ייעוץ טקסס ללא רוטציה

Aviv Krihely

משתמש מתחיל
146
30
נק' מוניטין:
316
146
30
בטקסס, במידה ויותר חשוב לי לקדם כרגע את הבנץ, אפשרי לעשות כל שבוע רק בנץ׳ בלי רוטציה עם הפרס?

יתרונות? חסרונות? ואיך אני מתנהל עם הפרס במצב כזה?

תודה לכולם.

התבנית המקורית היא בלי רוטציה, פרס עושים פעם בשבוע באימון האמצעי של השבוע (התאוששות של הסקוואט), בד''כ עושים או 2x5 או 3x3

התכנית המקורית היא עם רוטציה בין שבוע אחד פרס ושבוע שני בנץ'

אם לא רוצים רוטציה יש אפשרות ביום מנוחה לטפס ל3X3 או לשלשה כבדה עם 2-3 סטים של בק אוף ב3X5, למרות שעובדים "כבד" בפרס הוא עדיין נחשב התאוששות ביחס למשקל של הבנץ'

חסרונות?
אני חושב שפרס חשוב לבריאות של הכתף מכל תרגיל אחר וקשה להתקדם בפרס פעם בשבוע כשהוא יומיים אחרי נפח בבנץ'.
אם אין פציעות וכאבי כתף אין בעיה לעבוד בלי רוטציה

אני לא ממליץ לא לבצע רוטציה בטקסס מת'וד: https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-5#post-699293

מי שמתחרה בבנץ' פרס אכן יאלץ מתישהו להקריב קצת מבריאות הכתפיים שלו והסיכוי לפציעה, וזה לגיטימי לחלוטין שיעשה את זה, אבל דעתי היא שאם כבר - אז לעשות רק מתי שבאמת צריך. מתאמן בינוני מתקדם ברמה השבועית ולכן בעיניי מגוחך שיגדיל סיכון לפציעה על מנת להתקדם בבנץ' פעם בשבוע במקום פעם בשבועיים. זה נהיה רלוונטי למתאמנים מתקדמים, לא למתאמנים בינוניים.
בנוסף, שלב המתאמן המתחיל והבינוני הוא שלב בניית בסיס, ולכן אני מאוד מאמין בפרס חזק (באופן יחסי) כבסיס, לפני שמתחילים לעשות לכתפיים דברים שהן לא אוהבות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות, עזרתם מאוד, השיקול שלי הוא בעצם כזה -
אני מחכה להגיע ליעד שלי במשקלי עבודה כדי להתחיל חיטוב, בפרס כבר הגעתי וכרגע חסרים לי עוד כמה קילוגרמים בבנץ׳ כדי שאני יהיה שלם עם עצמי, חשבתי לתת דגש על הבנץ׳ כדי לא ״לבזבז זמן״, אז ככה שגם אם אני לא יתקדם בפרס או יתקדם בצורה הרבה יותר איטית זה לא קריטי לי כרגע.

מה גם שמדובר בכחודש בלבד ככה שאני מאמין שאני לא יתחיל לצבור פציעות כתף בתקופה כל כך קצרה, ככה שהשורה התחתונה היא שלדעתי אני כן יפסיק עם הרוטציה.

תודה רבה על התשובות, עזרתם מאוד, השיקול שלי הוא בעצם כזה -
אני מחכה להגיע ליעד שלי במשקלי עבודה כדי להתחיל חיטוב, בפרס כבר הגעתי וכרגע חסרים לי עוד כמה קילוגרמים בבנץ׳ כדי שאני (אהיה) יהיה שלם עם עצמי, חשבתי לתת דגש על הבנץ׳ כדי לא ״לבזבז זמן״, אז ככה שגם אם אני לא (אתקדם) יתקדם בפרס או (אתקדם) יתקדם בצורה הרבה יותר איטית זה לא קריטי לי כרגע.

מה גם שמדובר בכחודש בלבד ככה שאני מאמין שאני לא (אתחיל) יתחיל לצבור פציעות כתף בתקופה כל כך קצרה, ככה שהשורה התחתונה היא שלדעתי אני כן (אפסיק) יפסיק עם הרוטציה.

@Aviv Krihely
ראה תיקונים בציטוט

בתקופה שעבדתי בטקסס מת'וד הייתי עובד ככה:

נפח:
בנצ 5X5
מתח 4X5

התאוששות:

פרס 2X5

עצימות

בנצ 1X3
מקבילים 3X8

בתקופה הזאת עבדתי יחסית כבד בפרס , התקדמתי מאוד בבנצ , גדלתי בטירוף והכתפיים שלי היו מאוד בריאות .

• פותח/ת השרשור
בתקופה שעבדתי בטקסס מת'וד הייתי עובד ככה:

נפח:
בנצ 5X5
מתח 4X5

התאוששות:

פרס 2X5

עצימות

בנצ 1X3
מקבילים 3X8

בתקופה הזאת עבדתי יחסית כבד בפרס , התקדמתי מאוד בבנצ , גדלתי בטירוף והכתפיים שלי היו מאוד בריאות .

נשמע ממש טוב והאמת חשבתי ללכת באותו כיוון עם המתח.
לגבי המקבילים, חשבתי יותר ללכת על 2 חמישיות כבדות, כי אחרי הכל ביום עצימות לא ראיתי טעם להוסיף עוד נפח?
ומה לגבי עצימות במתח? ייתן משהו?

נשמע ממש טוב והאמת חשבתי ללכת באותו כיוון עם המתח.
לגבי המקבילים, חשבתי יותר ללכת על 2 חמישיות כבדות, כי אחרי הכל ביום עצימות לא ראיתי טעם להוסיף עוד נפח?
ומה לגבי עצימות במתח? ייתן משהו?
הבעיה שלי היתה מאז ומתמיד הנעילה , זה עזר לי לחזק אותה.

עצימות במתח זה מטומטם.

מזל שיש אנשים אינטיליגנטים כמוך בפורום כדי שאלמד מהם.
יש לך משהו יותר רלוונטי להגיד או שרק באת להוכיח כמה שהידע שלך עשיר?

🤦‍♂️
עובדה שלמדת (אלמד) איך לכתוב בהטיית עתיד גוף ראשון , אז כנראה שאת עבודתי עשיתי.

ולהבא זכור: מאנשים אינטליגנטים לומדים. אחרת לא היה לך מה לשאול וללמוד מהפורום הזה, שבו לא מעט אופניים בעלי נסיון רב ואינטיליגנטיים.
לעומת, שים לב כמה אהבו את התגובה שלי. כנראה שהחבר'ה (האינטיליגנטים) פה כבר מתחיל להציק לראות טעויות כתיב כל-כך קשות (כן, לכתוב עם יו"ד במקום עם אל"ף בהטיית עתיד, גוף ראשון, זו טעות חמורה). 😣

לגבי שאלתך המקורית, היה לי מה לומר, אך הדעה שלי כבר נכתבה על-ידי אחרים פה השירשור.

• פותח/ת השרשור
עובדה שלמדת (אלמד) איך לכתוב בהטיית עתיד גוף ראשון , אז כנראה שאת עבודתי עשיתי.

ולהבא זכור: מאנשים אינטליגנטים לומדים. אחרת לא היה לך מה לשאול וללמוד מהפורום הזה, שבו לא מעט אופניים בעלי נסיון רב ואינטיליגנטיים.
לעומת, שים לב כמה אהבו את התגובה שלי. כנראה שהחבר'ה (האינטיליגנטים) פה כבר מתחיל להציק לראות טעויות כתיב כל-כך קשות (כן, לכתוב עם יו"ד במקום עם אל"ף בהטיית עתיד, גוף ראשון, זו טעות חמורה). 😣

לגבי שאלתך המקורית, היה לי מה לומר, אך הדעה שלי כבר נכתבה על-ידי אחרים פה השירשור.

היהירות שלך קצת פתטית.
אבל בסדר, אם זה מה שעושה לך טוב, לתקן שגיאות דקדוק של אחרים ולטפוח לעצמך על השכם אז שיבושם לך.
ועוד יותר פתטי זה שעצם העובדה שקיבלת כמה לייקים על התגובה גרמה לך להרגיש עוד יותר אינטילגנט.
עזוב, בוא נחתוך את זה כאן, אין פה עניין.

@Aviv Krihely, אני בטוח שהמטרה של @Doron Milner היא לא חלילה לרעתך אלא באה ממקום טוב לגמרי. זה באמת קצת מרגיז (ושוב, לא ממקום מתנשא חלילה) לראות הטיית עתיד, גוף ראשון עם י' בתחילת המילה. אולי זה קטנוני, אבל זה באמת קצת מפריע בעין. שוב, ממקום לגמרי טוב של תיקון למטרת לימוד ולא למטרת התנשאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית