הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אני והליעב באימון משותף

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
אז ככה שנינו בני 16, הנה אימון משותף מהיום ב @PowerHouse

לגבי האימונים עצמם יש פרטים בלוג שלי, עכשיו לגבי הכאפות המאוד דרדלה שלי יש סיפור מאחורי זה:

אני שואל את @Eliavitie אם הוא ירצה נוז טורק או כאפות הוא אומר לא, ואז שאלתי אם רק כאפות והוא אמר שלא והתחנן לחייו אך ממש לבסוף הותיר לי לכפכף אותו.
למרות זאת זה הרגיש לי כמו אונס ושאם אהיה חזק מדי אז הוא יכשל ולכן חזרתי בי במהלך המעשה .

אחלה רעיון אחי, אימון הבא אני בועט במוט ואז מנגש אותו בשוקיים שלי זה בדוק יוסיף לי 20 קילו
מה הקשר התכוונתי שגוף מסויים עוצר בבת אחת סתם נתתי דוגמא עם הקיר
@שי_פירון תראה למה אתה גורם
ח.
דווקא לא ידעתי שלעבור שלבים באולימפיאדה בפיזיקה ולקבל ציון טוב בפיזיקה לא הולך ביחד

דבר ראשון אמרתי את דעתי , למדתי 5 יחידות פיזיקה וסיימתי בציון מאוד גבוהה , לא ביססתי על שום עקרון פיזיקלי את הדעה הזאת אבל הבאתי דוגמא מחיי היום יום
למה כולם מזלזלים פה אחד בשני

באים לך שני חברי'ה, אחד מהם עם תואר בפיזיקה מהאונ' עוד חודשיים השני(אני) למד פיזיקה 1,2,3 של הנדסה, מסבירים באיזה 5 הודעות למה אין פה שום היגיון פיזיקלי ואתה עדיין רושם "הסבר פיזיקלי"(מבחינתי זה כמו שתרשום שמחר במקום שמש תהיה חביתה ענקית בשמים, אין היגיון במה שאתה אומר)

אם היום אפשר לסיים פיזיקה בהצטיינות בלי ידע בסיסי בוקטורים, אוי לו למשרד החינוך

באים לך שני חברי'ה, אחד מהם עם תואר בפיזיקה מהאונ' עוד חודשיים השני(אני) למד פיזיקה 1,2,3 של הנדסה, מסבירים באיזה 5 הודעות למה אין פה שום היגיון פיזיקלי ואתה עדיין רושם "הסבר פיזיקלי"(מבחינתי זה כמו שתרשום שמחר במקום שמש תהיה חביתה ענקית בשמים)

אם היום אפשר לסיים פיזיקה בהצטיינות בלי ידע בסיסי בוקטורים, אוי לו למשרד החינוך
לא זילזלתי במה שאמרתם , אמרתי את דעתי , אשמח אם תגיד לי איפה אני טועה , זה דעתי בלבד לא ביססתי את זה על שום דבר פיזיקלי

לא ביססתי על שום עקרון פיזיקלי את הדעה הזאת אבל הבאתי דוגמא מחיי היום יום

מויקיפדיה:
פיזיקה היא ענף במדעי הטבע החוקר את חוקי היסוד של הטבע כפי שהם באים לידי ביטוי בכל מערכת הניתנת לתצפית, בכדור הארץ ובחלל.
פיזיקה מתארת את הטבע או "חיי היום יום" כפי שאמרת

לא זילזלתי במה שאמרתם , אמרתי את דעתי , אשמח אם תגיד לי איפה אני טועה , זה דעתי בלבד לא ביססתי את זה על שום דבר פיזיקלי

רשמתי כבר כמה פעמים בפוסט הזה

תשמע, בסה"כ תטען ישירות לעניין כי אני לא ממש מבין מה הטענה שלך
אני מושך עם גב עגול כי ככה אני מרים יותר. אני מטומטם ? התשובה היא סובייקטיבית
דניאל רשאי לבחור לעצמו את חייו ושם זה נגמר. הערות תמיד אפשר להעיר מכורח המציאות, השאלה מה המטרה של ההערה
אם מישהו יעיר לי על זה שהגב שלי עגול, אז הוא פשוט או שלילי יצור מהתחת, או קנאי

אתה שוב חוזר על אותם טיעונים מצחיקים שלא מעניינים אותי. אני לא יודע מי זה יוסי קלמנוביץ׳ וזה לא מעניין אותי. הדעה שלך ושל כל מי שאתה מעריץ מבוססת על טיעון אחד: הוא לא נפצע כרגע ולכן הכל בסדר. ברגע שהוא יפצע נדבר.
ברגע שאני אשמע סיבה טובה למה ילד צריך למשוך בצורה מכוערת כל כך, אני אקח את המילים שלי בחזרה. את הפניה שלך לסמכות תשמור לעצמך ולחברה במעגל הפאוורליפטינג בחצר האחורית שלכם.

אם זה היה מסתכם בגלגול המוט בלבד לא הייתי אומר כלום. מבחינתי זה בזבוז אנרגיה, אבל זה פחות חשוב.
מבחינתך, אבל אם ליפטרים רבים משתמשים בטכניקה הזו כנראה שהיא נותנת להם משהו

תשמע, בסה"כ תטען ישירות לעניין כי אני לא ממש מבין מה הטענה שלך
אני מושך עם גב עגול כי ככה אני מרים יותר. אני מטומטם ? התשובה היא סובייקטיבית
דניאל רשאי לבחור לעצמו את חייו ושם זה נגמר. הערות תמיד אפשר להעיר מכורח המציאות, השאלה מה המטרה של ההערה
אם מישהו יעיר לי על זה שהגב שלי עגול, אז הוא פשוט או שלילי יצור מהתחת, או קנאי
הטענה היא שהעובדה שהבחור מודרך על ידי אנשים שמבינים עניין לא אומרת שהוא עובד נכון.
ובטח שהמשפט "עד שייפצע - הכל קשקושים" הוא אבסורד.
אתה רוצה להרים כמה שיותר בלי להתחשב יותר מדי בסיכונים? אחלה, כל הכבוד על ההקרבה. אבל אל תגיד שזה נכון ובריא, בעיקר לא בטענה ש"כל המתחרים עושים את זה". ספורט תחרותי הוא לא בריא. בשביל הספורט אנשים מקריבים הרבה מאוד דברים, ביניהם בריאות.
המשלים שלי היו ברורים מאוד. במקרה של הבחור עם הקוק, זה יהיה מצחיק אם הוא ייטען שהוא יודע מה הוא עושה כי הוא שנים בתחום הסמים וכי הוא מסניף עם גדולי הקוק בעולם. ובמקרה של מפתח הגוף, אם יגיד שהסייקל שלו מתאים לפעם ראשונה וכי הוא מאמין שה-PCT יציל אותו מהסכנות.
אגב, לא יודע מה הסיבות שלך למשוך עם גב עגול ומדוע התחלת, אבל אצל הבחור המדובר נראה שזה נעשה מעצלות (גב ישר כואב, לא יודע למה, לא יודע איך, על הזין, בוא נמשוך עם גב עגול).

בתור ליפטר אתה מחפש את הדרך שבה תרים יותר משקל
נכון, אבל אתה גם מחפש דרך לבנות קריירה לזמן ארוך, בלי פציעות מיותרות. במקרה הספציפי - אם עושים נפח 5x5 לדעתי אין שום סיבה לוותר על טכניקה כמה שיותר "אידאלית". זה בסדר שהטכניקה תשבר בשיאים כבדים, לוותר עליה מראש בסטים של נפח זה נראה לי זלזול ועצלנות.

זה בדיוק העניין שלהשוות ספורט לסמים ( שאגב גם סמים זו מוסכמה אבל גם את זה אפשר לפרק ), זה לא שייך.
כן, ואם אתה חושב שגלגול מוסיף לך משהו, אתה תמשיך לגלגל את המוט. אבל שוב, הגלגול זו לא הבעיה העיקרית כאן.
כליפטר ליצן שבאמת לא מחשיב את עצמו לספורטאי, אני כל הזמן חושב מה עליי לעשות כדי להרים יותר ובוחן דברים.
זה ברור לי שליפטר מתחרה לא יעשה סתם דברים בלי שהוא בחן אותם לפני.
אני חולק עליך בעניין הזה, ושוב זה עניין אישי הרי, אתה לא מדבר פה על ילד SS שצריכים להסביר לו איך ריפטו ציווה למשוך

בתור ליפטר אתה מחפש את הדרך שבה תרים יותר משקל

נחמד לצרוח לפני כניסה לסט, לתת לעצמך כאפה או להרים ידיים באוויר לפני הדדליפט כמו ברנדון לילי, זה לא מה שיעזור להרים יותר כבד.
הבנה בסיסית בקיניזיולוגיה ובפיזיקה יעזרו להרים יותר כבד.

אפשר להפצע הרי גם אם מנסים לעבוד בטכניקה נכונה, ואפשר גם לא להפצע בכלל בכל מקרה
נכון. אפשר גם לחצות כביש באור אדום כי רוב הסיכויים שלא יקרה לי כלום, אבל לא עדיף להמנע מראש? למה סתם להגדיל סיכון לפציעה?

בין אם הוא מתכנן קריירה בליפטינג ובין אם לא (ובמיוחד אם לא) - לפעמים צריך לשים את ה"הארדקוריות" בצד ולעבוד חכם.

אתם מתעלמים מהעיקר-
מותר להביע ביקורת ואף רצוי.
אבל שיקולים של מתאמן בשביל הכיף, או רחמנא ליצלן אדם שלא מתאמן או לא עושה דדליפט, אינם זהים לשיקולים של מתחרה.
אני יכול להגיב לבילדר תחרותי "חסר לך פיק בתאומים" או "כל הכבוד אחי אתה ס1ס", אבל לבקר את ההכנה שלו לתחרות, ייבוש העמסת בטטות ופריכיות - אני לא יכול כי אין לי מושג מהחיים בזה בדיוק מהסיבה שלא עשיתי את זה. כאן על ההבדל בין מתאמנים למתחרים.

לגבי טכניקות מסוכנות. כמה מתחרים (לא מתאמנים) אתם מכירים שפרצו דיסק או קיבלו פציעה חמורה מדדליפט בגב עגול?
(הימור שלי - אפס)

בגלל זה השיקולים שלכם בתור מתאמנים - בטלים ב60 לעומת מתחרים מהענף ועל אחת כמה וכמה - מאמנים מהענף. אגב די משעשע ששחקני פוטבול מגיבים כאן בנוגע לפציעות בגלל דדליפט.

אם הטיעונים של אלכס היו תקפים אנשים לא היו עוסקים בספורט תחרותי באשר הוא, כי נפצעים.
אוקיי, דוגמה אחרת (אם כי גם אותה תפסלו כי פיתוח גוף זה לא ספורט זה סתם חרטה שאנשים חסרי ביטחון עושים):
נער בן 18 (לא בן 16, בשבילך מר. דביבון) החליט שהוא רוצה לקחת את פיתוח הגוף שלב אחד קדימה. הוא מודרך על ידי מאמנים שעברו תחרויות, עברו סייקלים טובים, סייקלים רעים, ניסו כל חומר מכל חברה. הסייקל הראשון שלו הוא גרם וחצי טסט בשבוע,12 יחידות HGH ביום, 10 יחידות אינסולין ביום, 100 מ"ג אנאבר ביום ועוד כמה אוראליים סתם כדי לקשט.
הוא תחת פיקוח של מרי ישראל ואלופי האלופים ומפתחי גוף שמתחרים גם בחול ומאמנים עשרות אנשים. האם זה אומר שמה שהוא עושה בהכרח נכון?
@Blast סט אפ. הכנה להרמה. זה משנה הכל. לא נכנס כרגע לדיון הגלגול, אשאיר את זה למשכילים ממני.

פיתוח גוף כולל בתוכו אורח חיים ספורטיבי, אבל אכן אינו ספורט. לגבי חסרי בטחון או לא- לא אכנס לזה, יש מפתחי גוף שאני מאוד מעריך והתחום כן מעניין אותי במידה מסויימת.
הסיבה שלא הייתי לוקח את זה בתור דוגמא (וכן הבאת דוגמא מקבילה מצויינת) בגלל רוב השרלטנים בתחום שרואים את התחרות הקרובה ושום דבר מעבר לכך, ואני יכול להגיד שגם אנשים בעלי שם ומוניטין בארץ - אכן תומכים במינונים מפחידים.
הייתי שמח אם היית נותן לי דוגמא מכל ענף אחר, מWL עד ריצה וטניס.

אגב די משעשע ששחקני פוטבול מגיבים כאן בנוגע לפציעות בגלל דדליפט.

אם הטיעונים של אלכס היו תקפים אנשים לא היו עוסקים בספורט תחרותי באשר הוא, כי נפצעים.
נכון, ספורט תחרותי זה לא הדבר הכי בריא בעולם. גם ליפטינג, גם פוטבול.

מה שכן, אני יכול להעיד על עצמי שבאימונים שלי מחוץ למגרש ולמשחקים אני עושה את המקסימום כדי לא לסכן את עצמי ולא להציב את עצמי במצב של פציעה. עבורי, האימונים (במכון כושר) הם כלי לשיפור ביצועים ולא פחות כלי למניעת פציעות. מעבר לכך, אני משתמש באימוני הכוח גם ככלי להחלמה אקטיבית מפציעות שונות מהפוטבול.

אני לא ליפטר תחרותי, אז תסביר לי בבקשה. למה שהקונספט הזה לא יהיה תקף גם לליפטינג? בתחרות אתה נותן את הכל ומה שיהיה יהיה, אבל למה שבאימונים שלך לקראת התחרות לא תנסה להמנע כמה שאפשר מסיכונים מיותרים?

אתן כדוגמה את דן גרין - בעיקר כי זה בערך ליפטר העילית היחיד שאני מכיר (אני לא מכיר יותר מדי) שמעדכן באופן תדיר את שגרת האימונים שלו. הוא כמעט תמיד עובד במשקלים סאב מקסימלים, ומשתדל מאוד להתרחק מRM1ים למיניהם. וגם כשהוא עושה RM1 הוא שומר על טכניקה מושלמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית