ייעוץ מתקשה מאוד לעלות במשקל

• פותח/ת השרשור
תקשיב חבר לא יכול להיות שאתה אוכל את כל זה-4000+ קלוריות ולא עולה במשקל.

יכול להיות שמחשבון התזונה בעל סטייה - ומגזים ויכול להיות שמדבור ב 3500+ אבל גם עדיין לא סביר שלא תעלה במשקל וגם אם יש סטייה(ולרוב יש בגלל זה כל מחשבון כמעט מציג ערכים שונים) זה משהו זניח ולא ממש ממש משמעותי- או מצד שני אתה לא אוכל לפי המשקל לצורך העיניין יצא לי לראות שם שכף חמאת בוטנים רשום כ-25 גרם (עכשיו תלוי איזה כף-כף שטוחה זה בערך 15 גרם, כף גדושה עם בטן יכולה להגיע ל25 גרם אז שוב זה סטיות קטנות אבל אולי שם אתה נופל)

יכול להיות שאתה פעיל "מידיי" אולי יש לך חוג מסויים,ענף ספורט אחר שאתה עוסק בו,או עבודה פיזית או כל פעולה אחרת שאתה מבצע על בסיס כמעט יומיומי שגורמת לך לשריפה מוגברת של קלוריות-כי אם זה המצב ולא לקחת בחשבון את הקלוריות שאתה שורף בפעולות האלה כנראה שהפלוס הקלורי שלך קטן מדי ולכן אתה "נתקע" ולא עולה במשקל.

לפי הנתונים שנתתת אני מציע לך להיכנס לפורטל קילוגרם לקרוא את המדריך להעלאה במאסת השריר- לבנות תפריט לפי הנק' המנחות שם- לבדוק RMR,הוצאה קלורית שלך על פעולות פיזיות כאלו ואחרות(כמו שתארתי קודם-ריצה/אופניים/עבודה פיזית וכו').
לאחר מכן לבנות תפריט בהתחלה עם פלוס קלורי של כ-400 קל' .
תעלה את התפריט לאתר כדי לקבל ביקורות ולראות שהכל בסדר- אולי תקבל עצות לשיפור וכו'..
ואז לרוץ עם התפריט במשך שבוע ולראות מה קורה- אם אתה עולה זה מעולה,אם יורד לא טוב (תוסיף עוד כ-300קל'), אם נשאר על אותו משקל גם להוסיף אבל פחות נגיד 150-200 קל' ולראות מה קורה!

קח בחשבון שהכל יחסי ותלוי בשינוי- לצורך העיניין אם עלית בשבוע 1.5 קילו זה נחשב "למלוכלך" תלוי מאוד בך איך אתה רוצה שהמאסה שלך תראה ואיך אתה רוצה להרגיש בתקופה הזו- בגדול במאסה נקיה מדובר בעליה של כ- 2 קילו בחודש.

אני רוצה לעלות לפחות ל 60 קילו בכמו שאתה מגדיר כ"מלוכלך" ואז אני אעבור למאסה נקייה..למרות שאני לא אוכל דברים יותר מדי לא בריאים..רק שוקולד שאני אוכל בבוקר..

אם הייתה שוקל 55 עכשיו היית מנסה לעלות בדרך הטובה והאיטית או בדרך הקצת פחות טובה אבל מהירה שיכולה לקחת אותך למקום יותר טוב ומשם להתקדם למשהו יותר טוב..?

אם הייתה שוקל 55 עכשיו היית מנסה לעלות בדרך הטובה והאיטית או בדרך הקצת פחות טובה אבל מהירה שיכולה לקחת אותך למקום יותר טוב ומשם להתקדם למשהו יותר טוב..?

זה מאוד אינדיבידואלי,אני מעדיף את המאסה המדודה והאיטית.
תראה הכל תלוי במצב שלך אם אתה מחפש כוח,ובשר ויש לך את האפשרות למאסה מלוכלכת לך על זה אבל אני מציע לא להגזים ובאיזשהו שלב לעשות קט ולאכול יותר "נקי".

יש מלא יתרונות ללאכול נקי כמו-שאתה צובר את מקסימום השריר שאתה יכול ומינימום שומן(שוב ככל האפשר,תלוי גם בך ובמה שאתה עושה) מה שאומר שאתה ממקסם תוצאות. לאחר מכן שתגיע למטרה שלך מן הסתם תצטרך ככל הנראה חיטוב- ככל שהמאסה תהייה נקייה ככה תעלה בפחות שומן וככה החיטוב שלך יהיה- קל יותר,מהיר יותר ויותר ניסבל, חוץ מזה שיותר נעים לחטב על מאסת שריר גבוה ולא נמוכה שכן בסוף החיטוב ללא תתאכז מהתוצאות ותראה שינוי ולאורך כל התהליך אתה רואה לאט לאט את הגוף ממצב "סבבה" מתחטב "ליבש" וזה עושה לך חשק לעוד.
עוד יתרון זה שמאסה נקייה ניתן למשוך אותה לתקופה ארוכה יותר- ככה יש פחות שינויים ומשחק עם התפריט-חיטוב יציאה לניטרלי ושוב מאסה במקרה שהחלטת לסיים את תקופת המאסה ולחזור כי "חרגת מידי" .

החיסרון הגדול שלה זה הרבה סבלנות והיא לוקחת יותר זמן- אני לא בוחר לראות את זה כחיסרון אלא כיתרון לאורך כל המאסה אתה ממשיך פחות או יותר לשמור על פרופורציות-משמע לא מחליף מידות של בגדים כל חודש וחצי, אין שינויים חדים ומהירים כמו "התרחבות:" פנים, כרס וכו' וכמו כל דבר בחיים סבלנות זה דבר חשוב אומרים מה שבא בקלות הולך בקלות.

אבל שורה תחתונה זה בחירה שלך,אתה יודע מה אתה מעדיף ואיך אתה רוצה להיראות.. אני אומר תתחיל ממאסה נקיה תראה איך מתקדם תרצה לתת בוסט תוסיף עוד קצת אוכל תרצה להאיץ את התהליך עוד תוסיף עוד.

בהצלחה

Back
למעלה תחתית