הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיגרנה - איך להמנע ממנה?

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
אני כבר כמה ימים סובל ממגרנות, תורשתי במשפחה.
מה אפשר לעשות כדי להוריד את התקפי המיגרנה למינימום? שכחתי לציין כמה פרטים, למרות שזה עובר במשפחה זה קורה לי רק בימים האחרונים.
הכאב מתחיל משריר הצאוור אל החלק האחורי התחתון של הראש, כשאני שם קירחית הכאב עובר.
כשאני עושה מסאג' לצאוור הכאב עובר.

יש מצב שאלה כאבים שקשורים לשרירי הצוואר.. יכול להיות מהאימונים.
בתור אחד שסובל וסבל ממיגרנות (גם כן תורשתי) אני יכול להגיד שיש הבדל בינהם למרות שבזמן שהכאב ממש חזק זה לא ממש מרגיש שונה.

• פותח/ת השרשור
יש מצב שאלה כאבים שקשורים לשרירי הצוואר.. יכול להיות מהאימונים.
בתור אחד שסובל וסבל ממיגרנות (גם כן תורשתי) אני יכול להגיד שיש הבדל בינהם למרות שבזמן שהכאב ממש חזק זה לא ממש מרגיש שונה.
זאת אומרת ששרירי הצוואר מקרינים כאב לראש?
אנסה לטפל בזה עם מתיחות ומסאג'

כן. זה בעיה נפוצה. זה מרגיש שונה ממיגרנה רגילה כי זה באמת מתחיל מאחורי הראש, הצוואר גם מרגיש נוקשה. אחרי זה הכאב מתגבר וזה בחלק האחורי לרוב זה כואב רק בצד אחד. במיגרנה "רגילה" אני זוכר שהכאב היה כואב בחלק הקידמי של הראש. אנחנו פשוט יותר רגישים לכאבי ראש באופן כללי.

אתה לוקח תוספי תזונה? מולטי ויטמין? B קומפלקס?

• פותח/ת השרשור
מאחורי הראש, הצוואר גם מרגיש נוקשה. אחרי זה הכאב מתגבר וזה בחלק האחורי לרוב זה כואב רק בצד אחד
בדיוק מה שאני מרגיש עכשיו. כאבים חזקים.
לא לוקח שום תוספי תזונה חוץ מקריאטין.

בתור אחד שסובל ממיגרנות
מיגרנה לא מרגישה ככה
בדרך כלל זה בחלק הקידמי של הראש, והכאב זה כאב שלאט לאט מתגבר למצב שאתה מרגיש כאילו קינג קונג מתופך לך על הראש

@StasZ @Kman אתם עושים משהו שעוזר עם המיגרנות? יש מה לעשות? אצלי זה לעיתים רחוקות בא תוך כדי שינה ואני מתעורר מהכאב

@StasZ @Kman אתם עושים משהו שעוזר עם המיגרנות? יש מה לעשות? אצלי זה לעיתים רחוקות בא תוך כדי שינה ואני מתעורר מהכאב

עוזר בזמן הכאב עצמו? קודם כל לא לאכול כלום. קיבה מלאה רק תחמיר את הכאב וגם אתה תרצה להקיא. זה בעיקר לנוח. כל הכדורים לכאבי ראש לפעמים עוזרים לפעמים לא. נראה לי גם הגוף מתרגל לכל סוג וזה מפסיק לעזור בשלב מסויים.
יש טריגרים שמפעילים את הכאבי ראש. לפעמים אין לי כאב ראש בכלל במשך יותר משבועיים ואני חושב איזה סבבה זה, ואחר יום מתחיל לי כאב. זה כל פעם ככה. יכול להיות שזה גם פסיכולוגי. לפעמים אתה יכול לטעום משהו שפתאום מעורר לך כאב ראש שמתפתח למיגרנה. לפעמים אם אתה מקבל מכה קטנה הכאב הזה פתאום עושה כאב ראש. אני חושב שזה קשור המון לאורח חיים. שמתי לב בחו"ל אין לי כמעט כאבי ראש. פחות מכאן זה בטוח. לזוז ולהיות פעיל זה מוריד את שכיחות כאבי הראש.

• פותח/ת השרשור
עוזר בזמן הכאב עצמו? קודם כל לא לאכול כלום. קיבה מלאה רק תחמיר את הכאב וגם אתה תרצה להקיא. זה בעיקר לנוח. כל הכדורים לכאבי ראש לפעמים עוזרים לפעמים לא. נראה לי גם הגוף מתרגל לכל סוג וזה מפסיק לעזור בשלב מסויים.
יש טריגרים שמפעילים את הכאבי ראש. לפעמים אין לי כאב ראש בכלל במשך יותר משבועיים ואני חושב איזה סבבה זה, ואחר יום מתחיל לי כאב. זה כל פעם ככה. יכול להיות שזה גם פסיכולוגי. לפעמים אתה יכול לטעום משהו שפתאום מעורר לך כאב ראש שמתפתח למיגרנה. לפעמים אם אתה מקבל מכה קטנה הכאב הזה פתאום עושה כאב ראש. אני חושב שזה קשור המון לאורח חיים. שמתי לב בחו"ל אין לי כמעט כאבי ראש. פחות מכאן זה בטוח. לזוז ולהיות פעיל זה מוריד את שכיחות כאבי הראש.
ולפי מה שאני תיארתי פשוט היית ממליץ מתיחות ולצוואר ודברים כאלה?

קודם כל לא לאכול כלום. קיבה מלאה רק תחמיר את הכאב וגם אתה תרצה להקיא
זה גיליתי אתמול, התחיל לי כאב ראש בלילה (הפעם לא מתוך שינה, הייתי ער) והייתי רעב גם, וחשבתי שזה רעיון טוב לאכול את ההמבורגר שהיה לי מלפני כמה שעות... רעיון גרוע ביותר, ההמבורגר לא נשאר לי בקיבה להרבה זמן... @WeaKid נזכרתי שהיה לי משהו אני חושב דומה לבעיה שלך, כאב צוואר כזה שמקרין לאחורי הראש. זה עבר כשהחלפתי כרית, מסתבר שכנראה היא לא הייתה נוחה לצוואר או משהו

• פותח/ת השרשור
זה גיליתי אתמול, התחיל לי כאב ראש בלילה (הפעם לא מתוך שינה, הייתי ער) והייתי רעב גם, וחשבתי שזה רעיון טוב לאכול את ההמבורגר שהיה לי מלפני כמה שעות... רעיון גרוע ביותר, ההמבורגר לא נשאר לי בקיבה להרבה זמן... @WeaKid נזכרתי שהיה לי משהו אני חושב דומה לבעיה שלך, כאב צוואר כזה שמקרין לאחורי הראש. זה עבר כשהחלפתי כרית, מסתבר שכנראה היא לא הייתה נוחה לצוואר או משהו
בגלל החופש עברתי לישון בחדר אחרי מטעמי נוחות, אנסה להחליף כרית היום בלילה
תודה

אצלי זה כבר בא לאיטים רחוקות יותר
אבל בתקופה שהייה לי התקף חזק כל יום-יומיים הייתי בדרך כלל על כדורים(מיגרלב) שלא ממש עזרו
שמתי לב שמשכחי כאבים עוזרים לי הכי טוב בזמן ההתקף, ומיגרלב עוזר כאשר לוקחים כדור ממש בהתחלת ההתקף או קצת ליפני ההתקף(שקשה לדעת מתי יש התקף)

אבל עכשיו אני די נקי ממיגרנות לבנתיים.

ספורט גם עוזר נגד המיגרנות.
שמתי לב כשאני יושב הרבה בלי מעשה אז המיגרנות באות, אז אני יוצא מידי פעם לטייל עם אח שלי(כרגע בחופש), בזמן לימודים יש את ההפסקות

עריכה: הבעיה עם מיגרנות שזה הרבה bro science כי אין לגמרי תרופה שיכולה לפתור את זה...

ולפי מה שאני תיארתי פשוט היית ממליץ מתיחות ולצוואר ודברים כאלה?

לי אישית זה לא עזר. זה יכול להיות מהאימונים, אבל לא חייב. אני הפסקתי להתאמן וזה אכן עזר לי, אבל מתיחות לא ממש עזרו לי. עדיין יש לי כאבי ראש מדי פעם אבל לא כמו לפני כמה חודשים. התאמנתי בחוץ עם משקך גוף מתח ומקבילים ודווקא היה בסדר. לא היו כאבי צוואר וכאבי ראש.

ספורט גם עוזר נגד המיגרנות.
שמתי לב כשאני יושב הרבה בלי מעשה אז המיגרנות באות, אז אני יוצא מידי פעם לטייל עם אח שלי(כרגע בחופש), בזמן לימודים יש את ההפסקות
עריכה: הבעיה עם מיגרנות שזה הרבה bro science כי אין לגמרי תרופה שיכולה לפתור את זה...

כן היו לי מקרים דומים לזה. היו פעמים שהיה לי כאב ראש ממש חזק והלכתי עם חברים לראות סרט והכאב עבר תוך כדי ובכלל לא שמתי לב. לכן אני חושב שיש כאן עניין פסיכולוגי\סטרס לא יודע איך לקרוא לזה.

מיגרהלב הייתי לוקח פעם דווקא זה היה כדור טוב. אבל זה היה ממש מזמן.

יש כמה מחקרים המראים שיפור כתוצאה מתיסוף של אומגה 3 אצל אנשים שסובלים ממיגרנות וכאבי ראש כרוניים. להזיק זה לא יכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית