הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע Russell Berger vs Mark Rippetoe דיון על קרוספיט

אולי. ניתן לקהל לשפוט.
אני חושב שעל מנת לקבוע חד משמעית צריך לראות את זה בסלואו מושן, ואולי אפילו מזווית יותר צדדית, כי זה מאוד קטן ושולי, אבל אני נוטה להסכים איתך.

בכל מקרה אני לא מבין מה זה משנה. מישהו טען שלא ניתן לתלוש את המוט? גם אם @the Raccoon צודק והאגן מתחיל נמוך יותר מאיפה שהוא נמצא בזמן הניתוק, כל מה שזה מראה לנו זה שמודל המשיכה שריפטו מציג תקף.
ומי שהתרגל והסתגל במשך הרבה זמן למשהו, גם אם הוא לא יעיל - יעשה אותו טוב. אנשים לומדים לעשות דברים לא יעילים בצורה טובה. ויש הרבה הוכחות לכך.
יש קטע כזה בתחום הזה, שאנשים חולים על המיסטיקה הזו של "לי זה יותר טוב ככה! למרות שזה לא יעיל!", היא רחוקה מלהיות הוכחה שדברים לא יעילים הם כן יעילים.

@the Raccoon
כשלמדת לבצע דדליפט, איך התחלת?
במשך כמה זמן עבדת עם אגן שמתחיל במקום המתאים, ובאיזה שלב באימונים?
אפשר סרטון של זה?
ה250 הזה הוא הRM3 הנוכחי שלך? אם כן, האם תתנדב לנסות את אותו RM3 עם אגן שמתחיל במקום המתאים? ולצלם כמובן.

ה250 הזה הוא הRM3 הנוכחי שלך? אם כן, האם תתנדב לנסות את אותו RM3 עם אגן שמתחיל במקום המתאים? ולצלם כמובן.
בהתחלה הייתי מושך בלי תנופה מהאגן, אבל זה משהו שמצאתי שעוזר לי ( אני חושב שכבר בסוף SS התחלתי למשוך עם תחת נמוך )

כרגע הדדליפט שלי לא בכושר בגלל שלא עבדתי דדליפט כבד המון זמן.
אני מידי כמה זמן עבדתי על הטכניקה שלי בדדליפט שלי מתוך ניסיון לייעל אותו, ונוכחתי בוודאות שאם אני מתחיל בטכניקת ריפטו, אני פחות חזק. מה חסר היגיון בזה שאני מצליח לייצר יותר כוח אם אני משתמש בתנופה ?

מה חסר היגיון בזה שאני מצליח לייצר יותר כוח אם אני משתמש בתנופה ?
מה שזה למעשה עושה, זה פוגע בכיווץ שלך ומקשה עליך להיות במנח גב אידיאלי.
מנח גב אידיאלי = זוקפים מכווצים וקשיחים שמעבירים כוח בצורה יעילה, ובכך מסייע להרים יותר משקל מהבחינה הזו.
אבל,
גב עגול = מקטין את המרחק בין האגן למוט, וכשהמומנט קטן זה מסייע להרים יותר משקל

בד"כ גב תחתון נעול ועליון עגול זו הדרך להרים מקסימום משקל (אבל לא הבטיחותית ביותר).

בגלל שאתה מושך מלכתחילה עם גב עגול זה פחות פוגע, אבל אם תשווה את שתי האופציות כאשר מדובר על מנח גב אידיאלי - אתה תגלה שאת המשקל המקסימלי שלך (שאתה מסוגל להרים עם גב ישר) אתה לא תצליח לנתק מהריצפה בלי שהגב יתעגל אם תשתמש ב"תנופה". משקל קל יותר אתה כן תוכל, אבל אז אנחנו חוזרים לנקודת המוצא שהתנופה מורידה לך משקל מהמוט.

על מנת להבהיר: כל הרעיון של לימוד המשיכה כמו שריפטו מלמד, כלומר התחלה עם האגן בגובה שבו המוט גם יתנתק, מיושם ללא ה"תנופה" מכיוון שזה פוגע לך במנח עמוד השדרה (בסבירות גבוהה). הרעיון בלא להשתמש בתנופה הוא על מנת להצליח לשמור על גב ישר, ואם אתה מושך גם ככה עם גב עגול אז המשמעות של זה קטנה, במיוחד כשמדובר ב"תנופה" כל כך מזערית.

אז לסיכום, לי אישית יותר משתלם מבחינת משקל על המוט, להתחיל עם תחת נמוך

אז לסיכום, לי אישית יותר משתלם מבחינת משקל על המוט, להתחיל עם תחת נמוך
לא בדיוק
לך יותר משתלם מבחינת משקל על המוט להרים עם גב עגול (אגב, כמעט לכולם).
ולכן זה פחות משנה איפה האגן יהיה.

אגן שמתחיל נמוך מקל על כניסה למנח גב תחתון תקין, כי הברך יותר כפופה והאגן לא חייב להיות גם יותר כפוף, ולכן ההאמסטרינגס יהיו מכווצים יותר ו"ילחמו" עם זוקפי הגב התחתון חלש יותר, מה שיקל על כניסה לפוזיצייה שם.
אולי בגלל זה יותר נוח לך.

אבל שוב, המשמעות של זה מצטמצמת כשהגב עגול וכשמדובר על סנטימטר לכל כיוון.

תגובתו של ריפטו על הדברים שסטארדאסט אמר עליו
tumblr_m632rmVfMh1rzpx7ho1_1280.jpg

אבל גם כשאני מתחיל עם תחת גבוה אני מושך עם גב עגול, וזה יותר קשה מאשר עם תחת נמוך
אם זה המצב, אתה צריך פשוט לשפר את מצב הגב התחתון שלך כשהתחת מתחיל מעט גבוה יותר, שזה עניין של טכניקה, לא של כוח:
אגן שמתחיל נמוך מקל על כניסה למנח גב תחתון תקין, כי הברך יותר כפופה והאגן לא חייב להיות גם יותר כפוף, ולכן ההאמסטרינגס יהיו מכווצים יותר ו"ילחמו" עם זוקפי הגב התחתון חלש יותר, מה שיקל על כניסה לפוזיצייה שם.
אולי בגלל זה יותר נוח לך.

אבל בכל מקרה אני מזכיר שמדובר על מילימטר וחצי, וזה שולי לכאן או לכאן.

אם זה המצב, אתה צריך פשוט לשפר את מצב הגב התחתון שלך כשהתחת מתחיל מעט גבוה יותר, שזה עניין של טכניקה, לא של כוח:
מה הכוונה בלשפר את מצב הגב התחתון ?

זה לא הגיוני שכשיש עבודה שרירית שקודמת לשלב שבו מתמודדים עם המוט, יהיה גיוס יותר טב של השרירים ?

מה הכוונה בלשפר את מצב הגב התחתון ?

זה לא הגיוני שכשיש עבודה שרירית שקודמת לשלב שבו מתמודדים עם המוט, יהיה גיוס יותר טב של השרירים ?

למה זה כן הגיוני לדעתך, אם העבודה לא מתבצעת על המוט?

למה זה כן הגיוני לדעתך, אם העבודה לא מתבצעת על המוט?
גיוס מוקדם של יחידות מוטוריות, שגורם למיקסום הכוח.
לדוגמה בסקוואט, אני מאמין שהשלב של הירידה מסייע לשלב העלייה לא רק בגלל המתיחה בשרירים, אלא כי השרירים פשוט פועלים כבר.
אני לא בטוח במה שאני אומר אבל זה ההיגיון שלי

לגרום לו להיות במנח ניטרלי, או יותר קרוב לשם, ע"י כיווץ של הזוקפים התחתונים.
גב תחתון עגול גורם לייצר פחות כוח למוט ? אגב גם אריק ליליברידג' ובנדיקט מתחילים עם תחת נמוך

נערך לאחרונה:
גיוס מוקדם של יחידות מוטוריות, שגורם למיקסום הכוח.
לדוגמה בסקוואט, אני מאמין שהשלב של הירידה מסייע לשלב העלייה לא רק בגלל המתיחה בשרירים, אלא כי השרירים פשוט פועלים כבר.
אני לא בטוח במה שאני אומר אבל זה ההיגיון שלי

מה המשמעות של "פועלים כבר"? כשאתה מפעיל כוח על המוט בדדליפט, יש לך את כל הזמן שאתה צריך כדי לגייס את כל היחידות המוטוריות שאתה יכול. לא מדובר בקלין...

Back
למעלה תחתית