הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדשה כאן

דורה

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
היי, חדשה כאן וצריכה קצת סדר בבלאגן שנוצר לי בראש:)
דורה,21 ,גובה 1.72 ומשקל כרגע 77(עליתי 2 קילו לאחר שהתחלתי אימוני כח אך יש שינוי רציני בהיקפים).
אני רוצה להתחטב,לפני שאני נכנסת לאימוני הכח ברצינות, להוריד באחוזי השומן. המשקל לא ממש מעניין אותי.. זה רק מספרים אבל אני מרגישה גדולה.
אחי הגדול מתאמן כבר שנים ובאמת נראה ממש טוב, הוא טוען כי עם אתאמן עם משקלים גבוהים אנפח לעצמי את הרגליים, מה שאני ממש ממש לא רוצה.
אני רוצה להיות רזה אבל שרירית מאוד.. בעצם לרדת במסה... איך אני עושה את זה נכון? עד כה אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע אימוני כח ולפחות 5 אירובי (ריצה,חישוק, הליכה בשיפוע)... אם אעשה דיאטה של 1200 קל בדגש על חלבונים זה נכון? התזונה שלי די מאוזנת, הרבה חלבונים, מעט שומנים וצריכה להוריד את כמות הפחמימות, היא לא רבה אך עדיין יש איפה לקצץ. בפעמים הקודמות שעשיתי דיאטה הגעתי למצב של תשישות ועייפות בלתי נסבלת, לא רוצה להרגיש כך שוב.. סורי שהכל מבולבל אשמח להכוונה.

@מרטין

היי דורה וברוכה הבאה לפורום 😃

אני לא יודע באשר לרמת הידע של אחיך ומאיפה הוא שואב את אותו מידע אבל את לא "תנפחי"(לא אוהב ת'מילה הזאת) לעצמך את הרגליים מ-2 סיבות:
א. לנשים, בשונה מגברים, קשה לבנות מסת שריר
ב. בגלל שאת תהיי בחיטוב(מאזן קלורי שלילי, ז"א שורפת יותר ממה שאת צורכת) את תקשי על הגוף לבנות שריר.

עושה רושם שאת עושה הרבה אירובי, והתפריט שלך מבחינה קלורית נשמע מעט מידי(אגב גם עכשיו את מרגישה עייפות ?)

כמו כל אישה חדשה שמגיעה לכאן, גם איתך נעשה את אותו תהליך. את תצטרכי לקרוא, ללמוד וליישם הרבה מידע. אשים לך כאן מספר מאמרים שרלוונטיים אלייך.

https://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/ מומלץ

https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

https://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

כמו כן נשמח אם תרשמי את תכנית האימון שלך מעבר לאירובי.

• פותח/ת השרשור
עוז טנקס על ההיענות:) ,קראתי את שלושת המאמרים ועוד כמה שקשורים לנושא.
כרגע אין לי תוכנית אימונים מוגדרת, חזרתי לאימונים אחריי ארבע שנים של בעיקר אירובי...ומתרגלת למכשירים עצמם ולמשקלים..
בשבוע האחרון כן, סוג של תשישות כזאת...חשבתי שזה אולי כי ויתרתי על צ'יט..
לרדת בכמות האירובי ולעשות יותר אימוני כח? איך לחלק נכון את האימונים?

משו שהפורום הזה שם לעצמו כאן כעיקרון: אנחנו עובדים עם תרגילים שנקראים "תרגילים מורכבים" כלומר תרגילים שמשלבים כמה שרירים בתרגיל אחד. ובשונה מתכניות חדר כושר סטנדרטיות אנחנו מורידים את מספר החזרות בתרגילים ומעלים את המשקלים כך שנראה השתפרות הדרגתית משבוע לשבוע. אנחנו כמעט ולא עושים מכשירים אלא רק תרגילים שמשלבים עם מוט.

התשישות היא בעיקר בגלל שהתפריט שלך דליל בקלוריות

תעשי 3 ימי אנאירובי ו-3 ימי אירובי. את יכולה להתאמן 3 אימונים בשבוע שמשלבים גם אנאירובי וגם אירובי(מה שאני עושה) או שתפרשי אותם על פני כל השבוע מה שאני פחות מעדיף....

https://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/ יש לך בסוף תכנית (FBW(full body workout

את תצטרכי ללמוד את התרגילים המורכבים: סקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס. יש לך את כל התנאים להצליח. את יכולה לצלם את עצמך ולעשות סרטוני טכניקה שבהם ניתן לך דגשים על ביצוע התרגילים(אם תחפשי טוב יש מדריך שלי שמסביר איך מעלים סרטונים דרך יוטיוב).

דבר שני(ואחרון) יש לך אפשרות לפתוח לוג אימונים, מזה ? זהו יומן מעקב שבו אחרי כל אימון את רושמת את ההתקדמות וכך תוכלי לעקוב ולראות מה את צריכה להמשיך לעשות ומה לשפר. פתיחת הלוג נעשית בפורום "לוג בתזונה ואימונים". יש לך דוגמאות של משתמשים אחרים, כל אחד רשם כותרת מצחיקה ללוג שלו(אני לא), אם בא לך תזרמי ותעשי גם את.

ב-ה-צ-ל-ח-ה

נערך לאחרונה:
הי דורה וברוכה הבאה,
דורה,21 ,גובה 1.72 ומשקל כרגע 77
המטרה שלך היא חיטוב ולפי הנתונים שלך הRMR שלך הוא סביב 1900 קלוריות ביום - וזה עדיין בלי לקחת בחשבון את הפעילות הגופנית שלך.
- לכן להתחיל חיטוב ב1200 קלוריות יקבע גרעון קלורי גדול מידי. מציעה לך לחשב את ממוצע הקלוריות היומי שאת שורפת באימונים להוסיף ל1900 ואז להחסיר מקסימום 500 קלוריות ביום.
זו תהיה נקודת ההתחלה שלך לחיטוב שממנה תפחיתי בכל פעם שלא תהיה לך ירידה במשקל במשך שבועיים.

לגבי האימונים ממליצה לך לקחת תכנית FBW מהאתר ולהוסיף לה 2-3 אימונים אירוביים בשבוע. את יכולה להוסיף את האימון האירובי אחרי אימון כוח או בימים נפרדים. תזכרי שהמטרה של האימון איננה לפתח מסת שריר (כפי שציינתי זה לא אפשרי כשהגוף בגרעון קלורי) אלא לשמור על הקיים, ולכן על האימון לספק לשרירים גירוי מקסימלי על פני השבוע.

לגבי החשש שלך @oz25 צודק. לא רק שלנשים אין נטיה לפתח מסת שריר גדולה הרי שבחיטוב - כשהגוף בגרעון קלורי - אין לגוף כלל אינטרס להגדיל מסת שריר.
כל כך הרבה בנות מעלות כאן חשש ל"התנפח" כתוצאה מאימונים שאני חייבת להתייחס לסוגיה הזו.

עוד לא נתקלתי בפורום במישהי שהעלתה חשש מל"התנפח" כתוצאה מצריכת פחממות לא מבוקרת - שדרך אגב זה בהחלט יכול להיות גורם להתנפחות כזו - אבל משום מה עבודה יעילה בחדר כושר מיד מעוררת חשש כזה.
איפה בדיוק מסתובבות כל הנשים ה"נפוחות" האלה, כי אני בטוח שלא נתקלתי בהן בחדרי הכושר??
אני יכולה להעיד על עצמי שאחרי שנים בחדר כושר, מינימום 3 אימוני כוח בשבוע, תמיד כנגד משקל חופשי ותמיד במגמת עליה, הצלחתי לפתח מסת שריר שאני מאוד גאה בה, אבל בחצאית אני בספק אם משהו יחשוב שאני מתאמנת בכלל.
לא יודעת איך אפשר לשכנע נשים שהסיכוי שלהם לפתח מסת שריר מוגזמת - בצורה טבעית - היא כמעט בלתי אפשרית. הבעיה נעוצה אולי בדימויים הלא מציאותיים שאנחנו מוצפים בהם ברשתות. אבל אני מזמינה את כל החוששות להעלות תמונות כאלה לפורום.
בואו נראה מה המקור לחשש הזה??

לא יודעת איך אפשר לשכנע נשים שהסיכוי שלהם לפתח מסת שריר מוגזמת - בצורה טבעית - היא כמעט בלתי אפשרית. הבעיה נעוצה אולי בדימויים הלא מציאותיים שאנחנו מוצפים בהם ברשתות. אבל אני מזמינה את כל החוששות להעלות תמונות כאלה לפורום.
בואו נראה מה המקור לחשש הזה??

לא חסר מקורות כאלו מרטין

אם זה בדוגמניות פיטנס למיניהן, אתלטיות, בודיבילדריות, כוכבות בסרטים וכו'

זה נעוץ בכך שמתאמנות מקבלות מידע שגוי לגבי אימונים עם משקולות(אולי מבעלי אינטרס?),

אותו כנ"ל לגבי צריכה של אבקת חלבון ש"מנפחת"(וואי כמה שאני מתעב את המושג הזה...) אותן.

ולאפשרות שלרוב הנשים יש איזשהו דימוי בראש של "איך אישה צריכה להיראות?", מה גם כשהיא מגיעה לכל החלק של האנאירובי במכונים(ושלל נשים ציינו זאת כאן כולל את) היא רואה שרובו משופע בגברים.

אני למשל הייתי היום בחדר הכושר שלי, היו שם עשרות של גברים באזור המשקולות ולצערי רק 2 נשים, וגם זה היה כשהן היו ממש בתחילת המסדרון של המשקולות(החלק האנאירובי במכון שלי הוא מין "הול" גדול לאורך) שהוא יותר קרוב לכל החלק של המכשירים האירוביים חחחח

ם זה בדוגמניות פיטנס למיניהן, אתלטיות, בודיבילדריות, כוכבות בסרטים וכו'
אבל הן בדרך כלל נראות מעולה לא נראה לי שמכאן החשש...

העניין הוא שמרבית הנשים פשוט רוצות להיות רזות.
אצלנו חטובה=רזה מאוד מאוד
וזה לא מפתיע כי דוגמנים גברים הם לרוב גם שריריים ודוגמניות הן פשוט דקיקות.

מסכים איתך שהן נראות מעולה, אבל המראה השרירי(למרות שהנשים הללו יחסית רזות ולא משופעות במסה שרירית מוגזמת) לא עושה את זה ל-common woman.

אני חושבת שהבעיה היא שאין נשים באמצע ( בתקשורת) יש או את המלאות או את הפיטנס מודל. או סתם רזות...
כשאת מחפשת תמונות של נשים ספורטיביות באינטרנט, מה את רואה? לא את המציאות כמובן! את הפוטושופ המוגזם! ובתמונות של אחוזי שומן מה רואים? באחוזים נמוכים רואים נשים ספורטיביות עם בגדיי ספורט.... זה מסר תת הכרתי דיי חזק.

אני חושבת שזה רעיון מצויין שנעלה לכאן תמונות שלנו, שכולן יראו אך אשה אמיתי נראת! אולי אפילו לארגן סדרת צילומים ולעשות מסע פרסומי קטן בחסות הפורטל. מה את אומרת?
את הצילומים אני לוקחת אלי.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שכולנו אלא "שמפחדות להתנפח" נורא נשמח לתמונות. אני לא רוצה להיות סתם רזה.. ומוכנה לעבוד קשה בשביל זה.
כל התמונות ברשת הן של פיטנס ביקיני או של בודי בילדריות, אבל מה עם הנשים האמיתיות שמתאמנות עם משקלים??
בנוסף לכך התאמנתי עם משקלים בעבר, בסביבות גיל 16-17 למשך שנה והרגליים שלי היו די גדולות.. כנראה שעשיתי משהו לא בסדר,אחרי חיפושים וטעיות רבים..חזרתי למקום הנכון:) 😃!

נראה לי שכולנו אלא "שמפחדות להתנפח" נורא נשמח לתמונות. אני לא רוצה להיות סתם רזה.. ומוכנה לעבוד קשה בשביל זה.
כל התמונות ברשת הן של פיטנס ביקיני או של בודי בילדריות, אבל מה עם הנשים האמיתיות שמתאמנות עם משקלים??
בנוסף לכך התאמנתי עם משקלים בעבר, בסביבות גיל 16-17 למשך שנה והרגליים שלי היו די גדולות.. כנראה שעשיתי משהו לא בסדר,אחרי חיפושים וטעיות רבים..חזרתי למקום הנכון:) 😃!

אני לא יודע לגבייך אבל הרבה נשים שמתאמנות בחדר כושר ומגיעות כבר לחלק של המשקולות עובדות עם משקולות של 2-4 ק"ג.

לא לזה הכוונה שלי כשאני אומר שנשים צריכות לעבוד עם משקולות. הן צריכות לאתגר את עצמן יותר.

• פותח/ת השרשור
חחח כמובן! אני מדברת על מינימום 40 כשהוא רק הולך וגדל.. בהתאם לקושי של הגוף

אל תפחדי להרים כבד! לא רק שקשה לנו לפתח מסת שריר, גם כשמשתדלים לעבוד "לפי הספר" , אפילו אז, זה קצת גובל בתסכול (לפחות אצלי)😵

יש נטייה לנשים לחשוב שאם הם מרימות משקלים כבדים מסת השריר תעלה משמעותית ,
הדבר לא נכון מסיבה אחת עיקרית מאזן ההורמונים אצל נשים וגברים שונה לחלוטין כמות הטסטסטרון הרבה יותר ירודה והאטסרוגן גבוה ,
מסת השריר תעלה במקצת אבל לא לרמה של מפתחת גוף מקצועית שמשתמשת בסטרואידים ,
תרימי משקלים כבדים כמובן בהדרגתיות בהתאם לרמה שלך ,
בנוסף תשמרי על מאזן קלוריות שלילי בהתאם למשקל שלך ואירובי 4 פעמים בשבוע 40 דקות .

Back
למעלה תחתית