה רימאנית היא קו ישר, אז הוא כנראה התכוון לגיאומטריה רימאנית.

ואני לא משתמש בשום אד הומינם/אד פופולום. כפי שציינתי - גם אני מגלגל ונותן לתחת לעלות, ובדדליפט. כשאני משתמש בטכניקה של ריפטו שהכל סטטי אני מאבד 20 ק"ג מהמוט. בזבזתי אנרגיה, אחי...

בינתיים - היחידים שאני רואה שהם מקובעים על משהו אחד ולא מנסים דברים חדשים (שזו אותה האשמה שבה ריפטו מאשים משקולנים), זה הריפטואיסטים. מקרה קלאסי של הפוסל במומו.

נערך לאחרונה:
לא ניסיתי להדגים כלום. ביסט כתב שיש שהתחזקות בlb מתורגמת לפרונט סקוואט.
נתתי אותם כדוגמא כי הם בעיניי סקבטרים מאד חקים בלואובר ובכלל הסקוואט שלהם חזק משלי ביותר מ40 קילו נגיד ועדיין אין תרגום לפרונט סקוואט שלהם, או לפחות לא משמעותי אם אני שאין לי 200 סקוואט עדיין בשום וריאציה יכול לתת יותר מהם בפרונט. אז שאלתי את ביסט איך זה מסתדר עם האמירה הזאת שלו...

אבל הוא עושה גם עושה LB אחי.

הוא עושה גם - אבל זה לא מוכיח שהפרונט שלו גבוה מאחר וה-LB שלו גבוה, או במילים האחרות שזה בזכות ה carry over מה-LB.
אני לא יכול לדעת מה הוא עושה בכל אימון ואימון, אבל הוא כן כתב שהוא התחיל לפמפם קוואדס, ובין השאר גם לעשות הרבה HB ופרונט.

לא ניסיתי להדגים כלום. ביסט כתב שיש שהתחזקות בlb מתורגמת לפרונט סקוואט.
נתתי אותם כדוגמא כי הם בעיניי סקבטרים מאד חקים בלואובר ובכלל הסקוואט שלהם חזק משלי ביותר מ40 קילו נגיד ועדיין אין תרגום לפרונט סקוואט שלהם, או לפחות לא משמעותי אם אני שאין לי 200 סקוואט עדיין בשום וריאציה יכול לתת יותר מהם בפרונט. אז שאלתי את ביסט איך זה מסתדר עם האמירה הזאת שלו...

שוב, כי צריך לעבוד גם על פרונט במקביל. יש תהליך קצר של לימוד התנועה, והמגבלה היא הרבה פעמים בגב העליון ולא ברגליים. אני מבטיח לך ששניהם יכולים לעבור אותך בפרונט סקוואט תוך זמן מאוד קצר.

אני יכול גם לשאול את השאלה שלך בכיוון הפוך. אם יש לך HB 180, למה אין לך LB מעל 200?

• אהבתי
Reactions: rud
שוב, כי צריך לעבוד גם על פרונט במקביל. יש תהליך קצר של לימוד התנועה, והמגבלה היא הרבה פעמים בגב העליון ולא ברגליים. אני מבטיח לך ששניהם יכולים לעבור אותך בפרונט סקוואט תוך זמן מאוד קצר.

אני יכול גם לשאול את השאלה שלך בכיוון הפוך. אם יש לך HB 180, למה אין לך LB מעל 200?

אולי יש לי LB 200 לא יודע, אני פשוט לא מנסה את זה כרגע כי זה פחות קשור למטרות שלי כרגע.
ואגב אופיר עושה תקופה פרונט סקוואט... (אמנם כתרגיל עזר אבל עדיין. גם אני את רוב הפרונטים עושה בסוף אימון אחרי האולימפיות)

אולי יש לי LB 200 לא יודע, אני פשוט לא מנסה את זה כרגע כי זה פחות קשור למטרות שלי כרגע.
ואגב אופיר עושה תקופה פרונט סקוואט... (אמנם כתרגיל עזר אבל עדיין. גם אני את רוב הפרונטים עושה בסוף אימון אחרי האולימפיות)

אולי יש להם פרונט יותר חזק משלך...

יש לך רק מה שעשית.

אופיר כתב לא מזמן בלוג שהPR שלו זה 120 ל3X5 משם הסקתי. והוא עושה פרונטים תקופה
@MasterSplitter

באמת? הסקת מה המקסימום שהוא מסוגל לעשות ממה שהוא עשה 3x5 בתור תרגיל עזר? משעשע.

באמת? הסקת מה המקסימום שהוא מסוגל לעשות ממה שהוא עשה 3x5 בתור תרגיל עזר? משעשע.

לא הסקתי על המקסימום , כי גם אני לא נתתי דוגמאות למקסימום אמרתי שהמקסימום שלו בסקוואט הוא X ובפרונט סקוואט(לא מקסימום) הוא עובד עם Y
אצלי הסקוואט והפרונט סקוואט הם עצמם תרגילי עזר אז מה?
והדוגמאות היו כתגובה לטענה של ביסט, אין פה שום קשר לכמה אני עושה או כמה הוא מבחינת " מי יותר גבר" ואני רואה שלשם אתה חותר. והנה תייגתי את אופיר כדי שיגיב.

אמרת שהפרונט סקוואט שלך יותר חזק. אתה לא יודע את זה, בדיוק כמו שאתה לא יודע שיש לך LB 200. זה התעסקות בשטויות.

נכון אז בסופו של יום , סקבטר לואו בר של 220 קילו עובד עם 120 ל3X5 , וסקבטר הייבר של 180 עובד עם 145X2 (ואימון אחרון היה 120 3X6 בלי חגורה אם תסתכל בלוג) זאת השורה התחתונה של מה שנעשה למה זה ככה? לא יודע... אבל זה נוגד את הטענה שביסט רשם וזהו.

אגב זה ציטוט מהאימון FS האחרון של אופיר בלי חגורה
"היום היה-
FS 115X3X5 בלי חגורה, PR בעקרון. הפעם היה קשה, פעם הבאה נשים חגורה.
BP 135X1 עם עצירה. לא היה קשה מדי, מקווה לשמור על המספר הזה".

נערך לאחרונה:
ואם לא שמת לב - אני חולק על זה ש-LB הוא תרגיל יותר טוב ל"כוח כללי" (שזה בעצמו מונח גרוע שלא באמת מוגדר היטב, מאשר LB). וגם לא אמרתי שלכולם לא יהיה קארי אובר מלואו בר לפרונט סקוואט. כמו שאלכס ציין - זה תלוי עד כמה רחוק הפרונט והלואו בר שלך נראים אחד מהשני (וזו בדיוק הסיבה ש"כוח כללי" הוא מושג קצת גרוע - אם הם יחסית קרובים אחד לשני מבחינת הזוויות, זה אומר ש"הכוח הכללי" הוא בסופו של דבר ספציפי לפוזיציה (וכדי שלא תקפוץ - העומס על השרירים נגזר מהפוזיציה, ושתי פוזיציות שונות מייצרות חלוקת עומס שונה, כך שזה לא באמת משנה אם אני אומר שהכוח הוא בסופו של דבר ספציפי לפוזיציה).
מה שיש לי להגיד - באמת, הוא לקח מישהי עם ביצועים, ושיפר לה את הסנאץ' ב-6 ק"ג ואת הקלין ב-8. זה לא שהוא בנה אותה מאפס. זה כמו שבארץ המאמנים קיבלו משקולנים שהתאמנו ברוסיה מגיל 6 בערך, ואח"כ אומרים שהם אימנו אותם והביאו אותם למדליות. זו ההתייחסות שלי.
ההתייחסות שלך לא רלוונטית בלי שהסכמת מלכתחילה להצהיר שאם אתה מקבל דוגמה כזו אתה אומר שאתה טועה, ולכן אנחנו מבינים שלא משנה מה קורה במציאות ---> אתה לא תודה שאתה טועה, לכן אין משמעות לאיך אתה מתייחס לזה עכשיו. לא ציפיתי שפתאום תגיד שאתה טועה, כי לא הסכמת לכך מלכתחילה.
ובנוגע להתייחסות שלך - כל הפסקה הזו מתעלמת לחלוטין שהשיפור בLB הביא שיפור בC&J, בסנאץ', בHB ובFS. כן, זה מה שקרה.
כשמתאמנים על FS תוך כדי, ולא מזניחים אותו - אין שום סיבה שתתקיים חוסר פרופורציה כמו שאתה מתאר, זה פשוט ככה.

איפה אתה רואה כאן קו ישר, או 90 מעלות בלאטס?
זה הרבה יותר ישר משל המשקולן הממוצע, פשוט לא פלס. וכל שאר הדברים לא ניתנים לקביעה מהזווית הזו. אם זה כל כך קל לבטל את המודל, אז אני מניח שדימאס הוא לא היחיד שעושה את זה, נכון? אז תראה מישהו נוסף. או סרטון של דימאס מ90 מעלות מהצד, אבל זה משהו שאני לא ראיתי שקיים, ואשמח לראות.

סבבה, אחי - דימאס עושה דדליפט. ברור לי שלא ראית בכלל את הסרטון שהעליתי. הלכתי למשוך כמו דימאס עם תחת נמוך ומבסלול של S שאולי אם נמציא עוד איזו פרשנות רש"י לריפטו כדי שהוא תמיד ייצא צודק - בגיאומטריה רימאנית היא קו ישר, אז הוא כנראה התכוון לגיאומטריה רימאנית.
איזה סרטון העלית? אתה מתכוון לסרטון של דימאס? ראיתי

ואני לא משתמש בשום אד הומינם/אד פופולום. כפי שציינתי - גם אני מגלגל ונותן לתחת לעלות, ובדדליפט. כשאני משתמש בטכניקה של ריפטו שהכל סטטי אני מאבד 20 ק"ג מהמוט. בזבזתי אנרגיה, אחי...
תפסיק להיות מיסטיקן. גלגול המוט לא מוסיף לך 20 קילו. במקרה הקיצוני אתה פשוט לא יודע לבצע את הדדליפט כמו שצריך וזה אולי פותר לך איזשהי בעייה.
בלי קשר לזה שריפטו לא מתייחס לגלגול המוט, חוץ מזה שאין לו משמעות פיזיקלית, ושמאט ריינולדס בעצמו מבצע את זה, ועדיין מושך ע"פ מודל הSS. אתה שוב שוכח שגם כאן, כמו בדוגמה של דימאס, מדובר על צורת לימוד, לא על אידיאולוגיית משיכה. זה שונה לחלוטין.

בינתיים - היחידים שאני רואה שהם מקובעים על משהו אחד ולא מנסים דברים חדשים (שזו אותה האשמה שבה ריפטו מאשים משקולנים), זה הריפטואיסטים. מקרה קלאסי של הפוסל במומו.
מה שקורה זה שאתה ממציא תיאוריות מקושקשות כנגד זה, במקום פשוט לנסות ולהגיד "פחות נוח לי \ טוב לי, למרות שזה יותר יעיל". שגם זה לא תיקון קביל. אתה יכול להמשיך להגיד את זה, ועדיין ברוב המוחץ של מכוני הWL מלמדים אותך להתחיל עם אגן נמוך, מוט לפני מרכז כף הרגל וכו', ולא אני ולא אתה מצפים מילד בן 6 \ 8 \ 12 \ 15 \ 25 להתחיל להביע ביקורת על המאמן. אנחנו מצפים שיקבל את זה. וזה מה שקורה. ואח"כ כשבאים לשנות לו את זה אחרי 5 שנים, זה קשה עד בלתי אפשרי.

אגב, אם גלגול המוט מוסיף לך 20 קילו לדדליפט, אני מסיק מזה שאתה לא יודע לבצע אותו ולכן שאתה גם לא יודע לבצע את הפאוור קלין כמו שריפטו מלמד. ואולי אני טועה, אבל זה ניחוש מאוד הגיוני.

נכון אז בסופו של יום , סקבטר לואו בר של 220 קילו עובד עם 120 ל3X5 , וסקבטר הייבר של 180 עובד עם 145X2 (ואימון אחרון היה 120 3X6 בלי חגורה אם תסתכל בלוג) זאת השורה התחתונה של מה שנעשה למה זה ככה? לא יודע... אבל זה נוגד את הטענה שביסט רשם וזהו.

הדרך שלך לבדוק את הדברים האלה היא לא לקחת שני אנשים שונים שמתאמנים בצורה שונה ויש להם מבנה גוף שונה ולהגיד את מה שאמרת.
הדרך היחידה שלך לבדוק את זה היא לקחת שתי קבוצות של אנשים שמתאמנים באותה צורה, באחת להחליף את ה-HB ב-LB ולראות מה קורה.
או לפחות לנסות את שתי השיטות על עצמך.

לקחת שני אנשים עם מבנה גוף שונה שמתאמנים למטרות שונות ומשלבים תרגילים שונים לא אומר הרבה. על כל דוגמא שאתה תתן, יהיה מישהו שיתן לך דוגמא הפוכה. כמו שאמרתי, אני יכול להרים קצת יותר מ-120 וגם מ-140 בפרונט, ואני לא משלב HB אף פעם.

Back
למעלה תחתית