סרטון אני והליעב באימון משותף

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
אז ככה שנינו בני 16, הנה אימון משותף מהיום ב @PowerHouse

לגבי האימונים עצמם יש פרטים בלוג שלי, עכשיו לגבי הכאפות המאוד דרדלה שלי יש סיפור מאחורי זה:

אני שואל את @Eliavitie אם הוא ירצה נוז טורק או כאפות הוא אומר לא, ואז שאלתי אם רק כאפות והוא אמר שלא והתחנן לחייו אך ממש לבסוף הותיר לי לכפכף אותו.
למרות זאת זה הרגיש לי כמו אונס ושאם אהיה חזק מדי אז הוא יכשל ולכן חזרתי בי במהלך המעשה .

נכון. אפשר גם לחצות כביש באור אדום כי רוב הסיכויים שלא יקרה לי כלום, אבל לא עדיף להמנע מראש? למה סתם להגדיל סיכון לפציעה?

בין אם הוא מתכנן קריירה בליפטינג ובין אם לא (ובמיוחד אם לא) - לפעמים צריך לשים את ה"הארדקוריות" בצד ולעבוד חכם.

אתה צודק במה שאתה אומר לחלוטין. השאלה האם הצורה הנוכחית היא מסוכנת, אתם טוענים שכן אני טוען שלא. לעבוד חכם מבחינתכם זה להחליף לטכניקה שהוא ניסה אותה בעבר והרים בה פחות לטענתו. מי יודע אולי לטווח הארוך זה טוב, אבל מה שבטוח אי אפשר לדעת בוודאות לכאן או לכאן.

פיתוח גוף כולל בתוכו אורח חיים ספורטיבי, אבל אכן אינו ספורט. לגבי חסרי בטחון או לא- לא אכנס לזה, יש מפתחי גוף שאני מאוד מעריך והתחום כן מעניין אותי במידה מסויימת.
הסיבה שלא הייתי לוקח את זה בתור דוגמא (וכן הבאת דוגמא מקבילה מצויינת) בגלל רוב השרלטנים בתחום שרואים את התחרות הקרובה ושום דבר מעבר לכך, ואני יכול להגיד שגם אנשים בעלי שם ומוניטין בארץ - אכן תומכים במינונים מפחידים.
הייתי שמח אם היית נותן לי דוגמא מכל ענף אחר, מWL עד ריצה וטניס.
בכל ספורט תחרותי (ואני יודע את זה מהיכרות עם אנשים מהתחומים שציינת בסוף ההודעה) יש שרלטנים ויש סיכונים.
גם ב-WL יש מאמנים שנותנים למתאמנים שלהם מינונים של סוסים וחומרים אללה בבלה, בלי להסביר להם מה הסיכונים.
וגם בריצה יש מאמנים שאומרים למתאמנים שלהם להמשיך לרוץ ושברי המאמץ יעברו.
וגם בטניס, פציעות מרפק זה חלק מהספורט, אז פאקינג תתגבר על זה.
פיתוח גוף שונה במובן שהמאמן לא בונה על המתאמן שלו. לא אכפת לו אם מחר ייפול הזין או מתפקודי הכבד, כי הוא לא מרוויח ממנו לטווח הארוך. מאמנים בתחומי ספורט שונים מרוויחים מכך שהם מאמנים אנשים ובונים עליהם לטווח הארוך.
בכל אופן, אף אחד לא יכול להוכיח כאן את הטענה שלו. משיכה מבוקרת בגב עגול יכולה להיות תקינה גם לאורך זמן, אם עושים אותה נכון. לא חושב שהבחור עושה את זה נכון.
אגב, לא טענתי שפיתוח גוף זה ספורט, סתם רציתי להעלות את הזלזול של רוב קהילת ה-PL בפיתוח גוף.
כמו שאתם אוהבים להגיד "תתחרו ואז תדברו" או "תרימו את המשקלים שאני מרים...", תעשו חיטוב וייבוש לתחרות, תגיעו בשייפ מכובד ואז תצחקו על סגנון החיים הזה, אם עדיין תרצו.

בכל ספורט תחרותי (ואני יודע את זה מהיכרות עם אנשים מהתחומים שציינת בסוף ההודעה) יש שרלטנים ויש סיכונים.
גם ב-WL יש מאמנים שנותנים למתאמנים שלהם מינונים של סוסים וחומרים אללה בבלה, בלי להסביר להם מה הסיכונים.
וגם בריצה יש מאמנים שאומרים למתאמנים שלהם להמשיך לרוץ ושברי המאמץ יעברו.
וגם בטניס, פציעות מרפק זה חלק מהספורט, אז פאקינג תתגבר על זה.
פיתוח גוף שונה במובן שהמאמן לא בונה על המתאמן שלו. לא אכפת לו אם מחר ייפול הזין או מתפקודי הכבד, כי הוא לא מרוויח ממנו לטווח הארוך. מאמנים בתחומי ספורט שונים מרוויחים מכך שהם מאמנים אנשים ובונים עליהם לטווח הארוך.
בכל אופן, אף אחד לא יכול להוכיח כאן את הטענה שלו. משיכה מבוקרת בגב עגול יכולה להיות תקינה גם לאורך זמן, אם עושים אותה נכון. לא חושב שהבחור עושה את זה נכון.
אגב, לא טענתי שפיתוח גוף זה ספורט, סתם רציתי להעלות את הזלזול של רוב קהילת ה-PL בפיתוח גוף.
כמו שאתם אוהבים להגיד "תתחרו ואז תדברו" או "תרימו את המשקלים שאני מרים...", תעשו חיטוב וייבוש לתחרות, תגיעו בשייפ מכובד ואז תצחקו על סגנון החיים הזה, אם עדיין תרצו.
אנשים שילכלכו על תחומי עניין שונים משלהם יש כבר בשפע.
תצמד לאנשים שכן פתוחים להתדיין כמו אנשים בוגרים.

הכנת לתחרות פיתוח גוף לא מביישת שום ספורט. אתה סתם ניסית להוציא אותי דביל ולא הצלחת.
בפיתוח גוף כמו בשאר הענפים - המאמן כן מרוויח מהצלחת המתאמן - ע"ע גיל גרנות - אדם שלא הגיע לשום תוצאה בעצמו אבל אימן ליווה וייעץ למאות מתאמנים ומתחרים וכך בנה את הקריירה והמוניטין שלו. הבעיה עם פיתוח גוף שכל אחד שלוקח תואר שרירותי חושב שהוא מאמן ויועץ פרמקולוגי. זה קורה אגב גם בPL, אבל אדם חכם יבחר מאמן לפי התוצאות של המתאמנים שלו - ולא על פי התוצאות של המאמן עצמו.

לגבי ענפי ספורט אחרים- נכון שיש מאמנים עם חשיבה לטווח קצר, אבל מאמן שמביא מתחרים באופן שיטתי לתוצאות יסתכל על הטווח הארוך ועל אולימפיאדת ריו וגם זאתי שאחריה. בשביל זה אני אומר שעל מנת לבחור את המאמן אתה צריך לבחון את המתאמנים שלו ובגלל זה דיברתי ספציפית על יוסי, לא בגלל שהוא עצמו ס1ס והרים X, אלא בגלל שהוא במשך שנים מכין מתחרים מכל הגילאים בהצלחה רבה ויש לו נסיון באימון מתחרי PL - משהו שאין כמעט לאף אחד בארץ (להוציא בודדים שהתחילו בשנה האחרונה).

בדיוק בגלל יוסי אני פניתי וחוזר ושואל את אלכס, למה הוא חושב שהוא יודע יותר טוב ממנו. אבל אלכס התחמק ובחר לזלזל בעוד דמות מוערכת במקום לענות לי למה הוא יודע יותר טוב.

הכנת לתחרות פיתוח גוף לא מביישת שום ספורט. אתה סתם ניסית להוציא אותי דביל ולא הצלחת.
ממש לא ניסיתי להוציא אותך דביל. אתה דווקא כתבת שיש מפתחי גוף שאתה מעריך.
לא ניסיתי להוציא אף אחד דביל, אבל חלק נכבד מהפורום הזה מוציא את עצמו דביל כשהוא צוחק על פיתוח גוף.
בפיתוח גוף כמו בשאר הענפים - המאמן כן מרוויח מהצלחת המתאמן - ע"ע גיל גרנות - אדם שלא הגיע לשום תוצאה בעצמו אבל אימן ליווה וייעץ למאות מתאמנים ומתחרים וכך בנה את הקריירה והמוניטין שלו. הבעיה עם פיתוח גוף שכל אחד שלוקח תואר שרירותי חושב שהוא מאמן ויועץ פרמקולוגי.
דיברתי על מאמנים שהם מפתחי גוף בעצמם. לא יודע כמה גיל עובד עם חומרים, אבל מפתחי גוף רבים שבזמנם הפנוי מאמנים אנשים, זורקים להם סייקלים מפגרים, ועליהם דיברתי.

נכון, ספורט תחרותי זה לא הדבר הכי בריא בעולם. גם ליפטינג, גם פוטבול.

מה שכן, אני יכול להעיד על עצמי שבאימונים שלי מחוץ למגרש ולמשחקים אני עושה את המקסימום כדי לא לסכן את עצמי ולא להציב את עצמי במצב של פציעה. עבורי, האימונים (במכון כושר) הם כלי לשיפור ביצועים ולא פחות כלי למניעת פציעות. מעבר לכך, אני משתמש באימוני הכוח גם ככלי להחלמה אקטיבית מפציעות שונות מהפוטבול.

אני לא ליפטר תחרותי, אז תסביר לי בבקשה. למה שהקונספט הזה לא יהיה תקף גם לליפטינג? בתחרות אתה נותן את הכל ומה שיהיה יהיה, אבל למה שבאימונים שלך לקראת התחרות לא תנסה להמנע כמה שאפשר מסיכונים מיותרים?

אתן כדוגמה את דן גרין - בעיקר כי זה בערך ליפטר העילית היחיד שאני מכיר (אני לא מכיר יותר מדי) שמעדכן באופן תדיר את שגרת האימונים שלו. הוא כמעט תמיד עובד במשקלים סאב מקסימלים, ומשתדל מאוד להתרחק מRM1ים למיניהם. וגם כשהוא עושה RM1 הוא שומר על טכניקה מושלמת.

1. אתה בתור שחקן פוטבול (או לצורך הדיון - ספורטאי) יודע שפציעות הן חלק מהספורט, אתה משתמש בחדר כושר בתור תרגיל עזר למטרה הכללית, בענף הPL - דדליפט הוא התרגיל, הוא לא תרגיל עזר. חלק מהמתאמנים בוחרים להתאבד עליו באופן יחסית שיטתי על מנת להתחזק, להפצע בדדליפט זה כמו להפצע באימון פוטבול - זה יכול לקרות (עזוב את העובדה שזה די נדיר ובאופן מאוד מפתיע חד וחלק מכל החברים שלי שמתאמנים כבד - שנפצעים זה קורה במשקלי חימום ולא בסט הכבד).

2. הקונספט הזה מאוד תקף לליפטינג, אתה ממש לא טועה בדעה שלך פשוט השיוך שלה למקרה הנ"ל לטעמי רופף אך קיים. אני לצורך העניין לקחתי סיכון תקרא לזה - תוך כדי דיאטה (ירדתי מעל 12 קילו בחודשים האחרונים) אני עובד RM1 כל יום בסקוואט ובבנץ' (בדיוק מה שאתה קורה) הרבה אנשים יגידו שזה מתכון לפציעה וזה אדיוטי, אתה יודע מה? אולי הם צודקים. אבל בנתיים אני מתקדם מעולה, בריא באופן כללי, בתחרות הפגזתי כמו שתכננתי. אבל גם יכולתי להפצע, אבל זהו הספורט - לוקחים סיכונים. דניאל לוקח סיכון שהוא לא מושך פיקס, אבל מתקדם- אולי זה יתנקם בו אולי לא. זהו סיכון וזהו סיכון מחושב שכן דניאל לא אדיוט ועובדה שהוא מצלם ומתייעץ עם אנשים.

3. אתה שוב צודק בטענתך אבל ספציפית טועה בדוגמא, דן גרין אכן אחד הליפטרים המובילים היום בתחום, דווקא הוא - עובד מאוד כבד באופן שיטתי, עובד במשקל על-מקסימלים (משך 460 עם רצועות מבלוקים) והולך על RM1 בכל מיני תרגילים ווריאציות באופן תדיר. יש עוד ליפטרים כמו אריק ליליברידג' ובליין סאמנר שעובדים בצורה דומה מבחינת התאבדות במכון. מנגד יש אסכולה שונה עם דוגמאות מעולות (כל הרוסים למשל, סאריצב לא לחץ מעל 300 לפני שבתחרות לחץ 326) או אנדי בולטון שמעולם לא משך במכון 400 קילו אם אינני טועה.

4. דניאל נמצא בשלב (גם בגיל, גם בותק באימונים) שלא ניתן לחזור אליו - אתה אוכל טוב, אתה עוקב אחרי התכנית הפשוטה שלך - ואתה מתקדם. אני מדגיש את זה בהרבה דיונים, אני רואה המון המון ליפטרים חובבניים שנתקעים על ימין ועל שמאל מסיבה אחת פשוטה - הם מסבכים את החיים שלהם. כל הליפטרים המוצלחים בפורום ובתחרויות (מקווה שאני לא טועה) עיקר ההתקדמות שלהם הייתה בתכנית פשוטה, שכל מה שצריך לעשות זה לצלוח אותה. ברגע שאתה עושה ריסטים וחשיבה מתמדת על טכניקה וכמה הגב ישר וכמה כוח אתה יכול לייצר בלה בלה בלה תוך כדי התקדמות - אתה מבזבז את הזמן שלך. חשיבה כזאתי היא חשובה והכרחית לליפטר אבל במצב שמתחילים להתאמן, ואז שאתה נתקע, כל עוד אתה על הגל - תסע!
ממש לא ניסיתי להוציא אותך דביל. אתה דווקא כתבת שיש מפתחי גוף שאתה מעריך.
לא ניסיתי להוציא אף אחד דביל, אבל חלק נכבד מהפורום הזה מוציא את עצמו דביל כשהוא צוחק על פיתוח גוף.

דיברתי על מאמנים שהם מפתחי גוף בעצמם. לא יודע כמה גיל עובד עם חומרים, אבל מפתחי גוף רבים שבזמנם הפנוי מאמנים אנשים, זורקים להם סייקלים מפגרים, ועליהם דיברתי.

1. אני לא בעד ההכללה המגעילה של ענף שלם, אבל הסיבה שצוחקים על פיתוח גוף היא שיש הרבה דוגמאות מאוד שליליות מאוד מוצדקות לכך, ואין צורך לפרט. להגיד שכולם כאלו - זה שקר. אותו דבר תקף לגבי ענף הPL, מאמן אצלינו (מר ישראל עד 70 קילו לשעבר) אמר שבחיים לא היה רוצה להראות מגעיל כמו ליפטרים, לרוב הוא צודק, אבל עדיין מזל שלא הייתי שם כדי להגיב - כי זה פוגע שמכלילים.

2. אני יודע על איזה סוג של אנשים דיברת, אני מכיר ושמעתי על כאלו. בגלל זה אני מוציא את ענף הפיתוח גוף מהמשוואה כי שם הנושא הזה קיים ב90% מהמקרים.

נחמד לצרוח לפני כניסה לסט, לתת לעצמך כאפה או להרים ידיים באוויר לפני הדדליפט כמו ברנדון לילי, זה לא מה שיעזור להרים יותר כבד.
הבנה בסיסית בקיניזיולוגיה ובפיזיקה יעזרו להרים יותר כבד.
אם להרביץ לעצמי ברגליים ולצרוח כמו משוגע יעזרו לי פסיכולוגית אז כן אני מזוכיסט ואני אעשה את זה.

מבחינה פיסיקלית טהורה - לו בנאדם היה מלגזה, גלגול לא תורם שום דבר. מאחר ובנאדם הוא לא מלגזה, הגלגול יכול לתרום בכמה אופנים: https://www.lbs.co.il/threads/35871/
http://www.allthingsgym.com/rolling-the-bar-on-deadlifts/

אולי אני עיוור, אבל איפה בלינק שהבאת ראית משהו מעבר ל "I think", "I feel" וכו'?

dailymail זה המקור שלך לפיזיקה?
בכל מקרה מדובר רק במאמר אחד שהתפרסם. אחפש אותו בהזדמנות כשיהיה לי זמן ואחווה את דעתי.
באוניברסיטה עדיין מלמדים שתורת היחסות הכללית נכונה, ושחוקי הפיזיקה תקפים בכל היקום, כך שהמחקר הזה כנראה עדיין לא משכנע מספיק כדי להשפיע על הדעות של אסטרופיזיקאים וקוסמולוגים בעולם.

אתם מתעלמים מהעיקר-
מותר להביע ביקורת ואף רצוי.
אבל שיקולים של מתאמן בשביל הכיף, או רחמנא ליצלן אדם שלא מתאמן או לא עושה דדליפט, אינם זהים לשיקולים של מתחרה.
אני יכול להגיב לבילדר תחרותי "חסר לך פיק בתאומים" או "כל הכבוד אחי אתה ס1ס", אבל לבקר את ההכנה שלו לתחרות, ייבוש העמסת בטטות ופריכיות - אני לא יכול כי אין לי מושג מהחיים בזה בדיוק מהסיבה שלא עשיתי את זה. כאן על ההבדל בין מתאמנים למתחרים.

לגבי טכניקות מסוכנות. כמה מתחרים (לא מתאמנים) אתם מכירים שפרצו דיסק או קיבלו פציעה חמורה מדדליפט בגב עגול?
(הימור שלי - אפס)

בגלל זה השיקולים שלכם בתור מתאמנים - בטלים ב60 לעומת מתחרים מהענף ועל אחת כמה וכמה - מאמנים מהענף. אגב די משעשע ששחקני פוטבול מגיבים כאן בנוגע לפציעות בגלל דדליפט.

אם הטיעונים של אלכס היו תקפים אנשים לא היו עוסקים בספורט תחרותי באשר הוא, כי נפצעים.

כרגיל קשקוש מטורף. שיקולים של טכניקה לא בטלים כי היית בשתי תחרויות ואתה ״ספורטאי״. ספורטאי ישים זין על הטכניקה וימשוך את הניסיון השלישי שלו בדדליפט לא משנה איך הגב שלו יראה או ירגיש, אבל זה לא אומר שהוא יתאמן כמו אידיוט. ואם כבר מדברים על ספורטאי, אז אמור להיות לו מוסר עבודה. זה לא אמור להיות בן אדם שיוותר על טכניקה נכונה כי ״קשה לי, כואב לי ואני לא מתקדם״. זה הכל תירוצים של ילד לזה שאין לו כוח לעבוד קצת יותר קשה ולחכות טיפה עם המשקל ובא לו בתכלס לשים זין על הכל ולר0ס אחי, כי ככה הסביבה מעודדת אותו.

בתור ליפטר אתה מחפש את הדרך שבה תרים יותר משקל

אז אני עדיין מחכה להסבר מה זה נותן פרט להרגשה כלשהי.

זה כבר חוזר על עצמו בלולאה. מה המכניזם שמאפשר את זה?
התנועה של המוט אחורה עוזרת למושך למשוך את המוט תוך כדי תנועה אחורה והעברת המשקל לעקבים (משיכה אפקטיבית יותר) רוב האנשים שעושים דדליפט נוטים מעט קדימה ומאבדים כוח.

התנועה של המוט אחורה עוזרת למושך למשוך את המוט תוך כדי תנועה אחורה והעברת המשקל לעקבים (משיכה אפקטיבית יותר) רוב האנשים שעושים דדליפט נוטים מעט קדימה ומאבדים כוח.

עד כמה שאני יודע, בדדליפט נכון המוט צריך לעלות (לפחות ברוב המוחלט של התנועה מההתחלה שלה) בקו ישר. אתה לא מסכים?

ואיך זה עובד בדיוק? איך זה יותר יעיל מלהתחיל במקום הנכון כדי שהמשקל יהיה במקום הנכון?

השתגעתי או שאתם שוב עושים את זה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית