הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בואו נדבר לגליזציה

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך
חברה, תראו מה קורה בארה"ב.
את כול אלה שנכנסים לבית ספר ומתחילים לרסס אנישים.
תראו כמה פליטות כדור קטלניות על יד ילדים יש להם!

נשק זה כלי הגנה מעולה! בידי חיילים, שוטרים ואנישם שעברו הכשרה מיוחדת ובדיקה פסיכיאטרית....
כידי שלכול אותם אנשים שלא מספיק יציבים או אחראים (לנעול אותו מחוץ השג ידם של הילדים) לא יסתובבו אתם בחוץ.

אבא שלי היה שומר... בן 65... כבר התחיל להיות סינילי! פעם אחד שכח אותו בעבודה, פעם אחד הפיל אותו בבית...
חייב להיות פיקוח הדוק על הדבר הזה! ולא למכור אותו במכולת כמו בארצות הברית.

החוקים קיימים כידי להגן על החברה ולא כידי להקשות אליה.

אבל אנחנו סותים מהנושא.
דברו על קנאביס ספציפי!

נשק זה כלי הגנה מעולה! בידי חיילים, שוטרים ואנישם שעברו הכשרה מיוחדת ובדיקה פסיכיאטרית....
כידי שלכול אותם אנשים שלא מספיק יציבים או אחראים (לנעול אותו מחוץ השג ידם של הילדים) לא יסתובבו אתם בחוץ.

אבא שלי היה שומר... בן 65... כבר התחיל להיות סינילי! פעם אחד שכח אותו בעבודה, פעם אחד הפיל אותו בבית...

אבל אנחנו סותים מהנושא.
דברו על קנאביס ספציפי!

אנשים שנכנסים לבית ספר ומתחילים לרסס הם חולי נפש. אין לזה קשר לנשק. ועם זאת, יש פחות פשע במקומות בהם הנשק חוקי, לעומת מקומות בהם הוא לא.
החוק הזה לא מגן על החברה, הוא מגן על מיעוט נושא הנשק מפני הרוב. זה הכל.

לגבי קנאביס הכל ברור גם ככה.

מה מונע מאותם חולי נפש לקנות את הנשק? חייב להיות איזשהו פיקוח על דבר מסוכן כזה!
כמו עם רכב למשל, לימודים, מבחנים...

מה מונע מהם לקנות סכין וללכת לדקור אנשים? בארץ לא היו פשעים עם נשק חם? במדינות אירופאיות לא היו מקרים כאלה? הדבר הכי פשוט שהיה מונע הרבה תקריות כאלו זה אם גם למורים היה מותר לשאת נשק בבתי ספר, או לחילופין אם היה שם שומר כמו שיש בארץ.

וההשוואה שלך לרכב היא לא נכונה. אני לא יכול להוציא בארץ רישיון לנשק לא משנה כמה אני שפוי ומוכשר ומדהים.

אבל אנחנו סותים מהנושא.
דברו על קנאביס ספציפי!
הדוגמא שהבאת היא קיצונית מאוד מכיוון שמדובר באנשים לא בריאים נפשית. ניתן לומר שהפשעים הללו יכלו להמנע בקלות אילו היה גורם שנשא איתו נשק. למשל מורה או מנהל בית הספר.

שום חייל או שוטר לא עבר בדיקה פסיכאטרית. נתנו לי M16 בלי בכלל לשאול מי אני..שלא נדבר על המילואים.

החוקים לא קיימים כדי להגן על החברה. החוקים קיימים כדי להגן על זכויות הפרט וכדי ליצור מסגרת של כללי משחק מוסכמים. מה גם שחוקים משפטיים הם לא חוקי טבע-ניתן לשנות אותם, אין להם מעלה מוסרית כלשהי והם גם כפופים לחוקי הטבע.

מי שרוצה כלי נשק לביצוע פשע משיג בקלות, זה לא בעיה בשביל פושעים למצוא אנשים שימכרו להם נשק חם בכל מקום (גם במדינה כמו ישראל). ככה שחקיקה נגד החזקה של כלי נשק לא מונעת פשע, היא אפילו מגבירה אותה.
כל הקטע בהחזקה פרטית חוקית של כלי נשק זה שאזרחים נורמטיביים יוכלו להגן על עצמם מכל החוליגנים למיניהם.
זה יוצר בעיקר אפקט פסיכולוגי מאוד חזק על הפושעים.

ההשוואה שלך לרכב היא לא נכונה. אני לא יכול להוציא בארץ רישיון לנשק לא משנה כמה אני שפוי ומוכשר מדהים
אני מוכנה להתפשר אתך על פיקוח, תנאים ברורים ומתן רשיון מסודר. אבל לא למכירה חופשית.
ההבדל בין סכין לנשק חם הוא הפוטנציאל ההרג שלו. עם סכין אתה יכול לדקור כמה בודדים. אקחד או רובה כמה עשרות...
שום חייל או שוטר לא עבר בדיקה פסיכאטרית. נתנו לי M16 בלי בכלל לשאול מי אני..שלא נדבר על המילואים.
ברור שעוברים!
בגיוס שלהם גם שוטרים וגם חיילים עוברים מבדקים פסיכולוגיים. אני עד היום זוכרת את השאלון 300 המטומטם של שנהם....

אני מוכנה להתפשר אתך על פיקוח, תנאים ברורים ומתן רשיון מסודר. אבל לא למכירה חופשית.
ההבדל בין סכין לנשק חם הוא הפוטנציאל ההרג שלו. עם סכין אתה יכול לדקור כמה בודדים. אקחד או רובה כמה עשרות...
ברור שעוברים!
בגיוס שלהם גם שוטרים וגם חיילים עוברים מבדקים פסיכולוגיים. אני עד היום זוכרת את השאלון 300 המטומטם של שנהם....
לא זכור לי ששאלון 300 הוא שאלון פסיכולוגי. לא זכורה לי שום פגישה עם פסיכיאטר שקבע שאני בריא נפשית כדי לשאת נשק.

מתן רישיון נשק צריך להיות מותנה בעבר פלילי נקי וללא רקע של מחלות נפש. וזהו. זה הפיקוח היחיד שצריך להתבצע.

עם מורים או שאר האזרחים היו עם נשק, אז זה רק היה גורם לעוד אבידות מאש ידידותית...
אלה עם כן, אתה מחייב כול בעל נשק לעבור אימוני ירי רציניים ולתרגל את זה פעם בכמה חודשים...
אתם לא באמת רואים את המורה עושה סלטות ופוגעת בול בין העיינים של החולה נפש דרך התלמידים שצורחים ורצים לכול עבר... טוב, אני פורשת מהנושא.
עם באה לכם תפתחו נושא חדש לדעתי. כי הוא לגיטימי אבל לא קשור לקנאביס

עם מורים או שאר האזרחים היו עם נשק, אז זה רק היה גורם לעוד אבידות מאש ידידותית...
אלה עם כן, אתה מחייב כול בעל נשק לעבור אימוני ירי רציניים ולתרגל את זה פעם בכמה חודשים...
אתם לא באמת רואים את המורה עושה סלטות ופוגעת בול בין העיינים של החולה נפש דרך התלמידים שצורחים ורצים לכול עבר...
לא זכור לי שמישהו שקנה נשק קנה אותו ליופי. את צריכה להבין יש מושג שנקרא 'אחריות אישית'.
אף אחד לא יקנה נשק מבלי לדעת להשתמש בו. כל אדם עם שכל בקודקוד יבין שהנשק הזה יכול להיות הבדל של חיים ומוות. לכן, כשהוא יילך מבחירה למטווח, הוא יהיה רציני בהרבה מאיזשהו מטווח שנכפה עליו ע"י מתכנן מרכזי.
ואם המורה שבכניסה היה חמוש והיה מונע את כל האירוע מלכתחילה?בכניסה לכיתה אני מתכוון.

השאלה היא באיזו זכות מישהו מונע ממישהו משהו?
צריך לאפשר הכל, ברגע שיאפשרו הכל, הדברים יראו פחות אטרקטיבים, כי מן הטבע האנושי לרצות מה שכיביכול אי אפשר להשיג.
זה כמו ילד קטן שאומרים לו לא לעשות משהו והוא עושה בכוונה.
מי שרוצה לעשות לעצמו רע זה לא עסק של אף אחד, ומי שרוצה להיות חופשי זאת צריכה להיות זכותו.
הגיע הזמן לצאת מהאקווריום

אני כבר הרבה מאוד שנים בעד הליגלזציה
אבל לכל מי שחושב שלמריחואנה אין תופעות לוואי אז יש
יש אנשים שיכולים לפתח מחלות נפשיות בגלל שהם מעשנים מריחואנה ואני מכיר מקרה אחד ובגלל זה דיי התרחקתי מכל העניין של הליגלזציה

יש אנשים שיכולים לפתח מחלות נפשיות בגלל שהם מעשנים מריחואנה ואני מכיר מקרה אחד ובגלל זה דיי התרחקתי מכל העניין של הליגלזציה
נכון, אתה צודק. מדובר על אחוז מאוד קטן של אנשים, 1% עם אני לא טועה. אבל הסיכוי הוא בקרב אנשים צעירים עד גיל 30 בערך.
ואחוז התאבדות בעקבות כדורים נוגדי דיכאון הוא יותר גבוה...

בכול דבר יש סיכוי כולשהו.
לא להתעוררת מההרדמה,
כשל בכבד בעקבות נורופן או אופטלגין (לא זוכרת איזה מהם)
שבץ בגלל גלוגול נגד הריון

אז? נאסור את כולם?
במקרה של קנאביס, הנזק מתגמד לעומת התועלת!

לא זכור לי שמישהו שקנה נשק קנה אותו ליופי. את צריכה להבין יש מושג שנקרא 'אחריות אישית'.
אף אחד לא יקנה נשק מבלי לדעת להשתמש בו. כל אדם עם שכל בקודקוד יבין שהנשק הזה יכול להיות הבדל של חיים ומוות. לכן, כשהוא יילך מבחירה למטווח, הוא יהיה רציני בהרבה מאיזשהו מטווח שנכפה עליו ע"י מתכנן מרכזי.
ואם המורה שבכניסה היה חמוש והיה מונע את כל האירוע מלכתחילה?בכניסה לכיתה אני מתכוון.
לפי העיקרון הזה אפשר לבטל את הלימודי נהיגה ולהניח שכל בין אדם שקונה רכב יהיה אחרי ללמוד בעצמו לנהוג. יש סיבה שזה לא ככה. לא לכולם יש אחריות אישית מספיקה, וגם לאלא שיש, הרבה פעמים הם מפריזים ביכולות שלהם וחושבים שהם מוכנים הרבה לפני שהם מוכנים באמת. ובקשר לרעיון של נשק לכל מורה, זה לא באמת אפקטיבי. בשביל שבן אדם יגיב בצורה נכונה במצבי לחץ, הוא צריך להיות מאוד מנוסה, וגם בן אדם שהוא קלע מדהים במטווח, יכול לטעות במצב לחץ, ובמצב כזה כל טעות עלולה לעלות בחיי אדם. ולכן עדיף שיהיה מאבטח אחד מיומן בכניסה לבית ספר מאשר עשרות מורים חמושים שקיים פוטנציאל שהם ייגרמו עוד נזק בעצמם בגלל חוסר ניסיון.

לפי העיקרון הזה אפשר לבטל את הלימודי נהיגה ולהניח שכל בין אדם שקונה רכב יהיה אחרי ללמוד בעצמו לנהוג. יש סיבה שזה לא ככה. לא לכולם יש אחריות אישית מספיקה, וגם לאלא שיש, הרבה פעמים הם מפריזים ביכולות שלהם וחושבים שהם מוכנים הרבה לפני שהם מוכנים באמת. ובקשר לרעיון של נשק לכל מורה, זה לא באמת אפקטיבי. בשביל שבן אדם יגיב בצורה נכונה במצבי לחץ, הוא צריך להיות מאוד מנוסה, וגם בן אדם שהוא קלע מדהים במטווח, יכול לטעות במצב לחץ, ובמצב כזה כל טעות עלולה לעלות בחיי אדם. ולכן עדיף שיהיה מאבטח אחד מיומן בכניסה לבית ספר מאשר עשרות מורים חמושים שקיים פוטנציאל שהם ייגרמו עוד נזק בעצמם בגלל חוסר ניסיון.

איפה היית מעדיף לבצע שוד עם נשק חם? מדינה בה לכולם יש נשק חם או במדינה בה הוא אסור על פי החוק?

איפה היית מעדיף לבצע שוד עם נשק חם? מדינה בה לכולם יש נשק חם או במדינה בה הוא אסור על פי החוק?

נניח שבן אדם מבצע שוד במדינה עם נשק חם. בעל החנות שולף עליו אקדח, השודד נלחץ ויורה בו. אני חושב שעדיף ששוד יסתיים בגניבה כספית מאשר במוות. חוץ מזה שלפני מספר חודשים היה נער שלא הצליח לו עם נשים ובתור מסע ״נקמה״ הוא ירה בנשים אקראיות ברחוב. בן אדם כזה לא יוכל להשיג נשק חם בארץ(הוא לא עם עבר של פשיעה, הוא כנראה לא היה מנסה להשיג נשק משוק שחור), אבל בארצות הברית לא תהיה לו שום בעייה להשיג אקדח.

נניח שבן אדם מבצע שוד במדינה עם נשק חם. בעל החנות שולף עליו אקדח, השודד נלחץ ויורה בו. אני חושב שעדיף ששוד יסתיים בגניבה כספית מאשר במוות. חוץ מזה שלפני מספר חודשים היה נער שלא הצליח לו עם נשים ובתור מסע ״נקמה״ הוא ירה בנשים אקראיות ברחוב. בן אדם כזה לא יוכל להשיג נשק חם בארץ(הוא לא עם עבר של פשיעה, הוא כנראה לא היה מנסה להשיג נשק משוק שחור), אבל בארצות הברית לא תהיה לו שום בעייה להשיג אקדח.

לא שבארץ קשה להשיג נשק בלי ללכת לשוק השחור, אבל אתה שוב הולך לדוגמא של אנשים שהם חולי נפש. תמיד היו ותמיד יהיו מקרים כאלה, בין אם הם הולכים ויורים באנשים/דוקרים אנשים או חופטים אנשים ומכינים מהם מרק. זו לא סיבה למנוע מבן אדם ממוצע את הזכות להגן על הרכוש שלו (וכן, זה כולל לירות בבן אדם שמנסה לשדוד אותו).
מה קורה אם בעל החנות מנסה לקרוא למשטרה והשודד נלחץ ויורה בו? אירועיים נקודתיים שלא שתומכים בעמדה שלי או שלך הם לא נימוקים טובים כל כך. אם אתה רוצה להראות שבמקומות בהם נשק חם הוא חוקי יש יותר פשע, אתה מוזמן לנסות.

כון, אתה צודק. מדובר על אחוז מאוד קטן של אנשים, 1% עם אני לא טועה. אבל הסיכוי הוא בקרב אנשים צעירים עד גיל 30 בערך.
ואחוז התאבדות בעקבות כדורים נוגדי דיכאון הוא יותר גבוה...

בכול דבר יש סיכוי כולשהו.
לא להתעוררת מההרדמה,
כשל בכבד בעקבות נורופן או אופטלגין (לא זוכרת איזה מהם)
שבץ בגלל גלוגול נגד הריון

אז? נאסור את כולם?
במקרה של קנאביס, הנזק מתגמד לעומת התועלת!

עשן זה עשן. הריאות לא מבדילות בין ג׳וינט לסיגריה רגילה ואני לא בעד להוסיף עוד עישון פאסיבי למסכנים שלא משתתפים בחגיגה.

that said...

Marijuana-Brownies.jpg

עם זה אין לי בעיה...

איפה עובר הקו, אם יש אחד, בין נשק שצריך להיות חוקי לנשק שנשאר מחוץ לחוק?
הרי ברגע שכל הנשק הוא חוקי, המגבלה היחידה היא אמצעים. אנחנו, האנשים הממוצעים, יכולים להרשות לעצמנו רוס"ר.
אבל יש שחקני פוקר שיהיו להם פצצות נפלם וטנקים בחצר האחורית.
האם זה נכון לאפשר מצב שבו האדם הפרטי יכול להחזיק כוח אש גדול יותר מרשויות החוק?

עשן זה עשן. הריאות לא מבדילות בין ג׳וינט לסיגריה רגילה ואני לא בעד להוסיף עוד עישון פאסיבי למסכנים שלא משתתפים בחגיגה.
הבעיה היא לא בעשן אלה בנקוטין.
עם אתה מעשן את הקנביס הרפואי נקי בלי לערבב עם טבק (כמוני) אז אין שום בעיה עם זה.
יש לי חברה עם בעיית תפקוד הראות (בגלל ההקרנות) והיא משתעלת רוב היום! עישון נותן לה הפוגה מהשיעול!!!! והיא מצליחה לנשום יותר טוב אחריו לאיזה שעה!!!

ועם זה בכול זאת לא משכנע אותך, אז יש אפשרות של אידוי. בארץ זה פחות נפוץ, כי משום מה מכשירי אידוי שמשווקים בארץ הם ממש גדולים, אין אפשרות לנייד אותם. שכבר לא לדבר על המחיר... כך שאתה תקוע בבית... תכלס גם הרשיון הופך אותך אסיר בביתך! כי על פי החוק מותר לשען רק בכתובת שרשומה על הרשיון (כתובת המגורים)

וזה אבסורד מאוד גדול! כי מצד אחד קנביס מאפשר לבן אדם לחזור לחיים פרודוקטיביים, אבל מצד שני אתה לא יכול לחיות אותם מחוץ לבית...
בחו"ל יש מאיידים בגודל של סיגריה אלקטרונית. שמאשפרת שימוש בקנאביס גם לאנשים שלא מעשנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית