סרטון אני והליעב באימון משותף

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
אז ככה שנינו בני 16, הנה אימון משותף מהיום ב @PowerHouse

לגבי האימונים עצמם יש פרטים בלוג שלי, עכשיו לגבי הכאפות המאוד דרדלה שלי יש סיפור מאחורי זה:

אני שואל את @Eliavitie אם הוא ירצה נוז טורק או כאפות הוא אומר לא, ואז שאלתי אם רק כאפות והוא אמר שלא והתחנן לחייו אך ממש לבסוף הותיר לי לכפכף אותו.
למרות זאת זה הרגיש לי כמו אונס ושאם אהיה חזק מדי אז הוא יכשל ולכן חזרתי בי במהלך המעשה .

בעזהי"ת

עדיין לא הסברת איך ההבנה שלך עובדת. הסכמת שהשרירים לא פועלים כאן אקצנטרית (וגם לא איזומטרית כמו בדוגמא של זטסיורסקי) תחת עומס אז אין לזה משמעות, אבל אנשים כן מצליחים להשיג את האפקט הזה כתוצאה מפעולה מנטלית? איזה מנגנון קסום מאפשר את זה?

אנדי בולטון כותב על להפעיל כוח על המוט - וכאמור לטענתי: להתחיל את פעולת הכיווץ לפני הכיווץ העיקרי. מגנוסון לטענתי, יתכן מאוד ועושה את הדבר על ידי גלגול המוט.

אתה יכול לנתח מה שאתה רוצה, אבל בינתיים רק העלת השערות שלא מגובות בכלום. מכאן ועד להניח שההשערות האלה נכונות רק כי כמה אנשים חזקים מושכים ככה זה כבר החלק שלך.

תורת האימון אינה מדע מדויק, ולכן גם כשהשערה 'לא מגובה בכלום', אין בכך לשמוט את השטיח מתחתיה. כאן נעוץ אחד מההבדלים החשובים בין ספורטאי תחרותי - ומאמן של ספורטאי תחרותי, ובין ההדיוטות: לאלה הראשונים חשוב לנסות לנתח כל בדל מידע אפשרי, ולראות מה אפשר לבדוק כלפי הטכניקה הנוכחית, אולי משהו יעבוד יותר טוב. לעומת זאת, אלה האחרונים שאינם מחויבים להישגיות, יכולים להסתפק בבינוניות - הרי אף היא מול שאר האוכלוסיה, משאירה אותם בסטטוס של אנשים חזקים.

אתה לא רוצה לנתח את הטכניקה של ספורטאי העילית לדורותיהם בענף הפאוורליפטינג? בבקשה. מותר לך.

טענתי בדיוק מה שכתבתי שטענתי, והאמת שזה גם לא ממש מעניין אותי. אני עדיין מחכה לרשימת כל אותם האנשים שקיבלו באן כתוצאה מאי הסכמה עם המנהלים.

המשמעות של הדברים שכתבת אבסורדית לחלוטין: שלד קיבל באן, ואז בתור אקט מזוכיזם כנוע, ביקש שיחליפו לו את הניק ב'קפטן קקי', ועוד יצמידו לו 5 כוכבים אדומים של מוניטין שלילי - המסתכמים במינוס חמישים אלף (וגם הספגטי חטף כנ"ל. היה זה על פי בקשתו?). מה נשאר לדבר עוד על רשימות, ועל אנשים מעניינים מפעם, אם אנחנו לא מדברים באותה שפה?

בעזהי"ת

אנדי בולטון כותב על להפעיל כוח על המוט - וכאמור לטענתי: להתחיל את פעולת הכיווץ לפני הכיווץ העיקרי. מגנוסון לטענתי, יתכן מאוד ועושה את הדבר על ידי גלגול המוט.

תורת האימון אינה מדע מדויק, ולכן גם כשהשערה 'לא מגובה בכלום', אין בכך לשמוט את השטיח מתחתיה. כאן נעוץ אחד מההבדלים החשובים בין ספורטאי תחרותי - ומאמן של ספורטאי תחרותי, ובין ההדיוטות: לאלה הראשונים חשוב לנסות לנתח כל בדל מידע אפשרי, ולראות מה אפשר לבדוק כלפי הטכניקה הנוכחית, אולי משהו יעבוד יותר טוב. לעומת זאת, אלה האחרונים שאינם מחויבים להישגיות, יכולים להסתפק בבינוניות - הרי אף היא מול שאר האוכלוסיה, משאירה אותם בסטטוס של אנשים חזקים.

אתה לא רוצה לנתח את הטכניקה של ספורטאי העילית לדורותיהם בענף הפאוורליפטינג? בבקשה. מותר לך.

אתה לא מנתח כאן כלום. אתה אומר שיתכן שמשהו קורה, אבל אין לך מושג איזה מנגנון יכול לאפשר את זה. שום דבר ממה שציטטת מהטקסט של zatsiorsky לא תומך בזה. באותה מידה יתכן ומגנוסון מזמן רוחות אבותיו מהעבר שעוזרות לו להרים את המוט. אין כאן ניתוח.

המשמעות של הדברים שכתבת אבסורדית לחלוטין: שלד קיבל באן, ואז בתור אקט מזוכיזם כנוע, ביקש שיחליפו לו את הניק ב'קפטן קקי', ועוד יצמידו לו 5 כוכבים אדומים של מוניטין שלילי - המסתכמים במינוס חמישים אלף (וגם הספגטי חטף כנ"ל. היה זה על פי בקשתו?). מה נשאר לדבר עוד על רשימות, ועל אנשים מעניינים מפעם, אם אנחנו לא מדברים באותה שפה?

שוב:

1. לא קורן, לא רשף ולא הספגטי נכללו ברשימת האנשים שקראתי להם מעניינים.
2. אף אחד לא שינה להם את הניק על דעת עצמו.
3. הם עשו קרקס בפורום וקיבלו מוניטין שלילי. באיזשהו שלב קורן אמר בצחוק שהוא רוצה מוניטין שלילי הכי גדול שאפשר וקיבל את זה.
4. אף אחד מהם לא נחסם על וויכוח כלשהו או על אי הסכמה עם המנהלים. הם נחסמו כי הם היו ליצנים.
5. תשאל את קורן מה הסיפור שלו, אתה במילא לא תאמין למה שיהיה כתוב כאן.
6. אתה בורח לפרטים לא קשורים כדי לא להתייחס לנקודה - אף אחד כאן לא קיבל באן על זה שדעותיו לא היו מיושרות עם דעות המנהלים. אפילו דעות המנהלים לא היו מיושרות.

בעזהי"ת

אתה לא מנתח כאן כלום. אתה אומר שיתכן שמשהו קורה, אבל אין לך מושג איזה מנגנון יכול לאפשר את זה. שום דבר ממה שציטטת מהטקסט של zatsiorsky לא תומך בזה. באותה מידה יתכן ומגנוסון מזמן רוחות אבותיו מהעבר שעוזרות לו להרים את המוט. אין כאן ניתוח.

ההנחה הפשוטה היא, שאי אפשר להגיע לשיא עולם, ובמיוחד כשהוא נמצא במועדון בפני עצמו עם אנדי בולטון - מעל 1000 פאונד, בלי יעילות טכנית ברמה הגבוהה ביותר. נכון, צריך להיות חזק מאוד, אבל damen יש שם הרבה חזקים מאוד מאוד, שלא מצליחים להתקרב אל השיא הזה. אז אתה מדבר על ואלהלה ורוחות, ואני מנסה לנתח וללמוד.

שוב:

1. לא קורן, לא רשף ולא הספגטי נכללו ברשימת האנשים שקראתי להם מעניינים.
2. אף אחד לא שינה להם את הניק על דעת עצמו.
3. הם עשו קרקס בפורום וקיבלו מוניטין שלילי. באיזשהו שלב קורן אמר בצחוק שהוא רוצה מוניטין שלילי הכי גדול שאפשר וקיבל את זה.
4. אף אחד מהם לא נחסם על וויכוח כלשהו או על אי הסכמה עם המנהלים. הם נחסמו כי הם היו ליצנים.
5. תשאל את קורן מה הסיפור שלו, אתה במילא לא תאמין למה שיהיה כתוב כאן.
6. אתה בורח לפרטים לא קשורים כדי לא להתייחס לנקודה - אף אחד כאן לא קיבל באן על זה שדעותיו לא היו מיושרות עם דעות המנהלים. אפילו דעות המנהלים לא היו מיושרות.

הם לא נחסמו כי הם היו ליצנים, הם נחסמו כי פגעו לכם באגו. כך גם רבים אחרים.

https://www.lbs.co.il/threads/13895/#post-193879

https://www.lbs.co.il/threads/13895/#post-194112

https://www.lbs.co.il/threads/13895/page-3#post-194379

https://www.lbs.co.il/threads/13895/page-4#post-194449

בעזהי"ת

ההנחה הפשוטה היא, שאי אפשר להגיע לשיא עולם, ובמיוחד כשהוא נמצא במועדון בפני עצמו עם אנדי בולטון - מעל 1000 פאונד, בלי יעילות טכנית ברמה הגבוהה ביותר. נכון, צריך להיות חזק מאוד, אבל damen יש שם הרבה חזקים מאוד מאוד, שלא מצליחים להתקרב אל השיא הזה. אז אתה מדבר על ואלהלה ורוחות, ואני מנסה לנתח וללמוד.

אתה טועה כמובן. אנשים חזקים מאוד יכולים להחזיק בשיאי עולם גם בלי טכניקה מושלמת. יש איזה איראני בשם רזזדה שהוכיח את זה לאחרונה (בספורט שהוא יותר טכני מפאורליפטינג).

תודה שהוכחת את הנקודה שלי.

בעזהי"ת

אתה טועה כמובן. אנשים חזקים מאוד יכולים להחזיק בשיאי עולם גם בלי טכניקה מושלמת. יש איזה איראני בשם רזזדה שהוכיח את זה לאחרונה (בספורט שהוא יותר טכני מפאורליפטינג).

או אולי אתה צריך לגנוז את החשיבה האורתודוקסית הפאנטית, ולנסות לחשוב איך יכול להיות שרזזדה למרות טכניקה לכאורה לוקה בחסר, עדיין נעל מעל הראש 263.5?

אני לא אומר שמעכשיו כל משהו שעושה שיאן עולם הוא סמכות טוטליטרית. אבל אני בהחלט נותן את הקרדיט שככל הנראה ומשהו שם מתרחש בצורה איכותית מאוד מאוד, ומנסה להבין מה ולמה - כי מי יודע: אולי אוכל ללמוד משהו חדש בנוגע לטכניקה שלי. אז זה בסדר שזה לא מעניין אותך, אותי באד ג'פריס למשל, מאוד מעניין.

תודה שהוכחת את הנקודה שלי.

תודה שהוכחת את הנקודה שלי: כל מי שלא נתפס בעין ובאגו של השלטון הבולשיביקי שהיה כאן, ולא משנה האם הוא צודק או לא, ולא משנה האם הוא הגיב חריפות בתגובה להתבטאויות גסות רוח מצד המשטר, עמד בפני סכנה מוחשית של מוניטין שלילי ואף חסימה - מה שכמובן לא הותיר הרבה מקום לשיח פורה ומעניין, מעבר לדעות המקובלות על המשטר, ע"ע מאאאאאאאאאאארק ריפוטו. לא יודע למה צריך לשבור אינספור קולמוסים בשביל נקודה כל כך פשוטה.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

תודה שהוכחת את הנקודה שלי: כל מי שלא נתפס בעין ובאגו של השלטון הבולשיביקי שהיה כאן, ולא משנה האם הוא צודק או לא, ולא משנה האם הוא הגיב חריפות בתגובה להתבטאויות גסות רוח מצד המשטר, עמד בפני סכנה מוחשית של מוניטין שלילי ואף חסימה - מה שכמובן לא הותיר הרבה מקום לשיח פורה ומעניין, מעבר לדעות המקובלות על המשטר, ע"ע מאאאאאאאאאאארק ריפוטו. לא יודע למה צריך לשבור אינספור קולמוסים בשביל נקודה כל כך פשוטה.

אתה מבזבז את זמנך בניסיון הזה לשמוע ממנו ולו "אולי" קטנטן של ספק עצמי.
לדוגמא, אני קיבלתי באן ממנו/חבר שלו לשלטון פה בזמנו כי העזתי להניח שאם הם כותבים ומתנהלים כמו ילדים בני 14
(כדוגמת אלו שעדיין מקפידים ללייקק לרוב הודעותיו) הם יוכלו לספוג תגובות דומות.
תניח לו להמשיך להיתמם ובאופן כללי להגיב כמומחה כללי להכל על כל שאלה עניינית ותפנה לך זמן להתאמן ולהתקדם.

בעזהי"ת

או אולי אתה צריך לגנוז את החשיבה האורתודוקסית הפאנטית, ולנסות לחשוב איך יכול להיות שרזזדה למרות טכניקה לכאורה לוקה בחסר, עדיין נעל מעל הראש 263.5?

אני לא אומר שמעכשיו כל משהו שעושה שיאן עולם הוא סמכות טוטליטרית. אבל אני בהחלט נותן את הקרדיט שככל הנראה ומשהו שם מתרחש בצורה איכותית מאוד מאוד, ומנסה להבין מה ולמה - כי מי יודע: אולי אוכל ללמוד משהו חדש בנוגע לטכניקה שלי. אז זה בסדר שזה לא מעניין אותך, אותי באד ג'פריס למשל, מאוד מעניין.

רזזדה נעל מעל הראש 263.5 כי הוא היה הרבה יותר חזק מכולם והתאמן יותר קשה מכולם. זה אפשר לו לפצות על טכניקה פחות מוצלחת.

אתה יכול לנסות להבין למה מגנוסון מגלגל את המוט עד מחר, אבל עד שלא תבין, או לפחות תעלה השערה מעבר לזה שקורה קסם כלשהו, אין לך באמת טיעון.

היה נחמד לראות אותך ואת החברה שלך מסתובבים סביב הזנב של עצמכם, אבל אני חושב שזה מיצה את עצמו.

כן, פשוט הלינק שנתת בהחלט מראה על ניסיון לדיון רציני כלשהו 🫤
חלק גדול מהמנהלים של אותה תקופה שנאו את רוב הדברים שקשורים למארק ריפטו, וזה כולל את מר לטיסימוס (זה שפגע בנפשו העדינה של עמרי עם באן על התנהגות של ילד בן 4 שבאה מבן אדם בן 50). אבל אם זה עוזר לך ולחבריך שקיבלו כאן באן על קרקס, לישון בשקט, אתם מוזמנים לחשוב שכך היו הדברים.

בעקבות מה שכתבת צריכה להשאל השאלה, מי שחזק, ומתאמן קשה, יכול לפצות על טכניקה פחות מוצלחת? או שזה רק רזזדה?

הוא טוען שכלפי עצמו הוא יהיה יותר חזק אם ישתמש בטכניקה מיטבית
זה נכון בתיאוריה, בפועל יש גם פקטור של נוחות וקורדינציה. לחלק מהאנשים נוח לעשות תנועות מסוימות וחלק נוח משהו אחר.
יכול להיות שמישהו "מפספס" שלמות בטכניקה, אבל זה בגלל הנוחות שלו וזה שהוא יעבוד בטכניקה מושלמת לא בהכרח ייתן לו יותר משקל על המוט. אחרת, אני די בטוח שלרזזדה אין באמת סיבה להרים ככה.

תסתכלו על אתלטיקה קלה למשל. לא פעם ולא פעמיים רואים איזה רץ שרץ בטכניקה זוועתית (היה איזה אחד מפורסם שרץ למרחקים ארוכים והיה הכי טוב בעולם בזמנו, שכחתי את שמו), ברור שהטכניקה שלו לא יעילה, אבל זה מה שנוח לו ועם זה הוא מצליח להוציא את המקסימום. זה לא אומר שיש פה הצדקה פיזקלית כלשהי כמו ש zaptamaher טוען שאולי קיימת, פשוט עניין של נוחות וקורדינציה.

עריכה:
למקרה שיש איזו אי הבנה,
כשמדובר בילדים בני 16 (מתחרים או לא מתחרים - זה בכלל לא הנקודה פה), צריך להרים בטכניקה מושלמת או לפחות הכי קרובה למושלמת. ככה שאני לגמרי תומך בביקורת של coldfire

אתה רוצה את דעתי על דעה של מישהו שאני לא מכיר אפילו? מה אכפת לי מה הוא טוען? כל הסרטון הזה מסתכם בזה שהוא לא מכיר אנשים שנפצעו ולכן הפציעות נדירות.

ואם הוא מודה שאנשים חלשים נפצעים בדדליפט כשהם מעגלים את הגב, אז אותו מנגנון תקף גם לאנשים חזקים, רק שיותר קשה לפצוע אותם.

סלחו לי על ההתערבות אבל דווקא הדיון הפיזיקלי פה מעניין
אני לא משוכנע שאין פה תרומה לעניין הגלגול
משיקולי אנרגיה אדם בסוף הגלגול יאלץ להפעיל מספיק כוח שיעצור את המוט לחלוטין בציר האופקי (שבו לא אמורה להיות תנועה במהלך ההרמה), שכן אחרת דורש חוק שימור האנרגיה שתהיה לו בדיוק את אותה אנרגיה בציר האנכי בזמן ששואף לאפס אחרי המשיכה שהיא כמובן אפסית שכן המוט לא מתגלגל, הגובה שלו מהרצפה שואף לאפס וגם המהירות.
כוח החיכוך לא נותן הסבר מספיק לעניין איבוד האנרגיה הזה ואשמח לשמוע מבעלי התואר הטוענים שאין אפקט לאן הלכה שארית האנרגיה?.
בראייתי קיימתי פה הפעלה של שרירים שאינם פועלים בהרמה סטטית שמפעילים תאוצה אנכית ולכן מטים את וקטור המהירות השקול של המוט המתגלגל כלפי מעלה, קצת כמו שקורה אם מגלגלים כדור במעלה מגלשה, רק שאת כוח הנורמל מחליף פה כוח שמופעל על ידי השרירים האחרים.
לא בא להתסיס, מנסה להבין ואשמח לתגובה מלומדת מבוססת ורצינית.

ציינתי בתגובה שלי שזה קצת כמו ולא בדיוק, כפי שציינתי ששרירים שמופעלים בעקבות התנועה ולא מופעלים במצב סטטי של הנפה משחקים את תפקיד הנורמל של המגלשה.
ולעניין האמיתי פה, מה שבאמת טעון הסבר הוא הדתלא בין האנרגיות בזמנים פלוס ומינוס 0 מרגע ההתנתקות.
היש בידיך הסבר כזה ?

אין שרירים כאלה, וזה גם לא דומה. תחשוב מה ההבדל.

אתה עוצר את המוט עם הידיים ברגע שאתה אוחז בו לפני שהמשיכה מתחילה.

אין שרירים כאלה זה הצהרה נחמדה.. שלא מבוססת על כלום.. והמצב מאוד דומה, מצער שאתה לא רואה את זה.
כשאתה אומר "עוצר" עם היד אתה עדיין מתייחס לכוח החיכוך, בין היד שלך והמוט ובין המשקולות והמשטח, אותו כוח שלא מסביר את הדלתא.
אם איבדתי פה כוח בספירה אתה מוזמן להשכיל אותי.
אלא אם כן אתה מאמין שלמישהו מאיתנו גריפ מספיק חזק להפעיל 0.5mv^2 על מסה נעה של 180 קילו (לערך) ועוד עודף ממומנט ההתמד.

אין שרירים כאלה זה הצהרה נחמדה.. שלא מבוססת על כלום.. והמצב מאוד דומה, מצער שאתה לא רואה את זה.
כשאתה אומר "עוצר" עם היד אתה עדיין מתייחס לכוח החיכוך, בין היד שלך והמוט ובין המשקולות והמשטח, אותו כוח שלא מסביר את הדלתא.
אם איבדתי פה כוח בספירה אתה מוזמן להשכיל אותי.
אלא אם כן אתה מאמין שלמישהו מאיתנו גריפ מספיק חזק להפעיל 0.5mv^2 על מסה נעה של 180 קילו (לערך) ועוד עודף ממומנט ההתמד.

לא, זה די מצער שאתה לא רואה את ההבדל בין מגלשה שמאפשרת לך לשנות את כיוון התנועה, לבין מוט שנע במישור אופקי ואתה מפעיל עליו כוח במישור אנכי. הגוף שלך לא יודע שהמוט התגלגל לפני שהוא מושך אותו למעלה ופתאום מפעיל שרירים כלשהם שהוא שומר רק למקרה הזה. השרירים שמופעלים תלויים בתנועה שאתה עושה. תפתח ספר אנטומיה, תראה אילו שרירים צריך כדי לייצר פשיטה בירך ובברך ויהיה בסדר.
במשפט האחרון יש הרבה מילים ואין שום משמעות. לא ממש קשה לעצור מוט שגלגלת אותו כמה ס״מ.

זה מצער שאתה מדבר איתי על אפקט של כוחות, כשהווקטור שאני מתייחס אליו הוא ווקטור המהירות שמשתנה, אם צריך שיעור פרטי אני מוכן לעשות הנחה, אם לא, תפתח ספר פיזיקה ויהיה בסדר.
אולי לאורך זמן, די פשוט לעצור מוט כזה, אבל כדי לעצור אותו בפרק זמן כל כך קצר נדרש הרבה יותר כוח... (שוב, שיעור פרטי מוזל או ספר לבחירתך)
לא טענתי שהפתרון שלי מושלם, הצעתי דרך ואני אשמח אם מישהו יוכיח לי אחרת.
אתה קצת לא בכיוון עם ההסברים הפיזיקליים שלך,,ואני לא מכיר אותך ואת הרקע האקדמי שלך, אבל אתה לא מעלה טיעונים פיזיקליים.
אולי מישהו מהחברה האחרים יכול לתת פתרון לבעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית