הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפיסת שרירים

• פותח/ת השרשור Alon
  • פורסם בתאריך

Alon

משתמש פעיל
367
64
נק' מוניטין:
114
367
64
טוב אז ככה אתם מכירים את ההרגשה של תפיסת שרירים יום לאחר אימון אני מאמין, עכשיו השאלה אם זה טוב? כי תמיד האמנתי שזה מעולה ואומר שעברתי מספיק טוב אבל לפני כמ ימים חבר אמר לי שזה דווקא לא טוב ואומר שהעמסתי יותר מידי על השריר .. שמח אם תעזרו לי, תודה

תופעה נורמלית לחלוטין לרוב המקרים, הגוף עסוק בהתאוששות וזה אמור לעבור לאחר יום יומיים בד"כ.
אם אתה במצב שאתה לא יכול בכלל להזיז את השריר אז לא כדאי לאמץ אותו עד שיעבור..אבל בד"כ אפשר לחזור להתאמן
ולי באופן אישי זה עוזר להעביר את הכאב יותר טוב.

שרירים תפוסים, נקראים גם DOMS - Delayed onset muscle soreness, הם תוצאה של עומס על השריר יותר ממה שהוא היה רגיל.
זה לא אומר שהאימון עצמו היה טוב או לא, זה פשוט מצב שהגוף נכנס אליו בגלל העומס.
זה קורה בדרך כלל שאתה משנה חזרות (עובר מחזרות נמוכות לגבוהות או להפך), מוסיף תרגיל, סטים וכו'.
מבחינה אנטומית, אין תשובה חד משמעית ממה זה קורה בדיוק (תקנו אותי אם אני טועה), היה על זה מחקר שזה נותן אינדיקציה לכך שהשריר צריך להתרגל לתוכנית אימונים החדשה.

זה קשור גם לחומצת חלב לא?
"
חומצת החלב נוצרת בשרירים של גוף האדם בעת ביצוע פעילות גופנית מאומצת וממושכת. במצב זה כמות החמצן שמגיעה לתאי השריר אינה מספיקה לחמצון מלא של הגלוקוז ובתהליך החמצון החלקי נוצרת חומצת החלב.

חומצת החלב שמצטברת בשריר גורמת לכאב אופייני בשריר (״שריר תפוס״), שחולף עם הזמן כאשר לשריר מגיע דם טרי נושא חמצן וחומצת החלב מתחמצנת ומנוקזת מהשריר."
נלקח מוויקפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/חומצה_לקטית
אין אזכור אם זה טוב או לא.

אין שום קשר בין ל "חומצות חלב" לשריר תפוס (אחרי כמה שעות עד ימים) לאחר אימון.
אני מתסכל על הרבה מחקרים והיו על הנושא הזה כמה מחקרים, אך אף מחקר לא הצליח לקשר בניהם (אם מישהו מצא מחקר, אשמח לראות).

"חומצות חלב" שמצטברות בשריר נגרמות בגלל חוסר היכולת של הגוף לספק חמצן במאמץ אנ-אירובי עצים.

קצת פיזיולוגיה:
במאמץ אנ-אירובי, הגוף צורך הרבה אנרגיה, האנרגיה הזאת מגיעה מתהליך שנקרא 'גליקוליזה' (פירוק של גלוקוז לאנרגיה), במהלך פירוק של מולקולת גלוקוז (סוכר / פחמימות) נוצרת חומצה הנקראת 'חומצה פירובית'. אם לגוף יש מספיק חמצן לספק, בסופו של דבר החומצה הזאת הופכת לאנגריה. אך, אם לגוף אין מספיק חמצן, הגוף ממיר את החומצה הפירובית הזאת ל- 'חומצת חלב' (בתהליך של תסיסה) שמאפשרת עוד פירוק של גלוקוז (אנרגיה), כלומר מעניקה לשריר יכולת להמשיך לעבוד.
הבעיה היא שלחומצה הזאת יש תופעות לוואי, היא מעלה את החומציות בשריר ופוגעת במטבוליזם. זהו בעצם ההרגשה של ה- "פאמפ" / "שריר שורף במהלך עבודה". כאשר הפעילות מפסיקה, הגוף יכול לספק מספיק חמצן לשרירים ולכן 'חומצות החלב' מומרות בחזרה ל- 'חומצה פירובית'. זהו תהליך שקורה במעגל (מחזוריות). [נקרא גם 'מעגל קורי' ]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית