הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימה ושומן בחיטוב

korenshalit

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני בחיטוב דל פחמימה כבר שבועיים, והעניין הוא שמעולם לא הייתי צורך פחמימות כמעט.. חלק מהעניין הוא שאני עם צליאק אז רוב התוספות מאז ומתמיד לא היו חלק מהתפריט שלי. התרגלתי לאכול יותר חלבון ושומן ולקבל את האנרגיה שלי משם. אף פעם לא הרגשתי איזשהו מחסור באנרגיה.השאלה שלי היא האם אני יכול ליישם זאת בחיטוב?
בחיטוב הנוכחי אני על 50 גרם פחמימה ביום עם בערך 170 גרם חלבון ודי הרבה שומן. ירדתי 2.5 קילו ואני באמת לא מרגיש שום ירידה במסת השריר והאמת שהלחיצת חזה השתפרה ובעצם כמעט כל המשקלים השתפרו, אבל אני לא יודע אם יש חשיבות לפחמימה בחיטוב. מצד אחד אני משתדל לשלב, אך מצד שני כל חיי לא צרכתי ממש פחמימות ומסת השריר הנוכחית נבנתה עם שומן וחלבון. האם לנסות לשלב פחמימה? או שאתם ממליצים להמשיך ככה?
מה החשיבות של פחמימות בחיטוב?
בנוסף, שמעתי שצריכה גבוהה של שומן יכולה לעזור לשמר מסת שריר בחיטוב, וזה בהחלט מרגיש כך בינתיים, יש נזק בצריכת שומנים רבה כל כך?
תודה רבה

אני יודע שדל פחמימה לרוב עוזר בסוף החיטוב, קיק של שבועיים אחרונים למשל.
להחזיק תקופה שלמה על 50 גרם אני לא יודע עד כמה זה יועיל אם לא ההיפך.

למה שלא תוסיף ירקות ותקבל עוד פחמימות משם?

לגביי השומן, אני לא יודע..

• פותח/ת השרשור
זהו שאני יודע שצריכת הפחמימה יורדת כשהחיטוב מתקרב לקיצו, אבל האנרגיה פשוט באה משומן, מן סוג של פליאו כזה..
השאלה העיקרית היא מדוע פחמימה דרושה בחיטוב? רק בשביל אנרגיה וקלוריות? האם שומן יכול להחליף אותן במסגרת הקלורית הנתונה?

זהו שאני יודע שצריכת הפחמימה יורדת כשהחיטוב מתקרב לקיצו, אבל האנרגיה פשוט באה משומן, מן סוג של פליאו כזה..
השאלה העיקרית היא מדוע פחמימה דרושה בחיטוב? רק בשביל אנרגיה וקלוריות? האם שומן יכול להחליף אותן במסגרת הקלורית הנתונה?

כל עוד אתה מתחטב ומרגיש טוב אין לך שום צורך במניפולציות של פחמימות.
יש היום הרבה תפריטי תזונה דלי פחמימה שנשענים על שומן כמקור עיקרי ואין עם זה שום בעיה.

Back
למעלה תחתית