הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות לגבי תזונה בסייקל מסה

• פותח/ת השרשור cnemo
  • פורסם בתאריך

cnemo

משתמש מתחיל
124
1
נק' מוניטין:
11
124
1
התחלתי סייקל מסה לפני שבוע ואתמול הזרקתי את הזריקה השלישית של אנתת.

יש לי כמה שאלות לגבי התזונה שדרושה לי בעת הסייקל ולגבי נקודות חשובות במהלך הסייקל אם יש.

התפריט שלי כולל 3200 קלוריות לפעמים 3000
250 חלבון
340 פחמימה
86 שומן
האם זה בסדר ואם לא מה לתקן?

אני דיי בשוק מהכמויות שאני צריך לאכול ומקווה להתרגל לזה כי אני מרגיש מגעיל:)

למעשה עקב חוסר ידע התחלתי עם התפריט שלי מיד עם הזריקה הראשונה.
מזלי ש משין הד עצר אותי ואמר לי שאפשר להתחיל אחרי שבוע 😃

היום קראתי באחד הפורומים שאנתת מתחיל להשפיע אחרי 3-4 שבועות אז שאלתי למה מתחילים את התזונה אחרי שבוע ?

שאלה נוספת, האם לשמור על אותה תזונה ביום ללא אימון או אפשר להוריד קצת?

ושאלה אחרונה האם לכל אורך הסייקל יש לשמור על התזונה הזו או שיש איזשהם שינויים במהלך הסייקל?

תודה,

הערכים נראים בסדר, לגבי התזונה שבוע אחרי, אני לא חושב שזה משנה כי לא מדובר פה בתפריט מפוצץ בקלוריות.

אני מסכים עם משה אבל מזה השטויות האלה שטסט אנטט מתחיל להשפיע אחרי 4 שבועות הטסט מתחיל להשפיע שעות לאחר הזריקה 4 שבועות לוקח עד שאתה מגיע לרמות אופטימליות של ההורמון בדם אבל הטסט משפיע כבר מייד לאחר הזריקה

• פותח/ת השרשור
אני כבר שבועיים על התפריט שכתבתי בתחילת הפוסט וצצו לי כמה שאלות,

עליתי כ 2.5 קג בשבועיים האלו ואני יודע בוודאות שהרוב זה נוזלים, אבל אני מרגיש גם עליה באחוז שומן ומנסה למצוא דרך להוריד פחמימות ועדיין להשאר על 3000-3200 קלוריות.

האופציות שיש לי הם לעלות חלבון או שומן...

היום אני צורך כ 250-260 גר חלבון, יש טעם לעלות? ואם כן עד כמה?

ראיתי בהרבה מאמרים שסינטוז החלבון בסייקל גבוה ויכול להיות 40-45 גר לארוחה, ....שאלתי מה פרק הזמן בין ארוחות המינימלי? האם אפשר לצרוך 30 גר חלבון בהפרשים של שעה לדוגמא?

כמו כן לגבי השומן, שאלה שסקרנה אותי, כמה שומן יכול הגוף לייצר ביום ?

תודה,

סינטוז חלבון יומי לא קשור לארוחה, בארוחה אפשר לאכול גם אם אתה לא בסייקל 200 גרם חלבון וזה יסונטז בסופו של דבר כמה שהתאים בשריר יצטרכו בדיוק השאר ילך לאנרגיה או לגלוקוז או למצב נדיר לשומן.
כאשר אתה בסייקל התאים דורשים יותר, לכן יותר חלבון מסונטז, אם תאכל 400 גרם והתאים ידרשו 200 גרם אזי 200 גרם הלכו פייפן.

ממה שקראתי (לא, משה, לא חרשתי את PUBMED, זה ממאמרים שעשו את זה..), אין טעם לצרוך חלבון כל שעה; למעשה, אתה פוגע בסינטוז, כי התגובה היא לשינוי ברמת חומצות אמינו, לא לרמה המוחלטת שלהן. לפחות זה מה שהמחקרים האחרונים מראים. אז רצוי לאכול 3-4 ארוחות ביום, ובאמצע לצרוך WHEY בכמות מספקת שתכניס כ 5 גרם LEUCINE. אבל לא צריך להיות אנאלי גם על זה, כי המספר הזה תלוי בגורמים אחרים.

לייצר שומן? מפחממות וחלבונים? ממה שקראתי, כ 100 גרם. זה לא היה מגובה בשום מחקר, אז קח את זה בע"ממ (בערבון מאד מוגבל..)

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות המהירות,

אני "אפרוט" את השאלה שלי לדוגמא מהיום יום שלי,

בערב לקראת 21:00 אני חוזר מהעבודה ומחשב מה אכלתי "ופתאום" אני שם לב שחסר לי לתפריט היומי 70-90גר חלבון, (תכנון לקוי של ארוחות) ואז אני בדילמה אם להכניס 90 גר חלבון תוך שעתיים שלוש עד שאני הולך לישון או לוותר ולהכניס 50 גר כי במילא זה לא יסונתז וילך ל "פח"

מה דעתכם?

(אני יודע שהתשובה לשאלה שלי היא תכנון ארוחות חכם יותר, אבל יש לי גם ימים כאלו.)

גבר אתה חי במיתוס, אתה יכול לאכול גם 400 גרם חלבון בארוחה מה שיקרה תהליכים מטבולים יהיו איטיים יותר, וחומצות אמינו ישתחררו יותר באיטיות לדם.
אם תאכל 200 גרם חזה = 60 גרם חלבון או 1 ק"ג חזה עוף = 300 גרם חלבון, תסכים איתי של1 ק"ג חזה עוף יקח פי 5 (לפחות) יותר זמן להתעכל מאשר ל200 גרם, וכל השאר קרא תגובות קודמות ותקרא את המאמר על ה IF ותדירות ארוחות בפורטל מאמרים ותצא מהבועה שאתה חי בה.

• פותח/ת השרשור
זה לא ילך ל"פח", תקרא שוב את התגובה של משה.

אני מחפש את הגבול של צריכת חלבון לפרק זמן תוך ניצול החלבון באופן מקסימלי שהרי (ואולי זה כן אפשרי למרות שלא נראה לי) אפשר לדחוף 260 גר חלבון בבוקר ואז פתרת את כל הבעיה של צריכת החלבון היומי שלך...

הרי החלבון החופשי שלא מסונטז ימצא בגוף לפרק זמן מסויים ויומר לחומרים אחרים או יפלט החוצה לא? למיטב ידיעתי הגוף לא מסוגל לאגור חלבון..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית