הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אני והליעב באימון משותף

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
אז ככה שנינו בני 16, הנה אימון משותף מהיום ב @PowerHouse

לגבי האימונים עצמם יש פרטים בלוג שלי, עכשיו לגבי הכאפות המאוד דרדלה שלי יש סיפור מאחורי זה:

אני שואל את @Eliavitie אם הוא ירצה נוז טורק או כאפות הוא אומר לא, ואז שאלתי אם רק כאפות והוא אמר שלא והתחנן לחייו אך ממש לבסוף הותיר לי לכפכף אותו.
למרות זאת זה הרגיש לי כמו אונס ושאם אהיה חזק מדי אז הוא יכשל ולכן חזרתי בי במהלך המעשה .

עד כמה שאני יודע, בדדליפט נכון המוט צריך לעלות (לפחות ברוב המוחלט של התנועה מההתחלה שלה) בקו ישר. אתה לא מסכים?
נכון, מה שלא קורה אצל הרבה ליפטרים כי צריך המון דיוק בסטאפ טפ. הגלגול עוזר לתקן את זה בכך שהוא מחזיר את המסלול כמה שיותר לגוף.
ואיך זה עובד בדיוק? איך זה יותר יעיל מלהתחיל במקום הנכון כדי שהמשקל יהיה במקום הנכון?
זה עוזר לתקן את המסלול של המוט למסלול הנכון והאפקטיבי. תנסה, ותראה שיהיה לך יותר קל למשוך את הדדליפט אחורה.

אז למה לא להקדיש לזה את הזמן שזה ייקח, וללמוד לשים את המוט איפה שהוא צריך להיות ולמשוך בצורה נכונה?

נכון, מה שלא קורה אצל הרבה ליפטרים כי צריך המון דיוק בסטאפ טפ. הגלגול עוזר לתקן את זה בכך שהוא מחזיר את המסלול כמה שיותר לגוף.
זה עוזר לתקן את המסלול של המוט למסלול הנכון והאפקטיבי. תנסה, ותראה שיהיה לך יותר קל למשוך את הדדליפט אחורה.

אם אתה מגלגל אותו ומושך, אתה מתחיל למשוך מנקודה כלשהי אקראית ולא מדויקת, ויש יותר סיכוי שהוא לא יהיה מעל אמצע כף הרגל כך שאתה תבזבז הרבה אנרגיה בתחילת המשיכה. מה הלאה?

אם אתה מגלגל אותו ומושך, אתה מתחיל למשוך מנקודה כלשהי אקראית ולא מדויקת, ויש יותר סיכוי שהוא לא יהיה מעל אמצע כף הרגל כך שאתה תבזבז הרבה אנרגיה בתחילת המשיכה. מה הלאה?
הכף רגל על הזין שלי, ככל שהמוט יהיה קרוב יותר וצמוד יותר לגוף, המשיכה תהיה קלה יותר. מעניין לראות מה משפיע יותר מבחינת כוח, המסלול ש(אולי) מתארך מעט, או העובדה שהמומנט קטן (גם עם במספרים אפסיים)
אני יכול לשבת פה כל היום ולדסקס איתך אבל הדרך הטובה ביותר היא פשוט שתנסה ותראה. ממליץ לך גם לוותר על פחמימות תוך כדי!

הכף רגל על הזין שלי, ככל שהמוט יהיה קרוב יותר וצמוד יותר לגוף, המשיכה תהיה קלה יותר. מעניין לראות מה משפיע יותר מבחינת כוח, המסלול ש(אולי) מתארך מעט, או העובדה שהמומנט קטן (גם עם במספרים אפסיים)
אני יכול לשבת פה כל היום ולדסקס איתך אבל הדרך הטובה ביותר היא פשוט שתנסה ותראה. ממליץ לך גם לוותר על פחמימות תוך כדי!

זה כמובן שטויות. המוט לא יעלה אם הוא לא יהיה במקום הנכון. אתה לא מקטין שום מומנט כי זה לא אפשרי. נסה להתחיל עם המוט מאחורי אמצע כף הרגל כשהוא יותר קרוב אליך ותראה מה קורה (אם תצליח בכלל).

פחמימות זה הדבר.

אני לא צריך להסביר לך למה כשאני מושך בצורה לא יעילה מבחינתך, אני מושך יותר משקל מאשר בצורה הכן אידיאלית מבחינתך. זו המציאות @coldfire

אני לא צריך להסביר לך למה כשאני מושך בצורה לא יעילה מבחינתך, אני מושך יותר משקל מאשר בצורה הכן אידיאלית מבחינתך. זו המציאות @coldfire

אה, ואתה חושב שהיעילות שלך נובעת מקסם כלשהו שקורה כשאתה מגלגל את המוט, אבל אתה לא יודע מה הוא. חשבתי שבתור ליפטר אתה מנסה להבין מה עוזר ומה לא.

אולי אני עיוור, אבל איפה בלינק שהבאת ראית משהו מעבר ל "I think", "I feel" וכו'?

גם הדעה של ריפטו היא בסופו של דבר אך ורק הדעה שלו. שכל אחד ינסה ויראה איך הוא מרים הכי הרבה משקל.
אני אגיד לך יותר מזה - הטריק בדדליפט הוא למשוך את המוט אחורה, והתנועה שלו למעלה היא תוצר לוואי של זה שאתה מושך אותו אחורה. זה מוסיף הרבה משקל מאשר לנסות למשוך אותו למעלה. ואני אגיד לך גם עוד מעבר לזה - לפי איך שהמוט מתגלגל אני כבר יודע אם אני יכול להרים אותו.

מצטער @StarDust , לא אמרת פה שום דבר שאפשר להתייחס אליו ברצינות.
אני לא יודע מה הדעה של ריפטו, אבל אני יודע בוודאות שאם אתה רוצה למשוך בצורה יעילה, אתה רוצה שהמוט יבלה במהלך התנועה שלו כמה שיותר קרוב לציר הסיבוב על מנת להקטין את הזרוע שלו ובכך את מומנט הכפיפה שהוא יוצר. מכניקת מוצקים בסיסית, שלצערי עוד לא ראיתי מישהו שיודע לערער עליה.

אה, ואתה חושב שהיעילות שלך נובעת מקסם כלשהו שקורה כשאתה מגלגל את המוט, אבל אתה לא יודע מה הוא. חשבתי שבתור ליפטר אתה מנסה להבין מה עוזר ומה לא.
אני לא מדבר דווקא על הגלגול. במקרה שלי אני מדבר על מיקום המוט, גובה האגן, מנח הגב

אתה סתם מתעקש לקבל הסבר פיסיקלי על גלגול המוט.
הסבירו לך כבר כמה פעמים שכנראה מבחינה פסיכולוגית הדבר תורם אפילו במקצת להרמה.
אנשים מקבלים כאפות לגב, אנשים מסניפים אמוניה ועוד שלל פעולות שלא מוכחות מדעית.

מבחינה פיסיקלית טהורה - לו בנאדם היה מלגזה, גלגול לא תורם שום דבר. מאחר ובנאדם הוא לא מלגזה, הגלגול יכול לתרום בכמה אופנים: https://www.lbs.co.il/threads/35871/
http://www.allthingsgym.com/rolling-the-bar-on-deadlifts/

מה שרשום שם בראש זה ״יתרון״ פסיכולוגי(מה זה בכלל אומר, אני יכול לטעון שלרקוד סמבה לפני סט זה יתרון פסיכולוגי) והעדפות אישיות שמבחינתי זהות לרבעי טווח תנועה ש״מעבים את השריר ולא מרחיבים אותו״ הידוע מהעדפות ומחכמת עולם הבילדינג

אתה סתם מתעקש לקבל הסבר פיסיקלי על גלגול המוט.
הסבירו לך כבר כמה פעמים שכנראה מבחינה פסיכולוגית הדבר תורם אפילו במקצת להרמה.
אנשים מקבלים כאפות לגב, אנשים מסניפים אמוניה ועוד שלל פעולות שלא מוכחות מדעית.

אין לי בעיה עם פסיכולוגיה. אבל אנשים מתעקשים כאן על זה שיש לזה יתרון מכני כלשהו ואני עדיין לא רואה שום הסבר. רק סטארדאסט ניסה להסביר כאן משהו, אבל אני לא מצליח לראות איך אפשר למשוך את המוט אחורה כשהכוח שאתה מתנגד לו פועל למטה.

אין לי בעיה עם פסיכולוגיה. אבל אנשים מתעקשים כאן על זה שיש לזה יתרון מכני כלשהו ואני עדיין לא רואה שום הסבר. רק סטארדאסט ניסה להסביר כאן משהו, אבל אני לא מצליח לראות איך אפשר למשוך את המוט אחורה כשהכוח שאתה מתנגד לו פועל למטה.
יתרון מכני אין לזה מהסיבה שלא מתרגמים תנועה אופקית לאנכית. אז על מה הויכוח?

בעזהי"ת

הבאתי לעיל את הדברים של zatsiorsky, מתוכם עולה הצורך להתחיל בתהליך כיווץ שרירים עוד לפני שבפועל פונים לנתק את המוט מהקרקע. נמצאות שם עוד כמה נקודות כגון אלה.

אנדי בולטון, למשל, מיישם את העקרון בדרך הבאה (קראתי את הדברים באופנים שונים, בלא מעט מאמרים וספרים שלו, לצורך העניין הנה אחד מהם):

You're applying some force to the bar, and then applying a whole lot more to actually get the bar moving. There should be no sudden movement or jerking. Do not snatch at the bar. Instead, focus on keeping your arms locked out, flexing the triceps, and generating total body tension. The bar leaves the floor with huge leg drive. Think of driving your heels into the floor.

בנדיקט מגנוסון, להערכתי, בגלגול המפורסם שלו, מכוון לאותה פעולה.

גם מישה קוקלייב, להערכתי, מיישם את הדברים בטכניקה משלו, ואוכל למצוא דוגמאות נוספות.

כללית: אם משהו עובד יותר טוב, והבן אדם לא ישתמש בו עד שיבין בעומק ההיקף למה בדיוק, ולך תדע מתי - כי יש נושאים בתורת האימון שגם לאחר עשרות שנים המדע עדיין לא נעול עליהם במאה אחוז , או אז ההגדרה היחידה שתהיה לו היא: כסיל. לנוכח הסיבה הזו, מאוד חשוב לנו לבדוק איך עבד לספורטאי עילית. יכול להיות שנגיע למסקנה שאם Bob Peoples היה מושך באופן יותר אורתודוקסי בעינינו, הוא היה מרים יותר. יכול להיות שנחשוב אותו דבר כלפי John kuc. אבל מי שלא מנתח את הטכניקה וצורת האימונים של ספורטאי העילית - בדיוק כמו ש-Zatsiorsky או Verkhoshansky עשו בחלק גדול מהעבודה שלהם, נמצא בנקודת אגו מאוד בעייתית.

כמו שכתבתי כבר, יש לראשןהוטגירל מה לשפר בטכניקה (בצד ההערכה הגדולה שיש לי אליו ולכל הג'וניורים המדהימים בפאוורליפטינג הישראלי, שהרבה מהם יכולים להגיע לגדולות. וזה שבתור ספורטאי חובב הם לא יהיו מליונרים מפאוורליפטינג זה בסדר, גם אנדריי מלניצ'ב היה עד לפני כמה שנים 'no name', ובסוף תחרות היה מקבל בעיקר בעיטה מאחורה, לא יותר), אם לא נגיע שיש לו קושי אנתרופומטרי דוגמת זה של וינס אורבנק (ואז לטענתי עדיף סומו, בדיוק כמו המעבר של חן זוננרייך, אבל זה דיון אחר), אבל אין צורך לערוך על גיוו את מסיבת התה של בוסטון, רק בגלל שהבריטים האימפריאליסטים מעצבנים אותך. נמצאים שם לא מעט ילדים בני שש עשרה, שבגיל הזה רק מחפשים צרות וגם מוצאים אותן, וראוי מאוד להעריך ולתת מילה טובה, לאלה שבונים לעצמם באופן חובבני וללא שום דרבון ממשלתי - משהו גדול לשאוף אליו.

peoplespulllg.jpg

נערך לאחרונה:
זו בדיוק הנקודה. אבל יש כאן טענות שיש לזה יתרון מכני.
אני לא יודע למה היה לי כל כך קשה להביע את הרעיון הכללי, אולי המוח שלי התעייף מהלמידה. אני חוזר בכמה הדגשים שציינתי, ובעיקר בקשר ליתרון המכני, אני לא חושב שזאת הסיבה\הסיבה העיקרית. אני חושב(ונראה ככה) שהגלגול של המוט מאפשר לך לייצר ולהתאזן במשיכה עם השרירים הנכונים שאתה רוצה שיפעלו (השרשרת האחורית בעיקר) והדחיפה אחורה של המוט עוזרת לך בכך. אם יש לזה יתרון קינזיולוגי? כנראה שלא, האם יתרון פיזיולוגי? כנראה שכן.

אני שונא לומר\לכתוב את המשפט "אני חושב" זה מגעיל אותי, אבל הצלחת להוציא את זה מהידיים שלי, לעזאזל איתך

נ.ב האם זה עובד? בהרבה מקרים, כן, כולל ניסיון אישית שלי עם הטכניקה הזאת (אני לא מבצע אותה)
האם זה אידיאלי? תלוי, כל אחד והבחירה שלו. אולי בדיעבד עדיף לו לעבוד בטכניקה נכונה ולתרגל את המשיכה אחורה, אבל אם הגלגול עוזר לו לעשות את זה אז פאק אית.

בעזהי"ת

הבאתי לעיל את הדברים של zatsiorsky, מתוכם עולה הצורך להתחיל בתהליך כיווץ שרירים עוד לפני שבפועל פונים לנתק את המוט מהקרקע. נמצאות שם עוד כמה נקודות כגון אלה.

כן, אתה מפספס פרט קטן וחשוב. במקרה של הדדליפט הכיווץ לא מתבצע מול התנגדות כלשהי, כך שזה לא שווה כלום. אם כבר, זה טיעון בעד משיכה בקו ישר, כשיש לך זמן לנתק את המוט לאט מהרצפה.

אלכס אתה מדבר על מה שספורטאים אמורים לעשות, מה הקשר בינך לבין ספורטאי?

צודק. באת לחצר האחורית של אדטו ועשית שם סקוואט בנץ׳ ודדליפט עם מספרים לא מרשימים במיוחד. אתה ספורטאי אחי וניצחת בכל הטיעונים. ממליץ לשקול קריירה של מאמן פאוורליפטינג, אולי דן גרין יקח ממך כמה טיפים איך למשוך דדליפט מכוער.

אני לא יודע למה היה לי כל כך קשה להביע את הרעיון הכללי, אולי המוח שלי התעייף מהלמידה. אני חוזר בכמה הדגשים שציינתי, ובעיקר בקשר ליתרון המכני, אני לא חושב שזאת הסיבה\הסיבה העיקרית. אני חושב(ונראה ככה) שהגלגול של המוט מאפשר לך לייצר ולהתאזן במשיכה עם השרירים הנכונים שאתה רוצה שיפעלו (השרשרת האחורית בעיקר) והדחיפה אחורה של המוט עוזרת לך בכך. אם יש לזה יתרון קינזיולוגי? כנראה שלא, האם יתרון פיזיולוגי? כנראה שכן.

אני שונא לומר\לכתוב את המשפט "אני חושב" זה מגעיל אותי, אבל הצלחת להוציא את זה מהידיים שלי, לעזאזל איתך

נ.ב האם זה עובד? בהרבה מקרים, כן, כולל ניסיון אישית שלי עם הטכניקה הזאת (אני לא מבצע אותה)
האם זה אידיאלי? תלוי, כל אחד והבחירה שלו. אולי בדיעבד עדיף לו לעבוד בטכניקה נכונה ולתרגל את המשיכה אחורה, אבל אם הגלגול עוזר לו לעשות את זה אז פאק אית.

שוב, אולי זה עובד ואולי זה לא. למה זה עובד יותר טוב מלהתחיל מהנקודה הנכונה? וכמו שאמרתי כבר מספר פעמים, הגלגול הוא לא הבעיה העיקרית. הבעיה זה איך נראית שאר התנועה. אולי זה נובע מהגלגול ואולי לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית