איך להוריד שומן בירכיים ובמתניים ?

henhen10

משתמש מתחיל
83
13
נק' מוניטין:
21
83
13
הפלג גוף עליון שלי נראה ממש טוב אבל כל הפלג התחתון ממש מכוער. ממש יש לי גלים מהמתניים ומטה וזה ממש לא יפה. זה נטו שומן. איך אפשר להוריד את זה? יש תרגילים ייעודיים או שהכל תלוי בתזונה?

היי לך 😃
לא ניתן "להוריד שומן" ממקומות ואזורים ספציפיים בגוף, אלא ניתן לרדת באחוז השומן בגוף באופן כללי ובדרך כלל גם אותם אזורים מושפעים מהירידה הזו, שנעשית ע"י גרעון קלורי (שלא חייב להיות גדול מדי) שמושג באמצעות פעילות גופנית ו\או תזונה מתאימה (עדיף את שניהם יחד כמובן).

מה שכן, באימונים ניתן לעבוד ספציפית על האזורים האלו במטרה להגדיל בהם את מסת השריר (שמה לעשות, נראה הרבה יותר טוב משומן) וכך "לעזור" לגוף לעצב את אותם אזורים מבחינה אסתטית ולא פחות חשוב, להתחזק פיזית :}
ישנו מגוון רחב של תרגילים לפלג גוף תחתון. אני ממליצה לשלב באימונים את תרגיל הסקוואט (squat) ולבצע לאנג'ים (lunges).

אם את מנויה לחדר כושר, תפני לאחד המדריכים ותגידי לו שאת מעוניינת בתוכנית שמשלבת את התרגילים האלו. מדובר בתרגילים "מורכבים" שמערבים עבודת שרירים של כמעט כל הגוף, בדגש על פלג הגוף התחתון.
אם לא (וגם אם כן ועדיין מתחשק לך לקרוא וללמוד יותר על הנושא), את מוזמנת להיכנס לאתר ולקרוא את המאמרים והטיפים שנוגעים לתוכניות אימון ותזונה.
בהצלחה ואנחנו כאן אם יש שאלות נוספות ~ ^_^

@henhen10
תקשיבי לה, היא יודעת!

רק אל תשקעי ותשקיעי יותר מדי זמן במכונות מטופשות.

הקדיש את מרב הזמן לתרגילים מורכבים כגון הסקוואט ודדליפט. השאר הם תרגילים משלימים ותרגילי עזר, כגון מה ש- @Khaleesi ציינה: לאנג'ים, כפיפות/פשיטות ברכיים וכו.

@henhen10
תקשיבי לה, היא יודעת!

רק אל תשקעי ותשקיעי יותר מדי זמן במכונות מטופשות.

הקדיש את מרב הזמן לתרגילים מורכבים כגון הסקוואט ודדליפט. השאר הם תרגילים משלימים ותרגילי עזר, כגון מה ש- @Khaleesi ציינה: לאנג'ים, כפיפות/פשיטות ברכיים וכו.
אבל לא ציינתי כפיפות ופשיטות ברכיים 🙄

בקיצור, החל משבוע הבא, את תעשי פחות מדרגות ותקפצי יותר קופסאות

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אירובי זה לא טוב על מנת להוריד אחוזי שומן?
אני פשוט גם חיילת ויש חדר כושר ממש טוב הבעיה היא שאני עובדת עד שעות מאוחרות ואין לי זמן ללכת להתאמן ( בקושי יש לי זמן ללכת לאכול אז מנשנשים במשרד ) אז אני מעדיפה לרוץ/לעשות אימון אירובי בחמישי/שישי/שבת.

אני חושבת שבסופו של דבר הכי טוב יהיה לי לקנות ייעוץ אישי. לדעתכם זה נכון?
אני פשוט צריכה עזרה מבחינת תזונה אבל האוכל בבסיס בעייתי וחם מדי לצאת לחדר אוכל אז פשוט נשארים במשרד וככה לא אוכלים כלום כל היום או שסתם אוכלים עוגיות וכו'. עליתי ככה חצי קילו בשבועיים. :(

אשמח לעזרה....

אהלן @henhen10

אין כזה דבר להוריד שומן ממקום ספציפי, ריכוז השומן ומיקמו בגוף זה נטו גנטיקה.
על מנת לשרוף שומן צריך להיות בגרעון קלורי. אירובי זה כלי שנועד לעזור לשרוף קלוריות.

לפי דעתי, כדאי לך לעיין במאמרים הקיימים בקילוגרם. יש המון מידע זמין ואמין שיכול לענות לך לשאלות.
אני פשוט גם חיילת ויש חדר כושר ממש טוב הבעיה היא שאני עובדת עד שעות מאוחרות ואין לי זמן ללכת להתאמן ( בקושי יש לי זמן ללכת לאכול אז מנשנשים במשרד ) אז אני מעדיפה לרוץ/לעשות אימון אירובי בחמישי/שישי/שבת.

אני פשוט צריכה עזרה מבחינת תזונה אבל האוכל בבסיס בעייתי וחם מדי לצאת לחדר אוכל אז פשוט נשארים במשרד וככה לא אוכלים כלום כל היום או שסתם אוכלים עוגיות וכו'. עליתי ככה חצי קילו בשבועיים. 😭

אשמח לעזרה....
את הולכת לארוחת בוקר בבסיס? יש לך מקרר במשרד ובחדר?

אני פשוט צריכה עזרה מבחינת תזונה אבל האוכל בבסיס בעייתי וחם מדי לצאת לחדר אוכל אז פשוט נשארים במשרד וככה לא אוכלים כלום כל היום או שסתם אוכלים עוגיות וכו'. עליתי ככה חצי קילו בשבועיים. 😭

אשמח לעזרה....
אירובי זה אחלה. אנחנו סתם צוחקים... (אהמ דורון!) כל זמן שאת מוצאת לאימון, אפילו קצר, זה טוב.
מה יש לאכול אצלכם בבסיס? בטוח אפשר להרכיב ארוחה נורמלית שתשביע אותך, מנה בשרית\חלבונית, ירקות וקצת פחמימה. כל דבר עדיף מלא לאכול כלום או לנשנש סתם עוגיות.

איפה את משרתת? אם אפשר לדעת :}

• פותח/ת השרשור
משרתת בבקעת הירדן, חטמר 417 , מחנה אריה.

ומה יש לאכול? רגיל כזה... אוכל מלא בשמן... פשוט גם החדר אוכל די רחוק מהמשרד וממש ממש חם או שיש הרבה עבודה ולא יוצא שהולכים לאכול.
ובבוקר בכלל לא הולכים לאכול, מילא אם הולכים זה בצהריים אולי (גם לא כי חם) או בערב (לפעמים).
וכן יש מקרר במשרד...

אני הורדתי גם אפליקציה שקוראים לה "7 דקות אימון" ואני חושבת לעשות את זה בלילה לפני שאלך לישון כי זה בערך הזמן היחיד שיש לי.
וגם אז זה אומר פחות מ6 שעות שינה וכנראה אני לא אוכל לאכול לאחר מכן לכן זו קצת בעיה.

אשמח לעזרה בנושא.

בכללי אני גם הייתי בחפיפה עד עכשיו ואני מתחילה תפקיד רציני מראשון ורק אז אוכל לדעת מה באמת יהיו התנאים מבחינת זמנים.
אעדכן בהקדם 😃

משרתת בבקעת הירדן, חטמר 417 , מחנה אריה.

ומה יש לאכול? רגיל כזה... אוכל מלא בשמן... פשוט גם החדר אוכל די רחוק מהמשרד וממש ממש חם או שיש הרבה עבודה ולא יוצא שהולכים לאכול.
ובבוקר בכלל לא הולכים לאכול, מילא אם הולכים זה בצהריים אולי (גם לא כי חם) או בערב (לפעמים).
וכן יש מקרר במשרד...

אני הורדתי גם אפליקציה שקוראים לה "7 דקות אימון" ואני חושבת לעשות את זה בלילה לפני שאלך לישון כי זה בערך הזמן היחיד שיש לי.
וגם אז זה אומר פחות מ6 שעות שינה וכנראה אני לא אוכל לאכול לאחר מכן לכן זו קצת בעיה.

אשמח לעזרה בנושא.

בכללי אני גם הייתי בחפיפה עד עכשיו ואני מתחילה תפקיד רציני מראשון ורק אז אוכל לדעת מה באמת יהיו התנאים מבחינת זמנים.
אעדכן בהקדם 😃

בתור שלב ראשון, את חייבת להתחיל לאכול!
לא מעניין מה התירוצים שלך ל"מה לא לאכול". תמצאי את הדרך שלך ותאכלי!
להיות בצום ו/או לאכול רק שטויות כל היום, כי אין לך כוח ללכת ברגל כי חם, רק פוגע בתהליך שלך.
לגבי מרחק ההליכה: אז חם אז מה!? אז תגיעי קצת מזיעה. ראי בזה גם כתירגול - הליכה.
מכל מה שאת כותבת, זה נשמע שיש לך המון תירוצים למה את לא יכולה לעשות כל מני דברים.
בגישה כזו - לעולם לא תצליחי. אין קסמים פה, רק עבודה קשה.

אין שריפת שומן נקודית
פשוט אלה הנקודות שהשומן שלך מצטבר גנטית
צריך דיאטה נכונה ומאוזנת, אימוני משקולות יעילים ואירובי להשלים ולהגיע לגרעון הרצוי (ולא בהגזמה)

לעוד הסבר מפורט את מוזמנת לקרוא בלינק http://rcts.co.il/דיאטה-חיטוב-ולמה-נשאר-לי-שומן-בבטן/

את חייבת ללמוד להציב לעצמך גבולות ומטרות!
לקום וללכת לאכול זה בידיוק כמו לקום וללכת עבודה! או ללכת לאימון
את לא יכולה להעמיס אל עצמך עבודה ואימונים מבלי לתת לגוף שלך את הדלק שהוא צריך! ורצוי גם דלק איכותי...

עם אין לך חדר כושר ואת כבר בקטע של אפליקציות, אז יש כמה אפליקציות מאוד נחמדות ל Nike עם כמה סוגים של אימונים. למתאמנת מתחילה הם ממש מעולות. זה יספיק להרגיל אותך להתאמן בצורה קבוע ולהפעיל את כול הגוף. יש שם לאנג'ים, סקוואט כנגד משקל גוף ועוד כמה תרגילים חמודים.

תשתדלי לא להגרר אחרי החברות שלך... ותנסי לשכנע אותם להתאמן אתך ביחד! גם עם תצליחי לשכנע אחת, כבר יהיה לך יותר קל!
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אני מבינה אתכם ואתם לגמרי צודקים מעכשיו אני אתחיל לנסות לאכול מאוזן ומסודר ואוסיף קצת אימוני כוח בלילה ואירובי בסופ"ש... עוד טיפיםשיוכלו לעזור לי אולי מבחינת איזה אימוני כוח לעשות בלילות? ושוב אל תשכחו שככה"נ לא אוכל לאכול ארוחה אחרי האימון כי בכל זאת... 2 לפנות בוקר...

אני מבינה אתכם ואתם לגמרי צודקים מעכשיו אני אתחיל לנסות לאכול מאוזן ומסודר ואוסיף קצת אימוני כוח בלילה ואירובי בסופ"ש... עוד טיפיםשיוכלו לעזור לי אולי מבחינת איזה אימוני כוח לעשות בלילות? ושוב אל תשכחו שככה"נ לא אוכל לאכול ארוחה אחרי האימון כי בכל זאת... 2 לפנות בוקר...
באמת אין לך זמן אחר לבצע את האימון? אפילו בבוקר, בתחילת היום. אפילו אם רק קמת, זה עדיף מאשר עייפות של כל היום וחוסר ריכוז.
כנסי למאמרים שבאתר, יש שם דוגמאות לתרגילים. וגם התרגילים שנתנו לך כאן.

אני מציעה להקדים קצת את ההשקמה, לבצע את התרגילים של Nike יש שם אימון מוכן של 30 דקות כולל זמני מנוחה בין סט לסט. (סרטון הדרכה ממש מגניב עם שלל וריאציות ורמות). ואת האימוני כוח להשאיר דווקא לסוף שבוע כשיש לך זמן להשקיעה בהם. כך את גם פוטרת את הבעיה של אוכל אחרי אימון.

הכי חשוב כרגע לדעתי, זה ללמוד לשמור על תזונה ועל שגרת אימונים. כשתראי שאת מבצעת את 2 אלה כמה חודשים טובים ברציפות, בלי תירוצים... תוכלי להתחיל להוסיף תרגילים מורכבים יותר ולהעלות את העצימות שלהם.

בבוקר את יכולה לאכול כמה תמרים עם אגוזי מלך. זה בהחלט מספיק לספק אנרגיה בשביל האימון ולא כבד, כך שאפשר ממש לפני האימון. כשתסיימי את האימון, אני צבטיחה שתיהיה לך את המוטיבציה לרוץ לחדר אוכל....😋🍴

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית