הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

ההתייחסות שלך לא רלוונטית בלי שהסכמת מלכתחילה להצהיר שאם אתה מקבל דוגמה כזו אתה אומר שאתה טועה, ולכן אנחנו מבינים שלא משנה מה קורה במציאות ---> אתה לא תודה שאתה טועה, לכן אין משמעות לאיך אתה מתייחס לזה עכשיו. לא ציפיתי שפתאום תגיד שאתה טועה, כי לא הסכמת לכך מלכתחילה.
ובנוגע להתייחסות שלך - כל הפסקה הזו מתעלמת לחלוטין שהשיפור בLB הביא שיפור בC&J, בסנאץ', בHB ובFS. כן, זה מה שקרה.
כשמתאמנים על FS תוך כדי, ולא מזניחים אותו - אין שום סיבה שתתקיים חוסר פרופורציה כמו שאתה מתאר, זה פשוט ככה.

זה הרבה יותר ישר משל המשקולן הממוצע, פשוט לא פלס. וכל שאר הדברים לא ניתנים לקביעה מהזווית הזו. אם זה כל כך קל לבטל את המודל, אז אני מניח שדימאס הוא לא היחיד שעושה את זה, נכון? אז תראה מישהו נוסף. או סרטון של דימאס מ90 מעלות מהצד, אבל זה משהו שאני לא ראיתי שקיים, ואשמח לראות.

איזה סרטון העלית? אתה מתכוון לסרטון של דימאס? ראיתי

תפסיק להיות מיסטיקן. גלגול המוט לא מוסיף לך 20 קילו. במקרה הקיצוני אתה פשוט לא יודע לבצע את הדדליפט כמו שצריך וזה אולי פותר לך איזשהי בעייה.
בלי קשר לזה שריפטו לא מתייחס לגלגול המוט, חוץ מזה שאין לו משמעות פיזיקלית, ושמאט ריינולדס בעצמו מבצע את זה, ועדיין מושך ע"פ מודל הSS. אתה שוב שוכח שגם כאן, כמו בדוגמה של דימאס, מדובר על צורת לימוד, לא על אידיאולוגיית משיכה. זה שונה לחלוטין.

מה שקורה זה שאתה ממציא תיאוריות מקושקשות כנגד זה, במקום פשוט לנסות ולהגיד "פחות נוח לי \ טוב לי, למרות שזה יותר יעיל". שגם זה לא תיקון קביל. אתה יכול להמשיך להגיד את זה, ועדיין ברוב המוחץ של מכוני הWL מלמדים אותך להתחיל עם אגן נמוך, מוט לפני מרכז כף הרגל וכו', ולא אני ולא אתה מצפים מילד בן 6 \ 8 \ 12 \ 15 \ 25 להתחיל להביע ביקורת על המאמן. אנחנו מצפים שיקבל את זה. וזה מה שקורה. ואח"כ כשבאים לשנות לו את זה אחרי 5 שנים, זה קשה עד בלתי אפשרי.

אגב, אם גלגול המוט מוסיף לך 20 קילו לדדליפט, אני מסיק מזה שאתה לא יודע לבצע אותו ולכן שאתה גם לא יודע לבצע את הפאוור קלין כמו שריפטו מלמד. ואולי אני טועה, אבל זה ניחוש מאוד הגיוני.

יאללה, אני לא יודע לבצע דדליפט ומבחינתי סגרתי את הדיון איתך.

נכון אז בסופו של יום , סקבטר לואו בר של 220 קילו עובד עם 120 ל3X5 , וסקבטר הייבר של 180 עובד עם 145X2 (ואימון אחרון היה 120 3X6 בלי חגורה אם תסתכל בלוג) זאת השורה התחתונה של מה שנעשה למה זה ככה? לא יודע... אבל זה נוגד את הטענה שביסט רשם וזהו.
בוא נדבר על זה רגע.
מבלי להסתכל בלוג של אופיר, אני מניח שההשקעה שלו בFS קטנה משלך. וזה בסדר.
בנוסף, אתה שוכח דבר חשוב - בFS מאוד חשוב מנח הגב, לא רק כי צריך את המוט מעל מרכז כף הרגל, אלא גם כי הוא צריך לא ליפול מהכתפיים, מה שאומר שהוא צריך להיות דיי אנכי. מי שיש לו רגליים ארוכות וטורסו קצר, כשהמוט מעל מרכז כף הרגל (בפרונט), הגב שלו יהיה יחסית אופקי, ויקשה עליו להשאר עם המוט ויגרום לו להפיל אותו, למרות שהוא מעל מרכז כף הרגל, במשקלים יותר נמוכים - כאלה שפלג הגוף העליון לא יכול להחזיק במנח "אופקי" שכזה.

אולי זה המצב? אולי הוא בכלל לא משקיע בFS כמוך? אולי במידה והוא פשוט לא משקיע בזה כמוך, הוא יכול לעבור אותך דיי מהר?

שלושת האופציות אפשריות בהחלט, ומאוד סבירות.

אני הסקתי ממה שטענת שמי שיש לו LB סקוואט יהיה חזק יחסית בפרונט סקוואט (או ביחס למשקל של הסקוואט שלו לפרונט סקוואט)
ונתתי דוגמא של 2 ליפטרים שעובדים עם משקלים פחותים משלי למרות שהLB שלהם ביותר מ40 קילו משלי!
לא נכנסתי לאנטומיה של התרגיל או לכמות האימונים על התרגיל כי לא הזכרת את הטענה הזאת בעצמך שם. אם אתה כבר נכנס לטענות אנטומיות או ספקולציות כאלו ואחרות לגבי סוג הגוף, סבבה אז לטענה שלך אין שום קשר למציאות כי בסופו של דבר סוג הסקוואט יחזק את סוג הסקוואט ולא יהיה קריאובר משום סקוואט לשום סקוואט וגם זה תלוי ב"מבנה" הגוף שלך.

אגב אם הוא צריך "להשקיע" בפרונט סקוואט כדיי לעבור אותי, אז הטענה שלך נופלת. אתה שוכח גם שאצלי פרונט סקוואט הוא לא תרגיל מרכזי וגם לא HB סקוואט. אני עושה פרונט\היבר פעם אחת בשבוע (לפעמים לפעמים פעמיים) בעוד והם מסקביטים לפעמים 3 פעמים בשבוע (וזה לפי הלוגים שלה)

וקולדפייר אתה מוזמן לשים לנו סרטים של הפרונט סקוואט שלך , אבל אתה לא מרגיש צורך להוכיח כלום לאף אחד. אז בנתיים אני מדבר על אנשים שראיתי ואני מכיר אישית.
ובלי קשר אם אתה אומר שצריך "קבוצת מחקר" בשביל הטענה הזאת איך ביסט יכול לטעון מצד אחד משהו ואני את הצד השני אבל הוא צודק? בלי מחקר?
אני רק הבאתי לו דוגמא לטענה שנוגדת את שלו עם עובדת בשטח וביקשתי שיסביר לי איך זה ייתכן.

אני הסקתי ממה שטענת שמי שיש לו LB סקוואט יהיה חזק יחסית בפרונט סקוואט (או ביחס למשקל של הסקוואט שלו לפרונט סקוואט)
ונתתי דוגמא של 2 ליפטרים שעובדים עם משקלים פחותים משלי למרות שהLB שלהם ביותר מ40 קילו משלי!
לא נכנסתי לאנטומיה של התרגיל או לכמות האימונים על התרגיל כי לא הזכרת את הטענה הזאת בעצמך שם. אם אתה כבר נכנס לטענות אנטומיות או ספקולציות כאלו ואחרות לגבי סוג הגוף, סבבה אז לטענה שלך אין שום קשר למציאות כי בסופו של דבר סוג הסקוואט יחזק את סוג הסקוואט ולא יהיה קריאובר משום סקוואט לשום סקוואט וגם זה תלוי ב"מבנה" הגוף שלך.

אגב אם הוא צריך "להשקיע" בפרונט סקוואט כדיי לעבור אותי, אז הטענה שלך נופלת. אתה שוכח גם שאצלי פרונט סקוואט הוא לא תרגיל מרכזי וגם לא HB סקוואט. אני עושה פרונט\היבר פעם אחת בשבוע (לפעמים לפעמים פעמיים) בעוד והם מסקביטים לפעמים 3 פעמים בשבוע (וזה לפי הלוגים שלה)

וקולדפייר אתה מוזמן לשים לנו סרטים של הפרונט סקוואט שלך , אבל אתה לא מרגיש צורך להוכיח כלום לאף אחד. אז בנתיים אני מדבר על אנשים שראיתי ואני מכיר אישית.
ובלי קשר אם אתה אומר שצריך "קבוצת מחקר" בשביל הטענה הזאת איך ביסט יכול לטעון מצד אחד משהו ואני את הצד השני אבל הוא צודק? בלי מחקר?
אני רק הבאתי לו דוגמא לטענה שנוגדת את שלו עם עובדת בשטח וביקשתי שיסביר לי איך זה ייתכן.
אתה עושה קלינים חבוב...

איפה טענתי שמי שיש לו LB חזק יותר ממישהו בשם X, יהיה בעל FS חזק יותר ממישהו בשם X?
זה ביחס לעצמך. התחזקות של 50 ק"ג לLB תחזק אותך בFS. לא מסכים איתי?

אתה סתם מבלבל בין ביחס לעצמך לבין ביחס לאחרים.
אז אם עכשיו נדבר על ביחס לאחרים, העליתי לך שלוש אופציות סבירות והגיוניות ללמה יש להם FS חלש משלך, למרות שהLB שלהם חזק משלך.

אתם מוצאים איזו דוגמה וממנה משליכים טענות כאילו גיליתם את אמריקה. כן, ברור לכולם שמישהו עם LB של 300 ק"ג שלא עובד על FS ויש לו רגליים באורך כפול מהטורסו יעשה FS חלש יותר ממי שיש לו LB של 250 ק"ג ויש לו טורסו כפול מהרגליים והוא מתאמן על זה.

זה כמו בדיונים האלה של כוח ומסת שריר - אנשים שואלים איך יכול להיות שמישהו יותר חזק ממני אבל פחות מאסיבי ממני? ומסבירים את זה ב"כי כוח לא קשור למסת שריר!".
זה פשוט מקולקל. צריך להבדיל בין "ביחס לעצמך" ובין "ביחס לאחרים".

כל מי שצריך פרונט סקוואט גבוה, צריך לשלב פרונט סקוואט באימון. אף אחד לא חולק על זה. הטענה המקורית של ריפטו הייתה שבאק סקוואט נעשה כתרגיל כוח כללי, כיוון שהוא לא חלק מההרמות האולימפיות, ולכן הגיוני לבחור סקוואט שאתה מתחזק בו יותר. והוא גם נימק למה לדעתו אתה מתחזק יותר ב-LB. הצד השני שתומך ב-HB כמובן לא נימק כלום חוץ מ"כולם עושים ככה".

אתה עושה פרונט סקוואט כל פעם שאתה קם מקלין.

העלתי לפה סרטונים שלי עוד לפני שהכרת את המונח פרונט סקוואט. אז לא, אני לא מרגיש צורך להוכיח כלום לאף אחד.
אני לא טוען שהצד השני צודק בלי מחקר. אני טוען שלצד השני יש יותר ביסוס, ואם נסתפק במה שיש כרגע בלי מחקר, אני אקח טענות מבוססות על פני "ככה כולם עושים".

נימקו לך שעה פה למה מתחזקים יותר בhb ובטווח יותר גדול אבל 'לא נימקו כלום' אבל אתה לא כל כך מתייחס למה שאבכו רושם...

יש מליון טענות מבוססות לכאן ולכאן. בהרבה תחומים אז למי אתה מקשיב שזה מה שקורה?

נימקו לך שעה פה למה מתחזקים יותר בhb ובטווח יותר גדול אבל 'לא נימקו כלום' אבל אתה לא כל כך מתייחס למה שאבכו רושם...

כנראה פספסתי. תצטט לי את הנימוק בבקשה.

יש מליון טענות מבוססות לכאן ולכאן. בהרבה תחומים אז למי אתה מקשיב שזה מה שקורה?

כשזה קורה, אני מנסה ורואה מה עובד.

אין משמעות לטיעונים. הרי לפני שהם יעשו LB הם יתנגדו לעבודה על אוברהד סקוואט, ויעדיפו לבטל את הסנאץ'. ובלי סנאץ' הענף יהיה פחות מעניין ולא יהיה כיף 🤡

אין משמעות לטיעונים. הרי לפני שהם יעשו LB הם יתנגדו לעבודה על אוברהד סקוואט, ויעדיפו לבטל את הסנאץ'. ובלי סנאץ' הענף יהיה פחות מעניין ולא יהיה כיף 🤡

משקולנים זה יצור עדין. יותר משתי תנועות שונות והם מבולבלים.

הערה לגבי הדדליפט- אם אני לא מתחיל עם תחת נמוך, אני פחות חזק

אפשר לראות אותו?

התחת שלך לא נמוך, הוא נמצא איפה שהוא אמור להיות, במיוחד אם מתחשבים בזה שאתה מושך עם גב עליון עגול.

תשים לב שאני לוקח תנופה עם האגן יותר נמוך מהגובה שבו האגן נמצא בזמן הניתוק

רק החל מהחזרה השניה, כי אתה מגלגל את המוט. בחזרה הראשונה אין שינוי בזמן הניתוק.

רק החל מהחזרה השניה, כי אתה מגלגל את המוט. בחזרה הראשונה אין שינוי בזמן הניתוק.
לא יודע מה לענות לך על זה, חוץ מזה שזה פשוט לא נכון

Back
למעלה תחתית