ייעוץ לא מרגיש את החזה בדחיקה

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
אני עושה תרגיל דחיקה במשקל חופשי (10 קג בכל צד) עם דמאבלים.

מסיבה כלשהי (אני מניח בגלל טכניקה) אני לא מרגיש שאני עובד על שרירי החזה.. אני מרגיש בעיקר שאני עובד על השרירים כמו שסימנתי בתמונה...

אני עושה בדיוק טווח תנועה כמו שראיתי בסרטונים ועדיין לא מרגיש את החזה.

מה לעשות?

קבצים מצורפים

• male_coverimage.png
    male_coverimage.png
    KB 130 · צפיות: 322
זה שאתה לא מרגיש אותו לא אומר שהוא לא עובד.
אבל אם אתה מתעקש "להרגיש" אותו, אפשר לשלב בתוכנית 'התשה מוקדמת'.
ייתכן מצב אשר שריר קטן (במקרה הזה 'יד אחורית' / Tricep) שמעורב בתנועה מגיע לכשל לפני שהשריר הגדול ממצא את הפוטנציאל שלו.

במקרה כזה, עושים מספר חזרות בתרגיל פשוט (מבודד) לחזה כמו למשל: פרפר, קירוב אופקי כנגד כבל קרוס. (כל תנועה שמערבת רק מפרק אחד, מפרק הכתף).
ומיד לאחר מכן (ללא מנוחה) עוברים ללחיצת חזה.
מה שקורה זה שאתה מתיש את החזה בתרגיל מבודד (מכאן השם, 'התשה מוקדמת'), ומיד לאחר מכן בתרגיל המורכב (לחיצת חזה) אתה ממשיך לעבוד עליו רק הפעם עם שרירים נוספים (יד אחורית, כתף קדמית).

• פותח/ת השרשור
בהנחה ואני מסיים את כל החזרות והסטים כמו שמופיע לי בתוכנית אימון אז אין בעיה?
בעצם הדבר היחיד שמפריע לי הוא שאני לא מרגיש את החזה... זה לא שיש לי בעיה לסיים את התרגיל...

פשוט חשבתי שאם אני לא מרגיש אותו אז אני עושה משהו לא בסדר..

בשכיבות סמיכה למשל אני ממש מרגיש את החזה העליון...

אם אתה מתקדם מאימון לאימון / משבוע לשבוע (תלוי ברמה שלך), אז החזה שלך יגדל.
תחשוב על זה... אם (לדוגמא) לפני שבועיים הרמת 8 קילו והיום אתה מרים 10 קילו, תיהיה בטוח שהחזה שלך התחזק ביחד עם השרירים הקטנים.

אבל! שים לב שאתה מגיע לחזרות שאתה צריך אתה מתקשה בחזרות האחרונות, המשקל לא צריך להיות קל לך, זה לא אמור להיות כמה שאתה צריך וזהו.
בחזרה 1-2 האחרונות אתה צריך ממש להתקשות (אבל להצליח להרים את המשקל בטכניקה טובה!)

• פותח/ת השרשור
אני מעלה משקל כשאני מצליח לסיים את כל החזרות בלי להרגיש כשל...

האמת שהטכניקה של דחיקה קצת לא ברורה.. יש סרטונים שבהם מורידים את המרפק ממש למטה עד שהמשקולות עצמן מגיעות לקו החזה... ויש סרטונים שמורידים עד שהמרפק מגיע לקו החזה...

האמת שהטכניקה של דחיקה קצת לא ברורה.. יש סרטונים שבהם מורידים את המרפק ממש למטה עד שהמשקולות עצמן מגיעות לקו החזה... ויש סרטונים שמורידים עד שהמרפק מגיע לקו החזה...
זה עניין של טווח תנועה.
בעקרון בדיוק כמו שקורה בלחיצה עם מוט, המוט צריך לגעת בחזה. גם כאן, המשקולות צריכות להיות בקו החזה על מנת שתיהיה מתיחה מלאה בחזה.

טיפים:
במהלך התרגיל - תכווץ ("תעשה שריר") בטן, תכווץ רגליים.
תקרב שכמות, תוציא חזה.
תוודא שהאמה מאונכת לרצפה (אגרופים לכיוון התקרה)

חחחח לא כל דבר שעושים צריך להרגיש.. מה הבעיה עם אתה רוצה להרגיש קח פינצטה ותדקור את עצמך בחזה ותרגיש מצוין,
זה בסדר שאתה לא מרגיש, החזה עדיין עובד הכול בסדר.

יש לך אולי סרטון שמראה מבחינתך איך לעשות את זה בצורה מושלמת?

משהו קטן בנוגע לטווח תנועה:
אם אתה לא מצליח להגיע עם המפרקים מתחת לחזה, אל תעשה בכוח!
בעקרון אתה אמור להרגיש את המתיחה, מתיחת יתר יכולה לגרום לפציעה בכתף וזה לא משהו שאתה רוצה.
תרד עם המרפקים קצת מתחת לקו חזה, כמובן שבהתחלה עדיף שתתחיל עם משקל קל על מנת ללמוד את הטכניקה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית