הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה, סקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
אני שוקל קצת פחות מ80 קילו על 1.80, סקוואט 100 קילו (שיכולתי לעלות עוד קצת אבל העדפתי לרדת יותר נמוך ממה שהייתי רגיל, אני עושה HIGH BAR), דדליפט 120 קילו.
יש לי חגורה ישנה של אבא שלי מלפני איזה 15 שנה והוא חופר לי להשתמש בה, קראתי את זה - http://www.backfitpro.com/articles/weight belts.pdf אבל למרות הכתבה הזאת שמתי לב שכל הWEIGHT LIFTERS משתמשים בחגורה.
להשתמש? לא להשתמש?

תלוי בך
אני בדד ליפט פחות מ 140 לא שם חגורה
ובסקווט פחות מ 120

פרס אני שם כי הלחץ גדול על הגב
ובבנץ' רק בלחיצות כבדות של 100 +

הבעיה בחגורות שהם לא בדיוק מיועדות לגב אלא מיועדת לבטן, הן יוצרות לחץ תוך ביטני מה ששומר על הגב התחתון (כביכול), אם שרירי הבטן לא מספיק חזקים כמייצבים מתחילים להשתמש בחגורה, ולא כי הגב כואב או לא נוח או מה שזה לא יהיה.
הייתי אומר שבסקוואט מתחת לפי 1.4-1.5 ק"ג כפול המשקל גוף שלך אין טעם, דדליפט הייתי מושך את זה עוד קצת אפילו. (אני הוצאתי את הליקויי יציבה אם קיימים מהמשוואה כי שם ההתיחסות אחרת לגמרי)

• פותח/ת השרשור
שום דבר לא כואב, סתם חשבתי על זה כמשהו שיכול למנוע פציעות בעתיד או משהו כזה.
במה חולשה של שרירי בטן כמייצבים יכול להתבטא? (במהלך התרגיל)

תשים מתי שאתה מרגיש צורך, תשתדל כמה שפחות.
בדדליפט אני מחפש מישהו שיסביר לי איך בדיוק חגורה עוזרת, כי בסקוואט אני מבין ואני לא חושב שזה עובד על אותו העיקרון כי התנועה שונה.

שלחתי לפני המון זמן לshikoLM הודעה פרטית בבקשה שיעזור לי עם הסבר על זה ולא קיבלתי תשובה לצערי :(

העומס רובו על הגב ולא מתחלק עם הבטן (כי היא חלשה)
ובד"כ שאתה לא שומר על גב ישר

• פותח/ת השרשור
גב ישר הכוונה הקשת הזאת בגו? אם כן אז אין לי בעיה עם זה בשום תרגיל.

חגורה לא יכולה למנוע פציעות. הדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה לעזור לך להרים יותר משקל אם אתה משתמש בה טוב.

תשים מתי שאתה מרגיש צורך, תשתדל כמה שפחות.
בדדליפט אני מחפש מישהו שיסביר לי איך בדיוק חגורה עוזרת, כי בסקוואט אני מבין ואני לא חושב שזה עובד על אותו העיקרון כי התנועה שונה.

שלחתי לפני המון זמן לshikoLM הודעה פרטית בבקשה שיעזור לי עם הסבר על זה ולא קיבלתי תשובה לצערי :(

חגורה לא עוזרת , חליפה גם בקושי עוזרת לדדליפט .

כן אני יודע, אז למה בכל זאת אנשים מתעקשים לשים חגורה בדדליפט?

נבדיל בין שני מקרים , רוב האנשים פשוט לא מבינים בכלל איך חגורה פועלת ושמים חגורה על מנת
להגן על הגב .
מתחרים שמים חגורה וחליפה כי הן עוזרות מעט , וכל פאונד משנה.
חגורה עוזרת בסגירה (לפחות שמתי לב אצלי ) בגלל שאני דוחף את הבטן נגדה כמו בסקוואט .
חליפה בעיקר עוזרת בנתינת מעט פוש להרים את המשקל מהרצפה .
באופן כללי זה מתבטא במעט מאוד משקל , אתה יכול להשוות גם שיאים ולראות את זה .

בסקוואט של פי 1.5 מהמשקל גוף חובה לשים חגורה, זה עוזר ברמות מטורפות!!!
לא האמנתי עד שניסיתי וזה פשוט ככה.

בדדליפט פחות קריטי.

בסקוואט של פי 1.5 מהמשקל גוף חובה לשים חגורה, זה עוזר ברמות מטורפות!!!
לא האמנתי עד שניסיתי וזה פשוט ככה.

בדדליפט פחות קריטי.

אל תגזים , גם אם אתה יודע להשתמש בחגורה כמו שצריך ההבדל בו במקרה הכי טוב 5-10 קילו לRM1 .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית