הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון משיכה עם גב עליון עגול

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
מישהו כאן עם ניסיון בשיטה יכול לפרט?
הגעתי ל200% בדדליפט וזה ניהיה לי קשה ואפילו בלתי אפשרי לשמור על גב ישר לאורך ההרמה. הרגליים נורא ארוכות וזה גורם לי להתכופף הרבה ומגדיל rom. עם גב עליון עגול הrom קטן ולדעתי גם הסיכוי להתעגלות בגב תחתון. אני נורא רוצה ללמוד ליישם את השיטה הזאת אבל אני לא מצליח.
העליתי כאן תמונה בסט אפ ותמונה באמצע משיכה שתבינו על מה מדובר כשאני אומר קשה לשמור על גב.

קבצים מצורפים

• IMG_20140811_114451.jpg
    IMG_20140811_114451.jpg
    KB 70.7 · צפיות: 248
  • IMG_20140811_114526.jpg
    IMG_20140811_114526.jpg
    KB 69.4 · צפיות: 250
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הוא נראה כמו שרימס... גרוע ביותר. אם לזה אתה קורא עובר אני לא יודע מה להגיד... הוא הניף את זה כמו בלרינה. זו היתה דוגמא טובה למה חייבים גב ישר בהנפה, ואפשר אפילו בהייפראקסטנשן.

זה 60 ק"ג אם אני לא טועה (יש שם פלטה אחת). עם 60 ק"ג אפשר לעשות איזו להטוטנות שרוצים (בהנחה שאתה מתאמן יותר מנגיד חודש).
אם אני לא טועה זה 100 קילו, ולא כי הסתכלתי אלא כי זכור לי ראיון שלו שהוא דיבר על הנפה שלו שהוא ביצע בתחרות בבי"ס של 220 פאונד, ושכואב לו רק מלראות את זה. זה נראה כמו מה שהוא דיבר עליו, אולי אני טועה.

בכל מקרה, כן, זוקפים נוקשים זה משהו שמסייע מאוד במשקלים מקסימליים, אבל נדב דיבר על אימון נפח. פה ושם אגב, יצא לך לראות גם בתחרויות WL ליפטרים מושכים עם גב לא במנח מושלם (לא עגול כמו בסרטון - זה קיצוני ולא ראיתי את זה אף פעם בתחרות WL מודרנית).

עריכה:
כתוב שזה 110 ק"ג

ביסט א. זאת הנפה ביזיון מבחינה טכנית ועובדה שכנראה היה לו פוטנציאל להרבה יותר מ100 והוא נתקע שם בגלל טכניקה.
ב. 99.9% מהליפטרים יימשכו עם גב פלס בעיקר בגלל העובדה שמלמדים אותם להשאר פתוחים בחזה בתחילת המשיכה ולהתחזק בפוזיציה הזאת. גם ה'דדליפט' של המשקולנים(שזה בעצם משיכות קלין בלי פיצוץ) בדרך כלל יהיה עם חזה פתוח וזה די קשה למשוך עם חזה פתוח וגב עגול
ג. 190 הנפה בגב עגול אני אשמח לראות. לא שאני לא מאמין כי זה קוקלייב וזה הגיוני אולי, פשוט זה באמת באמת משהו נדיר.

• פותח/ת השרשור
ראיתי עכשיו תסרטון שוב והאמת קצת הגזמתי. פשוט פעם אחרונה שראיתי אותו היה כשהייתי מתאמן בוויטליפטינג והיה לי סטנדרט אחר ל"גב ישר". כרגע כשאני מסתכל על זה זה לא כזה עגול, אולי מעט למעלה.
בכל מקרה ראיתי כבר אנשים מניפים משקלים טובים עם גב מעט עגול, זה לא נפוץ כמובן..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קוראים לזה
Misha koklyaev 190 snatch
לא מצליח להביא קישור ליו טיוב דרך הפלאפון, לכן לא הבאתי סרטון מקודם

א. זאת הנפה ביזיון מבחינה טכנית ועובדה שכנראה היה לו פוטנציאל להרבה יותר מ100 והוא נתקע שם בגלל טכניקה.
אני לא אמרתי שהטכניקה שם טובה. פשוט כתבת שאי אפשר למשוך ככה, אז הראיתי שכן

ב. 99.9% מהליפטרים יימשכו עם גב פלס בעיקר בגלל העובדה שמלמדים אותם להשאר פתוחים בחזה בתחילת המשיכה ולהתחזק בפוזיציה הזאת. גם ה'דדליפט' של המשקולנים(שזה בעצם משיכות קלין בלי פיצוץ) בדרך כלל יהיה עם חזה פתוח וזה די קשה למשוך עם חזה פתוח וגב עגול
כן, הרוב מושכים עם גב ישר - המשקל לא מספיק כבד על מנת לגרום לזה להיות כל כך קשה, ויש יתרונות למשיכה עם גב ישר. אתה לא רואה אותם עושים דדליפט כבד עם גב עגול, כי הם בד"כ לא עושים דדליפט.

מה הכוונה ב"חזה פתוח"? גב עליון ישר?
וב"די קשה למשוך עם חזה פתוח וגב עגול" אתה מתכוון לדי קשה למשוך עם גב עליון ישר ועגול תחתון?
אני לא בטוח שהבנתי.

עזוב, מושגים של משקולנים ;)

סתם. חזה פתוח אומר בדיוק מה שזה אומר, לא למשוך עם חזה שמוט ( מקרב שכמות כמה שאפשר וגב עליון ישר) וכן הפוזיציה הזאת די מקשה עליך למשוך עם גב עגול שהשכמות קרובות אחת לשניה, חזה פתוח ואתה עוד מתחיל עם תחת יחסית נמוך.

והתכוונתי שאי אפשר למשוך ככה בצורה יעילה...

• פותח/ת השרשור
טומי קונו אמר בדיוק ההפיך בהרצאה שלו לגבי השכמות, הוא הציע להרחיק שכמות ולפרוס רחב גבי כמו בילדר בהנפה.

הדבר היחיד שיעיל למשוך עם גב עגול זה דדליפט. מי שמושך סנאצ׳ים או קלינים עם גב עגול חייב להיות דביל.

סתם. חזה פתוח אומר בדיוק מה שזה אומר, לא למשוך עם חזה שמוט ( מקרב שכמות כמה שאפשר וגב עליון ישר) וכן הפוזיציה הזאת די מקשה עליך למשוך עם גב עגול שהשכמות קרובות אחת לשניה, חזה פתוח ואתה עוד מתחיל עם תחת יחסית נמוך.
אבל מה אתה מגדיר כ"גב עגול" - אתה מדבר על הגב התחתון? כי אם חזה פתוח = גב עליון ישר, זה אומר שלא ניתן למשוך עם חזה פתוח וגב עליון עגול מן הסתם. אז אני מניח שאתה מדבר על הגב התחתון?

ולקרב שכמות זה לא מה שצריך לעשות במשיכות מהריצפה... אתה מכיר מאמן WL שמלמד ככה?
זה לא כל כך בטיחותי

והתכוונתי שאי אפשר למשוך ככה בצורה יעילה...
כן, זה נכון, אם ככה אז אנחנו מסכימים. פשוט כתבת שלא ניתן למשוך ככה. בקטנה.

טומי קונו אמר בדיוק ההפיך בהרצאה שלו לגבי השכמות, הוא הציע להרחיק שכמות ולפרוס רחב גבי כמו בילדר בהנפה.
מסכים איתו.

• פותח/ת השרשור
גם אני, אני לא רואה תאמת איך אפשר לקרב שכמות בהנפה, האחיזה רחבה והROM מאוד גדול עד בעייתי גם ככה, לקרב שכמות רק מחמיר את זה, וזה גם נותן עוד אפשרות לכוח לברוח.

פשוט לא הצלחתי להסביר לך מה זה 'חזה פתוח' אז כתבתי לקרב שכמות שתבין, בפועל אין בכלל התייחסות לשכמות רק רציתי שתבין איך המצב של חזה פתוח נראה או מרגיש. בגלל זה קשה להסביר מושגים של משקולנים או דרכי משיכה וכו למי שלא מתנסה בזה בפועל באופן יומיומי.

• פותח/ת השרשור
פשוט לא הצלחתי להסביר לך מה זה 'חזה פתוח' אז כתבתי לקרב שכמות שתבין, בפועל אין בכלל התייחסות לשכמות רק רציתי שתבין איך המצב של חזה פתוח נראה או מרגיש. בגלל זה קשה להסביר מושגים של משקולנים או דרכי משיכה וכו למי שלא מתנסה בזה בפועל באופן יומיומי.
כן, אבח קירוב שכמות וחזה למעלה אלה שני דברים שונים. אתה פשוט מדבר על פשיטה מלאה בגב עליון (חזה פתוח)

כן, אבח קירוב שכמות וחזה למעלה אלה שני דברים שונים. אתה פשוט מדבר על פשיטה מלאה בגב עליון (חזה פתוח)

אתה עדיין יכול להיות בפשיטת גב מלאה ושמוט בחזה\כתפיים. לכן קשה להסביר זאת כך

אתה עדיין יכול להיות בפשיטת גב מלאה ושמוט בחזה\כתפיים. לכן קשה להסביר זאת כך
כאן אתה שוב מדבר על קירוב שכמות...
או ששוב לא הבנתי?
בכל אופן לא משנה.

יש הבדל בין פשיטה טורקאלית - חזה פתוח, שהיא הכרחית ב-WL (לפחות למי שרוצה להרים משקל מכובד, כשכמובן "מכובד" זה כל אחד ביחס לעצמו ולכוח שלו), ובדדליפט היא בטיחותית (אבל לרוב פחות יעילה מאשר גב עגול במידה זו או אחרת מבחינת המשקל שאפשר להרים), לבין קירוב שכמות, שיש לו נטייה חזקה להוריד משקל מהמוט בכל הנ"ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית