הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנושא פרוטוקולי השומן העיקש

Sm4rt0t

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
8
26
0
שלום וברכות על פורום מוצלח ואינפורמטיבי.
שמי אסף בן 33 .אני חדש כאן ומקווה להישתלב.

קראתי את רוב המאמרים שמפורסמים כאן. אני לא יכול לטעון שהבנתי והפנמתי את
הכל אך זו בהחלט התחלה.

לנושא השאלה, במאמר על "פרוטוקולי השומן העיקש" מדובר על אימונים בצורת אינטרוולים
של עצימות גבוהה ומנוחה אשר משחררים חומצות שומן בתוך תאי השומן,אחר כך מנוחה שנותנת להם להשתחרר לדם ולבסוף אימון אירובי "רגיל" על מנת לשרוף אותם.
האם לא מספיק לבצע את האינטרוולים (אם אפשר אפילו יותר מ 10 דקות המומלצות)
על מנת לשחרר כמה שיותר חומצות שומן ואח"כ לנוח ולבסוף לתת לדיאטה או אימון אירובי
בזמן אחר לשרוף את השומן? הרי ברגע שחומצות השומן השתחררו לדם הם כבר לא עומדים
בהגדרת "שומן עיקש" וניתן להתיחס אליהם כשומן "רגיל".
האם חייבים לבצע אימון בעצימות בינונית ישר אחרי המנוחה?

יש היגיון במה שאני אומר או שאני מדבר שטויות?
אשמח להבהרות.

הטענה היא "החומצות יחזרו למקום ממנו יצאו אם לא יישרפו ממש עכשיו".

מהמאמר:

"ההבהרה של מקדונלד לדבריהם של רומין ושאר הקולגות היא שטריגליצרידים מפורקים, אך נשארים לכודים בתאי השומן ע"י חומצות חלב וכל שאר הדברים הקשורים לפעילות בעצימות גבוהה.
ברגע שגירוי נוצר בפעילות העצימה נפסק, ישנה נהירה של חומצות שומן חופשיות בדם – וכל זאת קורה תוך 5 דקות של התאוששות מהגירוי.
עם כך חומצות שומן חופשיות משוחררות רק לאחר שחומצות חלב מתפנות. אין בעיה: מבצעים אינטרוולים, ולאחר מכן מפסיקים ומחכים לזמן שחומצות השומן החופשיות יהיו זמינות. את העצירה הזו מלווים בפעילות בעצימות מתונה על מנת לחמצן את חומצות השומן ששוחררו על-מנת שאלו לא יאוסטרו (לאלו מכם שהרגע התחברו, זהו מונח טכני ל"יופקדו מחדש בישבן שלכם")."

• פותח/ת השרשור
ברור לי שאם לא תשרוף אותם במקום הם יאופסנו מחדש.
לא כל כך ברור מהמאמר האם הם יאופסנו שוב באותו מקום (נשמע לי קצת מוזר, שהגוף צריך לזכור מאיפה ולאן להחזיר כל אחד).
ואם הוא מאופסן מחדש הוא כבר לא עונה על ההגדרה של "שומן עיקש" והגישה אליו בפעם הבאה אמורה להיות יותר קלה ויהיה אפשר להוריד אותו בעזרת מאזן שלילי. למה להרוג את עצמך באירובי?

הוא יאוחסן באותו המקום שממנה הוא יצא, הגוף יותר חכם כנראה ממה שאנחנו חושבים בדרך כלל.
אותו עיקרון הוא עם קפיאין, ברגע שלוקחים קפיאין לפני פעילות גופנית יש שיחרור מוגבר של חומצות שומן מהתאים, אם כל פעם הם היו מתאחסנות במקום אחר היינו צריכים לראות ירידה בהיקפים יותר מאשר במקומות אחרים או לחילופין אפילו לא במאזן קלורי שלילי.

• פותח/ת השרשור
ז"א, אם אני מבין נכון, באופן תיאורטי אם ביום אחד הורדת כמות מסוימת של שומן עיקש וביום אחרי אכלת מספיק בשביל לאגור שומן, השומן יאגר בדיוק באותו מקום שממנו ירד יום קודם ולצורך העיניין יחשב כשומן עיקש.
ז"א, שאם סיימת תקופת חיטוב והגעת לאחוז נמוך של שומן ע"י הפחתה בשומן עיקש ובתקופת המסה הבאה העלת בשומן. בתקופת החיטוב הבאה שוב יהיה צורך להתמודד עם שומן עיקש על מנת להגיע לאחוזי שומן דומים (לצורך ההסבר נניח שלא עלית במסת שריר).
האם הבנתי נכון?

אם כן, אז למה להתעקש להוריד אותו? גם ככה אתה תהיה באחוז נמוך תקופה יחסית קצרה (עד המסה הבאה) והאנרגיה והסבל שצריך לעבור בשביל זה לא משתלמת כל תקופת חיטוב מחדש.

ז"א, אם אני מבין נכון, באופן תיאורטי אם ביום אחד הורדת כמות מסוימת של שומן עיקש וביום אחרי אכלת מספיק בשביל לאגור שומן, השומן יאגר בדיוק באותו מקום שממנו ירד יום קודם ולצורך העיניין יחשב כשומן עיקש.
ז"א, שאם סיימת תקופת חיטוב והגעת לאחוז נמוך של שומן ע"י הפחתה בשומן עיקש ובתקופת המסה הבאה העלת בשומן. בתקופת החיטוב הבאה שוב יהיה צורך להתמודד עם שומן עיקש על מנת להגיע לאחוזי שומן דומים (לצורך ההסבר נניח שלא עלית במסת שריר).
האם הבנתי נכון?

אם כן, אז למה להתעקש להוריד אותו? גם ככה אתה תהיה באחוז נמוך תקופה יחסית קצרה (עד המסה הבאה) והאנרגיה והסבל שצריך לעבור בשביל זה לא משתלמת כל תקופת חיטוב מחדש.
נכון חלקית, קודם כל קיים עניין ה SET POINT (אתה מוזמן לקרוא בפורטל מאמרים) אותה הנקודה שהגוף ירצה לאזן את עצמו תמיד כדי להגיע לרמות שהתרגל אליהם וגנטית אמור להיות שם.
גורמים סביביתים יכולים לשנות את ה SET POINT הזה כגון תזונה ואימונים.
אם כרגע הורדת את השומן העיקש ועלית בשומן לאחר מכן, סביר להניח שחלק יצטבר באותם המצבורים של השומן העיקש אך זה לא מחייב בכלל אם כי שוב הגנטיקה שלך היא זו שתקבע איזה שומן יאגר איפה ובאילו מקומות ראשון או אחרון (כנ"ל לגבי הורדה בשומן).
בד"כ הורדה של שומן עיקש לא נאגר כשומן עיקש בשנית אבל יכול מאוד להיות שאם תעלה בשומן במיוחד אם זו עלייה דרסטית לאחר תקופה של הורדה באחוזי השומן יבנו מצבורי שומן עיקשיים אחרים בגוף וככה תחייה בלופ אין סופי, ומה שנקרא WELCOME TO HELL זהו הגוף האנושי המטומטם או החכם את זה לא אני אחליט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית